Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wojsko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
115 odpowiedzi w tym temacie

#81 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 524 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 17.03.2006 - |18:25|

Właśnie nie ma co zawiele kombinować tylko zostać wiecznym studentem :)
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#82 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2006 - |02:23|

Właśnie nie ma co zawiele kombinować tylko zostać wiecznym studentem :)

no wyobraz sobie ze juz nie zawsze mozna sie tylko uczyc :)
jesli zostaniesz wiecznym studentem to wkoncu rektorat/dyrekcja szkoly nie pozwoli ci na spedzenie kolejnego roku w tej szkole (jesli chodzi o niezdawanie), natomiast jesli chodzi o zaczynanie kolejnej szkoly po skonczeniu jednej ( i tak caly czas) to musisz byc naprawde dobrym uczniem aby sie utrzymac w takich szkolach do ktorych idziesz z musu, tylko dlatego aby nie capnelo cie wojsko :)
poza tym teraz szkola ma obowiazek powiadomienia WKU( przynajmniej u mnie tak jest), ze jesli np jakis facet nie zdal w sesji zimowej to jest szansa ze wojsko sie o niego bardzo szybko upomni :)
  • 0

#83 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 20.03.2006 - |09:55|

tom2407: Jakie studia ukończyłeś? Bo ja właśnie skończyłem studia technicze i z tego co wiem to biorą wszystkich na 3 miesiące.
  • 0
Zawsze po grudzie

#84 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 20.03.2006 - |15:44|

Ja zaliczyłem tylko 3 odroczenia, przychodząc po decyzję co do trzeciego dostałem miłą niespodziankę w postaci rezerwy. :clap: :clap: :clap:
  • 0

#85 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.04.2006 - |11:47|

Łuuhuuhuuu już 7 miechów szkoły zleciało:) Jak ten czas szybko leci :) Poniżej dodaje parę nowych zdjęć z mojego pobytu w SPWLąd :)

P.S.Jakie było zdziwienie mojego kolegi,gdy....zobaczył,że na miejscu jego wozu(czyt.łóżka)jest....no właśnie to co widać :) Co się nie robi dla dobrego żartu....

Załączone pliki

• 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#86 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 13.04.2006 - |15:07|

Ja tylko raz się odraczałem, ale jakieś 3 miesiące temu mnie wezwali do WKU, szłem z myślą, że pójdę do wojska bo nie mogłem się odroczyć na szkołę.
A tu ździwko jak mnie odroczyli sami :) , ale niestety na czas nieokreślony.
Tylko siedzieć i patrzeć jak mnie znów wezwą :)

--------------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

#87 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 16.04.2006 - |08:53|

Witam, a dostałeś mojego PMa? Byłeś na tej samej kompanii? :>

Pozdrawiam.

PS. Jakie wideo? :)

Sorry że nie odpisywałem ale od jakiegoś czasu bardz żądko tu bywam, a e-maile o nowych wpisach w temacie przestały dochodzić. Byłem na tej samej kompani co ty i w tym samy plutonie :P za mioch czasów dowodził nim por. T a jak wychodziłęm to akurat został dowódcą kompani. Co do video to było zepsute cały czas, zawsze ktoś przywoził filmy (dvix2VHS) i chodziliśmy pietro niżej na KOIRR (Kompania odpoczynku i rekreacji) :clap:.

PZDR G.

PS. Teraz postaram się cześciej tu zaglądać, napisz kiedy wychdzisz.

Ja tylko raz się odraczałem, ale jakieś 3 miesiące temu mnie wezwali do WKU, szłem z myślą, że pójdę do wojska bo nie mogłem się odroczyć na szkołę.
A tu ździwko jak mnie odroczyli sami :) , ale niestety na czas nieokreślony.
Tylko siedzieć i patrzeć jak mnie znów wezwą :)

--------------------
Pozdro "Alfa"

Ja w swoim czasie miałem to samo czekał 6 miechów.

Użytkownik Jack Gryffin edytował ten post 16.04.2006 - |09:06|

• 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#88 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 16.04.2006 - |10:02|

No to zobaczymy ile czasu Ja teraz będę czekał Jack Gryffin nie.
Mam nadzieję, że jak już to mnie wezmą niebawem.
Nawet chciałbym zostać we wojsku.

-----------------
Pozdro "Alfa"
  • 0

#89 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 16.04.2006 - |10:33|

Byłem na tej samej kompani co ty i w tym samy plutonie :P za mioch czasów dowodził nim por. T a jak wychodziłęm to akurat został dowódcą kompani. Co do video to było zepsute cały czas, zawsze ktoś przywoził filmy (dvix2VHS) i chodziliśmy pietro niżej na KOIRR (Kompania odpoczynku i rekreacji) :clap:.

Witam,
No to teraz jest troche inaczej (tzn bylo inaczej):
Po pierwsze skoro por. T zostal dowodca kompanii to zostal kapitanem. Jest nim caly czas ale widzialem go tylko w cywilkach.:) Ani razu mna "nie zadowodził". Pół mojej służby był na kursie angielskiego, a teraz jest w Iraku. Wróci jakoś w lipcu na miesiąc na wakacje i znowu Irak Welcome to.;) Swego czasu mówiło się nawet o mjr dla Niego.:) Dobrze, że nie znasz aktualnego por.:)
Druga sprawa to taka, że podczas unitarki KOiRR (widzę że cały czas obowiązuje ten sam bardzo trafny skrót), łączność i saperzy byli na pierwszym piętrze. Po unitarce saperzy poszli na drugie piętro, a łączność i KOiRR zajmowały pokoje wciąż na pierszym piętrze. I tak w sumie było do 10 kwietnia teraz,gdy całą łączność i KOiRR z ośmiu pokoi przenieśli na parter do... 4 pokoi, a całe pierwsze piętro zajęła rezerwa, ok 100 osób. I tak już będzie do końca, czyli 25 kwietnia.:) Teraz dostałem urlop nagrodowy i wracam na 002 lub 001, w zależności czy dowódca podpisze mi stałkę.:) Od samego początku żadnego video na kompanii nie widziałem. Może ktoś podwędził.;) Jest wciąż ten sam stary tv (oczywiście bez pilota).
Jakbyś chciał się coś dowiedzieć o kimś to pytaj śmiało.:-)
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#90 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 16.04.2006 - |12:01|

Por. T czy jak mówisz Kpt. T to był najlepszy dowódca jakiego miałem wiele dobrego dla mnie zrobił. Ale przed nim był Kpt. "stalowy uśmiech" Kaczmar... potem dostał jakieś inne stanowisko na kompani. I dowódcą jednego z plutonów był ppor. Danows... jest na jednym ze zdjęć. A szefem był sierż. Powarzy... jeśli jest tam jeszcze to pozdrów go odemnie (powinien mnie po ksywie pamjętać "Windows").

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

• 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#91 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 16.04.2006 - |12:31|

Por. T czy jak mówisz Kpt. T to był najlepszy dowódca jakiego miałem wiele dobrego dla mnie zrobił. Ale przed nim był Kpt. "stalowy uśmiech" Kaczmar... potem dostał jakieś inne stanowisko na kompani. I dowódcą jednego z plutonów był ppor. Danows... jest na jednym ze zdjęć. A szefem był sierż. Powarzy... jeśli jest tam jeszcze to pozdrów go odemnie (powinien mnie po ksywie pamjętać "Windows").

Tez slyszalem o kpt T wiele dobrego. Sam żałuję że nie był moim dowódcą. Kaczmara znam, teraz siedzi na parterze w Sztabie Batalionu. Ppor Dan... (Danonek :) ) byl naszym dowódcą przez unitarkę. Później też zszedł na dół do Sztabu do S-3. Udzielał w większosci wypadków instruktażu do służby.:) No właśnie, już nie sierż. tylko młodszy chorąży Powarz... (pseudo Klej). Jako sierż. podobno był spoko, ale jako choraży, chyba władza uderzyła mu do głowy.:) Na jednym ze zdjęć widzę "Szwajcara":) Nie znam sali z Danonkiem. Prawdopodobnie to jakaś przemalowana teraz. :)

pozdrawiam.
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#92 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 16.04.2006 - |13:25|

:clap: Danonek to nowa ksywa :lol: ta sala znajduje się w takim małym domku za jednostką (przy trasie do biegania, stało przy nim też takie małe działko). Klej, jego ksyw będzie nieśmiertelna ale nie był taki zły jak się z nim zagadało. Chociaż kiedyś na mnie raport napisał, jak odmówiłem wyjścia na zaprawe :censored: i miałem ZOMZ. No i był jeszcze chor. WĄS który potrzbował dwóch zszytch pasów aby się dopiąć w pasie i potrafił wiadro wodki wypić:blink: A potem po zarzyciu mikstury opartej na occie śmigał cały dziń i nic mu nie było. Gorgol zabrał mi referentke która był przez wiele pokoleń przekaywana z rąk do rąk :( ale był dobry do straszenia młodego wojska - wszyscy się go bali :)
  • 0

#93 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 16.04.2006 - |15:46|

Aha, to już wiem gdzie to jest, przy PTO. Wąs, hahaha, ostatnio też mnie przej... na ostatnim moim dużurze ;) Caly czas potrzebuje dwóch pasów.:) Oczywiście był pod wpływem.:) Ja z kolei z Gorgolem w miarę dobrze żyję, bo pożyczałem mu ładowarkę do Sony Ericssona ;) Nie wiem czy znasz resztę... Woźn...,Chrost, Beczek,Nowakowski,Szczepan, ehhhh... wielu ich jest.;)
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#94 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 18.04.2006 - |09:03|

Woźn... oile sie nie myle był chorąrzym , a Chrost termitem, Beczek jesli to nie zbierzność nazwisko był szwejem (latawcem) :P Niestety był na urlopie jak miałem aparat i niemam żadnego z nim zdjęcia. Nowakowskiego nie kojarze Szczepan był plutkiem. Ale nie jestem pewien, czy to ten co do Iraku pojechał w drugim kontyngencie??

Posted Image Posted Image Posted Image

Użytkownik Jack Gryffin edytował ten post 18.04.2006 - |09:12|

• 0

#95 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 18.04.2006 - |10:55|

Woźn... jest cały czas plutonowym. Chrost jest zwykłym kapralem zawodowym. Beczek latawcem? Buaahhaha. Jesli to ten sam to teraz jest kapralem (czarne włosy,itp) Szczepan jak był, tak cały czas jest plutkiem.:) To prawdopodobnie mówimy o tym samym, bo on chyba był w Iraku.:)
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#96 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 18.04.2006 - |12:54|

Beczek czarne włosy i braki w uzębieniu, pochodził z okolic Tarnowa Lato 2003. Szczepan pamietam że tak strasznie młodych przepie...ał ale do starych był luzak. Chrosta jak pamiętam był starszy szeregowy nad terminowy. A więc Woźn.. to taki chudy wysoki plutek z logisytki?? Znasz tego sierżanta co jest na ostatnim zdjęciu (niestety mam tylko minaturke)?? Zawsze jak miał nadzór to zostawał na noc (z Lęborka dojeżdżał), a jak wychlał to budził kierowców żeby go po mieście wozili :P jak z nim kiedyś popiłem to mi słuchawke schował a PDF miałem :D

Użytkownik Jack Gryffin edytował ten post 18.04.2006 - |12:56|

• 0

#97 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 18.04.2006 - |16:37|

Stary, jak czytałem Twojego ostatniego posta to myślałem że się poszczam ze śmiechu.;) Beczek miał już wtedy braki? Jezu,powinieneś zobczyć go teraz.;) Poza tym, mając kaprala to niezły cFaniak z niego się zrobił. Szczepan też się zgadza, tyle że starych też przep... ale my po prostu nic sobie z tego nie robimy. Chrost jak mówiłem to zawodowy kapralek,ale na ogół w porzadku. Woźn... wysoki, wszystko się zgadza. Ze[beeep]isty gość, czasami zastępca szefa Powarz... Teraz już nie w logistyce a w radiowym. Na ostatnim zdjęciu to Rotk...:) Zresztą już po samym Twoim opisie bym wiedział że o niego chodzi. Jeśli o to chodzi nic się nie zmienił. Dalej każe się wozić po mieście,nawet do samego Lęborka.:) Człowiek, który się niczego ani nikogo nie boi.;) Założę się że w naszą ostatnią noc będzie miał nadzór.:)

Chciałbym przypomnieć kolegom że to nie czat :) . Niechciał bym przeprowadzić w tym temacie przeglądu postów , związanych z dyskusją z tą dyskusją .

Użytkownik Obi edytował ten post 18.04.2006 - |20:28|

• 0

Member of SG-NORTH TEAM?

#98 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 22.05.2006 - |13:50|

Kiedyś byłem u koleżanki a jej brat z gipsem na nodze tylko takim od krocza aż do stopy, pytam co się stało, a on „to jest lipa, czeka mnie komisja wojskowa, to dla picu”. Po jakimś czasie spotkałem tą koleżanek pytam co z jej bratem a ona mówi że z gipsem nie przeszło a jak dał papier że musi mieć po zdjęciu rehabilitację to powiedzieli że będzie miał w wojsku poczym wzięli go do swojego lekarza i okazało się że noga zdrowa
  • 0

#99 arahael

arahael

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25.06.2006 - |13:44|

siema domyslam sie ze wszyscy pisza tutaj o spwLąd w zegrzu, dlatego chcialem sie dowiedziec jak tam jest czy tak jak w innych jednostkach ? wybieram sie do szkoly podoficerskiej
  • 0

#100 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów

Napisano 08.08.2006 - |11:51|

Śmiać mi się chce.

Ledwo co zapomniałem o wojsku, już dostałem wezwanie na ćwiczenia we wrześniu.;) Ufff... dobrze, że mnie nie będzie w Polsce.:)
  • 0

Member of SG-NORTH TEAM?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych