Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sci-Fi Channel POLSKA!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#81 kozuch

kozuch

Plutonowy

• Użytkownik
  • 394 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 10.08.2007 - |10:22|

To na osiedlowym Gawexie tez nie mam na co liczyć a szkoda
  • 0

#82 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 10.08.2007 - |10:28|

Chodzi o to, że właścicielem TPS jest C+.

Racja, pewnie w UPC za szybko się tego nie doczekamy... Zobaczymy jak z platformami cyfrowymi, czy ktoś się pokusi. Super by było, gdyby nadawali w oryginale. Wyobrażacie sobie np. BSG z lektorem? Ja miałam dość już po TVP1 ;)
  • 0

#83 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 11.08.2007 - |09:36|

We Francji podobnie jak w innych europejskich krajach jest lokalna wersja tego kanału. Od 2006 roku Sci Fi Channel France było dostępne przez platoformę CanalSat teraz po połączeniu włączyli ten kanał do wspólnej platformy i tyle.
U nas jeśli kiedykolwiek ten kanał się pojawi też będzie lokalną (polską wersją). Zapewne możemy liczyć na atrakcje typu lektor i same starocie.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#84 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 11.08.2007 - |14:29|

Bardzo sie ciesze,ze nie jestem jedyna antyfanka lektora.Nawet jesli do Upc wlacza polska odmiane SCFI Channel,to zapewna i tak wszystko bedzie do niczego.Zaczna bawic sie w czwarte AXN :(
  • 0

#85 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.08.2007 - |17:39|

Hmmm, nie ma nic - źle.
Coś wreszcie się ruszyło - też źle.
Wiem, że wszystko jest u nas w zasadzie w powijakach ale wreszczcie coś jest. Coś się dzieje i to w dobrym kierunku.
Nie prorokujcie i nie narzekajcie za wczasu.

Mnie osobiście, z pewnych względów, bardzo odpowiada lektor i cieszę się, że jest.
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#86 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 12.08.2007 - |09:22|

Hmmm, nie ma nic - źle.
Coś wreszcie się ruszyło - też źle.

Ale co według ciebie się ruszyło? Pierwsze informacje o starcie polskiej wersji Sci Fi Channel to już pojawiały się ze dwa lata wstecz i były to zwykłe plotki.
Chociaż wiosną tego roku można powiedzieć że faktycznie coś się ruszyło kiedy pojawił się news o możliwości pojawienia się w Polsce lokalnych wersji trzech kanału Universal. Chodziło o 13th Street, Studio Universal i właśnie Sci Fi Channel. Ale od tego czasu cisza jak makiem zasiał.
  • 0

#87 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.08.2007 - |15:05|

Ale co według ciebie się ruszyło? (...)

Coraz więcej stacji nadaje seriale, które nas interesują i nie w godzinach nocno-porannych jak to było kiedyś. Niejednokrotnie spotyka mnie szok, że serial, który właśnie oglądam lub dopiero co widziałem, wchodzi do telewizji.
Dla kablowiczów jest AXN w 3 wersjach. Lepsze to niż nic.
Coraz częściej przebąkuje się o kolejnych programach z kategorii SF.
Wiadomo, będzie to szło "polskim" trybem, czyli poooooowoooooooli i mozolnie.
Jednak idzie ku lepszemu.

Jeszczę kilka lat wstecz mogliśmy jedynie pomażyć sobie a teraz jest to coraz bardziej realne. Troszkę mgliste ale realne.

A takie marudzenie za w czasu? Po co?
Będzie - to zobaczymy czy płakać czy się cieszyć.

Użytkownik AtroN edytował ten post 13.08.2007 - |15:06|

• 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#88 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.08.2007 - |15:48|

Coraz więcej stacji nadaje seriale, które nas interesują i nie w godzinach nocno-porannych jak to było kiedyś. Niejednokrotnie spotyka mnie szok, że serial, który właśnie oglądam lub dopiero co widziałem, wchodzi do telewizji.
Dla kablowiczów jest AXN w 3 wersjach. Lepsze to niż nic.
Coraz częściej przebąkuje się o kolejnych programach z kategorii SF.
Wiadomo, będzie to szło "polskim" trybem, czyli poooooowoooooooli i mozolnie.
Jednak idzie ku lepszemu.

Jeszczę kilka lat wstecz mogliśmy jedynie pomażyć sobie a teraz jest to coraz bardziej realne. Troszkę mgliste ale realne.

A takie marudzenie za w czasu? Po co?
Będzie - to zobaczymy czy płakać czy się cieszyć.

Ja o sprawie polskiego Sci Fi Channel, a ty o AXN-ach ;).
  • 0

#89 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.08.2007 - |17:38|

A co możesz powiedzieć na temat polskiego Sci Fi Channel? Na temat czegoś czego nie ma?

Pisałem o waszym pesymistycznym nastawieniu. Kanału jeszcze nie ma a wy uprawiacia czarnowidztwo.
Nie podoba wam się to co już jest (właśnie te AXNy - jedna z wypowiedzi). Nie podoba wam się to co może będzie.
Dlaczego macie takie podejście?

Może trochę więcej pozytywnego nastawienia :D :D :D
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#90 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 14.08.2007 - |11:09|

Pisałem o waszym pesymistycznym nastawieniu. Kanału jeszcze nie ma a wy uprawiacia czarnowidztwo.

Nie czarnowidztwo co raczej racjonalne myślenie. Wiadomo że polski Sci Fi Channel nie będzie emitował wszystkich seriali znanych z jego amerykańskiego odpowiednika, czy to że będzie z lektorem (co akurat mnie zbytnio nie przeszkadza). No i jeszcze to że o starcie takiego kanału mówi się już od ok. dwóch lat i na razie nic się nie dzieje.

Nie podoba wam się to co już jest (właśnie te AXNy - jedna z wypowiedzi).

To już nie do mnie. Ja jestem zadowolony z AXNów (chociaż zawsze mogłoby być lepiej, np. w AXN Sci Fi), chociaż jakość ich emisji jest tragiczna.
  • 0

#91 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 14.09.2007 - |17:13|

Sci Fi Channel Polska coraz bliżej?

Sci Fi Channel

Jak informuje serwis MojeHDTV.info, należąca do NBC Universal spółka Sci-Fi Channel Europe z siedzibą w Londynie wykupiła dwie domeny internetowe: scifichannel.pl i universalchannel.pl
To oznaczać może że jest już coraz bliżej uruchomienia polskich wersji kanałów Sci Fi Channel, który prezentuje filmy i seriale z gatunki science-fiction oraz Universal Channel. Ten drugi jest kanałem typowo filmowym prezentującym filmy z biblioteki Universal. Na razie nie wiadomo kiedy oba kanały miałyby wystartować oraz do jakich platform cyfrowych dołączą.

źródło: primetime.blox.pl

Ciekawe w jakich platformach się obie stacje pojawią. Ja aktualnie złożyłem wypowiedzenie Cyfrze+ i zastanawiam się czy wziąć "n" czy spowrotem Cyfre w jakiejś świątecznej promocji. Niewątpliwie to do której z tych platform dołączą obie stacje będzie dla mnie dodatkowym bodźcem przy decyzji. No chyba że pojawią się tylko w Polsacie. Oby nie :D.
  • 0

#92 teyla

teyla

Starszy szeregowy

• Email
  • 90 postów
  • MiastoAlwernia/Kraków

Napisano 16.09.2007 - |23:50|

mnie sie bardzo podoba pomysł z Polską wersją SCIFI Channel i chociaż też przewiduje, że poziom filmów będzie średni, mocno przestarzały itp., to chętnie pooglądałabym sobie jakieś klasyki gatunku ;) no i dobrze by było żeby kanał pojawił się na jakiejś w miare taniej platformie, bo niektóre pakiety odstraszają...ale najlepiej na cyfra+ którą d. temu miałam...mam chyba sentyment do niej przez Star Trek'a :P a apropo lektora, to moje zdanie to stanowcze NIE! od kąd pamietam oglądam wszystko z napisami i wg. mnie to najlepsza wersja...
i ciekawe czy w PL coś w ogóle z tego kanału wyjdzie...
  • 0
.::][ open the gate and dream ][::.

http://chevronone.com ;)

#93 Jay

Jay

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 09.10.2007 - |13:07|

Mam TPS dostepny poprzez karte cyfrowa SkyStar2 w kompie i jakie moje bylo zdziwienie jak w miejscu jednego kanalu zobaczylem znane logo SciFi =] Tylko, ze nie jest to zaden kanal amerykanski [ten uber pr0] ani nawet bardzo dobry kanal SciFi UK. Jest to SciFi.fr czyli francuska wersja tego kanalu i niestety wiekszosc rzeczy puszczanych jest z dubbingiem, ktorego nijak nie da sie wylaczyc. Da sie co prawda wlaczyc oryginalna sciezke jezykowa [zalety cyfrowej telewizji] ale co z tego skoro wiekszosc materialu jest puszczana z przymusowym lektorem, jak Star Trek DS9 albo Voyager. Kilka seriali leci w oryginalnym jezyku, spotkalem nawet kilka filmow calkiem swiezych bez dub'a. Ogolnie zle nie jest, ale do perfekcji daleko :P
  • 0
"I walk alone
I am alone
I think alone
I'll die alone
Don't think I can make it on my own
I think I need someone to save me..."
Staind - Break

#94 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.10.2007 - |09:57|

Serwis Wirtualnemedia.pl podał informację że dwa kanały koncernu NBC Universal czyli Sci Fi Channel oraz Universal Channel pojawią się w Polsce w grudniu.
Sci Fi Channel przez całą dobę nadawać ma filmy i seriale z gatunku science fiction. W ofercie znajdą się takie seriale jak: Battelestar Galatica, Mroczny Anioł, Anioł Ciemności, Czarodziejki czy Flash Gordon.
Universal Channel ma emitować filmy i seriale o różnej tematyce. Wśród seriali znaleźć się mają m.in. Dexter, Brotherhood, Detektyw Monk czy Prawo i porządek.

I wszystko jasne. Teraz tylko pytanie gdzie pojawią się te kanały.
  • 0

#95 leviathan

leviathan

Starszy kapral

• VIP
  • 282 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.10.2007 - |11:49|

Mam nadzieję, że będą dostępne na wszystkich trzech platformach cyfrowych. Przydałby się jeszcze Universal HD.
  • 0

#96 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 18.10.2007 - |13:50|

Stacje będą nadawać w oryginale czy z lektorem ?

::. GRUPA TARDIS .::

#97 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.10.2007 - |15:18|

Najszybciej pewnie dowiemy się czegoś ze stron scifichannel.pl i universalchannel.pl .
Bo je zapewne uruchomią szybciej niż same programy.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#98 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.10.2007 - |15:39|

Według wirtualnemedia.pl stacje mają nadawać 24h na dobę z polskim lektorem. Czyli tak jak się można było spodziewać. Przecież u nas nawet Animax (kanał z anime) ma lecieć z lektorem.
  • 0

#99 Slee

Slee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 78 postów

Napisano 23.10.2007 - |17:25|

Po cichu ruszyla strona Sci-Fi Channel Polska - linkl. Na razie nie ma zadnych informacji nt platformy, na ktorej beda nadawac :(
  • 0

#100 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.10.2007 - |17:45|

Właściwie to ruszyły już obie strony : scifichannel.pl i universalchannel.pl
Obecnie są tylko plansze ale jeszcze niedawno nawet ich nie było.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych