Sci-Fi Channel POLSKA!
Napisano 10.08.2007 - |10:22|
Napisano 10.08.2007 - |10:28|
Racja, pewnie w UPC za szybko się tego nie doczekamy... Zobaczymy jak z platformami cyfrowymi, czy ktoś się pokusi. Super by było, gdyby nadawali w oryginale. Wyobrażacie sobie np. BSG z lektorem? Ja miałam dość już po TVP1
Napisano 11.08.2007 - |09:36|
U nas jeśli kiedykolwiek ten kanał się pojawi też będzie lokalną (polską wersją). Zapewne możemy liczyć na atrakcje typu lektor i same starocie.
Napisano 11.08.2007 - |14:29|
Napisano 11.08.2007 - |17:39|
Coś wreszcie się ruszyło - też źle.
Wiem, że wszystko jest u nas w zasadzie w powijakach ale wreszczcie coś jest. Coś się dzieje i to w dobrym kierunku.
Nie prorokujcie i nie narzekajcie za wczasu.
Mnie osobiście, z pewnych względów, bardzo odpowiada lektor i cieszę się, że jest.
Napisano 12.08.2007 - |09:22|
Ale co według ciebie się ruszyło? Pierwsze informacje o starcie polskiej wersji Sci Fi Channel to już pojawiały się ze dwa lata wstecz i były to zwykłe plotki.Hmmm, nie ma nic - źle.
Coś wreszcie się ruszyło - też źle.
Chociaż wiosną tego roku można powiedzieć że faktycznie coś się ruszyło kiedy pojawił się news o możliwości pojawienia się w Polsce lokalnych wersji trzech kanału Universal. Chodziło o 13th Street, Studio Universal i właśnie Sci Fi Channel. Ale od tego czasu cisza jak makiem zasiał.
Napisano 13.08.2007 - |15:05|
Coraz więcej stacji nadaje seriale, które nas interesują i nie w godzinach nocno-porannych jak to było kiedyś. Niejednokrotnie spotyka mnie szok, że serial, który właśnie oglądam lub dopiero co widziałem, wchodzi do telewizji.Ale co według ciebie się ruszyło? (...)
Dla kablowiczów jest AXN w 3 wersjach. Lepsze to niż nic.
Coraz częściej przebąkuje się o kolejnych programach z kategorii SF.
Wiadomo, będzie to szło "polskim" trybem, czyli poooooowoooooooli i mozolnie.
Jednak idzie ku lepszemu.
Jeszczę kilka lat wstecz mogliśmy jedynie pomażyć sobie a teraz jest to coraz bardziej realne. Troszkę mgliste ale realne.
A takie marudzenie za w czasu? Po co?
Będzie - to zobaczymy czy płakać czy się cieszyć.
Użytkownik AtroN edytował ten post 13.08.2007 - |15:06|
Napisano 13.08.2007 - |15:48|
Ja o sprawie polskiego Sci Fi Channel, a ty o AXN-achCoraz więcej stacji nadaje seriale, które nas interesują i nie w godzinach nocno-porannych jak to było kiedyś. Niejednokrotnie spotyka mnie szok, że serial, który właśnie oglądam lub dopiero co widziałem, wchodzi do telewizji.
Dla kablowiczów jest AXN w 3 wersjach. Lepsze to niż nic.
Coraz częściej przebąkuje się o kolejnych programach z kategorii SF.
Wiadomo, będzie to szło "polskim" trybem, czyli poooooowoooooooli i mozolnie.
Jednak idzie ku lepszemu.
Jeszczę kilka lat wstecz mogliśmy jedynie pomażyć sobie a teraz jest to coraz bardziej realne. Troszkę mgliste ale realne.
A takie marudzenie za w czasu? Po co?
Będzie - to zobaczymy czy płakać czy się cieszyć.
Napisano 13.08.2007 - |17:38|
Pisałem o waszym pesymistycznym nastawieniu. Kanału jeszcze nie ma a wy uprawiacia czarnowidztwo.
Nie podoba wam się to co już jest (właśnie te AXNy - jedna z wypowiedzi). Nie podoba wam się to co może będzie.
Dlaczego macie takie podejście?
Może trochę więcej pozytywnego nastawienia
Napisano 14.08.2007 - |11:09|
Nie czarnowidztwo co raczej racjonalne myślenie. Wiadomo że polski Sci Fi Channel nie będzie emitował wszystkich seriali znanych z jego amerykańskiego odpowiednika, czy to że będzie z lektorem (co akurat mnie zbytnio nie przeszkadza). No i jeszcze to że o starcie takiego kanału mówi się już od ok. dwóch lat i na razie nic się nie dzieje.Pisałem o waszym pesymistycznym nastawieniu. Kanału jeszcze nie ma a wy uprawiacia czarnowidztwo.
To już nie do mnie. Ja jestem zadowolony z AXNów (chociaż zawsze mogłoby być lepiej, np. w AXN Sci Fi), chociaż jakość ich emisji jest tragiczna.Nie podoba wam się to co już jest (właśnie te AXNy - jedna z wypowiedzi).
Napisano 14.09.2007 - |17:13|
źródło: primetime.blox.plSci Fi Channel Polska coraz bliżej?
Sci Fi Channel
Jak informuje serwis MojeHDTV.info, należąca do NBC Universal spółka Sci-Fi Channel Europe z siedzibą w Londynie wykupiła dwie domeny internetowe: scifichannel.pl i universalchannel.pl
To oznaczać może że jest już coraz bliżej uruchomienia polskich wersji kanałów Sci Fi Channel, który prezentuje filmy i seriale z gatunki science-fiction oraz Universal Channel. Ten drugi jest kanałem typowo filmowym prezentującym filmy z biblioteki Universal. Na razie nie wiadomo kiedy oba kanały miałyby wystartować oraz do jakich platform cyfrowych dołączą.
Ciekawe w jakich platformach się obie stacje pojawią. Ja aktualnie złożyłem wypowiedzenie Cyfrze+ i zastanawiam się czy wziąć "n" czy spowrotem Cyfre w jakiejś świątecznej promocji. Niewątpliwie to do której z tych platform dołączą obie stacje będzie dla mnie dodatkowym bodźcem przy decyzji. No chyba że pojawią się tylko w Polsacie. Oby nie
Napisano 16.09.2007 - |23:50|
i ciekawe czy w PL coś w ogóle z tego kanału wyjdzie...
Napisano 09.10.2007 - |13:07|
I am alone
I think alone
I'll die alone
Don't think I can make it on my own
I think I need someone to save me..."
Staind - Break
Napisano 17.10.2007 - |09:57|
I wszystko jasne. Teraz tylko pytanie gdzie pojawią się te kanały.Serwis Wirtualnemedia.pl podał informację że dwa kanały koncernu NBC Universal czyli Sci Fi Channel oraz Universal Channel pojawią się w Polsce w grudniu.
Sci Fi Channel przez całą dobę nadawać ma filmy i seriale z gatunku science fiction. W ofercie znajdą się takie seriale jak: Battelestar Galatica, Mroczny Anioł, Anioł Ciemności, Czarodziejki czy Flash Gordon.
Universal Channel ma emitować filmy i seriale o różnej tematyce. Wśród seriali znaleźć się mają m.in. Dexter, Brotherhood, Detektyw Monk czy Prawo i porządek.
Napisano 18.10.2007 - |11:49|
Napisano 18.10.2007 - |13:50|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 18.10.2007 - |15:18|
Bo je zapewne uruchomią szybciej niż same programy.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 18.10.2007 - |15:39|
Napisano 23.10.2007 - |17:45|
Obecnie są tylko plansze ale jeszcze niedawno nawet ich nie było.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »