Skocz do zawartości

Zdjęcie

Zakręcone spostrzeżenia.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
312 odpowiedzi w tym temacie

#81 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 14.10.2005 - |20:33|

Mnie tam się nie wydaje, że Desmondów było dwóch. A przynajmniej taką mam nadzieję. To by było trochę przytandetne i przekombinowane. Podziwiam Waszą spostrzegawczość, ja zauważam niewiele szczegułów, chociaż oglądam uważnie...
  • 0

#82 Randall13

Randall13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16.10.2005 - |20:35|

TYLKO DLA OSÓB KTÓRE WIDZIAŁY JUŻ 4 ODC. 2 SERI.......

Niewiem czy ktos to spostrzegł, ale na stroce ABC było to opisane.
W scenie gdzie Shanon zobaczyła Walta, całego zmoczonego w lesie i powiedział coś "niezrozumiale"
okazuje się że to co mówił było poprostu puszczone wstecz,.
Po odwruceniu powiedział mniej więcej coś takiego "Dont push the button"
Czyli "nie wciskaj przycisku"

Bardzo ciekawe, oczywiście pużniej wyjaśniło się że chodzi o przycisk w kompie Desmonda.
Mom zdaniem powinni wkońcu nie przyciskać go.

Po druge rożnice między bunkrem z pilota a tym puźniej są faktycznie spore. A ten drugi bunkier w którym mieszkają ci z tylnej części wygląda na lekko zdewastowany.
Znak w drugim bunkrze to strzała ( w pierwszym to Łąbądź )
Wiemy z filmiku istruktarzowego że bunkrów musi być sześć.

Dokładnie nie pamiętam ale w Galaktyce Apollo ( Tak jak dziwny batonik w Spiżarni ) jest 6 konstelaci
między innymi łabęź i strzała, pozostałych nie pamiętam. (czyli bunkry muszą byc oznaczane w ten wlasnie sposób )

W scenie gdzie rekin ich atakował na tratwie, okazuje się że na ogonie miał namalowane logo Dharma. Wiec musiałbyć to ich rekin. Ale jak sie ktoś dopatrzył w jedniej scenie gdzie niby rekin ich atakował że to był tak naprawdę delfin. I to Sawyer zastrzelił delfina ( różnica ogonów, rekin ma zupełnie inny od delfina )

No i w pierwszym odc na wraku samolotu wyraznie widac fragment loga Dharma.
  • 0

#83 Hubi

Hubi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 17.10.2005 - |15:33|

TYLKO DLA OSÓB KTÓRE WIDZIAŁY JUŻ 4 ODC. 2 SERI.......
Niewiem czy ktos to spostrzegł, ale na stroce ABC było to opisane.
W scenie gdzie Shanon zobaczyła Walta, całego zmoczonego w lesie i powiedział coś "niezrozumiale"
okazuje się że to co mówił było poprostu puszczone wstecz,.
Po odwruceniu powiedział mniej więcej coś takiego "Dont push the button"
Czyli "nie wciskaj przycisku"

Bardzo ciekawe, oczywiście pużniej wyjaśniło się że chodzi o przycisk w kompie Desmonda.
Mom zdaniem powinni wkońcu nie przyciskać go.

Po druge rożnice między bunkrem z pilota a tym puźniej są faktycznie spore. A ten drugi bunkier w którym mieszkają ci z tylnej części wygląda na lekko zdewastowany.
Znak w drugim bunkrze to strzała ( w pierwszym to Łąbądź )
Wiemy z filmiku istruktarzowego że bunkrów musi być sześć.

Dokładnie nie pamiętam ale w Galaktyce Apollo ( Tak jak dziwny batonik w Spiżarni ) jest 6 konstelaci
między innymi łabęź i strzała, pozostałych nie pamiętam. (czyli bunkry muszą byc oznaczane w ten wlasnie sposób )

W scenie gdzie rekin ich atakował na tratwie, okazuje się że na ogonie miał namalowane logo Dharma. Wiec musiałbyć to ich rekin. Ale jak sie ktoś dopatrzył w jedniej scenie gdzie niby rekin ich atakował że to był tak naprawdę delfin. I to Sawyer zastrzelił delfina ( różnica ogonów, rekin ma zupełnie inny od delfina )

No i w pierwszym odc na wraku samolotu wyraznie widac fragment loga Dharma.

heh no przecież my to już dawno wiemy ;) wystarczy pozostałe wątki poczytać :D
a wracając do tej powtarzającej się DHARMY to sam reżyser na Konwencie LOST powiedział, ze ten samolot sie tam nie znalazł przypadkowo... - resztę dopowiedzcie sobie sami :P
  • 0
www.mytorrent.pl - zapraszam ;)

Nie regulaminowa grafika.

#84 bartek

bartek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów

Napisano 18.10.2005 - |19:07|

"Dont push the button" to mi przypomina słowa które Walt powiedział do Locka w pierwszym sezonie: "nie otwieraj tego". Chodziło oczywiscie o właz. Jednak jak to mówił sprawiał wrażenie jakby sam nie wiedział co robi. Powiedział i uciekł. Nigdy więcej do tego nie wracał. Dziwne. Czyżby Walt wiedział cos wiecej niz pozostali?
  • 0

#85 Yubei

Yubei

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 18.10.2005 - |19:32|

"Dont push the button" to mi przypomina słowa które Walt powiedział do Locka w pierwszym sezonie: "nie otwieraj tego". Chodziło oczywiscie o właz. Jednak jak to mówił sprawiał wrażenie jakby sam nie wiedział co robi. Powiedział i uciekł. Nigdy więcej do tego nie wracał. Dziwne. Czyżby Walt wiedział cos wiecej niz pozostali?

Musiałbyś założyć, że Walt jest medium... bo na to może wskazywać jego zachowanie.... i to, że zachowuje się jakby nigdy nic, "dont push.." to raczej nie naciskaj... "do not open" nie otwieraj, chyba oto Ci chodziło.
  • 0

#86 Minsc[PL]

Minsc[PL]

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 19.10.2005 - |15:17|

W S2E03 widzimy film z Hanso Fundation, nakreślający pokrótce założenia programu Dharma, w filmie tym, naukowiec opowiadający o projekcie, wymienia m.in wielki ośrodek badań w któym naukowcy prowadzą badania z dziedzin:
1. Meteroologii
2. Psychologii
3. Parapsychologii
4. Zoologii
5. Elektromagnetyzmu
6. Społeczeństwa na wzór Utopii

Co za traf. SZEŚĆ badań :hyhy: Jak SZEŚĆ stacji Dharmy ;)

Stacja nr 3 The Swan oferuje nam elektromagnetyzm. W oceanie pływał rekin ze znakiem Dharmy (zoologia?). Białe niedzwiedzie, The Others (parapsychologia?)

Zauważyliście coś jeszcze co można by podpiąć pod te badania?

:D
  • 0
Siostra Jadwiga powiada: "Kto w sygnaturce głupstwa bezbożne pisze, w czeluściach piekielnych sczeźnie!"

#87 czarownica

czarownica

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 19.10.2005 - |17:03|

Bardzo trafne spostrzeżenia Minsc[PL] !! :)
Zgodnie z Twoim pytaniem:
meteorologia: nagłe zmiany pogody na wyspie: świeci słońce, a po chwili zaczyna z nikąd padać deszcz
psychologia: relacje między pasażerami lotu 815(?), a zwłaszcza ostatnie dylematy dotyczące wciskania guzika i ich reakcje na "opowieści" Desmonda
utopijne społeczeństwo: "Adam i Ewa" z jaskiń w pierwszej serii, ...i moze też Inni (?),
parapsychologia: Walt, "ozdrowienie"Locka
.......
  • 0

#88 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 19.10.2005 - |20:25|

macie racje, tylko wydaje mi sie że Others są jakby jakimiś strażnikami, może porwali Walta bo niechcieli żeby inny z lotu 815 dowiedzieli sie o włazie :>
  • 0
Whatever happens, happens !!!

#89 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 21.10.2005 - |20:02|

a skad Walt wiedzial o wlazie , przeciez Lock i Boone nikomu nie powedzieli :P
dopiero po smierci Boona Jack dowiedzial sie prawdy .......
  • 0

#90 Andrew

Andrew

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 24.10.2005 - |23:10|

a może mamy podobną sytuację jak we "Władcy Much" gdzie samolot z dziećmi na pokładzie rozbija się na bezludnej wyspie. Chłopcy którym udało się przeżyć z początku zachowują się jak cywilizowani ludzie ale po jakimś czasie odzywają się w nich prymitywne instynkty. Więc może "others" to właśnie taka grupka dzieci-rozbitków. Gdzieś czytałem że są 2 grupy Innych. Pierwsza grupa to ci z łodzi, a druga to ci co zaatakowali rozbitków z tylnej części samolotu. Nie wydaje mi się żeby należeli oni do jednej grupy. Ci z łodzi bardziej wyglądali na jakiś przemytników albo współczesnych piratów. Pozatym byli uzbrojeni i chyba mieli buty w przeciwieństie do tych drugich co boso chodzą. Mam wrażenie że ci drudzy są jednak bardziej prymitywni.

Użytkownik Andrew edytował ten post 26.10.2005 - |10:35|

• 0

#91 dj Locke

dj Locke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoWielkopolska

Napisano 25.10.2005 - |14:47|

hej hej ... dharma to też słowo ściśle powiązane z buddyzmem ... wejdxcie na ten link i trochę poczytajcie http://www.dharma.pl...ahl--o-mali.php ... zauważyliście w tym artykule znajome cyfry ?? a tak nawiasem móiąc z ciekawostek nutrujących mnie z drugiego sezonu jest to ... dziwny ten bunkier w którym prowadzono badania z dziedziny psychologii elekro... te wszystkie nauki a tu desmond wyskakuje z karabinem maszynowym ... i tu jest właśnie szok ... karabin to ( niewiem czy ktoś dostrzegł) poczciwy kalasznikov ... ruski standartowy karbin wykorzystywany jedynie przez armie powiązane z socjalizmem ... a w bunkrze roi się od typowych symboli kapitalizmu ... nawet chipsy są !!!
  • 0

#92 desper

desper

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 30.10.2005 - |13:00|

ogolnie - wiecie - nie wszystko musi sie wyjaśnić w tym serialu - a moze nawet i nic - zainteresowanym polecam serial z lat 60tych "PRISONER" http://www.imdb.com/title/tt0061287/ - ten jest dopiero zakręcony ;> - jest nawet kilka sposobów na jego ogladanie (rozna kolejnosc odcinkow)
  • 0

#93 Wulfgar

Wulfgar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 04.11.2005 - |19:43|

macie racje, tylko wydaje mi sie że Others są jakby jakimiś strażnikami, może porwali Walta bo niechcieli żeby inny z lotu 815 dowiedzieli sie o włazie :>

jakich innych masz na mysli? istnieje prawdopodobnienstwo wystepowania conajmniej kilku grup "innych" ;-)
  • 0
Locke: And why wouldn't I open the hatch?
Hurley: Maybe because I was running towards you yelling "don't open the hatch!"

- LOST

#94 qubel

qubel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 05.11.2005 - |01:27|

"Jest pięć świadomości: zmysł wzroku, słuchu, dotyku, powonienia i smaku. Szósta świadomość sprawdza to, co się dzieje, objaśnia to, np. mówi: to są moi przyjaciele itd. Ona cały czas podąża za pierwszymi 5cioma rodzajami świadomości i sprawdza to, co się dzieje. Siódmą świadomość można by nazwać świadomością magazynującą, zbierającą. To jest to co psychologia nazywa podświadomością. Ósmy rodzaj świadomości to nasza codzienna świadomość działająca w oparciu o symbole, o to wszystko co tu się dzieje. Różnice między tymi rodzajami świadomości zostaną rozpuszczone kiedy energia i jasność w nas jest widziana jako wszędzie taka sama, jako oświecona. Wtedy pojawia się 100 różnych Buddów, którzy istnieją teraz w naszych wewnętrznych centrach, ale nie są uaktywnieni, nie jesteśmy ich świadomi. To jest jeden z powodów, że perełek jest 108. Kiedy 8 poziomów świadomości staje się oświeconymi, wtedy 100 Buddów rozpoczyna taniec. "

Wyspa to Laboratorium na którym znajduje sie 6 stacji są tam "inni" na których przeprowadzane są doświatczenia i "inni" naukowcy troche zapuszeni --- ci co porwali Walta --- przeprowadzali doświatczenia z dziedzin:
1. Meteroologii
2. Psychologii
3. Parapsychologii
4. Zoologii
5. Elektromagnetyzmu
6. Społeczeństwa na wzór Utopii

A "zagubieni " z ich strony poznajemy historie dlatego jest to troche zakręcone, a raczej nie przypatkowo sie tam znaleźli.

Próbują to podciąnąć pod Budde stąd Dharma i liczby o których opisuje artykuł wyżej i są w filmie

takie moję " Zakręcone spostrzeżenia" hihihiiiiiiiiiiii
  • 0

#95 Benson

Benson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 05.11.2005 - |13:26|

Pewnie już to gdzieś tu było (i to nie raz , patrząc na Waszą spostrzegawczość ;) ), ale mnie ciekawi, dlaczego nikt z rozbitków nie miał przy sobie chociażby zwykłej komórki, nie mówiąc już o GPSach itp. Może była o tym mowa w serialu, ale nie przypominam sobie.
  • 0

#96 Widar

Widar

Kapral

• Użytkownik
  • 170 postów

Napisano 05.11.2005 - |14:04|

Pewnie już to gdzieś tu było (i to nie raz , patrząc na Waszą spostrzegawczość wink.gif ), ale mnie ciekawi, dlaczego nikt z rozbitków nie miał przy sobie chociażby zwykłej komórki, nie mówiąc już o GPSach itp. Może była o tym mowa w serialu, ale nie przypominam sobie.

Było o tym w serialu, komórki nie miały zasiegu ( chyba w promieniu 30km niema stacji przekaznikowej :P ), telefonu satalitarnego nikt nie posiadał, znalezli za to radiostacje w kabinie pilotów, ale okazało sie ze ktoś juz nadaje i niemoga wysłać sygnału.
  • 0

#97 fymek

fymek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 05.11.2005 - |14:07|

komorke posiadal Boon w pierwszym odcinku pierwszej serii probowal z niej zadzwonic zaraz po katastrofie ale cos mu nie wychodzilo...nie mial zasiegu...
  • 0

#98 Tirtha

Tirtha

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 05.11.2005 - |22:01|

witam wszystkich Zagubonych:)

tez mam pare zakreconych spostrzezen, ale one skupiaja sie przede wszystkim wokol tego, kto na tej wyspie wyladowal. wydaje mi sie, ze mamy tu osoby niezbedne grupie do przezycia - lekarza, mysliwego, speca od sprzetu wszelkiego i wojaczki, "zielarke". z innej strony mamy mlode kobiety i mezczyzn, plus male dziecko do kontynuacji gatunku (zabrzmialo groznie, ale mysle,ze wiecie o co mi chodzi:). mozna tu jeszcze dorzucic teorie psychologiczna dotyczaca skladu osobowego grupy spolecznej,potrzebnego by ta funkcjonowala sprawnie. potrzeba nam zatem: lidera-Jack, kozla ofiarnego-Sawyer (a moze i Kate od kiedy sie wydalo to i owo z jej przeszlosci), potrzeba w koncu i blazna- Hurley'a:)
w mojej glowce laczy sie to z dwoma sferami badan Dharmy - psychologia i zagadnieniem utopii. (choc z psychologia kojarzymi sie najbardziej wciskanie klawisza, mimo iz nikt nie wie - po co!!) mysle sobie zatem dalej i dochodze do wniosku, ze to moze jednak byc jakis mega wielki eksperyment, m.in., a moze przede wszystkim, psychologiczny (wszyscy juz wiedza, co studiuje;P) a rozbicie samolotu bylo albo sfingowane albo kontrolowane, tak zeby dac rozbitkom solidna podstawe do formowania na wyspie zalazkow nowej spolecznosci ( z mozliwoscia jej rozwoju).
co do fal elektromagnetycznych...choc zaznaczam, ze sie nie znam- to moze one przyczyniaja sie do tego, ze wyspy nie ma generalnie na mapach ( spostrzezenie bodajze Sawyera).
uff..to tyle, mam nadzieje, ze nie powtorzylam tego, co juz tu ktos kiedys pisal!!w kazdym razie wymyslilam to sama:)

jest jednak jeszcze jedno male ale,co mnie wciaz nurtuje...widze analogie pomiedzy tym, ze Jack budzi sie w lesie, na uboczu calej katastrofy, centrum akcji...zupelnie, jak sie zaczyna jakas komputerowa gre RPG, przynajmniej taka, w ktora grywa moj bracki;P
  • 0

#99 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 12.11.2005 - |10:13|

Andrew napisał coś o dwóch grupach. "Ci z łodzi bardziej wyglądali na jakiś przemytników albo współczesnych piratów. Pozatym byli uzbrojeni i chyba mieli buty w przeciwieństie do tych drugich co boso chodzą. Mam wrażenie że ci drudzy są jednak bardziej prymitywni.". No tak, ale pojawiły się już podejrzenia, że te bose dzieci mogę pochodzić od rozbitków z tylnej części samolotu. Ktoś dawał linki do zdjęć, w których Ana i Eko byli z chłopcem i dziewczynką... Sama nie wiem jak to jest z tymi innymi. i jeszcze te głosy...
  • 0

#100 Radeko

Radeko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 15.11.2005 - |20:28|

Inni są rozbitkami lotu 815 (lub innymi rozbitkami z innych samolotów lub łodzi), którzy zachorowali na jakąś dziwną chorobę, która sprawia, że ludzie dziczeją. Wszyscy pamiętamy jak Francuska powiedziała, że jej towarzysze i jej syn zachorowali na tę chorobę i musiała ich zabić. Po stronie wyspy, na której rozbił się środek samolotu nie było zarazy, dlatego nikt z „naszej” drużyny nie zachorował, sama Francuska była tym faktem zdziwiona, jak i towarzysze z drużyna po drugiej stronie wyspy byli zaskoczeni, że nikt z „naszych” nie zachorował i od razu chcieli wyruszyć na wyprawę na „naszą” stronę wyspy, a zostało ich garstka z 23, bo pozostali zdziczeli przez tę dziwną chorobę i zamienili się w Innych – proste?

Po 6 odcinku ...
Pierwszymi Innymi musieli być jacyś inni rozbitkowie, którzy być może zarażali (lub w jakiś inny sposób ) zamieniali porwanych w Innych.

Jedna babka zaytała "Czy były z nimi dzieci" (czy jakos tak), a widzieliśmy dzieciaka na bosaka ciągnącego miśka na smyczy, czyli już zamienionego w Innego

Użytkownik Radeko edytował ten post 15.11.2005 - |20:52|

• 0
Only a few find the way, some don't recognize it when they do, some don't even want to.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych