Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jack O'Neill [SG1]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#81 Daniel Jackson

Daniel Jackson

Starszy szeregowy

• Email
  • 78 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 24.07.2005 - |18:31|

Po zastanowieniu myślę, że z Jackiem jest jak z Vaderem: jest na ekranie wszyscy chwalą i wszystkim się podoba (mówiąc ogólnie); nie ma, to że nie dosyt i, że czegoś tam brakuje. Oni są (a przynajmniej byli) postaciami, które pchały to całe koło do przodu i to z dobrymi (nawet z bardzo dobrymi) wynikami.

Trochę szkoda, że nie ma Jacka już w 9 sezonie. Dla mnie teraz to nie będzie to samo SG1.
  • 0
STAR WARS + STARGATE = ?

#82 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 08.09.2005 - |20:17|

Jak zasiadłem do tego tematu - postaci RDA vel Jack - miałem już swoją opinię na temat tego człowieka. Ale po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi, przyznaję, że jeszcze wiem nie wiele o tej postaci, choć już kilka sezonów przeszedłem. Ale też utwierdziłem się w swoich przekonaniach, że jest to postać nietuzinkowa. Z wielu racji: humor, postawa, etyka itd. Ale jest też człowiekiem - sąsiadem. Gościem, z którym można iść na piwo, tyby, do baru, pogadać itd. I chyba to czyni go wyjątkowym.
Jakoś pstaci w wersjn Arnieg, Stallone, Van Damme - stają się sztuczne. W sumie wiadomo co się będzie działo: goście walną ze wszystkiego co im pod rękę podejdzie.
A tu nigdy nic do końca nie wiadomo. Niby zakłada si, że już wiemy, a tu zmiana. Jest wle możliwości. W każdym razie nie jest maszyną do zabijania. Ale człowiekiem!
A i lubie go za jeszcze jedno - potrafi się przyznać do błędu.

Użytkownik jack edytował ten post 08.09.2005 - |20:19|

• 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#83 andrzejbies

andrzejbies

Szeregowy

• VIP
  • 15 postów
  • Miastogdańsk

Napisano 24.09.2005 - |13:47|

Jack O'Neill - wracaj !
  • 0

#84 gzeho_p

gzeho_p

Szeregowy

• Użytkownik
  • 57 postów
  • MiastoGłogowiany

Napisano 24.09.2005 - |18:25|

Ja jak zobaczyłem że on gra w serialu to z początku wydało mi się to trochę dziwne MCGywer wojskowym :D , ale serial polubiłem jeszcze dwa lata przed nakreceniem filmu :P . a MCGywera też oglądałem więc stwierdziłem że nie możę zaszlodzić, no i nie zawiodłem się Jack to była chyba najbardziej intrygująca postac serialu, wieksza zagadka niż osławieni Furlingowie :P

No ale jakoś to trzeba przeboleć, zresztą widać że nowy dowódca SG-1 staje się postacią podobną , przynajmniej żarty zaczyna mieć na podobnym poziomie

Użytkownik gzeho_p edytował ten post 24.09.2005 - |18:43|

• 0

#85 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 29.10.2005 - |17:36|

Po pierwsze Jack był najbarwniejszą postacią w serialu Stargate. Ogólnie jego odejście w sezonie 9, które nawet nie było pokazane - w ostatnim odcinku 8 serii jest, w pierwszym 9 juz go nie ma, jest najgorszym pomysłem scenarzystów. Powinni zrobić wszystko żeby go zatrzymać, no ale takie życie. Strasznie dziwnie się ogląda SG-1 kiedy Jack jest w 2 minutowyh wstawkach w 4 czy w 5 odcinkach. Błagam niech Jack wróci...
  • 0

#86 bolek111

bolek111

Szeregowy

• Email
  • 2 postów
  • MiastoWłoszakowice

Napisano 30.10.2005 - |11:41|

Pierwszy raz tak dokladnie wypowiadam sie na tym forum. Od zawsze jestem fanem GW i pare dni temu po sciagnieciu wszystkich sezonow i obejrzeniu w koncu ostatniego 8 sezonu do konca stwierdzilem ze to jest do kitu ze nie ma juz w 9 sezonie RDA jako O'Nilla. 9 sezon ogladalem na bierząca a w miedzy czasie stare sezony i gdy oogladalem ostatnie odcinki 8 sezonu czekalem na odcinek w ktorym jest powiedziane dlaczego Jack odszedl i nie ma go juz w SG1 chociaz jak zostal generalem to juz nie to samo. Bylem tym bardzo zaskoczony jak nie zostalo powiedziane dlaczego nie ma go juz w Stargate. Moim zdaniem bez niego to juz nie jest ten sam serial. Zawsze lubilem tego aktora i jego zarty w SG czasami nawet byly bardzo smieszne:-) Mam jednak cicha nadzieje ze moze wroci w 10 sezonie za rok tak jak np. Michael Schanks wrocil po 1 sezone przerwy do SG1 i znowu bedzie tak jak kiedys:) OBY TAK BYLO
  • 0

#87 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 311 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 30.10.2005 - |14:04|

Moim zdaniem bez niego to juz nie jest ten sam serial. Zawsze lubilem tego aktora i jego zarty w SG czasami nawet byly bardzo smieszne:-)

Z czegos (czy raczej 'z kogos') wynika sukces serialu MacGyver. Podobnie bylo chyba z SG1 - Anderson robil za konia, ktory serial pociagnal. A teraz konia nie ma. Ciewkawe wiec czy woz (czyli serial) moze pojechac bez konia? :> Logika podpowiada ze nie za bardzo....

Użytkownik Ogrodnik edytował ten post 30.10.2005 - |14:10|

• 0
Dołączona grafika

#88 Grace

Grace

Szeregowy

• Email
  • 67 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 31.10.2005 - |19:16|

No właśnie.....Pomimo, iż są inne postacie, które też mają niezłe poczucie humoru, to już nie będzie to samo....Ciężko, gdzy odchodzi tak ważna osoba....Ja poprostu UWIELBIAM Jacka O'Neilla i jego humor...będzie mi go BARDZO brakować... :(
Ale swoją drogą myślę, że serial będzie siędalej rozwijał bez niego. Nowe postacie, wrogowie, przygody, efekty.....Nowi widzowie, dla których brak Jacka nie będzie niczym dziwnym. Tak to jest, starzy odchodzą, nowi przychodzą.....Ale dla mnie najlepsze czasy Stargate już minęły...
  • 0

#89 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 05.11.2005 - |23:06|

Ja powiem tak... Dla mnie jest proste równanie Jack=Stargatr i koniec :) Bez niego brne po odcinkach 9 serii ale bez uczucia, bez nutki podniecenia jakiego doznawalem podczas kolejnych odcinkow wczesniejszych serii - czy im sie uda? czy rozwala replikatory? A kiedy Mitchell dostaje role napisana dla RDA i stara sie odgrywac Jacka dokladnie jak on to jest to troche dziwne i smutne. Dla mnie najwieksze czasy stargate minęły wraz z odcinkiem Moebious czyli ostatnim 8 sezonu. Nigdy juz prawdopodobnie nie zobacze rozwiniecia watku milosnego Sam i Jacka. I nigdy nie uslysze kolejnych blyskotliwych dowcipow...
  • 0

#90 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 21.11.2005 - |00:26|

Ostatnio ponownie obejrzałem sobie ostatni odcinek sezonu nr 7. I wiecie co zauważyłem. Gdy Jack zaczął zbierać te wszystkie części a potem ulepszać pierścienie i napęd transportowca, to normalnie wydawało mi się, że McGywera oglądam.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#91 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 01.12.2005 - |00:51|

Teraz gdy mineło torszke czasu od pierwszego posta mozna smiało stwierdzić ze jednak brakuje tego Jacka w serialu. Właśnie tej jego naturalności i prostego spojrzenia na świat . Widac to wyraznie w sesonie 9 poprostu powstał wielka pustka moze to moje przyzwyczajenie ale zdania nie zmienie SG1 straciło i to wiele a nieudolne naśladownie go prze michela jest poprostu żenujące mysle ze nie jestem osamotniony w tej kwesti. Chociasz z drugiej strony serial teraz wszedł w pardzo ciekawą tematyke i wrogowie są o wiel bardziej nieprzewidywalni. Myśle jednak ze jeszcze zobaczymy o'neilla w akcji na to licze
  • 0

#92 Dino

Dino

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 08.12.2005 - |19:17|

hmm, ja troszkę nie w temacie, ale ogladalem pierwszy sezon SG. A czy teraz dalej jest ten Jack O'Neil w grupie? Czy coś mu się stało?
  • 0

#93 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 08.12.2005 - |19:23|

Powiedzmy, że jest zmęczony. Nadal występuje, lecz nie jest tak istotną dla fabuły postacia jak do tej pory.
  • 0

#94 Agulek

Agulek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 10.12.2005 - |10:21|

Ludziska, ja sobie nie wyobrażam tego serialu bez O'Neilla, granego przez RDA. Ten gość jest świetny, może i ma ograniczoną wiedzę na wiele tematów, czasem robi z siebie przygłupa, ale za to jest bardzo przyjacielski, nigdy nie zostawilby swoich przyjaciól bez pomocy, ma wielkie serce i świetne poczucie humoru. Co do aktora - RDA - uważam, że swoją rolę odgrywa bardzo naturalnie, jakby była napisana specjalnie dla niego. Jest doskonale dobrany, nie wyobrazam sobie żeby nagle O'Neilla miał grać kto inny, albo żeby wogóle miało go nie być...to nie byłby ten sam serial. :)
  • 0

#95 riko

riko

Szeregowy

• Email
  • 5 postów

Napisano 18.12.2005 - |23:42|

Zgadzam sie z jarmat'em. Nie kazdy musi sie znac na wszystkim. Te osoby które potrafia wszystko nie umieja zrobic jednej zeczy wyjatkowo dobrze. Jedna pomylka moze sie skonczyc ogromna tragedia. Tak do porównania czy osoba która lata samolotem powinna budowac mosty? :clap:

POZDRAWIAM
  • 0

#96 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.12.2005 - |01:41|

Tak do porównania czy osoba która lata samolotem powinna budowac mosty?

a co ma jedno do drugiego?

#97 Magnus

Magnus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 30.12.2005 - |12:35|

Nie prawda !
Ja osobiscie wcale nie uwazam Jack'a za postac "nijaką". Wręcz przeciwnie nadaje ona specyficzny ( zajefajny - przynajmniej moim zdaniem ) charakter serialowi.
W ogóle skad przypuszczenie, że jest serialowym mięśniakiem, jest przeciez dowódca, fakt faktem, że to on z Tealc'em załatwiaja wiekszość "burzliwych negocjacji" no ale trudo posłać tam np: Daniel ;) jesli juz mielibyśmy się doszukiwac miesniaka to bylby nim własnie Tilc to w końcu "konkretny" kolo :D ,a jednak nie tak do końca bo bezmuzgowcem też nie jest ... Co do Sam i Daniela to co się dziwić, że słuch ich rad, skoro to nie jego borszka to sie nie wtrąca bo to właśnie moglo by mieć katastrofalne skutki, jednocześcnie dzieli się swoimi spostrzezeniami z resztą.
Podsumowując mimo wad, które jak każdy podiada jest postacia jak najbardziej trafioną !
No to b było na tyle ...
  • 0

#98 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.12.2005 - |12:39|

a co ma jedno do drugiego?

No i w tym rzecz. To ma tyle do siebie, że pilot nie powinien budować mostów.
  • 0

#99 artche

artche

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 08.02.2006 - |16:01|

Gdzieś ostatnio się natknąłem na taką reklamówke z RDA.

Reklama

W sumie to samo podałem w temacie "Brak RDA", no ale niech zostanie, ktoś w przyszłości moze nie chcieć przekopywać się przez oba tematy...

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 08.02.2006 - |16:14|

• 0

#100 SG1 Khan

SG1 Khan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 11.02.2006 - |20:22|

Mam nadzieję ,że wróci Jack O'Neil jak przyjdzie wielkie niebezpieczeństwo np. Ori lub Wraith. :hyhy:
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych