Skocz do zawartości

Zdjęcie

O pierwszym sezonie ogólnie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#81 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 18.02.2006 - |14:05|

ba..Arwen , wiem co czujesz
do telewizji to juz dawno straciłem cierpliwosc a tu wow taki hit

Szkoda tylko, że przerwali po pierwszym Sezonie. Pisałam do nich, odpowiedzieli, że wyemitują dopiero jesienią. O czym już wszyscy wiemy. Napisali też, że powodem przerwania emisji jest brak wykupionej licencji, którą posiada w tej chwili brytyjska telewizja. W tej chwili trwają negocjacje co do jej wykupienia. Skoro już TVP zdecydowała się emitować serial wszechczasów, nie powinni dawać takiej plamy. Nie wiem, czy oni sądzą że Kamienie Śmierci doskonale zastąpią Lost? Mam nerwy, żę muszę płacić abonament za tak tragiczny program TVP. Naprawdę nie ma tam nic ciekawego. Wolałabym żeby z wielu rzeczy zrezygnowali i dali wszystkie sezony Lost po kolei. :)

Użytkownik Arwen edytował ten post 18.02.2006 - |14:07|

• 0

#82 Scarlett

Scarlett

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 23.03.2006 - |19:38|

Arwen, mam podobnie jak Ty, od pierwszego odcinka przepadłam :)

Z tym, że u mnie było tak: Kiedyś rozmawiałam ze znajomą, i mówiła mi, że ściągają z internetu taki świetny serial fantastyczny. A ja na to, że takich seriali wprost nie cierpię. Ona jednak się upierała, że ten jest super i całkiem inny. Po jakimś czasie i kilku jeszcze pochlebnych opiniach o serialu postanowiłam obejrzec. Zdobyłam całą pierwsza serię i obejrzałam pierwszy odcinek. Za nim drugi, i następny... całe szczęscie wtedy siedziałam całymi dniami w domu i w ciągu 4 dni obejrzałam wszystkie 24 odcinki. Rewelka :)

Teraz jestem na 13 odcinku drugiej serii i chcę dalej oglądać, ale z drugiej strony żal mi, że już się kończa moje zasoby :look: mam jednak nadzieję, że wkrótce zdobędę 17 i dalsze odcinki :afro:
:)
  • 0
Meredith: Okay, here it is, your choice... it's simple, her or me, and I'm sure she is really great. But Derek, I love you, in a really, really big pretend to like your taste in music, let you eat the last piece of cheesecake, hold a radio over my head outside your window, unfortunate way that makes me hate you, love you. So pick me, choose me, love me.

#83 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 21.07.2006 - |21:28|

No a ja jestem uzależniony od kolejnego serialu i nie wiem co zrobić :D Pierwszy sezon był świetny i czekam aż ściągne sobie kolejny bo gdybym musiał czekać,aż będzie w tv to bym się nie doczekał.Zagadkowość,doborowa obsada oraz świetna fabuła czynią go chyba jednym z lepszych serial ostatnich lat(przynajmniej ja tak sądze)
  • 0

#84 karolina09598

karolina09598

Szeregowy

• Email
  • 3 postów

Napisano 23.07.2006 - |22:12|

zgadzam sie z wami...super serial..oglądam właśnie powtórki w TVP1, bo wczesniej jakoś tak nie miałam czasu i z niecierpliwością oczekuję każdego następnego odcinka :D to jest najlepszy serial jaki widziałam, z odcinka na odcinek coraz bardziej wciąga..po prostu świetny!!
  • 0

#85 GLiZdA

GLiZdA

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 23.07.2006 - |22:28|

Ja własnie skonczyłam ogladac 1 sezon i od jutra zaczyna ogladac 2 :] Srial jest Booooooooooski,chcialam sobie kupic jakies gadzety z LOST ale sa tylko na ang.str.
  • 0

#86 Dawid18

Dawid18

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 24.07.2006 - |20:36|

Ja własnie skonczyłam ogladac 1 sezon i od jutra zaczyna ogladac 2 :] Srial jest Booooooooooski,chcialam sobie kupic jakies gadzety z LOST ale sa tylko na ang.str.

Ja widziałem w Polsce koszulke z Losta,ale był tylko napis "LOST".Kosztowała chyba 20 złotych,ale jakoś mnie nie ciągło do kupienia :D
  • 0

#87 VendettaCorleone

VendettaCorleone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 27.07.2006 - |23:54|

Mnie ciągnie do kupienia Losta na dvd.... :>
  • 0

#88 Zielony24

Zielony24

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 14.10.2007 - |20:14|

właśnie obejrzałem 8 odcinek i zdałem sobie sprawę że jestem uzależniony od zagubionych a każdy odcinek jest dla mnie niespodzianką. Uwi
  • 0

#89 Panterka

Panterka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 29.05.2008 - |18:41|

Serial podoba mi się bardzo. Podobają mi się też uwagi i spostrzeżenia, które tu przeczytałam.
Tylko że...
Co tam robił statek? Na środku wyspy? Stary, niewolniczy? Brytyjski w dodatku (okolice Tahiti, gdzie mieli się rozbić, to wszak Polinezja Francuska). Australia nie potrzebowała niewolników - wystarczali albo skazańcy tam przywożeni, albo Aborygeni. Brytyjska flota przewoziła niewolników na teren dzisiejszego USA. Poza tym jest to rodzaj statku przystosowany do wożenia ładunków, nie był szybki, co oznacza, że owych niewolników przewożono przed wojną secesyjną, kiedy handel nimi w Ameryce był legalny.
Co robi tam mały, jednopłatowy samolot z Nigerii? Dokąd leciał? Do Australii nie dałby rady bez śródlądowania, za mało paliwa. Z Nigerii bardzo dobrze się przemycało - znowu do Ameryki. Albo na Kubę, co na jedno wychodziło.
Skąd wziął się tam kuter rybacki? Nie jest przystosowany do połowów dalekomorskich, zazwyczaj nie wypuszcza się dalej niż strefa przybrzeżna. Skąd więc na jakiejś wyspie z dala od uczęszczanych szlaków?
A jeśli oni wcale w tych okolicach, co myślimy?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych