Odszedł Jan Paweł II – Papież Polak
Napisano 09.04.2005 - |09:55|
Na początek wymienię co mi się nie podobało:
- szukanie sensacji przez TV
- przestawienie na ostatnią chwile testamentu papieża.
- zachowanie niektórych stron www, które nic nie napisały o Papieżu.
- komentarze nie których Polaków. Nie będę wymieniał ich bo czytając ręce mi opadały.
- nastawienie niektórych rodaków, którzy pisał że nie są katolikami i że Papież dla nich nic nie zrobił. Pamiętajcie że Papież był nie tylko Papieżem ale też Polakiem, i to wielkim Polakiem. I zrobił dużo dla każdego z nas, dosłownie dla każdego z nas. Przyczynił się do obalenia komunizmu. Nie chcę nawet myśleć co by było gdyby go nie było.
A teraz przyszła pora na to co mi się podobało:
- wielki hołd oddany Papieżowi, nie tylko przez Polaków, Katolików ale przez ludzi z całego świata różnych wyznań.
- zachowanie TV, przerwania wszystkich programów rozrywkowych, zaprzestanie emisji reklam.
Napisano 09.04.2005 - |10:11|

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 09.04.2005 - |10:20|
Na (jeszcze wolnym swiatopogladowo) forum Faktow i Mitow sugeruja, ze zaloba potrwa jeszcze z miesiac. Natomiast NIE slowami swego Naczelnego oglasza zalobe z powodu zaloby.Przepraszam ale sie musze spytać,żałoba mineła wiec kiedy forum wróci do stanu normalnego??
Napisano 09.04.2005 - |10:26|
Przepraszam ale sie musze spytać,żałoba mineła wiec kiedy forum wróci do stanu normalnego??
Na swoje pytanie masz odpowiedz dosłownie dwa posty wcześniej. Zacznij czytać forum.
Napisano 09.04.2005 - |10:43|
Aluve'
Napisano 09.04.2005 - |11:16|
W takim razie wracam za miesiac,
Po pierwsze nie miesiąc, tylko do poniedziałku. Czytaj uważnie forum.
kiedy ta cala szopka sie skonczy, bo inny mod mowil mi, ze mialo to trwac do pogrzebu only.
Aluve'
Po drugie nie „szopka” Jeżeli nie szanujesz Papieża ok., masz do tego prawo (ale ciężko to zrozumieć), to uszanuj użytkowników forum, którzy odjada mu hołd. Jeżeli tego nie potrafisz. To cóż brak mi słów…
Napisano 09.04.2005 - |11:27|
Zgadzam sie z Drowem ...to jeest szopka co sie działo :/ ...na pewno Papiez tego by nie chciał

NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 09.04.2005 - |11:36|
Napisano 09.04.2005 - |11:51|
Szopka zostala nazwana histeria narodowa, porownywalna tylka z wydarzeniami z 1953 kiedy to narod dostal podobnej histerii po smierci Jozefa Stalina...Jaka szopka? Większość tego chciała, więc tak było. Bo się wam krzywda stała że przez tydzień nie było TV i Neta. Co? Dajcie sobie już tym spokój.
Swoja droga taki zal po smierci Papieza okazywany przez kogos kto uzywa nicka bedacego imieniem Goa'ulda, ktory wymyslil Jahwe po to aby podporzadkowac sobie ludzi i wystepowac przed nimi jako Bog i Szatan... Dlatego bede za to glosowal na Ciebie jezeli zostaniesz nominowany do Zlotych Ust
Użytkownik januszek edytował ten post 09.04.2005 - |11:53|
Napisano 09.04.2005 - |11:51|
Kazda stacja prześcigała sie w informacjach,kazda chciala jako pierwsza poinformowac o śmierci Papieża,w tym tygodniu np. po faktach w ogole nie było sportu!pytam sie z jakiej racji? bo była żałoba? i nie mozna pokazywac ? Onet tez usunal ze strony głównej sport....to była szopka...i sie nie skonczyla ..dzis chcialem isc do sklepu gsm to 3 był pozamykane.

NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 09.04.2005 - |12:16|
Napisano 09.04.2005 - |12:17|
Najlepiej nie dyskutować na ten temat, każdy ma swoją opinię i nic i nikt tego nie zmieni. A po co się nawzajem denerwować?
Film sci-fi AI o AI i tworzony przez AI
"Cząstka Przeznaczenia"
Napisano 09.04.2005 - |12:29|
Napisano 09.04.2005 - |12:39|
Napisano 09.04.2005 - |12:41|
Napisano 09.04.2005 - |12:50|
Rozumiem ,że byla żałoba i nie przeszkadzało mi to ,w sumie, strate meczy w tvp jakos tez przeżyłem...ale żałoba mineła i powinno wrócic wszystko do normy!
A decyzja ze forum bedzie w żałobie do poniedziałku nie podoba mi sie, ale szanuje Twoją decyzje Sokar !
Pozdrawiam
A na marginesie dodam ,że jestem ateista wiec inaczej to odbieram wszystko
Użytkownik Michał edytował ten post 09.04.2005 - |12:51|

NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 09.04.2005 - |12:58|
Taka mała riposta na koniec. Niektórym się ta „szopka” nie podobała. Więc mam do nich pytanie, szkoły i prawie wszystkie zakłady pracy stały. Zostały zamknięte, aby umożliwić ludzią w ostatnim hołdzie papieżowi. Skoro dla was była to „szopka” i wasz zakład pracy był zamknięty. Do dlaczego nikt z was, nie udał się do szefa. I nie powiedział „Szefie dla mnie jest to „szopka” i chce pracować. Znając życie to nikt tak nie zrobił, tylko się cieszył z dnia wolnego. I to tyle na temat tego.
Użytkownik Sokar edytował ten post 09.04.2005 - |13:43|
Napisano 09.04.2005 - |13:43|
Januszek skonczy z tym glupimi komentarzami, nie podoba sie to zapraszam na inne fora albo zrob sobie wlasnie.
- www.gwrota.com
Napisano 09.04.2005 - |13:54|
Ano na uczelni nie było zajećSkoro dla was była to „szopka” i wasz zakład pracy był zamknięty. Do dlaczego nikt z was, nie udał się do szefa. I nie powiedział „Szefie dla mnie jest to „szopka” i chce pracować. Znając życie to nikt tak nie zrobił, tylko się cieszył z dnia wolnego. I to tyle na temat tego.
a tak marginesie uczestniczylem w jednej mszy..napewno o niej słyszeliscie,odbyła sie ona w poniedzialek w Krakowie na stadionie pasów

NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 09.04.2005 - |14:26|
Ci, którzy nie pamiętają moich wypowiedzi to przypominam, że zaliczam (łem) się do sporej grupki wierzący niepraktykujący. Główny czynnikiem, dla którego chcę wrócić jest po ostatnich dniach głębsze uświadomienie sobie tego, że kościół to nie organizacja, ale wspaniali ludzie! To, że niektóre procedury kościelne i zachowania przedstawicieli tej organizacji mi się nie pododają nie oznacza, że trzeba uciekać od całej wspólnoty.
W ostatnich dniach dla mnie nie chodziło o żałobę i rozpaczanie. My powinniśmy się radować i cieszyć, że jeden Polak zmienił świat na lepsze mimo wszystkich trudności. Że Jan Paweł II jest wielkim autorytetem moralnym. Osobiście uczestniczyłem w paru Mszach (niedziela, poniedziałek i piątek) i podczas nich jak i w czasie wolnym cieszyłem się. Przed śmiercią nie czekał na tę chwilę zawieszając moje życie rozrywkowe. Gdy nadeszła wieść odpowiednio uczciliśmy to minutą ciszy i potem rozmawialiśmy o tym ile to zawdzięczamy papieżowi, jak mocno cierpiał i co o nim wiemy.
Gazeta „NIE” to nie dla mnie. Sam tytuł z kategorii „anty-...” już mnie odrzuca. Rozumiem januszek że komentarz o nicku Sokara to po prostu ironia, ponieważ to na pewno nie jest żaden argument w dyskusji. Każdy ma znas dziwne nicki.
Ostatnie dni były spokojniejsze i pozwoliły się skupić nad słowami papieża. Słowach, które teraz wprowadzić trzeba w życie. Jednak by analizować te słowa nie trzeba żałować. Podoba mi się ze zamiast czarnych wstążek rozdawano na wrocławskim rynku BIAŁE! Wystarczy, że zamiast newsów o komisji poczytamy w końcu coś bardziej wartościowego i bardziej optymistycznego. Tymczasem nasze standardowe przyjemności fana Scf-Fi i innych serialów powinno pozostać na miejscu, bo to jest to co nas cieszy :]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »