Okładki - Stargate SG-1 (DVD video)
Napisano 08.05.2006 - |21:13|
Looknij na zachodnie serwisy z dobrymi okładkami jakie są opisy na nich.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 08.05.2006 - |21:22|
Tak powinien i tak będzie opisany każdy coverart. Bo jako taki ma wyglądać ze wszystkimi szczegółami jak oryginalna okładka. Wykorzystywanie znaków firmowych jest karalne o ile czerpie się z tego korzyści majątkowe.
Looknij na zachodnie serwisy z dobrymi okładkami jakie są opisy na nich.
Nie chcę się zbytnio sprzeczać ale dowód, że źle myslisz jest in extenso zapisany w tych zdaniach, które proponuje usunąć:
for the unauthorized reproduction, distribution or exhibition of copyrighted motion pictures, video tapes or VIDEO DISC (!),[i]
Nie sądzę abyście (byśmy) mieli autoryzację lub zgodę MGM do używania ich znaków itp itd.
A nie ma tu żadnego słowa o zezwoleniu na używanie bez korzyści majatkowych.
Ale oczywiście zrobicie tak jak chcecie.
Ja i tak je ściągnąłem i zabieram się za drukowanie.
I oczywiście czekam na nastepne sezony.
Wspaniała robota !
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 08.05.2006 - |21:35|
Zachodnie strony i okładki tworzone przez fanów są po to, zeby stanowić fanowską odpowiedz na z reguły beznadziejne oladki oryginalne. I po to powstała grupa TG żeby dać ludziom możliwość wyboru.
Bo to wszystko jest dla ludzi którzy maja oryginał, bądz mają kopie bezpieczeńswa jego. A co za tym idzie okładka w opisie (stopce) powinna być zgodna z oryginałem bo stanowi ona li tylko zamiennik oryginała.
W fandomach zagranicznych przyjeło sie ze wytwórnia cieszy sie darmową reklamą w dowolnej formie o ile fandom nie trzepie kasy na tym co robi. I tu mamy fanfiki/okładki/grafiki/modele/obiekty/seriale fanowskie.....
W stopce jest wyraźnie napisane ze okladka może być tylko powielane bez korzyści majątkowych.
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 08.05.2006 - |21:44|
Układ odcinków na to wskazuje.A ja zapytam w ten sposób, dlaczego zakładasz ze w akładce znajdą się pirackie płyty?
Nigdy nie ukazały się oryginalne płyty z takim układem odcinków.
W stopce jest wyraźnie napisane ze okladka może być tylko powielane bez korzyści majątkowych.
W stopce ty i Grzesiu zgadzacie się na powielanie tej okładki bez korzyści majątkowych.
Ale linijkę wcześniej oddaliście Copyright dla MGM, więc tak naprawde pozbyliście się prawa udzielania zgody na powielanie.
Ja już kończę dyskusję.
To wasza wspaniała praca i zrobicie jak chcecie.
Ja i tak jestem bardzo zadowolony z efektu, który już stoi na mojej półce...
Użytkownik psjodko edytował ten post 08.05.2006 - |21:49|
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 08.05.2006 - |21:50|
Mam pytanie, czy różnica w czcionce na p3 a p1 i p2 była zamierzona czy przypadkowa?
[EDIT]
Nie jestem grafikiem, ale wydaje mi się ze chodzi o wygładzanie krawędzi(rozmycie), w p3 są 'ostre' piksele na krawędziach tekstów na dole lewej strony, natomiast p1 i p2 mają te krawędzie rozmyte
btw. czy moge okladk dodac do linkow na ed2k i co dokladnie mam napisac aby trzymac sie licencji C.C. ?
pozdrawiam
Użytkownik artche edytował ten post 08.05.2006 - |21:59|
Napisano 08.05.2006 - |22:21|
Kwestia zludzenia optycznego spowodowanego kolorem tla. Wszystko jest OK.Nie jestem grafikiem, ale wydaje mi się ze chodzi o wygładzanie krawędzi(rozmycie), w p3 są 'ostre' piksele na krawędziach tekstów na dole lewej strony, natomiast p1 i p2 mają te krawędzie rozmyte
Nie. okladki leza u nas i tylko u nas.btw. czy moge okladk dodac do linkow na ed2k i co dokladnie mam napisac aby trzymac sie licencji C.C. ?
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 10.05.2006 - |12:13|
Niecierpliwie czekam na resztę
Napisano 10.05.2006 - |18:41|
Napisano 10.05.2006 - |18:53|
Takie same ale z innym grzbietem.Okładki do wersji DivX będą podobne to tych czy kompletnie inne?? Pomysł na okładki jest fajny ale te labele są jakieś dziwne(jak na mój gust za kolorowe)
Etykietki maja byc takie wlasnie- barwne, cieple. Maly kontrast wobec pudelek.
Napisano 11.05.2006 - |13:19|
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 14.05.2006 - |19:22|
wtedy to już by była rewelacja, po prostuoryginalne dvd jak nic
Napisano 14.05.2006 - |20:01|
Napisano 24.05.2006 - |19:35|
Napisano 24.05.2006 - |19:46|
Nie odpowiadamy na pytania:
1. "Czy ukażą sie okładki do serialu..."
2. "Kiedy ukaże sie dana okładka..."
_____ Zostanie podana informacja kiedy ukaze sie okladka.
3. "Jakich programów używamy do ich tworzenia..."
4. "Skad można pobrać inne okładki..."
Tego projektu nie porzucimy. a okladki beda kiedy beda.
Napisano 29.05.2006 - |22:47|
- które okładki pasują do jakich pudełek
- które okładki to DIVX a które DVD
Przyklejcie go i tyle.
Ja osobiscie się straciłem w tych pudełkach o których nawijaliście. 6 razy to czytałem i nic z tego nie wiem. Czy maja byc pudełka 4,5 czy 6 DVD o grubosci 14,15,24,28 czy 33 mm.
Ja zrobiłem własne DVD razem z MENU. 1 Sezon mi wyszed na 6 DVD. Wiec jakie byści mi pudełko polecili ?? (wnioskuje ze reszta sezonów również zajmie mi 6 płyt DVD)
Użytkownik Azrael edytował ten post 29.05.2006 - |22:54|
Napisano 29.05.2006 - |22:54|
Napisano 30.05.2006 - |08:28|
Napisano 04.06.2006 - |09:51|
spine chyba na 10-12 sezonow sg1 i 5 atlantis ( uzupełnione tylko do obecnych czyli 9 i 2 reszta chwilowo podklady
Napisano 04.06.2006 - |10:16|
spine chyba na 10-12 sezonow sg1 i 5 atlantis ( uzupełnione tylko do obecnych czyli 9 i 2 reszta chwilowo podklady
Podgląd całości LINK
Swoją drga fajne to - pomysł całkiem całkiem - ale na duze pudła - bok ciekawy, jednak cos mi w tych okładkach nie pasuje ... eeee czepiam się
Napisano 05.06.2006 - |23:26|
tylko to jest do jakich pudełek??
i do jakiej wersji? DVD czy DVIX?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych