OGAME.PL - web-site rts game
Napisano 15.02.2005 - |15:16|
Napisano 15.02.2005 - |15:21|
Złozylem podanie do sojuszu SGC ide własnie grac bo po wczorajszym zarejestrowaniu poszedlem spac :]

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 15.02.2005 - |15:32|
Promethe byla ostatnia osoba ktora zostala przyjeta (na razie)
Wyglada to tak:
1. Ostatnie wiesci z "zdrowej rywalizacji"
40 SGC 23 1
41 CY 13 1
A wiec dajemy rade
2. W naszym sojuszu (SGC) panuje straszny bałagan, do tej pory zesmy przyjmowali wszystkich fanow SG1, ale jak teraz na to patrze to moze sie to zle skonczyc. Narazie to mamy tylko duzo czlonkow...nic pozatym, jest nas w tej chwili chyba 24...a juz nad tym niepanujemy...nie chce nawet myslec co by bylo po polaczeniu sie sojuszy :/
Musimy najpierw uporzadkowac sprawy wewnetrzne sojuszu, pozniej dopier bedziemy negocjowac polaczenie, wielu moich ziomkow uwaza ze takie polaczenie nie przynioslo by nic dobrego, jak mowi stare przyslowie "co za duzo to nie zdrowo
Wiem ze wczesniej bylem za polaczeniem, ale to byl taki impuls
Takie moje zdanie...
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
"Nou ani anquietas"
Napisano 15.02.2005 - |16:01|
-utworzenie jednego sojuszu ze sojuszów Ceylon i SGC, dowódcami nowego zostaja wladcy sojuszy ktore wejda w sklad nowego. (chyba nie zakrecilem bardzo)
-zrobi sie jakis dzial tutaj na forum (ja ladnie poprosze u wladcow forum)
-podpisze sie pakty o nieagresji z _BSG_ i innymi
-jakies jasne zasady sie stworzy.
Jesli powstanie nowy sojusz to z mila checia sie przylacze, nawet juz
Jestem zdania, ze nie nalezy zakazywac rekrutacji ludzia z poza forum, wrecz przeciwnie, mam kolege ktory z mila checia sie przylaczyl by. Max ludzi w sojuszu to 50-60 osob a rekrutacja po osiagnieciu jakiegos rozwoju (pre-warp
PS. Jak sie przylacze to chce jakas fajna range np admiral
Napisano 15.02.2005 - |16:01|
jednak glosuje za polaczeniem sojuszy - razem jestesmy wieksza sila - cos jak rebelia Jaffa - im wiecej tym lepiej :>
Napisano 15.02.2005 - |16:08|
PS. 137 pktów mam
PS2 a planetka nazywa sie Zahadum - chcialem Za'ha'dum ale apostrofów nie lapie ta gra :/
Napisano 15.02.2005 - |16:20|
mialem juz 2 punkty a teraz nagle mam 0
nie wiem co sie moglo stac i czemu zabrano mi te 2 cenne punkty
Napisano 15.02.2005 - |16:23|
Wszystko spoko tylko powiedzcie mi ile czlonkow SGC ma ponad 200 punktow ??jak to super ze w zdrowej rywalizacji przegonilismy Cylons
[...]
jaka jest srednia punkow przypadajaca na czlonka ??
Bo tak jak by porownywac NetWars z Eridanus. wystarczylo by 4 czlonow Eridanusa zaby rozgromic caly NetWars
Greed is eternal.
Napisano 15.02.2005 - |16:24|
Napisano 15.02.2005 - |16:29|
a co do przyjmowanjia nowych to proponuje taki sposob nie odsylac w nicosc tylko powolywac do rzycia kolejne sojusze badz uzupelniac juz istniejace majace mnie niz np. 25 graczy (oczywiscie po dogadaniu sie z wladzami zainteresowanych wspulpraca sojuszy) tak zeby powstalo imperjum zlorzone z sojuszy po 25 ludzi z pelna wspulpraca militarna i gospodarcza taki sijusz sojuszy a nie wielki zle zorganizowany sojusz ktory nieprzetrwa jednej wielkiej wojny
rozbudowa badz polonczenie sojuszy dopiero wtedy jak uporamy sie z organizacja wszystkiego takie jest moje zdanie wiedz narazie w kwestji polaczenia jestem na nie
Napisano 15.02.2005 - |17:38|
Napisano 15.02.2005 - |17:42|
a co do przyjmowanjia nowych to proponuje taki sposob nie odsylac w nicosc tylko powolywac do rzycia kolejne sojusze badz uzupelniac juz istniejace majace mnie niz np. 25 graczy (oczywiscie po dogadaniu sie z wladzami zainteresowanych wspulpraca sojuszy) tak zeby powstalo imperjum zlorzone z sojuszy po 25 ludzi z pelna wspulpraca militarna i gospodarcza taki sijusz sojuszy a nie wielki zle zorganizowany sojusz ktory nieprzetrwa jednej wielkiej wojny
Myślę, że to dobry pomysł. Kolejne sojusze można nazywać np. SGCAlpha, SGCBeta itp. Będzie można również zewracać uwagę, który z sojuszy SGC jest najsilniejsy i dokonywać odpowiednich przetasowań w składzie.
Napisano 15.02.2005 - |18:04|
Jak już wcześniej pisałem, zaznaczyłem odpowiedź TAK. Ale nasunęła mi się jeszcze jedna myśl.
Otóż jak niektórzy wcześniej wspomnieli, za szybko się to wszystko stało. Wiem, że założyciele mieli najlepsze intencje, ale proponuję nacząc od stanu zerowe. I to od teraz. Mianowicie zakładamy, że oba sojusze nie istnieją. Szybko (no niestety, wiecie dlaczego) podejmujemy decyzję co do nazwy, "kierownictwa", ilości członków, itp. Wydaję mi się, że w tej chwili jest za duży bałagan (a przynajmniej się taki robi).
Co wy na to?
Pozdrawiam.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 15.02.2005 - |18:18|
Wszystko spoko tylko powiedzcie mi ile czlonkow SGC ma ponad 200 punktow ??
jaka jest srednia punkow przypadajaca na czlonka ??
(...)
No ja bede miaB 200pkt po jutrze wieczorem wiec jak sie przylacze to podbijemy statsy
Kto zalozy sojusz tj bedzie jego kapitanem ? Jesli sie znajdzie taka osoba to niech sie na razie powstrzyma, jak okreslimy status i najwazniejsze nazwe wtedy sie stworzy nowy sojusz.
Co do multi sojuszy to jestem przeciwny bo wychodze z zalozenia, ze lepiej jeden silny ktorego sie beda bac w universum niz szereg pomniejszych. Ciekawe czy takie potentaty z top 10 sojuszy by mieli jakies opory przed najechaniem sojuszu zlozonego ze 30 userow i majacego 30 multisojuszow ?. Wydaje mi sie, ze sama ilosc userow w sojuszu jest w pewnym stopniu czynnikiem, ze ewnetualny agresor sie zastanowi dwa razy nim zaatakuje !. Zreszta multisojusze sa do d*** - przyklad 1939 rok - Europa .... :/. Wiadomo ze bede bardziej lojany sojuszowi i posle statki walczyc w obronie sojuszu niz w obronie innego sojuszu tylko dla tego, ze mamy z nim sojusz.... sorry takie sa realia a chcac cos osiagnac w tej grze nalezy planowac na wielu plaszczyznach.
PS. Przegladalem planety w celu znalezionia jakiejs farmy i z tego co widze jest malo osob bez sojuszy wiec sadze ze najblizsze dni zaowocuja jakas wojna.... nie tych najwiekszych tylko tych pomniejszych, wiec warto cos pomyslec o stworzeniu czegos silnego i za wczasu powiazac sie paktami o nieagresji.
Napisano 15.02.2005 - |20:24|
Zauważyliście, że pojawiło się Universe 2?
Napisano 15.02.2005 - |20:28|
Napisano 15.02.2005 - |20:35|
Zapytałem się Sokara w sprawie nazwy i nie ma problemu. Zgodził się ożyć w razie czego nazwy Orion Tokra.
Pozdrawiam.
PS. Jeszcze raz dzieki Sokar.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 15.02.2005 - |20:37|
Napisano 15.02.2005 - |20:52|
Zapisałem się dziś do gry - i tutaj moje pytanie...czy nabór do SGC już się zakończył, bo nie mogę wysłać mojej "aplikacji" ???
Przykro mi bardzo ale chwilowo nieprzyjmujemy nowych czlonkow z powodu...strasznego balaganu.
Wszystko jest pogmatwane, nie wiem juz co robic w sumie z tym sojuszem...dlatego mam pytanie, chce ktos przejac "wladze" w SGC ? oddam status zalozyciela w dobre rece :>
P.S. Cholek, jakby co to ja sie pisze do Orion-Tokra, jako szary zjadacz chleba
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
"Nou ani anquietas"
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »