Quiz
Napisano 04.10.2003 - |18:32|
Pytanie - kto to jest Stalker?
gulus
Napisano 04.10.2003 - |18:53|
Jak wabiła się suka Owena Yatesa?
gulus
Podpowiedź - dawno, dawno temu istniało sobie państwo, znane również z przygód naszych dzielnych SG-grup. Państwo, jak to państwo musiało mieć władcę, a władca stolicę. Imię tej suczki to rodzaj żeński nazwy tej stolicy. Miasto to znane było też pod nazwą - Waset.
Napisano 04.10.2003 - |20:38|
Pytanie: Jak zginął Greedo?
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 04.10.2003 - |21:14|
Stało na trzech nogach i przypatrywało się Louisowi oczami umieszczonymi na dwóch płaskich głowach, chwiejących się na smukłych, giętkich szyjach. Skóra stworzenia była biała i sprawiała wrażenie niezwykle delikatnej; jedynie miedzy szyjami, wzdłuż kręgosłupa i na biodrze tylnej nogi pyszniła się gęsta, długa grzywa. Dwie przednie nogi były szeroko rozstawione, tak, że małe, szponiaste podkówki wyznaczały wierzchołki niemal doskonale równobocznego trójkąta.
Pytanie do opisu - co to jest i kto stworzył to stworzenie?
gulus
Napisano 04.10.2003 - |23:11|
lalecznik Piersona - a tworca - autor ksiazki z ktorej cytowany opis pochodzi - Larry Niven.Pytanie do opisu - co to jest i kto stworzył to stworzenie?
Kolej na moje pytanko - mam nadzieje ze wam nie zabije za bardzo cwieka
Kim jest William Mandella? i gdzie mozemy go poznac?
Podpowiedz - fragment jego pamietnika:
"Blisko miesiąc później wyruszyliśmy na ostatnie ćwiczenia — manewry na planecie Charon. Chociaż to pobliskie peryhelium, mimo to leży dwa razy dalej od Słońca niż Pluton.
Przewoził nas przerobiony „barakowóz", przeznaczony dla dwustu kolonistów wraz z ich sadzonkami i inwentarzem. Jednak nie myślcie, że było przestronnie, skoro leciało nas o połowę mniej. Większość wolnej przestrzeni zajmowały dodatkowe zbiorniki paliwa, broń i amunicja.
Cała wycieczka trwała trzy tygodnie: przez połowę drogi przyspieszanie do 2 g, a potem deceleracja. Nasza największa prędkość, z jaką przemknęliśmy obok Plutona, wynosiła w przybliżeniu jedną dwudziestą prędkości światła — za mało, aby dała ,o sobie znać teoria względności."
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 04.10.2003 - |23:35|
W jakiejś powieści pojawiło sie przekleństwo NIEŻAS - jaka to powieść? co znaczy to przekleństwo?
gulus z lekkim przekleństwem nadobranoc
Napisano 05.10.2003 - |00:31|
Przeklenstwo to pojawilo sie we wspomnianym wczesniej "Pierscieniu" (tytul oryginalny Ringworld) oraz jego pozniejszych ksiazkach.W jakiejś powieści pojawiło sie przekleństwo NIEŻAS - jaka to powieść? co znaczy to przekleństwo?
NIEŻAS = NIE ma ŻAdnej Sprawiedliwosci (dodam ze w oryginale brzmialo to: TANJ! = There Ain't No Justice )
I kolejne moje pytanko:
W pewnej wersji naszej przyszlosci (mam tu na mysli wizje pewnego znanego autora) spotykamy statek kosmiczny o wdziecznej nazwie Dannebrog. I tu pytanie - bedzie ono troszke zlozone - Jaka funkcje pelnil ow okret (nie chodzi mi tutaj o klase okretu - byl to capital ship ), kto byl jego kapitanem i kto jest glowna potacia owej wizji
>>UpDaTe<<
Jesli do godziny 13:00 tego dnia nie padnie odpowiedz zamieszcze wskazowki
>>>UpDaTe 2 - jako ze wybila 13 <<<
Podpowiedz 1 - Owa wizja sklada sie z 3 tomow (okret wystepuje w trzecim)
Podpowiedz 2 - autorem wizji jest Harry Harrison
Mam nadzieje ze pomoze
Jesli do godziny 18 nie bedzie odp - zmieniam pytanie
>>Update 3 - zmiana pytania<<
Jako ze nikt nie odpowiedzial
Statek jest okretem floty rebelianckiej, kapitan: Skougaard, bohater: Jan Kulozik.
Czego zadal po przybyciu do SGC mlody Jack i co otrzymal?
Pytanie jest strasznie latwe - to tak w ramach rekompensaty
Użytkownik Katharn edytował ten post 05.10.2003 - |19:02|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 05.10.2003 - |19:33|
Pytanie:Co SG1 znalazlo na P4X-639?
Napisano 05.10.2003 - |22:34|
Pytanie: Jaki jest "kamień urodzenia" Samanthy Carter?
Jeśli będzie potrzebna podpowiedz to jutro
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel
Napisano 06.10.2003 - |08:39|
Pytanie: Kto to jest Lo'tar?
Napisano 06.10.2003 - |09:11|
Pyt: Jaką instytucję założył profesor Charles Xavier?
Edycja:
Gwoli scisłości, pierszy na to pytanie dobrze odpowiedział Jarmat koło 11, drugi, 4 minuty później był Obi... Tylko, że oni wysłali do mnie odpowiedzi na priva do zaakceptowania. Dopiero przed chwilką wróciłem do domu i je odebrałem.
W związku z tym pytanko (pewnie do Castora - zarządzającego quizem) na przyszłość:
Jak traktować takie sytuacje? Tzn, kto ma prawo zadać następne pytanie?
Użytkownik Tomciak edytował ten post 06.10.2003 - |15:12|
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Napisano 06.10.2003 - |14:14|
Pytanie. Głupia blondynka - kto tak w serialu określił Samanthę Carter?
(proszę podać nazwisko, ewentualnie imię oraz nazwę odcinka, w którym to określenie padło)
Napisano 06.10.2003 - |15:29|
Pytanie zadaje ten kto pierwszy UMIEŚCI ODPOWIEDŹ NA FORUM. Weryfikacja ma służyć tylko i wyłącznie zdobyciu 100% pewności przez odpowiadającego, nie jest wymagana do quizu. ALE UWAGA! Wobec tych, którzy natychmiast zamieszczają odpowiedź, która później okazuje się nieprawdziwa, zostaną wyciągnięte konsekwencje. Tak więc nie musicie weryfikować odpowiedzi u autora pytania, ale nadal musicie nad pytaniem pomyśleć. NIE JESTEŚCIE PEWNI=NIE UMIESZCZACIE ODPOWIEDZI. NIE MA GDYBANIA!!! Kapewu?Gwoli scisłości, pierszy na to pytanie dobrze odpowiedział Jarmat koło 11, drugi, 4 minuty później był Obi... Tylko, że oni wysłali do mnie odpowiedzi na priva do zaakceptowania. Dopiero przed chwilką wróciłem do domu i je odebrałem.
W związku z tym pytanko (pewnie do Castora - zarządzającego quizem) na przyszłość:
Jak traktować takie sytuacje? Tzn, kto ma prawo zadać następne pytanie?
ZAPAMIĘTAĆ I JAZDA DALEJ
Napisano 06.10.2003 - |16:51|
Odp: dr McKay w odcinku 5x14 - 48 godzinPytanie. Głupia blondynka - kto tak w serialu określił Samanthę Carter?
(proszę podać nazwisko, ewentualnie imię oraz nazwę odcinka, w którym to określenie padło)
Pyt: proszę o dokładne rozszyfrowanie skrótu: INBADCZAM
Napisano 07.10.2003 - |21:07|
Odpowiedz: Instytut Badań Czarów i Magii
Pytanie: Jak nazywal sie Borg ktory pierwszy uzywal formy ja?(ST:The Next Generation)chodzi o drone a nie Picarda
podpowiedz: ST:TNG 5x23
o 22:00 zmieniam pytanie
Odpowiedz: Hugh - 3z5 pozdrowienia dla rexus'a
Nowe pytanie: Jak sie nazywa aktor ktorego widzimy gdy Urgo pokazuje sie w mundurze?
Napisano 07.10.2003 - |21:53|
Pytanie: Cytaty Stargate SG-1 "Bend your ...." (Ugnij ....) proszę podać brakujące słowo
Napisano 07.10.2003 - |22:00|
Pytanie: Gdzie i ile porodów odebrał w swoim życiu Daniel Jackson?
Napisano 07.10.2003 - |22:08|
3:
pierwszy - W czasie wykopalisk na Jukatanie. 2 - na planecie z "Brief Candle"
3 - dziecko Scha'ri na Abydos.
Pytanie:
Kto zbudował statek o nazwie "Ceberus"?
Użytkownik zbzikowana edytował ten post 07.10.2003 - |22:37|
Napisano 07.10.2003 - |22:31|
Pytanie: Jak sie nazywal i jakie mial oznaczenie blizniaczy okret Enterprise'a?(ST:TNG)
a wiec po tym jak sie okazalo ze pytanie moze byc nieprecyzyjne chodzi o okret klasy Galaxy z TNG, okret ten zostal zniszczony w wyniku kontaktu z sada Iconian
jak sie wam pytania z ST nie pasuja to mowcie
Użytkownik mirc edytował ten post 08.10.2003 - |17:06|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych