Skocz do zawartości

Zdjęcie

Koniec Enterprise

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#81 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 06.03.2005 - |18:28|

Heh... nie bylo by tego problemu jakby i moja kandydature na Trek Moda Grinch laskawie przyjal

Ekhm, Cosmo na moderatora? - a to ci dopiero oryginalna idea... :unsure:

Użytkownik jooboo edytował ten post 06.03.2005 - |18:29|

• 0

#82 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 06.03.2005 - |18:33|

Ekhm, Cosmo na moderatora? - a to ci dopiero oryginalna idea..

Bardzo dobra idea:) Przynajmniej nie musiałbym się denerwować postami nieprzychylnymi Voyagerowi :) Cosmo takie chwasty by powyrywał :)... I Dobrze.
Demokracja, demokracją, wolność słowa wolnością słowa ale racja musi być po właściwej (naszej) stronie :)
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#83 Gość_cosmo_*

Gość_cosmo_*
  • Gość

Napisano 06.03.2005 - |18:34|

Hehehehe... zapewniam, ze ja tylko pozornie jestem taka zadziora, ale kiedy przychodzi co do czego, to obowiazek w stosunku do calej spolecznosci bierze nad moja prywata gore i swietnie potrafie sie na owym stanowisku odnalezc (zreszta wymagana wprawe mam juz na forum ze sygnaturki o czym sie mozna przekonac w sposob jak najbardziej empiryczny tam na miejscu - serdecznie zapraszam) :]

Komunikat dla wszystkich - Koniec off-Topic . Bo pokasuje posty .

Użytkownik cosmo edytował ten post 06.03.2005 - |19:04|

• 0

#84 Drow

Drow

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 269 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 08.03.2005 - |19:15|

(...)pseudofani chyba nie rozumieja(...)

Wyświetl post

Ladnie bym prosil o nie obrazanie mnie i innych, lubiacych bardziej i nieco slabiej Enta, do jasnej cholery.
I prosilbym takze moderatora dzialu, aby staral sie moderowac podobne wypowiedzi tego uzytkownika forum, jak i innych, ktorzy postanowili, ze wyrazanie wlasnych uwag i opinii swiadomie obrazajac przy tym innych uzytkownikow tegoz forum, jest OK.

Dziekuje.

PS. Cosmo - dla twej wiadomosci, nie jestem **********, a doroslym clzowiekiem, posiadajacym swoja dume i honor i nie lubie, kiedy taki ktos, jak ty, tak mi ubliza, kiedy nawet mnie nie zna. Takimi bzdurami to sam sobie wystawiasz ocene '*********'.

Słowo od moda : przepraszam wszystkich których uraża ten zwrot - musiałem go przypadkiem przeoczyć .
Cosmo/Voyager - proszę o zmiane wyrażenia w tym poście - na razie te wyrażenie masz **** - jak sam powiedziałeś nie rozmzawia się o gustach .

Koniec Tej dyskusji

Użytkownik Obi edytował ten post 09.03.2005 - |21:54|

• 0

#85 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 01.04.2005 - |23:06|

Entek jest srednim serialem, niemniej zaluje ze w zasadzie najciekawszy pod wzgledem wyjsciowej koncepcji serial dostal "bana". Szkoda, bo potencjal serii byl naprawde spory i Entek mogl byc czyms na miare DS9 ( w sensie poziomu atrakcyjnosci nie intrygi) dla troche juy skostnialego swiata ST.
Coz, szkoda szczegolnie ze do tego pomyslu prawdopodobnie nigdy juz nie wrocimy...
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#86 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.04.2005 - |04:58|

Entek jest srednim serialem, niemniej zaluje ze w zasadzie najciekawszy pod wzgledem wyjsciowej koncepcji  serial dostal "bana". Szkoda, bo potencjal serii byl naprawde spory i Entek mogl byc czyms na miare DS9 ( w sensie poziomu atrakcyjnosci nie intrygi) dla troche juy skostnialego swiata ST.

Jest o tym W TYM artykule.
  • 0

#87 Macias

Macias

Kapral

• Użytkownik
  • 223 postów

Napisano 03.04.2005 - |13:36|

Jest o tym W TYM artykule.

Wyświetl post

Dzikeuje ci bardzo januszku,ale doskonale wiem co jest w tym racie,bo go przeczytalem zanim mi zaodales linka. niemniej dzikuje ci bardzo za taka kolezenska postawe ;)
  • 0
Osoba, która pisąła do mnie w spraiwe Farka niech zrobi to raz jeszcze, bom [beeep] wołowa i skasowałekm przypadkiem mejla

#88 adalo

adalo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów
  • MiastoPrzeworsk

Napisano 17.05.2005 - |10:29|

Chociaż kapitan Archer i jego drużyna, sa nie wiem dlaczego kojarzy mi się z wesołym Tytusem, Romkiem i Atomkiem to jedno musimy przyznać: serial jest nowocześnie nakręcony, widowiskowy i bardzo dobrze się ogląda. Ja go nawet lubię. :D
A że ma mnóstwo nielogiczności... no cóż o tym chyba powiedziano już wszystko. ;)
  • 0
Nihil obstat

Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.

#89 sky

sky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 20.05.2005 - |17:31|

Widze jak wiele osób obrzuciło błotem Entka. Ja przeyznam , żę ostatnie 2 sezony mi się bardzo podobały. Pierwsze były kiepskie ,ale rozkręcił się. Jednak nie otym chce pisać. Ostanich kilka odcinków sezonu 4 otrzymały noty w ankietach średni po 5,5 !!! To jest kiepski serial? Coś tu chyba nie pasuje. Jest mi szkoda, że się skończył.
  • 0

#90 indi

indi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21.08.2005 - |17:26|

Może jeszcze nic straconego i go ponownie po tej paromiesięcznej przerwie aktywują, jak nic lepszego nie będą mieli na horyzoncie, bo wbrew wielu obiegowym opinią i patrząc z perpektywy czasu nie był on wcale znowu aż taki tragiczny, a nawet fanom starszych sag pewnie przy dobrych chęciach można się było do niego bez większego trudu przekonać.

Użytkownik indi edytował ten post 21.08.2005 - |17:26|

• 0

#91 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.08.2005 - |20:32|

...a nawet fanom starszych sag pewnie przy dobrych chęciach można się było do niego bez większego trudu przekonać.

Większość znanych mi fanów, jak to napisałeś "starszych sag" oklaskami przyjęła decyzję o kasacji Entka... ;) Temat wałkowany przez lata... więc w zasadzie nie ma co go dalej ciągnąc ;P
  • 0

#92 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 23.08.2005 - |05:19|

Większość znanych mi fanów, jak to napisałeś "starszych sag" oklaskami przyjęła decyzję o kasacji Entka... ;)

Wyświetl post

Natomiast większość znanych MI fanów "starszych sag" zgrzytaniem zębów i mamrotaniem przekleństw przyjęła decyzję o kasacji Entka...
Widocznie znamy różnych fanów.
Ale faktycznie nie ma co ciągnąć tego dalej.
Jak za 10 lat (może później) pojawi się kolejny serial znów pojawią się jacyś pseudofani i założą grupę 'Kill.... "nowy serial" ' tacy to już są ci fani. :D

::. GRUPA TARDIS .::

#93 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.08.2005 - |07:39|

Jak za 10 lat (może później) pojawi się kolejny serial znów pojawią się jacyś pseudofani i założą grupę 'Kill.... "nowy serial" ' tacy to już są ci fani.  :D

Nie podoba mi się, że nazywasz mnie pseudofanem. Te 10 lat przerwy w Treku jest właśnie efektem tego, że zbyt późno Entka scancelowali. Polecam rating: http://www.ece.ucdav.../entratings.htm - ubyło 10 mln widzów mamy 10 lat przerwy ;P
  • 0

#94 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 23.08.2005 - |13:12|

Psjodko masz święta racje mówiąc, iż to przez fanów Entek został zdjęty z anteny :clap: to przez tak durne akcje jak kill entejszajs, przez to, że nie dostrzegaliśmy, iż ten serial jest odnową skostniałego świata treka a ciągle wypowiadaliśmy mu nieścisłości... taaa i co jeszcze ;). Choć w jednym masz racje, Entek skończył tak jak skończył przez fanów wiernym pewnym zasadom, którzy mieli już dość go i po pierwszym sezonie zaczeli coraz licznej po prostu go nie oglądać, na co sobie sam zapracował. Ja sam dawałem mu dużo szans, broniłem odcinka z Borgiem, zachwalałem pod niebiosa odcinek "Cogenitor" jak powrót do tradycji treka, dawałem mu zbyt wiele szans i nie żałuje tego, choć teraz wiem, iż byłem w błędzie i nic tego nie zmieni, iż Entek zostanie zapamiętany tak jak ST V jako wielka porażka o obraza dla kanonu. I dlatego w pełnie popisuje się pod tym, co napisał artykuł Jana Strzelecki.
  • 0

#95 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 23.08.2005 - |19:35|

Nie podoba mi się, że nazywasz mnie pseudofanem.

To Twoje zmartwienie...

Polecam rating: http://www.ece.ucdav.../entratings.htm -

Są może gdzieś podobne ratingi dla pozostałych seriali Star Trek ?

::. GRUPA TARDIS .::

#96 januszek

januszek

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 297 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.08.2005 - |21:03|

To Twoje zmartwienie...

Nie do końca. Chodzi o to, że mam prawo do swojego zdania a Ty masz prawo do swojego. Używając obraźliwych określeń naruszasz moje prawo do wyrażania własnej opinii. To jest po prostu prostactwo... Teraz wszystko jasne?

Są może gdzieś podobne ratingi dla pozostałych seriali Star Trek ?

Nie mam zielonego pojęcia. Pytaj googla.
  • 0

#97 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 25.08.2005 - |12:30|

Ostatnio miałem wątpliwość przyjemność oglądać całość Entka. Przygotowywałem się do konkursu Trekowego na Polcon i MUSIAŁEM :censored: to sobie przypomnieć (zastrzeli mnie ktoś pytaniem "Z kim spała Topola?" i co zobię ;) ). Kiedy serial był na antenie, oglądałem go nieregularnie i trzeba było "zatkać dziury". Po tym traumatycznym przeżyciu nasunęły mi się następujące wnioski:
- w serialu są raptem DWA sensowne wątki: wojna temporalna i Xindi,
- w załodze są DWAJ sensowni aktorzy: Billingsley (Phlox) i Trinneer (Trip),
- Enterprise'a "załatwił" sezon DRUGI,
- przyczyną nieszczęścia ENT było DWÓCH facetów: Berman i Braga
Jak widać wszystko kręci się wokół dwójki (czyli miernego ;) ).
Zrobiłem sobie prywatny ranking punktowy odcinków (ocena 1-10) i na 98 epizodów tylko 12 dostało ocenę 7 lub wyższą (a nie było ani jednej dziesiątki). Dla porównania: VOYAGER miał takich odcinków 70 - na ogólną liczbę 171. Dziesiątek było 12. To przepaść.
Co do dyskusji januszek/Psjodko, to obaj macie trochę racji (i obaj trochę się mylicie). Fandom źle przyjął Entka z jednego podstawowego powodu: serial był przeraźliwie WTÓRNY. To zresztą tłumaczy dlaczego istnieje grupa nowych fanów, którym ENT się podoba. Gdybym nie znał poprzednich seriali ST, wiele odcinków byłoby dla mnie do przełknięcia (i parę może by mi się nawet podobało). Nie zaproponowano jednak nic oryginalnego, a wręcz powtarzano pomysły (i całe odcinki) z poprzednich produkcji.
Podsumowując: dałem serialowi drugą szansę, obejrzałem jeszcze raz całość i niestety :( nie zmieniłem zdania: ENTERPRISE to serial słaby. A najbardziej drażni mnie to, że trzeba go znać, ponieważ stanowi część "kanonu" i na każdym konwencie informacje dotyczące ENT mogą byc potrzebne. Tego twórcom "Enterszajsu" nie wybaczę nigdy.

Użytkownik jooboo edytował ten post 25.08.2005 - |12:51|

• 0

#98 Thor`s Hammer

Thor`s Hammer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 09.12.2005 - |00:14|

Pomimo tego z ejestem wiernym fanem kosmicznej wedrowki to jednak po obejrzeniu dwoch odcinkow EnT musze przyznac ze Ci stwierdzajacy ze jest raczej posledniej jakosci mieli racje. Daleko mu do TOS, DS( czy VOY. W ogole pomysl jest beznadziejny. cofnac akcje do momentu sprzed powstania federacji. Technologia jak z okresu kamienia lupanego. Jednak najgorsze jest powtarzanie schematow a wrecz fabul poszczegolnych odcinkow z innych serii. W planach jest pwostanie filmu pelnometrazowego. Zenada jak dla mnie. Mam nadzieje ze osoby odpowiedzialne za ST pojda po rozum do glowy. Odczekaja kilka lat i powstanie nowa seria. tym razem juz w XXV czy XXVI wieku, kiedy statki federacji przekroczyly bariere transwarp, co otworzy nowe mozliwosc. Doda sie nowe zagrozenie. Wprowadzi watek sojuszu z borgiem w celu jego odparcia (patrz motyw z VOY z walki z gatunkeim 87...) Nowi obcy moga byc nawet z innej galaktyki. Niech juz o to niech martwia sie scenarzysci. reasumujac. Dobrze ze ENT trwal tylko 4 sezonu. R.I.P
  • 0

#99 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 09.12.2005 - |00:36|

Obejrzałem dotąd 2 sezony Entka. I przyznam,ze w zasadzie nie rozumiem waszych pretensji. Dla mnie serial jest niezły. Oczywiscie DS9 był lepszy, mocniejszy, VOY też sie lepiej rozwijał ale porówanie z TOS wypada na korzyść Entka - TOS nie jest do oglądania (hasło : potwór z kocyka, buty na obcasie i trikodery wielkości torebki - brrr !). Tu mamy fajną postać Archera, niezłego doktora Phloxa, całkeim fajny okręt, jak dotad (2 serie) niezle przygody. Oczywiście zauważyłem,że inne postacie są słabsze - mają za małą siłę przebicia. No ale moze jeszcze się rozwiną (3 i 4 seria).

Co do nowych motywów na przysłość ST - proponuję rewolucję w społeczności Borg (kolektywie). Niech się jedna z królowych zbuntuje, przejrzy na oczy i może (dzięki miłosci, zemście, duchowemu objawieniu) zmontuje wewnątrzborgowe powstanie, odłączenie i w końcu nowy światek postborg.

Wtórności w serialach typu ST nie unikniemy - w końcu wszystko rozwija sie podobnie. Wojna z nowym przeciwnikiem, odkrywanie nowych planet, cywilizacji, omijanie I Dyrektywy. A pewnych spraw scenarzysci jakby unikają (choć nie Ci co piszą BSG) - takich jak to co tu proponuję - rozkładająca się wspólnota Borg, rozlamy wewnatrz Federacji, źli Wolkanie (znajdą się moze tacy ?), tchórzliwi Klingoni, wreszcie dobrzy Romulanie. Może to jakieś lekarstwo na Treka ?

Rayden

Użytkownik Lord Rayden edytował ten post 09.12.2005 - |00:42|

• 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#100 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.12.2005 - |11:49|

Lordzie obawaiam się że jesteś w błędzie. Ja miałem dokładnie takie samo zdanie jak ty (a potem zobaczyłem 3 i 4 sezon). Ja także nie rozumiałem dlaczego tak tego serialu nie nawidzą, było tam co prawda kilka gorszych scen, troche pokręcona historia, ale nic co by mówiło że ten serial jest do d**y. a potem zobaczyłem 3 sezon, nadal fajnie, wojna i tak dalej ale końcówki już nie ten tego, za szybko, bez sensu. Potem 3 sezon i totalna porazka, w głowie utkwiły mi tylko 2 tematy (totalnie zniszczony temat WW2 i świetny temat, ale strasznie źle zakończony o alternatywnej rzeczywistości.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych