Skocz do zawartości

Zdjęcie

Muzyka w Battlestar Galactica

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
125 odpowiedzi w tym temacie

#81 tystax

tystax

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 12.12.2007 - |21:07|

Chyba w dotychczasowych soundrtrackach go nie było bo jakoś nie pamietam. Prawdopodobnie jest to utwór stworzony do 4 sezonu
  • 0

#82 VolKhen

VolKhen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 26.12.2007 - |00:48|

Stałem sie szczesliwym posiadaczem plyt z OST z Miniserii, S1, S2 i S3 i muszę powiedziec ze ta muzyka jest po prostu boska... Jednak muzyka z miniserii troszke mniej mi sie podoba. Czuc roznice, w koncu inny autor.
  • 0

#83 asiek

asiek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.01.2008 - |16:20|

od kilku dni slucham soundtracka do 3 serii.
jak zawsze muza rewelacyjna

jednak nie podoba mi sie to, ze kilka kawalkow jest bardzo podobnych ( jak nie prawie identycznych) do kawalkow z 2 serii
np. "Adama Falls" - "Roslin & Adama" ( co juz ktos zauwazyl)
"Admiral and Commander" - "Reunating The Fleet"
  • 0
Dołączona grafika

#84 MidMad

MidMad

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoSomewhereOverTheRainbow

Napisano 10.01.2008 - |13:36|

jednak nie podoba mi sie to, ze kilka kawalkow jest bardzo podobnych ( jak nie prawie identycznych) do kawalkow z 2 serii
np. "Adama Falls" - "Roslin & Adama" ( co juz ktos zauwazyl)

A mnie się właśnie to podoba - jest to coś w rodzaju nawiązania do tamtego tematu muzycznego i stworzenie podobnego klimatu. I tak uważam za super sprawę, że do każdego sezonu robiona jest osobna muzyka, a nie puszczane są w kółko te same kawałki ;)
Podobnie cały OST z 3 sezonu ma budowę klamrową, wystarczy posłuchać pierwszego (plus troszkę drugiego) i ostatniego utworu (też pojawiają się powtarzalne elementy, ale to tylko dodaje smaczku całości).
  • 0

#85 aragonis

aragonis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 17.03.2008 - |18:58|

something dark is coming- w którym odcinku 2 serii on się pojawił?? Pamiętam że to było jak Roslin mówiła że ma przeczucie że coś złego nadchodzi???
Ok już mam Lay Down your Burdens part 1...

Użytkownik aragonis edytował ten post 17.03.2008 - |19:21|

• 0

#86 iskierka

iskierka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 26.04.2008 - |23:26|

jak dla mnie muzyka z sezonu 2 jest najlepsza, 1 i miniseria sa takie sobie, a z 3 czesci kapitalny jest ten utwor: Storming New Caprica, moge go sluchac na okraglo :D
  • 0
Regulamin > Profil Użytkownika > podpunkt B)

#87 Juki

Juki

Plutonowy

• Użytkownik
  • 457 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.04.2008 - |10:46|

Ja się w sumie zawiodłem na soundtracku z 3 sezonu. Teraz czeka nas męka bo poczekamy jakiś rok albo dłużej na ost z 4 sezonu, ale dodatkowo Bear ma wydać płyte(y) z ścieżkami które mu nie weszły na poprzednie soundtracki, jest ich sporo. Jak wchodziłem to już myślałem, że jakieś nawiny się pojawiły :]

Użytkownik Juki edytował ten post 27.04.2008 - |10:47|

• 0

Dołączona grafika

#88 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 23.05.2008 - |18:52|

Dla ochłody polecam muzyczkę z BSG na żywo :) Warto obejrzeć i posłuchać :)
http://bartoszweglar...-Galactica.html
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#89 Keniu

Keniu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27.05.2008 - |18:35|

Tak sobie dzisiaj słucham soundtracka z 3 sezonu i zwróciłem uwagę na kawałek "A Distant Sadness", a w szczególności na część od 01:08 do 01:11 i nie wiem czy to tylko moja wyobraźnia :D czy Kobol jest jednym z zagubionych województw Polski :P.
  • 0

#90 xwariusx

xwariusx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 28.06.2008 - |15:26|

Wiadomo kiedy bedzie soundtrack z 4 sezonu ? Czy sie pojawi dopiero po zakonczeniu emiisju 2 czesci czy za niedlugo wraz po emisji polowy 4 sezonu?
Mi sie bardzo sposobał utwór z odcinka s04e09 ostatnio piosenka na samym koncu kiedy Adama muwi do Roslin ze "teskniłem" az mi łezka poleciała ;p
  • 0

#91 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.06.2008 - |15:38|

Pewnie wydadzą soundtrack dopiero po zakończeniu emisji całego serialu. Ale to tylko moje przypuszczenia.

A jeśli chodzi o odcinek 04x09 to byłem pod wrażeniem utworu lecącego podczas bitwy o Centrum. Ta muzyka tworzy niesamowity klimat.
  • 0

#92 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.06.2008 - |17:43|

Wiadomo kiedy bedzie soundtrack z 4 sezonu ? Czy sie pojawi dopiero po zakonczeniu emiisju 2 czesci czy za niedlugo wraz po emisji polowy 4 sezonu?

Nie wiadomo.
Wiadomo tylko tyle, co sam Bear potwierdził, że na soundtracku będzie słynny już "Gaeta's Lament".
Na jego stronie też nie ma nic nowego o części 4 ---> http://www.bearmccreary.com/
Jako, że Bear M. nie chce się wypowiadać na temat przyszłych utworów do drugiej połowy sezonu 4 by jak to ujął nie zdradzać fabuły itd
możemy się spodziewać, że płytka nr 4 wyjdzie po skończeniu 4 sezonu w 2009.

I to wsio na temat obecnie a pewnie i do przyszłego roku bo nikt nie poda konkretnej daty poza tym, że "będzie po skończeniu sezonu 4".
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#93 MetalBoy

MetalBoy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 30.06.2008 - |21:24|

A mnie chyba ze wszystkich utworów najbardziej podoba mi się "All Along The Watchtower" "Baltar Panics" "Something Dark Is Coming" "Storming New Caprica" :)
  • 0

#94 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 01.07.2008 - |07:54|

Aktualnie najbardziej lubię jeden utwór PRZED "All Along The Watchtower" oraz pierwszy z płyty z trzeciego sezonu.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#95 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 01.07.2008 - |14:10|

Jak dla mnie najlepszy soundtrack jest z II sezonu. Przy takich utworach jak: "Lords Of Kobol, "Something Dark Is Coming, "czy też "Prelude Of War" z przyjemnością wypoczywam. Z I o sezonu najbardziej przypadł mi do gustu utwór "Kobol's Last Gleaming" być może dlatego, że są tam chórki, które uwielbiam. Z III sezonu to cover "All Along The Watchtower" Boba Dylana, za tekst i gitary:)
Choć tak naprawdę to każdy z tych utworów będących na tych płytach wart jest wysłuchania.
  • 0

#96 owcaboski

owcaboski

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 01.07.2008 - |14:24|

Ja mam kilka ulubionych kawałków ale najbardziej to: "Passacaglia","Allegro" oraz "The Shape of Things to Come".
Dobrym tematem jest też (odwrotnie do odcinka o tej samej nazwie) "Scar", do tego jeszcze "Colonial Anathem" oraz "Prelude to War".
Słucham dosyć dużo muzyki filmowej i po raz pierwszy spotkałem się z tak dobrze skomponowaną muzyką do serialu.
  • 0

ALL WILL BE REVEALED... I hope...

Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"

#97 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 12.12.2008 - |19:22|

Ok.. Ale dziwo.. Puszczali zajawke przed chwila na TVN7 filmu "Spokojnie to tylko awaria" i w tle leciał motyw z "Colonial Anthem" z BSG.. Czy to jest jakis kawalek takze z BSG Classic? Czy jak?
  • 0

#98 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.12.2008 - |00:50|

Oczywiście, że jest :)

• 0

#99 DonBolano

DonBolano

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 505 postów
  • MiastoOstrów Wlkp/Wrocław

Napisano 15.12.2008 - |18:11|

No. Wczoraj ogladalem powtorke i przyjrzalem sie napisom koncowym i bylo napisane, ze to wlasnie z BSG jest muzyka :)

Użytkownik DonBolano edytował ten post 15.12.2008 - |18:22|

• 0

#100 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 12.01.2009 - |21:14|

Bear McCreary w końcu szczegółowiej wypowiedział się na temat soundtracku do sezonu 4 i jakie utwory prawdopodobnie mogą się na nim znaleźć. A wręcz jak prosi sam Bear w komentarzach, można się na ten temat wypowiedzieć.

The Season 4 CD: What do you want to hear? ---> http://www.bearmccre...com/blog/?p=908

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.03.2009 - |15:29|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych