Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#81 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 15.07.2004 - |21:23|

Witam wszystkich na forum.

Witam.

wrut

???
:blink: :wacko: :huh:

Tylko nie wiem co to są te wruty?

Eeeeee... gulus! - takich rzeczy nie wiesz?
Ja Ci to wszystko wytłumaczę:
WRUT ----> Wielce Rozwinięty Umysł Twórczy.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#82 Sławko

Sławko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 18.07.2004 - |10:56|

Serial jest Suuuuuupppeeeerrrrr

Jednak niektóre odcinki sa juz tak jak jakies "lanie wody"
Nudne, malo akcji i nic z nich nie wynika.

Mysle, ze 8 sezon i potem Atlantis powinien godnie zastapic nasz serial.

PS

Moglo by nie byc 9 sezonu gdyz coraz czesciej w innych serialach na koncu ost. serii wygrywa zlo np. w serialu Mortal Kombat (tez byl fajny, ale na samym koncu wszyscy zgineli)

A my przeciez nie chcemy zeby nasi bohaterowie odeszli.

chyba zeby zmienili plaszczyzne istnienia :)

Narka

Sławko
  • 0

#83 Thorn

Thorn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoSosnowiec

Napisano 18.07.2004 - |11:24|

Uważam ze nie powinni robic 9 serii raczej radzil bym im się przyłożyć do 8 serii i godnie nią skończyć cały serial :D

Użytkownik Castor Krieg edytował ten post 18.07.2004 - |13:21|

• 0

#84 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 18.07.2004 - |15:22|

Nudne, malo akcji i nic z nich nie wynika.

??? :blink:
Jakże to Sławko? Napisz proszę, z których to odcinków NIC nie wynika, bo jakoś nie pamiętam takowych.
Zawsze jest jakaś przyczyna i skutek, coś z czegoś wynika. Zawsze jest jakieś lepsze lub gorsze zakończenie, lepszy lub gorszy odcinek. Każdy jednak coś do całej serii wnosi i powiększa świat Stargate.

Dalej jestem za 9 serią i zdania nie zmienię.
  • 0

Dołączona grafika

#85 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.07.2004 - |15:35|

Heh, TAK dla 9 serii.
Dlaczego???
Ano dlatego, że lubię ten serial. Nie rozbieram go na czynniki pierwsze jak w prosektorium. Przyjmuję go takim jaki jest. To jak religia. Dogmat. I tyle. :rolleyes:
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#86 Sławko

Sławko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 18.07.2004 - |21:37|

Chociazby odcinek 7x08 Space Race

Nic szczegolneg do serialu nie wniosl.

Procz technologii, o ktorej jak zwykle ucicha (to chyba w innym dziale o technologi),
ale wykozystuje sie tylko ulamek zdobyczy.

Ale przeciez SG1 to nie NID B)

PS

Jednak masz racje marcinssdd Kazdy odcinek powieksza swiat Gwiezdnych wrót.

Narka

Sławko
  • 0

#87 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 19.07.2004 - |09:22|

Chociazby odcinek 7x08 Space Race

Nic szczegolneg do serialu nie wniosl.

Procz technologii, o ktorej jak zwykle ucicha (to chyba w innym dziale o technologi),
ale wykozystuje sie tylko ulamek zdobyczy.

Ale przeciez SG1 to nie NID  B)

PS

Jednak masz racje marcinssdd Kazdy odcinek powieksza swiat Gwiezdnych wrót.

Narka

Sławko

Cieszę się, że się ze mną zgadzasz jednakże na przyszłość patrz na swoją pisownię bo Castor ostatnio prowadzi walkę z błędami na Forum.
  • 0

Dołączona grafika

#88 gulus

gulus

Sierżant

• VIP
  • 757 postów

Napisano 19.07.2004 - |13:12|

Cieszę się, że się ze mną zgadzasz jednakże na przyszłość patrz na swoją pisownię bo Castor ostatnio prowadzi walkę z błędami na Forum.

Kocham taką logikę: coś NIC nie wnosi, oprócz... i tu mamy krótszą lub dłuższą wyliczankę. Oj, jak ja kocham takie NIC.

Nie sądzę by Castor dalej prowadził tę walkę, a jeśli ma zamiar ją kontynuować, to nie wróżę mu ( niestety ) sukcesów, wystarczy popatrzeć jak pisze zarząd forum ( większość).

gulus
  • 0

#89 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 20.07.2004 - |09:14|

Jeżeli 9 seria będzie tak dobra jak pierwsze odcinki 8 serii - mam nadzieję, że poziom się utrzyma do końca sezonu - to ja się pod pomysłem kontynuowania serialu podpisuję wszystkimi moimi kończynami.
Obejrzałem "New Order" dwukrotnie i zaraz zrobię to jeszcze raz. Ten odcinek to miodzik z boczkiem!!!

JA CHCĘ 9 SEZON ZOBACZYĆ!!!

Nie sądzę by Castor dalej prowadził tę walkę, a jeśli ma zamiar ją kontynuować, to nie wróżę mu ( niestety ) sukcesów, wystarczy popatrzeć jak pisze zarząd forum ( większość).

Myślisz? Sam widziałem już kilkanaście edytowanych przez Castora postów.
  • 0

Dołączona grafika

#90 Sławko

Sławko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 20.07.2004 - |10:51|

Jeszcze nie wiadomo jak się skończy 8 sezon, a chcecie 9!
Właśnie 8 sezon powinien nam zostawić miłe wspomnienia po serialu :)

Nie chcemy chyba, żeby zrobili z naszego serialu „Mode na sukces” w których jest teraz ok. 2300 odcinków i są jednakowo beznadzie...

Co o tym myślicie?

Sławko
  • 0

#91 Tom

Tom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 20.07.2004 - |11:13|

Myśle, że nie ilość serii i odcinków decyduje o cakości serialu. Mam nadzieje, że SG-1 nie skończy się ani na 8, ani na 9 serii. Bardzo lubie ogladać ten serial więc jak dla mnie to może on mieć i 20 serii. Myśle, że dobrym na to przykładem jest np.: Enterprise.
  • 0

#92 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 20.07.2004 - |11:55|

Myśle, że nie ilość serii i odcinków decyduje o cakości serialu. Mam nadzieje, że SG-1 nie skończy się ani na 8, ani na 9 serii. Bardzo lubie ogladać ten serial więc jak dla mnie to może on mieć i 20 serii. Myśle, że dobrym na to przykładem jest np.: Enterprise.

Przecież Enterprise ma narazie tylko 3 sezony, a wszystkie seriale łączy tylko uniwersum Star Trek. I tak się dzieje ze Stargate, kiedy to właśnie oglądamy spin-off SG:Atlantis.
  • 0

#93 heban

heban

Szeregowy

• Użytkownik
  • 58 postów

Napisano 20.07.2004 - |13:19|

Uwazam ze powinni robic kolejne sezony, jak zabraknie sg1 co ja bede ogladal. Przez te kilka lat przywyklem do tego ze co pare miesiecy sciaga sie nowe odcinki a potem czeka na ciag dalszy. A co do filmu fabularnego to nie maja wyjscia i musza zrobic kolejne czesci (nie koniecznie w tej obsadzie co serjal ale powinien trzymac klase czesci pierwszej). Jak to sie mowi KALI CHCIEĆ WIĘCEJ.
  • 0

#94 Tom

Tom

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 20.07.2004 - |15:15|

No dobra chodzi mi o to, że wątków i ciekawych pomysłów dotyczących wrót nie powinno zabraknąć. W świecie wrót nie problem o nowego przeciwnika, lub o jakieś inne nowe zaskakujące przygody. W serialach typu "Moda na sukces" po skrzyżowaniu wszystkich" bohaterów, raczej ciężko o jakiś zwrot akcji. Dlatego z każdym nowym odcinkiem serial robi się nudniejszy, a większość wątków zaczyna się zwyczajnie powtarzać. W Stargate łatwo jest tego uniknąć, dlatego uważam, że ten serial powinien trwać dalej.
  • 0

#95 Talyn

Talyn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 100 postów

Napisano 31.07.2004 - |19:29|

A niech mają... głosuję na TAK.
Mam tylko nadzieję, że nie wyjdzie jak z Trekiem.
Poza tym, gdyby skończyli SG-1 na szóstym sezonie, to chyba bym się zapłakał, i nigdy nie przyjął do wiadomości info, ze siódmy podupadnie :/
Ale dam im szansę, bo wierzę w ekipę, i poza tym co mi zostanie do oglądania??
Enterprise?
  • 0
Monitor Skywalker and allow him to land...

#96 Horus

Horus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 31.07.2004 - |22:19|

Wydaje mi się, że słabszy poziom siódmego sezonu po części wynika z czego innego. Ktoś, kto ogląda serial od pierwszego sezonu chce być ciągle zaskakiwany. Nie wystarczy mu, że kolejne odcinki trzymają poziom początkowych. Chce, by one były coraz lepsze, bardziej skomplikowane, bardziej rozbudowane. A to niestety prowadzi czasem do tego, iż kolejne odcinki przestają być, jak to ktoś już określil, realne. Przestają być spójne, bo aby serial zaskakiwał, scenarzyści muszą wymyślać historie i rzeczy nierealne. I w ten sposób wszystko zaczyna się powoli rozpadać. Nowe odcinki albo są robione "na siłę", przez co są nierealne i "głupie", albo czasami są całkiem normalne, w miarę logiczne i do przyjęcia, w czym przypominają początkowe sezony, ale to już fanom nie wystarcza i podświadomie uznają oni takie odcinki za nudne. Dlatego coraz trudniej jest kręcić kolejne sezony i zadowalać fanów.

Ja oglądałem po polsku tylko pięc sezonów (plus kilka odcinków szóstego i siódmego po niemiecku) i już w piątym sezonie zauważałem spadek poziomu. Pamiętam, jak zacząłem oglądać serial na TVN. Czekałem tydzień na każdy kolejny odcinek, a gdy się kończył, to długo nie mogłem przebudzić się z tego transu, w jaki wpadałem w czasie oglądania. A przecież tamte pierwze odcinki były dość proste, nie "udziwniano" ich tak, jak to już zaczęło mieć miejsce w trzecim sezonie, a przybrało na sile w sezonie piątym. Nawet "Emancipation" na swój sposób mi się podobał. Był to odcinek jeżeli nie wspaniały, to przynajmniej potrzebny, aby móc powoli rozwinąć fabułę. Z czasem serial zaczął być nienaturalny. Drużyna napotykała na coraz większe, dziwniejsze problemy (a przecież co jakiś czas, zgodnie z zasadami prawdopodobieństwa, powinien być odcinek z jakimś stosunkowo małym problemem, jak np. "Emancipation"), spotykała coraz mniej niezaawansowanych cywilizacji (a przecież pierwsze odcinki serialu to niemal wyłącznie takie właśnie cywilizacje). Wszystko stawało się coraz groźniejsze, większe. Drużyna nie napotykała już na Apofisa z kilkoma Jaffa (odcinek z Noxami), tylko na jakiegoś Goa'uld z tysiącami Jaffa i wieloma okrętami w jednym odcinku. Widzowie już nie byliby usatysfakcjonowami tak marnymi siłami jak kilku Jaffa. Musiało ich być więcej, aby widza zaskoczyć i spełnić jego oczekiwania. Ale w pewnym momencie to wszystko zaczęło być sztuczne i przestało się podobać.

Mam nadzieję, że wiecie, co ja mam na myśli. Chętnie oglądam kolejne odcinki serialu, ale nie wzbudzają już one we mnie takich emocji, jak kiedyś. W każdym sezonie zdarzają się oczywiście perełki, ale z roku na rok jest ich chyba coraz mniej. Serial będę oglądał niezależnie od tego, ile sezonów powstanie, ale chyba nigdy nie będzie to już to samo, co w sezonie pierwszym czy drugim. Według mnie powstanie nowego serialu - "Atlantis" - wcale nie rozwiąże sprawy, bo i tak fani pozostaną ci sami i takie same będą mieli oczekiwania, jak co do "SG-1".

Jeszcze tylko słówko o innych serialach science-fiction: o wiele lepszym serialem od "Smalville" jest według mnie "Roswell - w kręgu tajemnic". Oglądam to od niedawna. Ten serial w miarę dobrze łączy wątki s-f z wątkami młodzieżowymi, bo chyba właśnie do młodzieży jest on adresowany.

Pozdrawiam
Horus
  • 0

#97 artrus

artrus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 02.08.2004 - |07:22|

Zdecydowane nie dla 9 sezonu i przy okazji nie dla kolejnych sezonow Atlantisa. Jedyna rzecza jaka utrzymywala mnie przy tym serialu byl humor, w szczegolnosci ten serwowany przez Andersona. Po pierwszych odcinakach 8 sezonu odnioslem wrazenie, ze te wszystkie zarty staly sie po prostu glupie i najczesciej malo adekwatne do sytuacji. Szczerze mowiac to ogladanie kolejnych epizodow, przychodzi mi z najwiekszym trudem. Coraz bardziej razi mnie schematycznosc odcinkow i ta niekonsekwencja w prowadzeniu fabuly. Serial jest latwy, prosty i przyjemny i taki mial byc z zalozenia. Nie zapominajmy, ze glownie jest on krecony dla amerykanskich widzow, a malo skomplikowane produkcje najlepiej sie sprzedaja w USA.
Jak slusznie zauwazyl Horus widz zawsze bedzie potrzebowal wiecej i w tym konkretnym wypadku odpowiedzia na te potrzeby jest stworzenie Atlantisu. Serial z pewnoscia bedzie prowadzony tak samo jak SG-1, ale wkrotce wiekszosc przyzwyczai sie do technologii pradawnych i trzeba bedzie czyms nowym podsycac widzow. I jak znajda sie pieniadze na produkcje, to bedziemy ogladac kolejne sezony/ kolejne seriale w uniwersum SG. Tylko, ze w tym postepowaniu jest jeden blad. Wraz ze zdobyciem pewnych potrzeb, rosnie chec posiadania ich w wiekszym stopniu, a to z czasem prowadzi do tego, ze jest sie coraz bardziej niezadowolonym z tego co sie osiaga. W przypadku seriali po prostu bedzie coraz wiecej niezadowolonych widzow, a to przyczyni sie do tego, ze nie bedzie sie juz tak dobrze sprzedawal. Wtedy Sci-Fi to sie bedzie nie oplacac i przerwia produkcje.
Na moj gust jednak 9 seria bedzie, a Atlantis dozipie do 3 sezonu, a ja i tak bede ogladal wszystkie odcinki do konca ;)
  • 0

#98 300FraYda

300FraYda

Starszy szeregowy

• VIP
  • 92 postów
  • MiastoKrAkÓw

Napisano 02.08.2004 - |21:36|

Skoro uważasz że 8 sezon jest do bani oglądnij sobie 3 odcinek jak to Daniel pyta się kto go postrzelił :) Fakt że przydało by się nam więcej humoru a ja wolałbym jak by odcinek miał po 90 minut zamiast 45 ale i tak moje zyczenia sie nie spełnią. Ja jestem za 9 - 10 - 11 sezonem nawet jesli nie ma ich w planach :) Natomiast SG-atlantis to już inna sprawa pamietajmy że wszystko może się zmienić i serial może się rozkręcić :) mnie jak na razie podoba się tam tylko Teyla :lol: dr. Weir wolałem jak była blondynką :hyhy: Pozdrawiam

Użytkownik 300FraYda edytował ten post 02.08.2004 - |21:39|

• 0
^>> Chroń mnie Boże od przyjaciół, bo z wrogami sam sobie poradze << ^

<<<<Jeśli Szukasz Mnie Na eMule>>>>

#99 Cyberbol

Cyberbol

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoNewark - ENGLAND

Napisano 02.08.2004 - |22:05|

Również jestem ZA. Nie wiem co będe porabiał jak zabraknie SG-1, będzie Atlantis ale to nie to samo :(
  • 0

#100 artrus

artrus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 03.08.2004 - |06:36|

Natomiast SG-atlantis to już inna sprawa pamietajmy że wszystko może się zmienić i serial może się rozkręcić :) mnie jak na razie podoba się tam tylko Teyla  :lol: dr. Weir wolałem jak była blondynką  :hyhy: Pozdrawiam

Ja patrzylem na Atlantisa w ten sposob - nowy serial, nowe mozliwosci. Niestety po ogladnieciu 3 epizodow doszedlem do wniosku, ze serwowany jest mi kolejny sg-1, tylko sa nieco inni bohaterowie, akcja sie dzieje w innym miejscu itd. Ale tak naprawde to wszytko zostalo po staremu, fabule buduje sie wedlug utartego schematu. I watpie zeby to sie szybko zmienilo, bo przeciez serial sie sprzedaje :P
Nie ma przeciez co ukrywac, ze seriale przede wszystkim maja przynosic zyski producentom. Zobaczycie niedlugo przyjdzie czas na besse sg-1 i wtedy ludzie ktorzy lozyli kase na niego bez sentymentow porzuca ten serial, a fani beda musieli jakos to przelknac <_< .

mnie jak na razie podoba się tam tylko Teyla  :lol: dr. Weir wolałem jak była blondynką  :hyhy: Pozdrawiam

No to ja mam dokladnie na odwrot mi sie podoba dr Weir, a Teyla mnie denerwuje :hyhy:
pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych