Odcinek 172 - S08E18 - Threads
Napisano 04.05.2005 - |18:20|
Swoją droga - ciekawe kiedy go poznam
Ja już znalazłam!!!
Napisano 14.05.2005 - |11:51|
P.S.
Jaffalandia po prostu mnie rozwaliła Jaffalandia O co chodzi?Problemy w Jaffalandzie,nie no nie mogę
Ocena:10 !! !! !!
Napisano 09.06.2005 - |23:21|
Rayden
(świezo po obejrzeniu odcinka 18. Tak mnie wzięło. Nadrabiam zaległości z SG1 w przerwie DS9)
He is my Shield and my Force. "
Napisano 12.09.2005 - |08:41|
A co do Tok,ra - to raczej wydaje mi się, że sojusz i tak już był iluzoryczny. Raczej tylko trwało to na zasadzie wzajemnych grzeczności.
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 11.05.2006 - |12:47|
Ocena: 9,5
PLUSY:
+ po pierwsze za 63 minuty - byłem naprawdę mile zaskoczony tą informację. Jak dla mnie, to każdy odcinek SG1 moze od teraz tyle trwać
+ za niesamowity klimat Kawiarni. To było coś czego nie było w serialu i co mi się niezmierni spodobało. Dowiadujemy sie mnóstwo informacji o Pradawnych, o Omie, Anubisie i samym Danielu wtedy kiedy był Ascendentem
+ The Ascended Times Śwetny pomysł za co należą się duże brawa dla scenarzystów. Ktoś może wie, gdzie można zdobyć prenumeratętej gazetki? :>
+ super posyać z tego Jima, jego rozmowy z Danielem i Omą i cała ta historią między tą trójką do była kwintesencja tego odcinka. Ja chyba jak większość z was byłem mocno zaskoczony, kiedy poznaliśmy kim jest Jim. Wspaniała scenka, ten śmiech triumfu i przerazenie w oczach gdy Oma zainterweniowała
+ za humor (Daniel ubrany we flagę, poranek Jacka w łóżku z tą ładniutką panną Kerry i tekst o Jaffalandzie oraz za scenkę rozmowy Pete'a z Jacobem)
+ za watek (a w zasadzie wątki) Jack-Sam-Pete-Jacob. Mozna powiedzieć: coś się kończy, coś sie zaczyna. Po 8 latach trzeba było pewne sprawy poukładać i tak:
* Jacob umiera (to był niezwykle wzruszajaca scenka gdy widzimy jego śmierć a Sam z Jackeim się obejmują) co dla mnie było dosyć smutne, gdyż bardzo lubiłem tą postać
* koniec związku Sam z Piotrusiem :clap: Ja podobnie jak wy, byłem nieprzychylny temu związkowi i zawsze ten pajacyk mnie mocno wkurzał dlatego cieszę się, ze zakończyli ten wątek
* wreszcie wiemy jaka jest ostateczna droga Jacka i Sam. To co łączyło tą parkę, okazał sie silniejsze niż chwilowe "umilacze życia" w rodzaju Pete'a i Kerry.
MINUSY:
- w jaki sposób i czemu Daniel wrocił do świata żywych? :/ Czemu w ogóle nie wyjaśnili tego?
W oczekiwaniu na BSG "Caprica"
Napisano 12.05.2006 - |22:35|
odcinek ktory tzreeba obejzec aby moc dalej ogladac serial
dowiadujemy sie prawdy o anubisie i o wielu innych rzeczach
dajnie wygladaka ta kawiarenka
kochamy lata 60
ocena: 9.10
Użytkownik Qrpkk edytował ten post 12.05.2006 - |22:36|
Book of ORIgin
Napisano 13.05.2006 - |22:40|
Napisano 17.05.2006 - |06:50|
Zaskoczyla mnie śmierć ojca Sam, takie smutne zakończenie.
Wydawalo mi się że w końcu ktoś odważy się wyjaśnić wątek Sam & Jack. Niestety dalej będą chodzić po bazie ocierając się o siebie na znak przyjaźni. A szkoda bo wszyscy wiemy że Jack jest absent w 9 sezonie.
Napisano 21.05.2006 - |10:01|
9+/10
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 21.05.2006 - |10:02|
Napisano 24.05.2006 - |00:36|
nie mogla z nim robic porzadku bo bala sie pradawnych i nie chciala, bo taka byla jej karaNie rozumiem tylko dlaczego wcześniej nie zrobila z nim porządku, mam skromną nadzieję że zalatwila go na dobre, zaczynalem mieć go dość.
ale po superprzemowieniu DJ zdobyla sie na heroizm i...... zniknela z Anubisem
pewnie gdzies sie zaszyli we dwoje i se romansuja
a ja mam nadzieje ze nie zalatwila go na dobre i ze to on zalatwil ja
uwielbiam jego postac i mam nadzieje ze jeszcze kiedys wroci
Napisano 02.10.2006 - |21:22|
A odcinek nadal trzyma dobry poziom SG.
7,5/10
Napisano 02.12.2006 - |09:46|
Tak pieknie zapoczatkowano/zakonczono relacje Jack z Sam, Tealc odnalazl swoje miejsce na ziemi. Nieodzalowany Jacob umarl w szczesliwy i w spokoju. Scena Finalowa scena z "fishingiem" tez byla dla mnie bardzo wymowna... Nie powinni niczego pozniej juz krecic - oprocz Atlantis.
Napisano 03.12.2006 - |15:12|
Napisano 06.05.2007 - |19:29|
Bezapelacyjne 10.
Napisano 18.05.2007 - |10:09|
Niemniej, odcinek baaardzo udany, świetny motyw z kawiarnią (świetny ubiór Daniela ), sporo się wyjaśniło, sporo się dowiedzieliśmy :]
jak dla mnie 9!
Napisano 21.05.2007 - |17:38|
+ Pogonili Pete - takiego debila to zadna Sam-type by nie chciala.
+ Grubas-Abubis (gral go znany kinowy aktor George Dzundza)
+ Gazeta pradawnych
+ General udowadnia ze jest Straight - 8 lat celibatu zaczelo wzbudzac we mnie rozne podejrzenia
+ dluzszy odcinek
+ Oma i Anubis w wiecznej walce - te postacie zdolaly mnie juz znudzic.
- smierc Selmaka
- troche "dluzyzn"
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 21.05.2007 - |18:15|
Pete/ Sam, ależ mnie wkurzyło rozwiązanie tego związku. Ciągnęli to niewiadomo ile czasu, wszystko cacy (chociaż nudne) i nagle bach. Pewnie dowiedzieli się, że będzie kręcony kolejny sezon więc nie dali wesela na zakończenie
Chyba nie popełniłem zbrodni spojlerowania. :buu: , ale takie "błędy" w prowadzeniu wątków widać po obejrzeniu całości.
Użytkownik SGTokar edytował ten post 21.05.2007 - |20:02|
Napisano 02.07.2007 - |16:33|
- co z tym Anubisem w koncu?? tez wlasciwie nie wiadomo...
- powrot Daniela tez niejasny... ale do tego mozna sie przyzwyczaic (do niedomowien w serialu)
odcinek bardzo dobry, (mam niestety wersje 42 minutowa)
tylko najbardziej mi zal Selmaka. jesli ktos znajdzie mi logiczne wytlumaczenie usuniecia tej postaci z serialu, to bedzie wielki ....
7.5 / 10
www.science-fiction.com.pl/forum
Napisano 26.07.2007 - |21:16|
Fajnie prowadzona akcja, wiele nowych i zaskakujących rzeczy można było sie dowiedzieć.
Szkoda Jacoba, rzeczywiście mogli go jeszcze nie uśmiercać.
Dobrze, że zakończył sie wątek z Pete'em. Mam nadzieje ze Jack jednak nie ma zamiaru przejść na emeryturę
Daniel kolejny raz wraca z zaświatów (ile to juz razy on umarł ) - kolejny raz juz mu Oma nie pomoże. Oczywiście dobrze ze wrócił, Daniel jest nie zastąpiony
Fajne, zabawne zakończenie, interesujący powrót Daniela i druzyna w komplecie na rybach - SG1 rocks!
Daje 9.
Napisano 17.03.2008 - |18:05|
Co do samego odcinka to powiem krótko jeden z najlepszych w tym sezonie. Może nawet lepszy niż dwa poprzednie. Kilka ciekawych i różnych wątków, które jednak zostały ułożone w bardzo ciekawą opowieść. Krótko mówiąc - 10/10.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych