Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 172 - S08E18 - Threads

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
124 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (172 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (44 głosów [28.95%])

Procent z głosów: 28.95%

2. 9.5 (37 głosów [24.34%])

Procent z głosów: 24.34%

3. 9 (35 głosów [23.03%])

Procent z głosów: 23.03%

4. 8.5 (9 głosów [5.92%])

Procent z głosów: 5.92%

5. 8 (13 głosów [8.55%])

Procent z głosów: 8.55%

6. 7.5 (4 głosów [2.63%])

Procent z głosów: 2.63%

7. 7 (2 głosów [1.32%])

Procent z głosów: 1.32%

8. 6.5 (2 głosów [1.32%])

9. 6 (3 głosów [1.97%])

Procent z głosów: 1.97%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (2 głosów [1.32%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (1 głosów [0.66%])

Procent z głosów: 0.66%

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#81 Miriell

Miriell

Szeregowy

• Użytkownik
  • 64 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 04.05.2005 - |18:20|

Generalnie podobał mi się średnio ten odcinek. Ginie ojciec Sam, wątek barowy jest nudny i mało się w nim dzieje, brakuje też sceny starcia rebeliantów z wojskami Anubisa.
Swoją droga - ciekawe kiedy go poznam :)
  • 0
Ci, którzy poszukują jedności,znajdą wszystko, czego szukają.

Ja już znalazłam!!!

#82 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 14.05.2005 - |11:51|

Kapitalny,choć to mało powedziane :) Początkowo przynudzał,ale się co nieco wyjaśniło,a potem było już tylko lepiej.Szkdoa Jacob'a i Selmaka.Trochę mi to przypominało....ale to zostawie już domysłom.Poza tym widać,że Carter i Jack będą razem.Szkoda,bo wątek miłośny w Sci-Fi działa na mnie drażniąco :/ Anubis raczej nie zginął i kto wie,czy Desala nie zrobiła czegoś,że Anubis wrócił do normalnej postaci jak Daniel?

P.S.
Jaffalandia po prostu mnie rozwaliła :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jaffalandia :lol: :lol: :lol: O co chodzi?Problemy w Jaffalandzie,nie no nie mogę :D

Ocena:10 !! !! !!
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#83 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 09.06.2005 - |23:21|

Odcinek 18, serii 8. Siedzą, jedzą i nie słuchają Daniela bo mają wszystko w d... albo udają. No własnie, skąd my to znamy ? Ależ to znajome Continuum Q czyli tych co dużo mogą i dużo wiedzą i są beznadziejni. Ładni mi Pradawni...

Rayden

(świezo po obejrzeniu odcinka 18. Tak mnie wzięło. Nadrabiam zaległości z SG1 w przerwie DS9)
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#84 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.09.2005 - |08:41|

Po serii wiekich akcji przyszedł czas na poważne rozmowy i sprawy uczuciowe. To jak w zyciu. NAjpierw wojna, a potem czas na sprawy osobiste. Śmierc i miłość - ciekawe połączenie. No i do tego jeszcze obrazy z przedmieścia nowej egzystencji. Ciekawe wyjaśnienie i rozmowa z Omą. WIele wyjaśn ie. Wydaje mi się, że potrzebny był ten odcinek - by poukładać inne wątki i wyjaśnić wszystko - tzn. wyjaśnić wątek uczuciowy.
A co do Tok,ra - to raczej wydaje mi się, że sojusz i tak już był iluzoryczny. Raczej tylko trwało to na zasadzie wzajemnych grzeczności.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#85 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 11.05.2006 - |12:47|

Wspaniały odcinek, razem z reckoningami ta trylogia należy do najlepszych w tym sezonie :clap:

Ocena: 9,5

PLUSY:

+ po pierwsze za 63 minuty - byłem naprawdę mile zaskoczony tą informację. Jak dla mnie, to każdy odcinek SG1 moze od teraz tyle trwać B)
+ za niesamowity klimat Kawiarni. To było coś czego nie było w serialu i co mi się niezmierni spodobało. Dowiadujemy sie mnóstwo informacji o Pradawnych, o Omie, Anubisie i samym Danielu wtedy kiedy był Ascendentem
+ The Ascended Times :D Śwetny pomysł za co należą się duże brawa dla scenarzystów. Ktoś może wie, gdzie można zdobyć prenumeratętej gazetki? :>
+ super posyać z tego Jima, jego rozmowy z Danielem i Omą i cała ta historią między tą trójką do była kwintesencja tego odcinka. Ja chyba jak większość z was byłem mocno zaskoczony, kiedy poznaliśmy kim jest Jim. Wspaniała scenka, ten śmiech triumfu i przerazenie w oczach gdy Oma zainterweniowała :)
+ za humor (Daniel ubrany we flagę, poranek Jacka w łóżku z tą ładniutką panną Kerry i tekst o Jaffalandzie oraz za scenkę rozmowy Pete'a z Jacobem)
+ za watek (a w zasadzie wątki) Jack-Sam-Pete-Jacob. Mozna powiedzieć: coś się kończy, coś sie zaczyna. Po 8 latach trzeba było pewne sprawy poukładać i tak:
* Jacob umiera (to był niezwykle wzruszajaca scenka gdy widzimy jego śmierć a Sam z Jackeim się obejmują) co dla mnie było dosyć smutne, gdyż bardzo lubiłem tą postać
* koniec związku Sam z Piotrusiem :clap: Ja podobnie jak wy, byłem nieprzychylny temu związkowi i zawsze ten pajacyk mnie mocno wkurzał dlatego cieszę się, ze zakończyli ten wątek
* wreszcie wiemy jaka jest ostateczna droga Jacka i Sam. To co łączyło tą parkę, okazał sie silniejsze niż chwilowe "umilacze życia" w rodzaju Pete'a i Kerry.

MINUSY:

- w jaki sposób i czemu Daniel wrocił do świata żywych? :/ Czemu w ogóle nie wyjaśnili tego?
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#86 Qrpkk

Qrpkk

Szeregowy

• Email
  • 74 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 12.05.2006 - |22:35|

Nie bede sie rozpisywal ( bo nigdy tego nie robie)
odcinek ktory tzreeba obejzec aby moc dalej ogladac serial
dowiadujemy sie prawdy o anubisie i o wielu innych rzeczach
dajnie wygladaka ta kawiarenka :P
kochamy lata 60 :P
ocena: 9.10

Użytkownik Qrpkk edytował ten post 12.05.2006 - |22:36|

• 0
Then did Tilius say to the people of the low plains: "Seek not the wickedness amongst your neighbors, lest it find purchase in your own house".
Book of ORIgin

#87 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2006 - |22:40|

tylko ciekaw jestem co teraz sie stanie z superzolnierzami Anubisa, bo skoro Baal mogl je przeprogramowac to moze SG-1 tez mogloby i gdyby oni sluzyly ziemianom, to ori nie mieliby szans raczej :P
  • 0

#88 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 17.05.2006 - |06:50|

Odcinek wiele wyjaśnia i jest dluuuższy a to wielki plus. Mit pradawnych zostal obalony, pokazali że mają galaktykę w 'czarnej dziurze poniżej pasa' pozwalając Anubisowi wogóle dotknąć Dakary. Gdyby nie Oma pewnie nie byloby 9 sezonu. Nie rozumiem tylko dlaczego wcześniej nie zrobila z nim porządku, mam skromną nadzieję że zalatwila go na dobre, zaczynalem mieć go dość.

Zaskoczyla mnie śmierć ojca Sam, takie smutne zakończenie.

Wydawalo mi się że w końcu ktoś odważy się wyjaśnić wątek Sam & Jack. Niestety dalej będą chodzić po bazie ocierając się o siebie na znak przyjaźni. A szkoda bo wszyscy wiemy że Jack jest absent w 9 sezonie.
  • 0
don't try

#89 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 21.05.2006 - |10:01|

Odcinek bardzo dobry... więcej nie wiem co o nim napisać i nie napisze.

9+/10

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 21.05.2006 - |10:02|

• 0

#90 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.05.2006 - |00:36|

Nie rozumiem tylko dlaczego wcześniej nie zrobila z nim porządku, mam skromną nadzieję że zalatwila go na dobre, zaczynalem mieć go dość.

nie mogla z nim robic porzadku bo bala sie pradawnych i nie chciala, bo taka byla jej kara :)
ale po superprzemowieniu DJ zdobyla sie na heroizm i...... zniknela z Anubisem :)
pewnie gdzies sie zaszyli we dwoje i se romansuja :P
a ja mam nadzieje ze nie zalatwila go na dobre i ze to on zalatwil ja :)
uwielbiam jego postac i mam nadzieje ze jeszcze kiedys wroci :)
  • 0

#91 nibiru

nibiru

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.10.2006 - |21:22|

Myślę, że wreszcie coś zacznie się "dziać" między Sam a Jack'iem.
A odcinek nadal trzyma dobry poziom SG.
7,5/10
  • 0

#92 martinez

martinez

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoUK

Napisano 02.12.2006 - |09:46|

Zdecydowanie to powinien byc ostatni odcinek serialu. Nie wiem, czy tak od razu i na goraco po jego obejrzeniu - powinienem zabierac sie za nastepne...
Tak pieknie zapoczatkowano/zakonczono relacje Jack z Sam, Tealc odnalazl swoje miejsce na ziemi. Nieodzalowany Jacob umarl w szczesliwy i w spokoju. Scena Finalowa scena z "fishingiem" tez byla dla mnie bardzo wymowna... Nie powinni niczego pozniej juz krecic - oprocz Atlantis.
  • 0

#93 Zarrow

Zarrow

ZBANOWANY

• Zbanowany
  • 497 postów

Napisano 03.12.2006 - |15:12|

Niestety musieli, bo jakoś należało znaleźć ZPM dla Atlantis, po to, by Atlantis mógł przetrwać :P
  • 0

#94 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 06.05.2007 - |19:29|

CUDO! Jeden z najlepszych odcinków Stargate'a, podobał mi się nawet bardziej od dwu poprzednich. Przed obejrzeniem, miałem jakieś 45 minut i musiałem wyjść, więc uznałem, że akurat sobie Stargate'em ten czas zapełnie. Patrzę, a tu ep trwa 63 minuty. Uznałem, że skoro już zacząłem, to ostatnie piętnaście minut zostawie sobię na "jak-wrócę". Nie dało się :D Wracając do odcinka, to świetny pomysł z tym, żeby do zakończenia wątku Sam i Pete'a dodać coś mega-mocnego (Daniel w kawiarni), przez co ten pierwszy wątek nawet się mógł podobać - nie za dużo go, a podany wśród cudeniek ;) No właśnie, cała ta kawiarnia, jej klimat, rozmowy Daniela z Ascendentami, dwa konkretne zaskoczenia (to, że Oma pomogła Anubisowi ascendować i to, że Jim jest Anubisem Oo) - tak przyciągającego do ekranu Stargate'a dawno nie było. Jeśli dwuodcinkowy finał utrzyma formę, wybaczę pare głupot i zapychaczy i uznam ten sezon za najlepszy. No może jeden z trzech najlepszych :)

Bezapelacyjne 10.
  • 0

#95 Red_Devil

Red_Devil

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 18.05.2007 - |10:09|

Jak to 60 minut? :blink: :huh: Ja oglądałem i moja wersja ma 42 minuty, standardowo :( ja chcę 60 minut! :angry:
Niemniej, odcinek baaardzo udany, świetny motyw z kawiarnią (świetny ubiór Daniela :D ), sporo się wyjaśniło, sporo się dowiedzieliśmy :]
jak dla mnie 9!
  • 0

#96 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 21.05.2007 - |17:38|

Zasłuzone 9!

+ Pogonili Pete - takiego debila to zadna Sam-type by nie chciala.
+ Grubas-Abubis (gral go znany kinowy aktor George Dzundza)
+ Gazeta pradawnych
+ General udowadnia ze jest Straight - 8 lat celibatu zaczelo wzbudzac we mnie rozne podejrzenia ;)
+ dluzszy odcinek
+ Oma i Anubis w wiecznej walce - te postacie zdolaly mnie juz znudzic.

- smierc Selmaka
- troche "dluzyzn"
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#97 baloo

baloo

Plutonowy

• Użytkownik
  • 350 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.05.2007 - |18:15|

Pozostaje jedynie marzyc jak wyglądałby 10 sezon gdyby Selmak jeszcze żył, może nawet Family Ties nie zasługiwałby na wieczne potępienie.

Pete/ Sam, ależ mnie wkurzyło rozwiązanie tego związku. Ciągnęli to niewiadomo ile czasu, wszystko cacy (chociaż nudne) i nagle bach. Pewnie dowiedzieli się, że będzie kręcony kolejny sezon więc nie dali wesela na zakończenie
» Click to show Spoiler - click again to hide... «
. To chyba największa pomyłka tego serialu- budowano wątek, by później zakończyć go w piętnaście minut. Mogli przynajmniej dodać, że nieszczęśliwy Piotruś się powiesił- w odcinku Ripple Efect dałoby to niezłe możliwości.

Chyba nie popełniłem zbrodni spojlerowania. :buu: , ale takie "błędy" w prowadzeniu wątków widać po obejrzeniu całości.

Użytkownik SGTokar edytował ten post 21.05.2007 - |20:02|

• 0

#98 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 02.07.2007 - |16:33|

- szkoda Selmaka, nie rozumiem, dlaczego go usmiercili :(
- co z tym Anubisem w koncu?? tez wlasciwie nie wiadomo...
- powrot Daniela tez niejasny... ale do tego mozna sie przyzwyczaic (do niedomowien w serialu)

odcinek bardzo dobry, (mam niestety wersje 42 minutowa)
tylko najbardziej mi zal Selmaka. jesli ktos znajdzie mi logiczne wytlumaczenie usuniecia tej postaci z serialu, to bedzie wielki ....
7.5 / 10
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#99 Alinoee

Alinoee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 26.07.2007 - |21:16|

Świetny odcinek, bardzo mi sie podobał.
Fajnie prowadzona akcja, wiele nowych i zaskakujących rzeczy można było sie dowiedzieć.
Szkoda Jacoba, rzeczywiście mogli go jeszcze nie uśmiercać.
Dobrze, że zakończył sie wątek z Pete'em. Mam nadzieje ze Jack jednak nie ma zamiaru przejść na emeryturę ;)
Daniel kolejny raz wraca z zaświatów (ile to juz razy on umarł <_< ) - kolejny raz juz mu Oma nie pomoże. Oczywiście dobrze ze wrócił, Daniel jest nie zastąpiony :rolleyes:
Fajne, zabawne zakończenie, interesujący powrót Daniela i druzyna w komplecie na rybach - SG1 rocks! :P
Daje 9.
  • 0
I've been waiting a long time for this...

#100 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.03.2008 - |18:05|

Jakież było moje zaskoczenie gdy w 42 minucie odcinek się nie skończył. Dopiero wtedy spojrzałem na pasek i zobaczyłem że epizod ten trwa ponad godzinę.
Co do samego odcinka to powiem krótko jeden z najlepszych w tym sezonie. Może nawet lepszy niż dwa poprzednie. Kilka ciekawych i różnych wątków, które jednak zostały ułożone w bardzo ciekawą opowieść. Krótko mówiąc - 10/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych