Pozwoliłem sobie uporządkować chronologicznie wydarzenia, które miały miejsce w Domu Mordu przed główną akcją serialu. Tekst zawiera spoiler odcinka dziewiątego, więc kto nie oglądał, niech się wstrzyma z czytaniem.
1922 r. - Chirurg Charles Montgomery wybudował dom, gdzie zamieszkał razem ze swoją małżonką Norą i synem Thaddeusem.
1947 r. - Doktor David Curan wykorzystuje seksualnie Black Dhalię, która następnie wpada w ręce chirurga Charlesa Montgomerego.
1968 r. - Dziewica Maria i przebywająca w domu pielęgniarka Gladys zostają zaatakowane, a następnie zamordowane przez R. Franklina.
1978 r. - Dwóch bliźniaków: Troy i Bryan dokonuje wielu zniszczeń wewnątrz domu, który stoi opuszczony, jest bardzo zaniedbany, wygląda na niezamieszkiwany przez kilka lat. W piwnicy zostają zaatakowani przez Infantata ("ulepszony" Thaddeus?).
1983 r. - Constance przyłapała swojego męża Hugo na zdradzie ze służącą Moirą. Nie mogąc pogodzić się z tą sytuacją, zabija obu kochanków z pistoletu.
1994 r. - W tym roku miejsce mają dwa ważne wydarzenia:
* Tate Langdon dokonuje rzezi w miejscowej szkole, zabijając kilkunastu uczniów. Ginie w swoim domu, podczas policyjnej akcji.
* Larry Harvey na prośbę swojej ukochanej Constance udusił poduszką jej syna Beauregarda, który mieszkał na strychu, przywiązany łańcuchem do łóżka.
2010 r. - Dwa geje: Patrick i Chad Warwick zostają zamordowani przez Rubber Mana (Tate'a). Całe zdarzenie zostało upozorowane na zabójstwo z samobójstwem.
Jedynym wydarzeniem, którego nie mogę przyporządkować jest sprawa pożaru domu, podczas gdy zamieszkiwali go Larry Harvey z żoną Lorraine i dwiema córkami: Angie oraz Margaret. Jak się później dowiadujemy, sprawcą podpalenia była Lorraine, która nie mogła pogodzić się z tym, że jej mąż kocha inną kobietę (Constance).
Jeśli jest jeszcze coś, o czym zapomniałem napisać bardzo proszę o dopisywanie. Pozdrawiam:)
Użytkownik Clashtorna edytował ten post 02.12.2011 - |11:30|