Skocz do zawartości

Zdjęcie

Twoj pierwszy raz z filmem Stargate

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie? (437 użytkowników oddało głos)

Jak pierwszy raz obejrzales Stargate - the Movie?

1. w kinie (85 głosów [20.88%])

Procent z głosów: 20.88%

2. w telewizji (218 głosów [53.56%])

Procent z głosów: 53.56%

3. na DivXie/Xvidzie (33 głosów [8.11%])

Procent z głosów: 8.11%

4. na video (50 głosów [12.29%])

Procent z głosów: 12.29%

5. na DVD (14 głosów [3.44%])

Procent z głosów: 3.44%

6. w ogole nie widzialem (tylko serial) (7 głosów [1.72%])

Procent z głosów: 1.72%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#81 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 16.02.2006 - |15:01|

Chciałem w tym miejscu nadmienić iż nigdy Stargate SG-1 nie było emitowane przez TVP. Serial leciał tylko na antenie stacji TVN. Pierwsza emisja miała miejsce o godzinie 20 (w czwartki chyba). Potem była przerwa w emisji. TVN wyemitowało serial ponownie - tym razem w soboty początkowo o 14 a potem jeszcze wcześniej. Na tym koniec jeśli chodzi o telewizje ogólnodostępne.

Nie jest to powód do kłótni i mam nadzieję iż zachowacie wszyscy zimną krew :D

No nie :)
Az sobie SPECJALNIE zalozylem konto na forum, aby raz na zawsze rozwiac watpliwosci.
I nie po to aby sie klocic, ale po to aby wyprowadzic niektorych z bledu.

Otoz serial StarGate byl wyswietlany w stacji TVP1 okolo 8 - 9 lat temu, w soboty okolo godziny 14:00. A zaraz po Stargate leciał "Buffy postrach wampirow". TVP1 zaprezentowalo 2 sezony tego serialu.

Obejrzalem wszywstkie odcinki, wiec wiem co mowie. Chyba wtedy jeszcze TVNu wogole nie bylo.

Jak widac nikt nie jest nieomylny - Pan Moderator tez :)

Ale zeby bylo na temat to powiem jeszcze ze film Stargate widzialem oczywiscie w kinie, w pierwszym tygodniu wyswietlania, w swietej pamieci kinie MOSKWA w Warszawie. To byl ostatni film jaki widzialem w Moskwie. Teraz stoi tam multiplex Silverscreen i juz do tego kina nie chodze. Jednak Moskwa miala swoj niepowtarzalny klimat... i te wspomnienia z wycieczek klasowych, ach... łezka się kręci :')
  • 0

#82 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 16.02.2006 - |20:40|

Otoz serial StarGate byl wyswietlany w stacji TVP1 okolo 8 - 9 lat temu, w soboty okolo godziny 14:00. A zaraz po Stargate leciał "Buffy postrach wampirow". TVP1 zaprezentowalo 2 sezony tego serialu.

DanielP niestety nie masz racji, TVP1 rzeczywiscie emitowała StarGate The Movie, ale nie emitowała serialu. (sam mam na płycie stargate z lektrorem i znaczkiem TVP w rogu, i było to o 20 w sobotę) w ogóle chyba zrobiła to dwa razy.

2 sezony emitowała stacja TVN i było to jak dobrze pamiętam w latach 1999-2000 (choć mogę się mylić)

#83 DanielP

DanielP

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 669 postów

Napisano 16.02.2006 - |22:48|

DanielP niestety nie masz racji, TVP1 rzeczywiscie emitowała StarGate The Movie, ale nie emitowała serialu. (sam mam na płycie stargate z lektrorem i znaczkiem TVP w rogu, i było to o 20 w sobotę) w ogóle chyba zrobiła to dwa razy.
2 sezony emitowała stacja TVN i było to jak dobrze pamiętam w latach 1999-2000 (choć mogę się mylić)

Po prostu nie ogladaleś tego na TVP1 :)

Ja sie nie myle, bo to byl wtedy MÓJ ULUBIONY SERIAL, podalem nawet dzien i godzine emisji.
Najpierw były kreskówki Disneya, potem StarGate, potem Buffy. Na 100% i nie moze byc inaczej.

Zapytaj na innych forach - np. na forum gazety "seriale". Tak sa ludzie ktorzy tez ogladali to w TVP1.
Zreszta na TYM forum tez sa tacy, co ogladali na "jedynce" - tylko moderator na nich naskoczyl, ze nie maja racji :)

Wypowiedzialem sie w tej kwestji i na tym koncze. Nie ma sensu na sile udowadniac tym, ktorzy nie maja ochoty sluchac :) Zawsze mozesz tez wykonac telefon do telewizji publiczej i ich zapytac :)

Pozdro
Daniel
  • 0

#84 greco

greco

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 345 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 17.02.2006 - |11:10|

8-9 lat temu to serial byl za swiezy jak na polskie warunki, a wiec takich glupot nie pisz ze byl w TVP, bo ja jakos na 100% bym go wypatrzyl w programi. Serial lecial w TVN i tylko tam(niestety nie sa zainteresowani emisja tego serialu wola na wspolnej :|) Zreszta to dobrze ze to w TVP nie lecialo, bo oni maja manie puszczania serialu o dziwnych godzinach, nie pokolei.
  • 0

#85 komar

komar

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 324 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.02.2006 - |12:59|

Ja pobrałem z neta i obejrzałem na pc jakieś 3 lata temu.
Niestety wcześniej oglądałem SG1 na TVNie jedynie do końca sezonu 2, więc niebardzo przypadł mi do gustu.
Zapewne dlatego żę w serialu są inni bohaterowie no i grał RDA.

Użytkownik komar edytował ten post 17.02.2006 - |13:08|

• 0
Noc na miescie -50PLN
Komplet nowych opon -1000PLN
Mysl ze palisz opony, gdy jedyne co sie pali to sprzeglo - bezcenne

#86 swistakolis

swistakolis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 26.02.2006 - |23:03|

filmek oczywi

filmik ogladalem oczywiscie w kinie Rusalka w Rudniku nad Sanem i to za free (1 z zalet posiadania mamusi zatrudnionej w Kinie ;) ),a seriale oczywiscie na tvn 2 sezonki, no i jak wyprosilem u "zoneczki" na hbo do 5 sezonu-bo nie przepada za nim ale ja ja i tak przerobie na zagorzala fanke SG-.teraz mam radiowke (strasznie mulaca sie) i sciagam torencikami taki sezonik o poj 1,8Gb(niezbyt ciekawa jako sciagam w 8-9dni (musze nadmienic ze komp smiga mi 24h na dobe)
  • 0

#87 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 27.02.2006 - |20:13|

Pierwszy raz oczywiście w kinie.
Ale serial jescze przedemną.
SG-1 nie widziałam jeszcze ani jednego odcinka, tylko kilka Atlantis.
  • 0

#88 Tanith

Tanith

The Queen

• Grupa Hatak
  • 160 postów

Napisano 01.03.2006 - |10:05|

Pierwszy raz widziałam Stargate w kinie... przez pomyłkę! Byłam wtedy w 8 klasie podstawówki i nauczycielka historii zabrała nas na "film o starożytnym Egipcie". Była tego tak pewna, że nawet gdy zobaczyliśmy postery przy wejściu do kina, ciągle twierdziła, że to na pewno film historyczny. :)
  • 0
"People are stupid; given proper motivation, almost anyone will believe almost anything. Because people are stupid, they will believe a lie because they want to believe it’s true, or because they are afraid it might be true."

#89 Paul

Paul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • Miastowawa

Napisano 01.03.2006 - |17:38|

ja pierwszy raz widziałem film w telewizji... z uwagi, iż najpierw widziałem serial, to wiele rzeczy początkowo mi sie nie kleiło... ale później było spoko :afro:
  • 0

#90 Pah Wraith

Pah Wraith

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 05.03.2006 - |10:46|

W kinie, w serii spotkań z kinem w kilka tygodni po premierze :)

Mam pytanko: gdzie mogę znaleźć tę (lub podobną, w złotej kolorystyce) okładkę w porządnej rozdzielczości?
http://www.michaeldv...ified/13092.jpg

Pozdr
  • 0

Projekt polskiego fanserialu Star Trek
Star Trek: HORIZON

e-mail: rekrutacja@sthorizon.com
Dołącz do naszej ekipy pierwszego polskiego fanserialu Star Trek!

#91 Paul

Paul

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów
  • Miastowawa

Napisano 08.03.2006 - |17:10|

W kinie, w serii spotkań z kinem w kilka tygodni po premierze :)

Mam pytanko: gdzie mogę znaleźć tę (lub podobną, w złotej kolorystyce) okładkę w porządnej rozdzielczości?
http://www.michaeldv...ified/13092.jpg

Pozdr

mam bardzo podobną, tyle że po bokach są jeszcze hieroglify, a nie tylko żółte tło... reszta (czyli wszystko bez paru bocznych pikseli jest taka sama :hyhy:. rozdzielczość nie jest imponująca, ale i tak jest dużo większa (co najmniej kilka, a może nawet kilkanaście) :). szczerze mówiąc lepszej rozdzielczości nigdzie w okolicy nie widziałem... jak chcesz, to podam Ci adres następnym razem, tylko napisz mi wiadomość lub coś na forum

również pozdr. dla wszystkich!!!
  • 0

#92 usmiechniety_piotr

usmiechniety_piotr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 19.03.2006 - |10:08|

super film i serial,mój pierwszy raz to kino,a teraz na bierząco hbo
  • 0

#93 San-Rall

San-Rall

Kapral

• Użytkownik
  • 172 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.03.2006 - |10:40|

Film w TV serjal w TV a potym całość na DIVX i to ostatnie było najlepsze bo mogąc oglądać po kilka odcinków dziennie z fana SG wyrósł SG fanatyk :D
  • 0

#94 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 04.04.2006 - |22:19|

Na początku pragnę wszystkich serdecznie powitać :) Dopiero zaczynam w sumie przygodę z Stargate(właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon ).A co do filmu ,,Stargate'' to pierwszy raz widziałem go w naszej kochanej TVP 1 heh dawno temu i pamiętam,że od razu mi przypadł go gustu.Zawsze kręciły mnie takie klmiaty,od małego miałem bujną wyobrażnię. Film jak dla mnie był genialny i jak kumpel mi polecił bym obejrzał sobie stargate sg - 1 to byłem tak trochę sceptycznie nastawiony.Po pierwsze inni aktorzy niz w filmie(MacGyver w głownej roli ,przez pierwszych parę odcinków trudno było mi się do niego przyzwyczaić bo cały czas miałem wrażenie,że zaraz zacznie konstruować bombę z gumy do żucia B) Ale już po obejrzeniu pierwszego odcinka wiedziałem,że wpadłem w nowy nałóg.Teraz już sie przyzwyczaiłem do aktorów w serialu nawet o wiele bardziej niż w filmie.Koncząc,jak dla mnie film był genialny ale serial jest jeszcze lepszy(jeszcze 8 sezonów zaległości przede mną B) )

Użytkownik Skaara edytował ten post 04.04.2006 - |22:21|

• 0

#95 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.04.2006 - |22:41|

To ja Ci zapodam taki mały optymistyczny akcencik: jeszcze w niejednym odcinku odniesiesz wrażenie, że widzisz MacGyvera a nie Jacka.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#96 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 08.04.2006 - |08:49|

Pierwszy kontakt z filmem bodajże w teleexpresie jakis chyba miesiąc lub więcej przed premierą w kinie jak pokazywali zapowiedzi [ i zajawki z planu] i efekty na owe czasy mega nowoczesne chowajace się hełmy jaffa [początki stosowania morphingu i innych bajerów z komputera] itp, wszyscy znajomi i ja pod wrażeniem i potem oczekiwanie na premierę . Wreszcie jesti w kinie i wrażenia SUPER , klimat -historia dokładnie mój gust. Potem usłyszałem o serialu zobaczyłem pojedyńcze odc u znajomego i strasznie mu zazdrosciłem bo wtedy jeszcze nie miałem tvnu a jak już miałem to zakończyli emisję, w końcu kupiłem Hbo [kilka lat temu] i od tego czasu jakas połowa 2 sezonu oglądam SG-1- poczatek podobnie jak kolega dziwne wrażenie z tym Mcgyvarem ale teraz nie wyobrażam sobie sg bez niego .Niestety jeszcze wtedy nie miałem nagrywarki dvd a obecnie to wiadomo internet [ nadrobiłem sezon 1 i teraz już na biezaco jestem po 9 ] + hbo- 8 sezon.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#97 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 08.04.2006 - |17:52|

Ja widziałem w telewizji. Potem kilkukrotnie na CD.
A serial - widziałem na TVN, a od pewnego czasu systematycznie kolekcjonuję :)

Film spodobał mi się od pierwszego obejrzenia, bo zawsze byłem zwolennikiem teorii o kosmitach branych za bogów, ubielbiam te tematykę filmową.

--------------------
Pozdrawiam

"Alfa"
  • 0

#98 elantra

elantra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów

Napisano 30.04.2006 - |15:25|

Ja pierwszy raz widziałem go w telewizji - później to był serial i tak to trwa do dziś - tylko jedno się zmieniło - aby być na bieżąco trzeba sobie ściągać z internetu.
A miała być w Polsce telewizja która ma hity - właśnie jestem w trakcie rozwiązania umowy z Canal+, już nie mogę oglądać tego badziewia :wacko: .
pozdro dla wszystkich.
Elantra
  • 0
"tylko umarli znają koniec wojny"
Platon

#99 siarenka

siarenka

Starszy kapral

• VIP
  • 308 postów
  • MiastoKatowice/Chorzów

Napisano 01.05.2006 - |19:51|

Ponieważ ostatnio mam wiecej czasu, bo siedze w domu ze złamaną nogą to wypadało by sie pare razy udzielić na forum.
Tak wiec SG The Movie po raz pierwszy ogladnełam w kinie "Kosmos" w Katowicach. Wybrałam sie z siostra i szwagrem. Jak zwykle spoznieni mielismy miejsca chyba w 2 rzedzie. Wrazenia byly niesamowite.

Nastepny raz to telewizja (chyba TVN), no i serial - jak tylko zaczeli emitowac w TV.
Potem jeszcze raz chyba puszczali w TV.

Nastepnie kumpel juz na studiach przyniosl pierwsze sezony.. wiec trzeba film tez bylo juz na kompie jeszcze raz obejrzec..
i zaczelismy na zmiane sciagac i dzielic sie kolejnymi odcinkami co trwa do dzis dzien :)
  • 0

#100 Jedi Leonikus

Jedi Leonikus

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 337 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 11.05.2006 - |13:14|

Pierwszy raz oglądałmem w kinie ze specjalnymi efektami klimatycznymi :)

Efekty specjalne klimatyczne w kinie Moskwa (1500 miejsc z balkonem, super nagłosnienie 5.1 bez thx ). A teraz opisze na czym polegały:

Nie pamiętam dokładnie roku na pewno między 1994 a 1998 rokiem (od 94 do 98 jeździłem ferrari 126p i przybyłem nim wtedy do kina) , ale był to przełom styczeń/luty (napewno był śnieg ). 2 lub 3 tygodnie po premierze w Polsce filmu Stargate tłumy "drzwiami i oknami" uderzają do kina Moskwa (pierwsze seanse były o 10 rano) mnie i moim znajomym udało sie dostac na wieczorny seans (około 21, nie pamiętam dokładnie). Sala wypełniona po brzegi na schodach , które nie były małe i wąskie siedzi masa ludzi(łącznie sporo ponad liczbę miejsc siedzących,czyli ponad 1500 osóB). Udało nam sie zająć miejsca w środku (miejsca nie numerowane tylko na ten film). 21:00 start filmu (chyba wiecie co jest na początku więc przejdę dalej).... O'Neal i druzyna z Danielem wyszli z piramidy , temp na pustynii powyżej 40C , temperatura w kinie tak samo 40C , bowiem nie posiadało klimatyzacji (kino ogrzewane dużymi kaloryferami + kolejny seans w ciągu dnia). Jak ludzie zaczęli narzekać to dyrekcja nakazała otworzenie wyjść ewak. którymi bezpośrednio wychodziło sie na dwór ale otworzyli je w ten sposób prawy dół i lewa góra co spowodowało grawitacyjny ruch powietrza przez sale po przekątnej i ładnie wymieniło ciepło w sali w jednej chwili( na dworzu w przeciwieństwie do sali mróz ale nie - 40 tylko chyba było z - 10 max).

Po tym seansie chorowałem 2 tygodnie na anginę (moja temp przez tydzień oscylowała między 38-40 jak na pustynii) i dostałem taki silny antybiotyk że nie byłem w stanie się ruszyć. Ale czego sie nie robi dla SG.

Użytkownik Jedi Leonikus edytował ten post 11.05.2006 - |13:37|

• 0
AVATAR ->Po lewej Leonek 1 rok 9 miesięcy, po prawej Pawełek 5 lat 4 miesiące.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych