Odcinek 167 - S08E13 - It's Good To Be King
Rozpoczęty przez
kwiatek
, 28.12.2004 - |23:47|
89 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 06.12.2006 - |17:23|
Dla mnie odcinek takie śrtedni. Dałem 7/10
Oczywiście fajnie, ze Jack wrócił do akcji ale nie podobałao mi się, ze Skoczek rozwalił Statek-matke (przecież hataki mają jakies osłony, nie?)
Oczywiście fajnie, ze Jack wrócił do akcji ale nie podobałao mi się, ze Skoczek rozwalił Statek-matke (przecież hataki mają jakies osłony, nie?)
"Wiesz co, wysadzasz w powietrze jedno słońce i nagle wszyscy oczekują, że zaczniesz chodzić po wodzie."
Carter, SG-1 [08x17]
Carter, SG-1 [08x17]
Napisano 05.05.2007 - |10:54|
Odcinek całkiem niezły. Atlantisa nie oglądam, więc nie mam pojęcia o co chodzi z tym skoczkiem, ale to akurat mało ważne Powrót Jacka do akcji - nareszcie Do tego jeszcze Maybourne, trochę akcji i wyszło całkiem nieźle. Ale nie genialnie. 7,5.
Napisano 16.05.2007 - |22:39|
Bardzo dobry odcinek. Daje 8,5. Tealc ma do kolekcji kolejnego "pierwszego". W tym tempie zostanie niedlugo jedynym ze zlotym "tym czyms" na czole w galaktyce.
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl
foe (małpa) cinet (kropa) pl
Napisano 04.06.2007 - |20:58|
pamietam pierwsze odcinki, w ktorych pojawia sie postac Maybourne'a - to byl dopiero kawal sukinkota !! zastanwialam sie, jak O'Neill mogl go znosic i nie udusic golymi rekoma, np w odcinku gdzie Rosjanie stracili czesc swoich ludzi w bazie kiedy polaczyli sie z wodnym swiatem, a on schowal sie w lodowce
potem postac ewolluje w strone pozytywna - po odcinku, gdzie z Jackiem laduja w wymarlym azylu Furlingow mozna juz czuc do niego sympatie.
no a tutaj, full zaskoczenie - Maybourne dobry krol
moglo byc jeszcze smieszniej, ale i tak jest niezle.
daje 7 / 10
potem postac ewolluje w strone pozytywna - po odcinku, gdzie z Jackiem laduja w wymarlym azylu Furlingow mozna juz czuc do niego sympatie.
no a tutaj, full zaskoczenie - Maybourne dobry krol
moglo byc jeszcze smieszniej, ale i tak jest niezle.
daje 7 / 10
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum
oh my goddess Me !
Napisano 19.06.2007 - |09:23|
Odcinek nudny, po osadzeniu Jacka na stanowisku generała spodziewałem się zmiany w formule serialu, jak widać twórcy jak na razie nie wpadli na nic nowego i O'Neill nadal jest numerem 1 i musi ratować oglądalność.
Końcówka odcinka w 3 minuty - taka kompresja jaką mamy czasami na początku z tekstem w "poprzednim odcinku", tylko, że tutaj mieliśmy to w finale :buu:
Dobry Maybourne - ja tego nie kupuję, jak dla mnie, taka przemiana jest niemożliwa. Jedyny plus odcinka, to trochę humoru - 6/10
Końcówka odcinka w 3 minuty - taka kompresja jaką mamy czasami na początku z tekstem w "poprzednim odcinku", tylko, że tutaj mieliśmy to w finale :buu:
Dobry Maybourne - ja tego nie kupuję, jak dla mnie, taka przemiana jest niemożliwa. Jedyny plus odcinka, to trochę humoru - 6/10
Napisano 13.02.2008 - |15:34|
Początek bardzo przewidywalny. Łatwo można było się domyśleć kto będzie królem . Ale potem było lepiej.
W temacie o bodajże odcinku 7x22 ktoś podał listę jak emitowane były w USA odcinki ósmego sezonu SG-1 i pierwszego Atlantis a ktoś inny napisał że i tak ogląda jak mu się podoba. Ale tutaj mamy pierwsze, może nie bezpośrednie ale jednak, nawiązanie do Atlantis i jak ktoś nie oglądał odcinka Atlantis gdzie było o podróży w czasie to się mógł trochę zaskoczyć .
Wracając do tematu to odcinek całkiem OK i w końcu cała "stara" SG-1 na innej planecie walczy z Jaffa i innymi .
I właśnie za to 9/10.
W temacie o bodajże odcinku 7x22 ktoś podał listę jak emitowane były w USA odcinki ósmego sezonu SG-1 i pierwszego Atlantis a ktoś inny napisał że i tak ogląda jak mu się podoba. Ale tutaj mamy pierwsze, może nie bezpośrednie ale jednak, nawiązanie do Atlantis i jak ktoś nie oglądał odcinka Atlantis gdzie było o podróży w czasie to się mógł trochę zaskoczyć .
Wracając do tematu to odcinek całkiem OK i w końcu cała "stara" SG-1 na innej planecie walczy z Jaffa i innymi .
I właśnie za to 9/10.
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]
Napisano 13.02.2008 - |21:38|
Owszem mają, ale to były drony Pradawnych i osłony Hataka na nic się nie przydadzą, jeżeli trafia się w jakiś ważny system statku taką bronią.nie podobałao mi się, ze Skoczek rozwalił Statek-matke (przecież hataki mają jakies osłony, nie?)
WACKO!!
Napisano 13.12.2008 - |21:39|
Niewątpliwym plusem tego odcinka jest pojawienie się Maybourne'a - to bardzo barwna postać, a jak go zobaczyłem jako króla to tylko sobie pomyślałem, ze ten to się umie ustawić w każdej sytuacji. No a potem, jak jeszcze Jack dołączył do reszty, to już ogólnie bywało zabawnie. No i właśnie: pojawienie się SG-1 znowu w komplecie - nie tylko Jackowi brakowało off-worldowych misji z jego udziałem - mnie też. I to jest drugi plus tego odcinka. Fajnie, że Maybourne stał się całkiem pozytywną postacią (choć nadal z domieszką cwaniactwa właściwego jego charakterowi) - niektórzy mogą podważać taką pozytywną przemianę, mi jednak wydaje się zupełnie rozsądne, ze jak żyje dłuższy czas wśród ludzi, którzy obdarzają go zaufaniem i powierzają swój los w jego ręce, to zaczęło mu na nich zależeć.
Mimo wymienionych atutów tego odcinka też mam wrażenie, że czegoś mu brakowało dlatego tylko 7,5/10 a nie więcej. Aha no i szkoda że nie pokazali Aresa.
Mimo wymienionych atutów tego odcinka też mam wrażenie, że czegoś mu brakowało dlatego tylko 7,5/10 a nie więcej. Aha no i szkoda że nie pokazali Aresa.
Napisano 13.12.2008 - |22:01|
Odcinek taki nawet. W stylu starego dobrego SG-1. Fajnie się ogląda i wprowadza coś nowego.
don't try
Napisano 05.05.2009 - |23:57|
Bardzo pozytywny odcinek.
Mamy Goa'uldów, technologię Pradawnych, Maybourne'a i jego żony
Całość zasługuje na 8.
Ocena zaniżona ze względu na wieśniaków.
Mamy Goa'uldów, technologię Pradawnych, Maybourne'a i jego żony
Całość zasługuje na 8.
Ocena zaniżona ze względu na wieśniaków.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych