Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 20 - S01E20 - The Siege (Part 2)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
165 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (189 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (96 głosów [55.81%])

Procent z głosów: 55.81%

2. 9.5 (32 głosów [18.60%])

Procent z głosów: 18.60%

3. 9 (27 głosów [15.70%])

Procent z głosów: 15.70%

4. 8.5 (6 głosów [3.49%])

Procent z głosów: 3.49%

5. 8 (5 głosów [2.91%])

Procent z głosów: 2.91%

6. 7.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

7. 7 (3 głosów [1.74%])

Procent z głosów: 1.74%

8. 6.5 (0 głosów [0.00%])

9. 6 (1 głosów [0.58%])

Procent z głosów: 0.58%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (0 głosów [0.00%])

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (1 głosów [0.58%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.58%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#81 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 06.02.2005 - |00:19|

Mi sie odcinek spodobal i dalem mu pelna 10.
Akcja w SG1 rozwija sie powoli (znaczy glowny watek) a w Atlantisie mamy z odcinka na odcinek jakies ciekawostki. Jak obejrzalem ten bylem zachwycony.
Jednak potem obejrzalem ostatni odcinek SG1 (odcinek masterblaster) i musze stwierdzic, mimo calego zachwytu nad Atlantisem, ze SG1 rzadzi
  • 0
ISTNIEJĄ TRZY STRONY KAŻDEJ KWESTII:
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i
-DO DIABŁA Z TYM WSZYSTKIM

#82 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.02.2005 - |00:57|

HHHmmmmmmm dałem 9,5 bo nienawidzę tak kończonych sezonów. to nie fair..
Podejrzewam, że Dedal uratuje Atlantis. Właściwie w całym odcinku nie ma mowy na temat czasu (ile min eło od przybycia ekipy z SGC do ataku?? ile trwał atak???ciężko określić ile przeżucono ludzi i sprżetu z SGC. Dlaczego przezucono marines, a nie komandoów(którzy są wyszkoleni znacznie lepiej od marines)???
Pewnie więcej o organizacji wyprawy ratunkowej dowiemy się w 19-20 sg1. Wydaje mi się jednak że przez 38 minut (chyba tyle mogą byc otwarte wrota można było przeżucić więcej wojska. Ponadto brakowało mi kontaktu radiowo-wizyjnego z SGC....
niezły odcinek, ba superrrrrrrrr tylko ten lipiec na kontynuacje... to naprawdę zabolało (od czasów porzucenia przez TVN serialu SG1 w podobnym momencie 2 sezonu - tam też było CDN - niecierpie chronicznie takich odcinków....
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#83 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.02.2005 - |09:24|

Daję poraz pierwzy 10 !!!
Tak niespodziewany zwrot akcji, zakończenie najlepsze z całego sezonu.
Brawo !!!
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#84 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 06.02.2005 - |11:37|

Oba odcinki zaliczyłem na raz wczoraj i muszę powiedzieć, że byłem zachwycony. Przez cały sezona Atlantis stało u mnie wyżej od SG1 S08 (pod koniec to troszkę się zmieniło - bo ostatnie odcinki Reconcing są rewelacyjne) i koncówka niewątpliwie pasuje do serialu. Troszkę się wqurzyłem, że na ciąg dalszy trzeba będzie czekać do lipca, ale mówi sie trudno. W koncu to ma być serial więc pewnie wszystko skonczy sie w miarę dobrze ^_^ . Daję 2 już dziś 10 a to świadczy, że naprawdę jestem pod wrażeniem. Na razie mam tylko mieszane uczucia dla pułkownika Everetta, ale coś mi mówi, że jednak porzadny z niego gość, pozyjemy zobaczymy.
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#85 pumeks

pumeks

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 06.02.2005 - |11:46|

luzzz bez koksow .....ja wyrazilem swoje zdanie tylko na temat tego jedynego odcinka :)

ogolnie wiadomo, ze takiego rodzaju sf oglada sie na luzie i z przyjemnoscia....ale cos mnie negatywnie tknelo po tym odcinku i musialem napisac ....

Jako calosc serii SG-1 i SG Atlantis to oczywiscie ciekawe seriale z luzna fabula z kilkolma kontowersyjnymi odcinkami :] do rozwazenia na forum

..teraz ladnie wychodzimy na dwor, na rowerek, na spacerek, nabrac powietrza i sil przed nowa seria
  • 0

#86 Asen

Asen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 06.02.2005 - |13:02|

Pewnie więcej o organizacji wyprawy ratunkowej dowiemy się w 19-20 sg1. Wydaje mi się jednak że przez 38 minut (chyba tyle mogą byc otwarte wrota można było przeżucić więcej wojska.

Króciutko: Po pierwsze nie sądzę, żeby SG-1 w 8x19-20 zbytnio się zajmowało ekspedycja Atlantis 2, pewnie będą mieli dużo roboty na swoim podwórku.
Po drugie: 38 minut było wykluczone - chodziło o jak najmniejsze zużycie Zet-Pi-eM, który to ma jeszcze lata służyć w Atlantis.

A teraz parę słówek do jęczących. Czasami mam takie wrażenie, że usiedliście... niezłe łacze... zassane SGA 1x1-20 - oglądnięte w tydzień i teraz bó......ól, aż pół roku trza czekać. ojojojoj.
Pewnie nawet przerwy sobie nie zrobiliście między The Storm a The Eye.
Ze mną było trochę inaczej, oglądnąłem dwa sezony w TVN i... osierocono mnie chyba na dwa lata... a gdyby ktoś nie pamiętał, to Hathor miała jednego robaczka na trzy karki SG-1,
(aż pewnego pięknego dnia, po miesiącach beznadziei na kontunuowanie w TV sezonów - odkryłem pięny zakątek wszechświata, gdzie rosły kolejne odcinki, pielęgnowane przez nieocenionych tłumaczy)
później przy kolejnych odcinkach nr 22, producenci serwowali nam podobne Kwiatki, a od jakiegoś czasu zabawiają nas przerwami między 11 a 12.
Zlitowali się tylko raz, podczas 7x22, gdzie sezon zakończył się wielkim zwycięstwem, pomijając O'Neilla z Comą.

Proszę zatem o trochę cierpliwości, odcinek SGA 1x20 rewelacyjny, tradycyjnie - praktycznie wszyscy zginęli: Teyla nie odpowiada, Ford pojmany, Everest-K2 ma spotkanie trzeciego stopnia, kamikadze Sheppard chyba ręcznie nie podrzuci bomby na Hive-Shipem, a reszta otoczona w pomieszczeniu wrót, Grodina ubili odcinek wcześniej.
Wszystko klasycznie - teraz można się spokojnie parę miesięcy poprzepychać się z wygodnymi dla producentów kontraktami, no i wszystko rozwiąże się (zapewniem: zgodnie z naszymi nacjonalnstycznymi, a właściwie z planetarnymi pragnieniami) w odcinkach 2x01-02.
Pa (lipiec będzie ciepły). :clap:

Użytkownik Asen edytował ten post 06.02.2005 - |13:05|

• 0

#87 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 06.02.2005 - |13:15|

Asen ma racje... polejcie mu
Jeżeli ktoś rozpoczął przygode na SGA, albo SG1 na 7 serii, to faktycznie pół roku to szmat czasu. Ja oglądam SG1 od 7 klasy podstawówki i nie zawsze miałem dwa nowe odcinki na tydzien (czasami miesiac czekałem aż kumpel ściągnie 1 odcinek na SDI ). Teraz jak czytam narzekania, to mam wrażenie, że mam do czynienia z samymi 15 latkami, którzy dostali na komunie komputer i wójek nauczył ich korzystać z przeglądarki ("ja chce już, ja chce teraz, inaczej będe tupać")
  • 0
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i

#88 Spike

Spike

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.02.2005 - |13:36|

I po co te dupki z ochrony pulkownika stoją z rakietami na ramieniu skoro nie strzelają?
Cały nacisk został położony na karabiny maszynowe zamiast właśnie na zdalnie sterowane lub samonaprowadzające się rakiety.
Ot co..

Wyświetl post

Obejrzyj odcinek raz jeszcze. Polecam 38 minute i 25-26 sekunde - jak na dłoni widać atak z rakietnicy.
Zapewne po wnikliwym zbadaniu odcinka, znajdzie się jeszcze kila takich mometów.
  • 0

#89 Gabram

Gabram

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • MiastoAleksandrów Łódzki

Napisano 08.02.2005 - |13:02|

Super odcinek, szkoda że sie nie skończył i trzeba czekać aż do lipca 2005 na ciąg dalszy.
  • 0

#90 osek

osek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów
  • Miastoszczecin

Napisano 09.02.2005 - |04:23|

. Bywają gnioty gorsze od "Niewolnicy Izaury", bywają perełki. I o to chyba się rozchodzi.

Wyświetl post

Ty a co ty chcesz od niewolnikow izaury? Heh zartuje :clap:
  • 0

#91 mrjanus

mrjanus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 09.02.2005 - |08:43|

Tak właściwie...widzieliście w jakim tempie Wraith rozmontowali stację Pradawnych??...
!!CZYM!! musiałby być ów Dedalus (nic nie pobije Greków w wymyślaniu imion i nazw :) ), co by mógł w jakiś znaczący sposób wpłynąć na losy tej bitwy??
  • 0

#92 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 09.02.2005 - |10:58|

Tak właściwie...widzieliście w jakim tempie Wraith rozmontowali stację Pradawnych??...
!!CZYM!! musiałby być ów Dedalus (nic nie pobije Greków w wymyślaniu imion i nazw :) ),  co by mógł w jakiś znaczący sposób wpłynąć na losy tej bitwy??

Wyświetl post

No dobra plan jest taki:
chłopaki przylatują, kładą zapore ogniową Dedalem. W tym samym czasie przesyłąją do miasta ekipe z ZPM. Dedal ląduje na mieście, które okrywa pole siłowe....
Tyle, że nawet w serialu powiedzieli, że to rozwiązanie tymczasowe, bo Wraightowie wrócą i to z większą armią, a w mieście w nieskończoność nie można siedzieć
  • 0
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i

#93 Harriet Canberra

Harriet Canberra

Kapral

• Użytkownik
  • 182 postów
  • MiastoUkład czarnego słońca

Napisano 09.02.2005 - |12:22|

Uff...już ochłonęłam, wypiłam ziółka na uspokojenie i spokojnie oznajmiam,że dałam tylko 9 z tego powodu, że nienawidzę takiego zakończenia!!
W zasadzie, spokojnie należy się 9,5 a tylko dlatego,że zostawiam sobie te 0,5 na doprawdy wypasiony odcinek,który pewnie się pojawi, mam taką wiarę.
Oby tylko nie wybili wszystkich wojskowych,bo wreszcie dodali smaczku.
A tylko 9 jest dla mnie nieco krzywdzące i z wyrzutem sumienia tyle daję, jednak nie daruję im takiego zakończenia, bo to było bolesne,tymbardziej,że trzeba sobie poczekać....... :angry:
  • 0
Marines nie umierają nigdy, jedynie idą do piekła się przegrupować!

#94 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 09.02.2005 - |12:55|

YY jak Dedal wyladuje na Atlantis :look: ....ten statek jest wielkosci przynajmniej Prometeusza.....i narazie nie widzileslmy takiej platformy zeby go pomieścic
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#95 Loki

Loki

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCiechanów/Płock

Napisano 09.02.2005 - |14:01|

Prometeusz jest dlugosci jakichs dwoch boisk (tak jakos zapamietalem z odcinka w ktorym startowal z tej bazy na pustyni). Widze ze nie doceniasz wielkosci Atlantisa. To jest na prawde duuuuuze miasto (nie jest malym stateczkiem). Z reszta nie musi od razu ladowac, wystarczy, ze bedzie sie unosic blisko nad miastem, tyle by chronilo go pole silowe.
  • 0
-TWÓJ PUNKT WIDZENIA,
-JEGO PUNKT WIDZENIA i

#96 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 09.02.2005 - |18:51|

Obejrzyj odcinek raz jeszcze. Polecam 38 minute i 25-26 sekunde - jak na dłoni widać atak z rakietnicy.
Zapewne po wnikliwym zbadaniu odcinka, znajdzie się jeszcze kila takich mometów.

Wyświetl post

Spike chyba się zgrywasz :angry:
Tak jak napisał psjodko stoją z tymi rurami jak te [beeep] wołowe !!!
Nawet mój syn zauważył to i pyta po co tak stoją jak słupy (soli :D )
Nawet żebyś to sto razy obejrzał , to nic tego nie zmieni.
Chłopaki za statystów robili i tyle.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#97 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 09.02.2005 - |23:35|

Z reszta nie musi od razu ladowac, wystarczy, ze bedzie sie unosic blisko nad miastem, tyle by chronilo go pole silowe.

Wyświetl post

Ale zeby pole dzialalo, trzeba ze statku zabrac do Atlantis ZPMa. Na sznurku im tego zpma spuszczą w koszyku? :D
  • 0
Dołączona grafika

#98 Spike

Spike

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.02.2005 - |02:07|

Spike chyba się zgrywasz :angry:

Oczywiście, że się zgrywam!
Aczkolwiek w momęcie, który podałem, przez ułamek senundy widać wystrzał (sprawdzałem wielokrotnie).

Jednak mimo to, to Ci kolesie z 'bazukami' i mnie ostro irytowali.
Jenak, może rakiety nie były samonaprowadzające i kolesie musieli czekać na odpowiedni momet do wystrału - tzn. kiedy 'dartsy' zbliżą się wystarczająco blisko.
  • 0

#99 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 10.02.2005 - |12:56|

Jenak, może rakiety nie były samonaprowadzające i kolesie musieli czekać na odpowiedni momet do wystrału - tzn. kiedy 'dartsy' zbliżą się wystarczająco blisko.

Wyświetl post

Równie dobrze mogliby im proce dać i kamieni worek, byliby tak samo skuteczni :D

Użytkownik gmerek edytował ten post 10.02.2005 - |12:58|

• 0

#100 Spike

Spike

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.02.2005 - |13:49|

Równie dobrze mogliby im proce dać i kamieni worek, byliby tak samo skuteczni  :D

Wyświetl post

Nie licząc jednego, który wystrzelił w 28 minucie i 25 sek. :hyhy:

Skończmy już tą dyskusję, bo to sie robi niepowazne.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych