Justified
Napisano 19.09.2011 - |13:49|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 19.09.2011 - |13:54|
Napisano 23.10.2011 - |22:01|
miło że ktoś zauważa serial poza nami, czyli trochę fanatykami
Napisano 27.11.2011 - |22:28|
Napisano 30.12.2011 - |18:15|
can't wait!
Użytkownik johnass edytował ten post 30.12.2011 - |18:36|
Napisano 21.01.2012 - |09:29|
Jak już wspominano teksty w tym serialu są nieziemskie i z jakim "namaszczeniem" wypowiadane, wręcz często cedzone przez zęby.
Aż miło się tego słucha choć często ciężko ich zrozumieć.
Świetnie powiedziane. Serial kozacki. Uwielbiam klimat amerykańskiego południa. Słowa Mags z ósmego odcinka to esencja tego ...
"Ktoś z zewnątrz pewnie nie rozumie,|czemu nie stoimy w kolejce, pytając gdzie podpisać.
Ale mamy tu nasze własne jedzenie,
własną muzykę... własny alkohol.
We własny sposób zakochujemy się
i wychowujemy dzieci,|żyjemy i umieramy na swój sposób.
I żeby ochronić to wszystko,..."
Silne antagonizmy nadal panują w stanach pomiędzy południem a północą. Dla tych z północy nie pojęta jest choćby ta cała celebracja konfederatów co widać w serialu poprzez flagi czy tatuaże.
Denerwowało mnie jak akcja przenosiła się do Lexington bo tam wątki typowe z "północy" ( procedurale z NYK, LAL, jakich wiele w innych serialach).
Klany Crowderów, Bennetów i zarazem ich gra aktorska - klasa sama w sobie i do tego mały łowca krokodyli Dewey Crowe . Jedyna postać irytująca i nie pasująca w mojej opinii to Winona.
Tak jak ktoś wspomniał, mi także szkoda Mags, będzie brakowało mi tego "mama" które słychać było z ust Doyla, Dickiego i Coovera.
Serial 9/10.
Użytkownik Jax edytował ten post 21.01.2012 - |09:41|
Napisano 24.01.2012 - |11:59|
Świetny powrót Raylana i spółki.
Od razu na dzień dobry poznajemy główny czarny charakter tego sezonu, który zapowiada się dosyć zachęcająco. No i na dodatek będzie współpracował z Duffym, który jest dosyć oryginalną postacią i ze wszystkich przeciwników Givensa z poprzednich sezonów lubiłem go najbardziej. Oby pojawiał się częsciej niż dotychczas.
Poza tym perypetie Boyda w więzieniu mogą być jeszcze ciekawsze. Coś mi się zdaje, że chyba specjalnie wdał się w bójkę z Raylanem, aby móc trafić do więzienia i tam dopaść Dickiego Bennetta.
Quinn w roli Nixa wypadł całkiem nieźle, a rozgrywka z naszym szeryfem z końcówki rozwaliła mnie na łopatki. Raylan +1, zdecydowanie.
Ava staje się coraz mocniejsza i niedługo zacznie chyba wzbudzać ogromny szacun wśród "elit" z miasteczka i okolic. Pokazała charakter.
Zapowiada się kolejny naprawdę dobry sezon Justified.
Napisano 25.01.2012 - |15:56|
nigdy nie będę obiektywny w stosunku do tego serialu bo to mój ulubieniec, jak dla mnie klasa światowa. Można sobie oglądać, oglądać i pochłaniać każdą minutę, znakomite otwarcie kolejnego sezonu, choć po cichu obawiałem się o utrzymanie wysokiego poziomu i akcji i dialogów. I jedno i drugie to poziom CN Tower w Toronto.
Trup słał się gęsto, to jest rewelacja, że nie ma w tym serialu żadnej ściemy, Arnett już zakończył swój żywot, podobnie i jego sekretarka. Boyd wprowadził w życie jakiś swój kolejny sprytny plan, Ava doskonale weszła w rolę twardej przywódczyni gangu, każdy coś fajnego i ciekawego wnosi.
Aż się chce oglądać kolejny epizod.
Szkoda że Justified nie ma swojego subforum i podziału na odcinki.
johnass: Już bez przesady. Serial aż tak popularny na forum nie jest. Kiedyś ludzie upominali się o subfora dla House'a, Chucka czy Glee (jeśli dobrze pamiętam), a teraz świecą pustkami. Jakiś czas temu pojawiła się propozycja z Californication - subforum jest, a jak na razie udzielają 2-3 osoby.
Użytkownik johnass edytował ten post 25.01.2012 - |16:08|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
Napisano 29.01.2012 - |22:29|
Dobry początek sezonu, Quinn z "Dextera" w roli oprycha się nie popisał za to ciapowaty porucznik z "Kompanii Braci" jako kolejny czarny charakter zaprezentował się nieźle. Mam nadzieję że Boyd szybko załatwi swoje "interesy" w pudle i wróci na wolność żeby na swój sposób "wspierać" Raylan'a.
Napisano 31.01.2012 - |13:15|
No i kolejny świetny odcinek, mimo że jednowątkowiec, ale z nawiązaniami do głównego wątku.
Wydaje mi się, że Boydowi w więzieniu za łatwo to wszystko poszło z Dickiem.
W końcu coś więcej zaprezentował szef Raylana. Ładnie się uporał ze swoim przeciwnikiem.
Pojawił nam się w końcówce kolejny czarny charakter tego sezonu, niejaki Limehouse. Bardzo dobrze rokująca postać o wiele ciekawiej się zapowiadająca niż Quarles w parze z Duffym z poprzedniego odcinka. Scena jego rozmowy z podwładnym podczas rozbierania mięsa od razu skojarzyła mi się z Boardwalk Empire i osobą Munyi. Oby to była postać tego samego kalibru.
Bardzo dobry powrót tego serialu.
Napisano 01.02.2012 - |16:15|
słabszy niż prolog, ale i tak jestem pod wrażeniem ciągłego utrzymywania wysokiego poziomu i wprowadzania ciekawych postaci. Nie wiem skąd ten Limehouse się urwał skoro ani słowa o nim w poprzednich sezonach nie było. No chyba że coś mi umknęło.
Boyd i jego walka i zmagania z tym Limehousem zapowiadają się intrygująco, ciekawe czy załatwił Dickiego?, byłoby trochę szkoda bo lubiłem tego ześwirowanego kolesia. Wszystko wskazuje że nie bo inaczej to jego wyjście z więzienia jak gdyby nigdy nic okazałoby się śmieszne i nieprawdziwe.
Napisano 05.02.2012 - |09:55|
Wypadałoby wreszcie coś napisać o swoim obecnie ulubionym serialu.
"Quinn" z pierwszego odcinka był przede wszystkim śmieszny, a może to miała być jakaś parodia? Nowy blondie - to ma być następca Mags? Porażka. Czyli otwarcie sezonu raczej rozczarowujące.
W drugim pole do popisu miał Art, pojawił się Limehouse i nabrałam nadziei na dobry sezon.
No i wreszcie w trzecim na dłużej przenieśliśmy się do Harlan i to było to.
Jednoodcinkowe sprawy nie znikną z serialu i niech tak będzie, dopóki są ciekawe i mają świetne dialogi, ale chyba każdy czeka na wątki związane z Harlan. Fragmenty mafijne pewnie będą dobre, ale o wiele bardziej interesuje mnie co zrobi Boyd. Im więcej akcji Raylan + Boyd / Arlo / Dickie / ktokolwiek z Harlan (jak np. w tym odcinku Messer), tym lepiej.
Fotka na końcu - mistrzostwo kontynentu
Napisano 05.02.2012 - |12:01|
nie przesadzaj @Kiara z tym rozczarowaniem, rozczarowanie to finał SoA czy 6 sezon Dextera, to gnioty typu The Event, V, Flashforward itp.
A tutaj wprowadzenie Quinna i jego szybka śmierć? (w sumie to nie do końca to chyba przesądzone) ciekawe i trzymało w napięciu.
A 3 odcinek to już tradycyjnie bardzo wysoki poziom, Harlan i jego mieszkańcy to miód dla oczu - Limehouse, Fogle, Wally, JT, Devil, Messer, Arlo i tak można długo wymieniać. Dialogi znowu genialne - przypowiastka Raylana o zasadzie matki że "bez zaproszenia nie wchodzę do domu", niby nic a człowiek się cieszy. Tym bardziej że ją złamał
Dickie żyje - to mnie cieszy, lubię tego kolesia, jest genialny w tej roli takiego szczura co to się wślizgnie i wyślizgnie z każdej opresji.
Gangsta w fryzurze blond rzeczywiście z lekka przerysowany, ale może za nim stoi ktoś bardziej charyzmatyczny (ludzie z Detroit), kogo to on trzymał na tym łóżku?
Napisano 05.02.2012 - |12:27|
Przypuszczam, że właściciela domu. Pewnie blondynowi spodobała się okolica i postanowił przejąć budynekGangsta w fryzurze blond rzeczywiście z lekka przerysowany, ale może za nim stoi ktoś bardziej charyzmatyczny (ludzie z Detroit), kogo to on trzymał na tym łóżku?
Nie wiem czy dobrze widziałam, czy mi się przywidziało (promo)
W 3x03 była ciekawa rozmowa Boyda i Devila i liczę, że ten drugi nie będzie tylko popychadłem, ale kimś ważniejszym. Szczególnie, że mają zamiar rekrutować ludzi - przyda się ktoś zaufany do pilnowania jak Boyd będzie zajęty czym innym. A może po ostatniej wpadce zaczną słuchać Avy.
Użytkownik Kiara edytował ten post 05.02.2012 - |12:30|
Napisano 06.02.2012 - |11:07|
Napisano 10.02.2012 - |14:51|
Również jestem zachwycony poziomem tego sezonu. Co do dialogów to one zawsze były najmocniejszą stroną tego serialu. W tym odcinku mieliśmy dodatkowo zawsze świetny klimacik Harlan. Fajnie, że wyciągają wątki z poprzedniego sezonu i to takie, które wydawało się, że zostały zakończone.
Jak dla mnie bardzo dobre rozpoczęcie tego sezonu i to w tej chwili jest serial, na ktorego kolejne odcinki czekam najbardziej.
Napisano 14.02.2012 - |15:18|
3x04
Kolejny bardzo dobry epizod. Wewnętrzne podziały w grupie Boyda zostały przez niego szybko ukrócone i to w sposób definitywny. A na końcu dostaliśmy Boyda miłosiernego.
Widzimy, że Quarles zaczyna powoli mącić. Póki co bez efektu, ale kto wie co to będzie dalej.
Podobała mi się krótka rozmowa Raylana z Lorettą, eh ta dzisiejsza młodzież
Tyle zachodu było o kasą po Mags, a tu lipa wyszła. Ciekawe czy jeszcze coś w tym temacie pociągną dalej?
Z seriali, które oglądam w tej chwili na bieżąco to obok Spartacusa mój nr 1.
W 3x03 była ciekawa rozmowa Boyda i Devila i liczę, że ten drugi nie będzie tylko popychadłem, ale kimś ważniejszym.
Użytkownik johnass edytował ten post 14.02.2012 - |23:25|
Napisano 14.02.2012 - |23:00|
ma klimat ten serial, nikt mi nie powie że nie. Jest tylko małe ale, nie każdemu on pasuje, to widać po dość skrajnych ocenach na przykład na filmwebie. Dla mnie to w tej chwili absolutnie numer 1, mam w planach żeby przetrzymać z 3-4 tygodnie - nazbierać kilka odcinków i obejrzeć hurtem, ale jakoś nie mogę dać rady.
Wolno rozkręcający się epizod, ale jak już się rozkręcił to zakończył z dużym przytupem, aż na końcu nie wiedziałem czy to dalsza część odcinka czy zapowiedź nowego. Oj dzieje się w Harlan i okolicy bardzo dużo i aż żal że jeszcze tylko 8 odcinków w tym sezonie i znowu czekanie.
Napisano 14.02.2012 - |23:24|
A jak Ci powiem, że 9, to będzie mniej żal?aż żal że jeszcze tylko 8 odcinków w tym sezonie i znowu czekanie.
Napisano 15.02.2012 - |13:08|
Napisano 15.02.2012 - |13:19|
Polubiłem i serial i aktorów, nawet specjalnie dla Olyphanta obejrzałem ostatnio "Jestem numerem cztery", a teraz czaję się czasowo na "Deadwood", gdzie chyba też ma jakąś większą rolę.
Deadwood warto zobaczyć chociażby ze względu na postać Al'a Swearengen'a którego gra Ian McShane.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych