Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lights Out

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
90 odpowiedzi w tym temacie

#81 Mdeem

Mdeem

Sierżant

• VIP
  • 767 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 08.04.2011 - |21:25|

01x13
W pierwszej chwili chciałem napisać o "ciapowatym" zakończeniu, jednak ostatnia minuta, pytanie: "Kto wygrał?" mogą świadczyć, że nie wszyscy będą żyli długo i (przede wszystkim) szczęśliwie. I szkoda i nie szkoda cancela. Fajny serial, dostarczył wielu przyjemnych chwil.
Pozdrowienia dla "boksujących" z Light'sem przez te 13 odcinków, podziękowania dla yungara za szczególne "boksowanie" ;)

Użytkownik Mdeem edytował ten post 10.04.2011 - |17:44|

• 0

#82 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 11.04.2011 - |15:17|

01x13 Finał
Trochę szkoda, że to już koniec. Akurat tego serialu będzie mi brakować. Chociaż patrząc na walkę jaką nam zaserwowali w finale to cieszę się, że takiej szopki nie będę już musiał więcej oglądać. Walka z Moralesem była nakręcona słabo i myślałem, że w finale będzie chociaż trochę lepiej, no ale niestety było tak samo żenująco. Te same błędy, taka sama nędza. Szkoda słów, normalnie momentami aż mi się śmiać chciało jak na to patrzyłem.
Co do zakończenia to dali nam happy end, czyli Lights wygrywa, taki Feniks powstający z popiołów bo w 1 rundzie Death Row prawie go zmiótł z ringu. Nie wiem jak on to zrobił, ale zrobił :). Naciągane strasznie, ale w Rockym to była podstawa, z tym że tutaj jakoś słabo to wyglądalo. No ale po happy endzie dali nam też i gorzką pigułkę czyli jednak nasz mistrz doznał jakiegoś uszkodzenia mózgu i prawdopodobnie skończy jako warzywko albo jak inny mistrz Rainmaker z 11 odcinka czyli trzeba będzie sobie wszystko zapisywać na karteczkach, a jak kasa się skończy to nie wiadomo co dalej, chyba że żonka będzie utrzymywać ze swojej pensyjki. Powstaje pytanie czy czy się to naszemu mistrzowi opłacało. Po raz kolejny ambicje i kasa wygrały. Mimo wszystko bardzo żal mi było Patricka kiedy pytał Theresę o to kto wygrał walkę. Miał minę zagubionego dziecka we mgle. Finał ostatecznie dosyć gorzki i taki smutny.
Ten odcinek jak i cały sezon otrzymują ode mnie 8/10 i oby więcej takich ciekawych seriali i nie na 1 sezon.
  • 0

#83 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 11.04.2011 - |21:18|

Wysoką notę dałeś delta, ja aż taki wyrozumiały nie będę. Finał mnie rozczarował i to mocno, pomijam już tą walkę, w której widać wyraźnie było, że żaden z aktorów niespecjalne ma pojęcie o boksowaniu, gdzie scena z Lightsem, lądującym na stole sędziowskim była jakąś kompletną kpiną z widza. Ale mnie rozczarowało iście hollywoodzkie zakończenie, bokser niemiłosiernie obijany, z prawej z lewej, z rozwalonym okiem nagle się budzi i wygrywa jakby ulepiony był z innej gliny, nie wiem w innym serialu może bym to kupił, ale tutaj już nie. Ostatnie 2 minuty były już lepsze, takie prawdziwsze, to podwyższa ocenę.
Sam nie wiem czy tak miało być czy takie rozwiązanie przyjęli pod wpływem decyzji o cancelu - taka naciągana 7, zarówno za finał jak i cały serial.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#84 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.04.2011 - |00:55|

Sam nie wiem czy tak miało być czy takie rozwiązanie przyjęli pod wpływem decyzji o cancelu - taka naciągana 7, zarówno za finał jak i cały serial.

Ale przecież cały serial był już gotowy przed emisją, więc decyzja o cancelu nie miała wpływu na fabułę.

A co do finałowej walki, to akurat niedawno oglądałem Fightera, który jest oparty na faktach
Spoiler
. Za mało znam się na boksie, żeby aż tak dokładnie oceniać realność takiego przebiegu wydarzeń, ale nie wydaje mi się to jakoś specjalnie wydumane. Zwłaszcza, że parokrotnie podkreślano, że Reynolds kilka ostatnich walk pokonał spacerkiem, więc zmęczenie po dwóch rundach nawałnicy wydaje mi się całkowicie możliwe. Poza tym dla mnie ten serial nie był stricte bokserski i walki stanowiły tylko dodatek do spraw okołosportowych, więc będę go raczej pamiętał jako porządny dramat niż średnio udaną produkcję sportową :) Już dawno żadna scena w serialu nie ruszyła mnie, jak Lightsowe "Who won the fight?".
  • 0

#85 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 12.04.2011 - |13:36|

Ale przecież cały serial był już gotowy przed emisją, więc decyzja o cancelu nie miała wpływu na fabułę.

A skąd takie info?
Ja oglądając ostatnich kilka odcinków miał wrażenie, że klecili je na szybko, tak to przynajmniej z mojego punktu widzenia wyglądało. Kilka wątków, które można było spokojnie pociągnąć na kolejny sezon zostały szybko ucięte.
I do tego zakończenie - jak mieli z tego wymyśleć coś na drugi sezon. Chyba, że mieli dwa zakończenia jedno do kontynuacji, a drugie to, które nam zaserwowali.
  • 0

#86 yungar

yungar

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 147 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 12.04.2011 - |14:50|

Na oficjalnym twitterze serialu było takie info:
"the 13 episodes were already filmed/produced weeks before the series debuted. A Season 2 would have seen Lights post-fight".
  • 0

#87 pnwc

pnwc

Szeregowy

• Użytkownik
  • 55 postów

Napisano 14.04.2011 - |16:56|

Właśnie jestem po 1x13. W 4 dni łyknąłem cały serial. Świetna rzecz (tak samo jak skasowane Terriers od FX i Rubicon od AMC). Końcówka bdb.

ps Johny konkretny zakapior
  • 0

#88 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 04.09.2011 - |18:57|

Właśnie skończyłem oglądać i serial jest ok, Terriers lepsze, ale Lights Out też dobre. W sumie ciężko mi sobie wyobrazić o czym miałyby opowiadać kolejne sezony, bo mi przychodzi na myśl tylko United Boxers, ale serial jest godny polecenia.

delta, zgadza się walki były kiepskie, ale jednak trzeba wziąć pod uwagę, że to są aktorzy. Podejrzewam, że McCallany coś tam boksował za dzieciaka i pewnie potem przestał, ale i tak szacunek dla niego.

Hah, Barry K. Word, nie mam pytań, szkoda, że mu jeszcze chorągiewek nie dali :D.
  • 0

#89 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.09.2011 - |12:13|

delta, zgadza się walki były kiepskie, ale jednak trzeba wziąć pod uwagę, że to są aktorzy. Podejrzewam, że McCallany coś tam boksował za dzieciaka i pewnie potem przestał, ale i tak szacunek dla niego.

Szacunek się należy bez dwóch zdań, ale wystarczy obejrzeć hit sprzed lat czyli Rocky i stwierdzić, że jednak można nakręcić poprawną i w miarę widowiskową walkę bokserską z niezłą otoczką wokół całego wydarzenia. A tutaj niestety te elementy raziły. Poza tym serial oczywiście bardzo dobry, godny polecenia tym którzy jeszcze nie widzieli.

Użytkownik delta1908 edytował ten post 13.09.2011 - |12:13|

• 0

#90 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 13.09.2011 - |12:22|

A to nie było tak, że Stallone kiedyś amatorsko boksował i przy kręceniu zbierał dużo ciosów? Coś mi się kiedyś obiło o uszy. W serialu jest trochę inaczej, bo nie wydaje mi się, żeby wszystkie walki kręcili pod rząd, aktor musi mieć twarz nie poobijaną na kolejne odcinki. Moim zdaniem przykładowo sparingi i treningi wyglądały całkiem w porządku, gdzie walczyli w ochraniaczach. Walki możemy przemilczeć :D.
  • 0

#91 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.09.2011 - |12:33|

Aż tak głęboko nie wnikam w proces kręcenia filmów czy seriali, ale w tym co piszesz może coś być. Co do Stallone'a to trzeba by poszperać w jego biografii czy kiedyś miał coś wspólnego z boksem.
Co do sparingów to faktycznie wyglądało to wręcz profesjonalnie, ale przy wspomnianych już scenach walk niestety twórcy polegli.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych