Stargate SG-1: Sezon 7
Napisano 01.09.2003 - |13:31|
Napisano 01.09.2003 - |14:55|
Pozdrawiam
Maciek
Napisano 01.09.2003 - |15:03|
Po pierwsze:Na żadnej europejskiej!!!Nie ten rejon,nie ta bajka przyjacielu....Witam, zadam pytanie pewnie powtarzane 1000 razy : Na jakim satalicie poszukać SCIFI Chanell ?
Pozdrawiam
Maciek
Napisano 01.09.2003 - |15:54|
12. Evolution (cz. 2)
13. Fallout
14. Heros
15. Heros
16. Grace
17. Death Knell
18. Chimera (150 odcinek serialu!)
19. Resurrection
20. Inauguration
21. Lost City
22. Lost City
Informacja jak zwykle podchodzi od "morjany" i została odkryta na stronie Richard Dean Andersona której właściciel ma kontakt z aktorem i możliwe że mógł zdobyc te informacje jednok to nic pewnego.
Link: http://rdanderson.co...de/episode7.htm
Napisano 05.09.2003 - |19:35|
12. Evolution (cz. 2)
13. Fallout
14. Heros
15. Heros
16. Grace
17. Death Knell
18. Chimera (150 odcinek serialu!)
19. Resurrection
20. Inauguration
21. Lost City
22. Lost City
Tak sobie patrze na ta liste - SGTokar musiał chyba podskoczyć z radości pod sufit jak zobaczył taki układ.
A mnie dalej to wszystko pachnie lipą a szczególnie "Lost City"
Użytkownik rexus edytował ten post 05.09.2003 - |19:36|
Napisano 05.09.2003 - |21:46|
Nie zupełnie... wolałbym tak...SGTokar musiał chyba podskoczyć z radości pod sufit jak zobaczył taki układ.
spoilery z opisami odcinków aż do 722 - Lost CIty
Dobrze by była taka kolejność:
Chimera (horror, wiadomo czemu)
Heros (umiera Janet, Sam wie że ludzi traci, to może też być Jack)
Grace (Sam utyka gdzieś w innej galaktyce, zdaje sobie sprawę z czegoś)
Death Knell - Jack (z Tealciem) ratuje Sam ze statku jakiegos
Inagration - inaugarcja wiec musi byc 20
Lost City - finał
Sam w taki układ niewierzę... :> to nie możliwe :] ech... aby przynajmniej odcinki były dobre i jack w nich był.
|
Napisano 12.09.2003 - |08:58|
Wczoraj też rozpoczął sie Gatecon (spotkanie fanów SG w Vanquver). Zapewne za parę dni po skończeniu pojawi się parę nowych informacji na temat tego co będzie w drugiej połowie siódmego sezonu.
Napisano 12.09.2003 - |13:48|
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Mój świat
Napisano 23.09.2003 - |17:29|
Napisano 23.09.2003 - |18:07|
hm. a ja uważam ze sie co nieco wypalili scenarzysci. poniewaz z apophisem sie nie wyjasnilo czy faktycznie odszedl stad powinni go przywrocic i od razu bedzie weselej, bo on jak na goulda był diabelnie tepy
Napisano 23.09.2003 - |18:43|
Z Apophisem wyjaśniło się jak najbardziej - twórcy dobitnie oświadczyli, że gość jest martwy, trup, zdechły, itd., itp. No chyba, że w następnym odcinku będzie Apophis Demi-Lisz, Apophis Wampir, Apophis Zombie, Apophis 2.0 - klon Apophisaave
hm. a ja uważam ze sie co nieco wypalili scenarzysci. poniewaz z apophisem sie nie wyjasnilo czy faktycznie odszedl stad powinni go przywrocic i od razu bedzie weselej, bo on jak na goulda był diabelnie tepy
Napisano 30.09.2003 - |20:37|
Napisano 30.09.2003 - |22:46|
W filmach sensacyjnych z reguly w takim momencie pada tekst w stylu: pokazcie mi jego zwloki. Tych zwlok nie widzielismy. Co do wszelkiego rodzaju produkcji filmowych, telewizyjnych, serialowych itp to ja mam jedna zasade. Nigdy nie mozna zakladac, ze to co mowia autorzy jest ostateczne. Kiedys czytalem anegdote o jednym z autorow powiesci sensacyjnych:Z Apophisem wyjaśniło się jak najbardziej - twórcy dobitnie oświadczyli, że gość jest martwy, trup, zdechły, itd., itp. No chyba, że w następnym odcinku będzie Apophis Demi-Lisz, Apophis Wampir, Apophis Zombie, Apophis 2.0 - klon Apophisa
Pisal on powiesc w odcinkach do gazet. Mial on juz dosc swojego bohatera a wydawcy ociagali sie z placeniem, w zwiazku z czym w kolejnym odcinku Czarny Charakter zlapal Bohatera, zwiazal go lancuchami, zamknal go w skrzyni, te z kolei w bagazniku samochodu, ktory z kolei plonacy zrzucil do oceanu. Poniewaz jednak wydawcy zaplacili zaleglosci i do tego dali pokazna zaliczke na kolejne odcinki, w nastepnym wydaniu historia zostala wznowiona: Nasz Bohater, sobie tylko znanym sposobem uniknawszy smierci...
Coz wszystko jest mozliwe, nawet to, ze Apophis powroci.
Napisano 01.10.2003 - |12:00|
Napisano 01.10.2003 - |21:14|
Mnie sezon 7 się podoba... Z założenia jestem dosyć wybrednym widzem jeśli idzie o inne produkcje, jednak SG-1 darzę ogromnym sentymentem i na każdy odcinek czekam z niecierpliwością, każdy oglądam z zapartym tchem i szczerze mówiąc każdy mi się podoba... Jak do tej pory, nie mogę powiedzieć, aby jakikolwiek ze 142 odcinków nie przypadł mi do gustu.
Napisano 01.10.2003 - |21:29|
Witam. Co do % to niepowiedzial bym tego ze az tyle osob jest na biezaco z odcinkami.Siema... Jestem osobą nową na tym forum (pierwszy post
). Jednak fanem SG-1 jestem już od dawien dawna
. Widziałem wszystkie odcinki jak zapewne 99% ludzi na tym forum i mogę powiedzieć, że dzień bez SG-1 jest dniem straconym
.
co do sezonu 7 to tez panuje podzielone zdanie, jedni uwazaja go za najgorszy a inni nie. Moim zdaniem jest spoko, powiedzmy ze nie wszystkie odcinki sa rewelacyjne, ale nie zaluje ze je widzialem
Napisano 02.10.2003 - |06:28|
Ale ogolnie to bez SG1 chyba bym sfiksowal
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo
"Nou ani anquietas"
Napisano 02.10.2003 - |07:54|
Ale dlaczego? Może coś przeoczyłem i nie mogłem tej dobroci dostrzec i mnie oświecicie? Dlaczego wam się sezon podoba, po tłumacznie typu: "Podoba mi się bo to Stargate" nie wchodzi w rachubę. Też dla mnie SG to świętość nad świętościami ale nie może to być wiara ślepa.
Myślisz że takie nadzieji nie mam... mam... Chyba Castor jednak trafnie zauważył gdyby nawet tych 11 końcowych odcinków było rewelacyjnych, a 11 pierwszych jest niegodne oglądania to jaka jest równowaga i spójność serii?zobaczycie jak sie rozkreci po 11 odcinku
Napisano 05.10.2003 - |15:14|
Wracając do treści To mnie akurat bardzo się podoba powrót do pierwotnej lini serialu (podobieństwo do pierwszej serii). Tzn odkrywanie nowych światów, od czasu do czasu natykając się na goa'uldów, nawiązywanie kontaktów z innymi cywilizacjami. Nie można też powiedzieć, żeby wogóle nie było goa'uldów. Samych goa'uldów owszem. Ale było sporo odcinków poruszajacych związane z nimi wątki.
Jeśli chodzi o nawiązania do innych filmów i seriali to to mi też nie przeszkadza. W sumie przecież bardzo trudno wymyslić coś całkowicie oryginalnego. Jak by tak obiektywnie spojrzeć na cały serial, to nie wiele jest odcinków, które by się nie odwoływały do czegoś innego, korzystały z jakich wzorców czy wykorzystywały zmodyfikowane inne pomysły. Sezon 7 nie odbiega pod tym względem. No można by się najwyżej przyczepić do tego, że niektóre odcinki są bardziej podobne do wcześniejszych odcinków.
W sumie było parę odcinków, które bardzo mi się podobały (pomijając rozbicie dróżyny). Na pewno są to pierwsze dwa (absolutnie nie zgodzę się, że było to najgorsz otwarcie sezonu). 703 też było świetne. Bardzo fajny był ten w którym Daniel miał w sobie wiele osobowości. Ten z wyścigem był bardzo oryginalny. Powinien się podobać kazdemu kto narzeka na brak nowych pomysłów w serialu. Świetny był też ten z Amazonkami. 711 jak dotąd nieoglądałem, bo chcę go obejrzeć razem z 712. Ogólnie żadnemu odcinkowi nie dał bym mniejszej oceny niż 6/10. Najwiekszy żal mam do producentów, że nie wykorzystali żadnego z porzuconych w pierwszych pieciu seriach ciekawych wątków.
Ogólnie mogę się zgodzić, że jak na razie jest to słabszy sezon, ale niewiele odstaje od innych. W sumie to zaczęło się coś minimalnie psuć już od szóstego sezonu. Wielu uważa go za najlepszy bo najwięcej było tam efektów. Dla mnie akurat nie to jest najważniejsze. Zwłaszcza jeżeli efekty przesłaniają treść.
Napisano 05.10.2003 - |16:44|
No i ja w tym widzę główny problem. Nie wiem co sie stało? W szóstej serii nie było Daniela, myślałem że będzie źle wraz z nowinkam teżi że ma być mniej RDA. Jednak potem odcinki mi się spodobały i na ironię jeszcze bardziej mnie w tym podtrzymywała krytyka SDJ. Był Jack, była drużyna... było dobrze. Siódmy sezon, myślę... Daniel wraca to dobrze, Jonas odchodzi to źle. No, ale cóż żyje się dalej i mimo zapowiadanych braków Jacka miałem nadzieje ze może będzie podobnie jak w szostym sezonie... O JAK SIĘ MYLIŁEM ;(. W każdym jeśli chodzi o treść. Mam jednak pewien niedosyt związany z "rozbiciem" dróżyny
Zgodzę się z tym. Wiemy że Tauri prawdopodobnie budują drugie BC-303, szkolą pilotów na F-302, Baal coś tam miesza w galaktyce no i na koniec Anubis i nowy wojownik. Jednak ponownie schemat że jedna osoba z SG1 jest przez cały odcinek mi to wszystko przyciemnia, nie mówią o braku Jacka.Ale było sporo odcinków poruszajacych związane z nimi [Goauldami] wątki.
Całkiem mądre słowa. Okazuje się że dla mnie najlepszym fragmentem siódmego sezonu jest scena gdy Daniel i Jonas są na statku Anubisa, a Jack i Sam w samolocie. Te ostatnie 15 minut 701 były najlepsze i było to odwzorowanie 701, ale było najlepsze :>Jeśli chodzi o nawiązania do innych filmów i seriali to to mi też nie przeszkadza.
Co ciekawe ja chyba też nie dałem :| Jednak odgórnie brakuje mi chociażby jednej dobrej solidnej 9/10 lub 9,5/10 lub nawet 10/10Ogólnie żadnemu odcinkowi nie dał bym mniejszej oceny niż 6/10
Tak to między innymi jaWielu uważa go za najlepszy [szósty sezon] bo najwięcej było tam efektów.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »