Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Walking Dead

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
176 odpowiedzi w tym temacie

#81 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 24.11.2010 - |12:07|

Jedna rzecz mnie ciekawi - czy martwi i pogyzieni nie przemieniają się w zombie? Cały czas czekałem, aż siostra tej blondyny ją zaatakuje jako zombie, ale się nie doczekałem.

Wygląda na to, że w tym uniwersum jeśli umrzesz od zagryzienia - jesteś po prostu martwy i tyle. Nic nie wskazuje też, żeby ci, którzy zmarli z przyczyn naturalnych powracali jako zombie (jak w oryginalnej "Nocy żywych trupów"). Przypomnij sobie zmasakrowane ciało kobiety w szpitalu - ona jakoś nie "ożyła"...
IMO mechanizm jest podobny do tego z "28 dni później" - osoba pogryziona szybko choruje i przekształca się w zombie. Przy czym we wspomnianym filmie nie było etapu śmierci, ponieważ tamci zainfekowani nie byli technicznie martwi.

To bardzo możliwe, dodatkowo zastanawiające jest inteligentne zachowanie zombiaków, do tej pory wydawali się bezładnie i bezmyślnie biegającymi istotami, a tutaj po cichu, składnie, każdy swego zaatakowali obozowiczów. Może to jednak jakaś inna grupa o wyższym poziomie inteligencji? Może eks-naukowcy?:)

Inteligentne? Nie przesadzałbym. Oni włóczą się bezładnie, a gdy zauważają żywego człowieka - rzucają się na niego. Jest więc możliwe, że spora grupa po cichu ich podeszła, właśnie w ramach tego bezmyślnego włóczenia się. ;) Mogli zostać podprowadzeni, ale równie dobrze zombie z miasta mogą się po prostu rozłazić po okolicy. W tym ostatnim przypadku nie dziwi, że chodzą po lasach - zapach żywej zwierzyny ich przyciąga.
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#82 ulbrek

ulbrek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 25.11.2010 - |08:29|

W pierwszym odcinku Jones opowiadał o tym, jak jego żona najpierw chorowała, zmarła i dopiero wstała, więc wydaje się, że trzeba najpierw zachorować za życia i umrzeć z powodu tej choroby.

Użytkownik Toudi edytował ten post 25.11.2010 - |15:30|
cytat całego poprzedniego posta

• 0

#83 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 25.11.2010 - |10:50|

Pewnie w następnym odcinku martwa siostrzyczka otworzy oczy na nowo. ;)
  • 0
http://magory.net - moja strona

#84 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 25.11.2010 - |12:40|

W pierwszym odcinku Jones opowiadał o tym, jak jego żona najpierw chorowała, zmarła i dopiero wstała, więc wydaje się, że trzeba najpierw zachorować za życia i umrzeć z powodu tej choroby.

Ale powiedział też, że najważniejsze to nie dać się ugryźć. Czyli można wnosić, że poprzez ugryzienie też jest przenoszony jakiś wirus, po którym z czasem człowiek staje się zombiakiem.
  • 0

#85 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 25.11.2010 - |12:55|

Co do broni to faktycznie - powinno być jej pełno. To przecież USA - druga poprawka do konstytucji gwarantuje obywatelom prawo do posiadania i noszenia broni. Istnieją tam odpowiednie sklepy. Nie wierzę, żeby wszystkie takie miejsca zostały doszczętnie oczyszczone przez uciekających w popłochu.

Niekoniecznie, wszystko zależy od stanu. Różne stany mają różne przepisy. No i same sklepy z bronią nie znaczą, że każdy ją będzie kupował.
  • 0

#86 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 25.11.2010 - |13:10|

To chyba ma być w zamierzeniu twórców największa niespodzianka, jeśli chodzi o zombie (skąd się wzięły, jak się można przemienić, czy mają jakiegoś przywódcę, czy opanowały Stany i w jakim zakresie?), aczkolwiek @cliffhanger po przeczytaniu całości komiksów pisał bodajże, iż cała historia polega na czymś zupełnie innym. To znaczy mam na myśli, że same zombie są tylko tłem dla całej akcji i nie są najważniejszymi "bohaterami".
Przeczytałem 5 pierwszych komiksów, można powiedzieć, że są zawarte w nich 4 odcinki, jest podobnie, ale jak zawsze amerykańce musieli coś dodać i pozmieniać. Mam w tej chwili 68 komiksów, nie wiem czy to wszystkie, ale jeśli tak to czeka nas kilka sezonów 13-odcinkowych.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#87 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 25.11.2010 - |14:01|

Całości nie przeczytałem, bo komiks dalej jest wydawany. Doszedłem do pewnego punktu i na razie zaprzestałem, bo czytanie jednego numeru na miesiąc nie uśmiecha mi się.

Nie wiem, czy w ogóle wytłumaczą to w serialu, bo w komiksie nie ma na to odpowiedzi. Na początku mówi się o jakimś wirusie, który opanował świat i tyle, później ten temat znika do momentu, kiedy wpadają na pewną grupę osób, gdzie znajduje się naukowiec twierdzący, że wie od czego się to zaczęło.

Macmax, no to że zombie są tłem, to można już wpaść samemu po tych odcinkach, ale fakt, potem jak zadomowią się w pewnym miejscu, to zombie powinniśmy ujrzeć przez pewien czas tylko w tle.

A po czterech odcinkach, to powiem tak: nie jest to dobry serial, a bardziej rozpiszę się po pierwszym sezonie.
  • 0

#88 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 25.11.2010 - |16:39|

Jak na tak dużą akcję promocyjną i wszechobecną propagandę to DW wypada blado. Do tej pory tylko ten ostatni odcinek był naprawdę dobry. Być może jest to początek czegoś lepszego i z tego powodu wstrzymam się jeszcze z opinią całościową. W dużej mierze na takiej przeciętności zaważyła IMO żle dobrana ekipa aktorska (na swoim miejscu jest tylko szeryf i ten dziadek w kapeluszu) i co się z tym wiąże słaba reżyseria.
Zastanawiający jest brak logiki postępowania bohaterów (odcięta ręka, problemy z łącznością?, dziwne umiejscowienie obozowiska itp) nie czuję również tej apokalipsy, zagłady świata, chciałbym więcej takich dramatycznych opowieści jak ta wizjonera w ostatnim odcinku czy opowieść sióstr na łódce, to buduje klimat.
  • 1

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#89 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 27.11.2010 - |12:04|

4 odcinek dobry. Akcja ze zdobyciem broni i śledzenie śladów po Merlu była dobra. Końcówka odcinka mnie rozwaliła i byłą mocna. A swoją drogą ten brodacz co kopał doły to jakiś "prorok" czy co, że mu się to przyśniło?

Po 4 odcinkach cliffhanger nie możesz za dużo powiedzieć, ale po 6 już powiesz (chociaż fakt, to będzie cały sezon, lecz mały).

PS Oglądalność serialu jest duża! I to Amerykanom się podoba.
1. Odcinek: 5.34 mln (licząc razem z powtórkową emisją, ta liczba wzrosła do ponad 8 milionów)
2. Odcinek: 4.71 mln
3. Odcinek: 5.07 mln
4. Odcinek: 4.75 mln
Średnia: 4.9675 mln
  • 0

#90 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 28.11.2010 - |20:08|

Dla mnie z odcinka na odcinek coraz gorzej, coraz więcej niedorzeczności. Cała sytuacja z Merlem to porażka, czyli praktycznie cały odcinek. Ok, może trochę przesadzam, ale dla mnie serial jest na linii pochyłej, staczając się coraz niżej po wyśmienitym pierwszym odcinku.

Dla jasności nie oczekiwałem niesamowicie szybkiej akcji, wybuchów i flaków, ale serial jest przeciętny. Pomysł niezły, ale wykonanie niekoniecznie. Nie wiem, czy to wina oryginały (komiksu), czy realizacji, ale zapewne tego drugiego.

Najbardziej rozwaliła mnie rzucenie się w pieszy pościg za furgonetka po której nie było już nawet śladu. Nie to, żeby niepokonany Merl aka terminator był lepszy, bo nie był. xP

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 28.11.2010 - |20:13|

• 0

#91 Slide

Slide

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 28.11.2010 - |23:15|

Najbardziej rozwaliła mnie rzucenie się w pieszy pościg za furgonetka po której nie było już nawet śladu. Nie to, żeby niepokonany Merl aka terminator był lepszy, bo nie był. xP

nie pomyslales ze i tak musieli wrocic do obozu? tak czy siak wrociliby szybko
  • 0

#92 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 29.11.2010 - |13:37|

Ale to do mnie nie przemawia, zwłaszcza, że chwilę wcześniej w trakcie rozmowy widać X samochodów w okolicy, pomijam te rozbite, ale pewnie jakieś zdołaliby odpalić. A biegnięcie jak głupi, i to raczej spory okres czasu (zdążyło się ściemnić, a właściwie nastać noc), to nie jest najlepszy pomysł, zwłaszcza, że biegli przez las, to dochodzi jeszcze zagrożenie, że mogli natrafić na jakiegoś zombiaka. Poza tym po dotarciu powinni paść na ziemie, zwłaszcza afroamerykanin, bo kondycją raczej nie grzeszy.

Ok, może masz rację, że trochę przesadzam, ale dla mnie odcinek był przeciętny, i z odcinka na odcinek jest coraz gorzej, niestety. Wprawdzie były dobre momenty, ale przez początek z ucieczką Merla nabrałem złego nastawienia, które nie opuściło mnie już do samego końca. Niby był z niego taki burak, a okazało się, że to niezniszczalny burak. Do tego dochodzą liczne błędy głupoty, na które jednak staram się nie zwracać uwagi.

No nic, mam nadzieję, że kolejny odcinek będzie lepszy, czyli dzisiejszy [;

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 29.11.2010 - |13:38|

• 0

#93 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 29.11.2010 - |14:00|

No nic, mam nadzieję, że kolejny odcinek będzie lepszy, czyli dzisiejszy [;

Cóż, aż szkoda mi to pisać, ale nadzieje masz złudne...
Piąty odcinek dalej powiela błędy poprzednich odcinków, a co gorsza stają się one już nieznośnie widoczne. I do tego przez ponad połowę nudzą się przy "niebezpiecznym" obozowisku, paląc trupy - jakby nie wiedzieli, że taki zapach roznosi się daleko i zwabia wszystko co żywe i pewno martwe też.

Jadą co CDC i ruszają tak, by dotrzeć tam o zmierzchu... Jadą niesprawnym samochodem kempingowym, i to zdaje się tylko problem chłodnicy, co jak co, ale w takim świecie o sprawną chłodnicę na pewno znacznie łatwiej niż o galon paliwa... (tak wiem, że są różne wzory, ale gościu zdaje się wie jak co dopasować, lub gdzie znaleźć odpowiedni model, czy też jako iż zdarzyło mi się już jechać z dziurawą chłodnicą, wystarczy trzymać dużą prędkość i często uzupełniać wodę)
Gdy już docierają o zmierzchu do CDC, gdzie pełno trupów i jeszcze więcej broni, oni właściwie nic nie robią. A jeszcze kilka minut wcześniej mieli kwaśne miny oddając sześciostrzałowca z amunicją (pół pudełka).

Serial ciągle nie jest najgorszy, ale jak w finale też będą powtarzać takie głupoty, to zdaje się nie tylko będzie największy zawód sezonu, ale i straszak na przyszłość.

Ps. Od wybuchu zarazy minęło 96 dni. Mam nadzieję, że dobrze słyszałem, bo te zakłócenia w transmisji trochę przeszkadzały.

#94 Gibol

Gibol

Plutonowy

• Użytkownik
  • 461 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.11.2010 - |00:05|

Serial ma poziom intelektualny dębu kalifornijskiego. Albo amerykanie faktycznie wszyscy są doszczętnie pozbawieni inteligencji i umiejętności jakiegoś przyszłościowego myślenia, albo nie wiem co...
Pomijając fakt, że jakieś pustaki sobie urządzają kemping w lasku, bez żadnych zabezpieczeń itp... Ale jechać do jakiejś głównej bazy wojskowej - ostoi cywilizacji i zastać tam jednego niezdarnego naukowca?? Błagam o litość moja duma jako człowieka została obrażona przez pokazywanie gatunku w takim świetle... Był sobie cały sztab w ZAMKNIĘTYM ODIZOLOWANYM budynku i co? Uciekli na miasto żeby ich zjadły zombiaki? Po 90 dniach się poddali? Uciekli ? gdzie?
Niedawno oglądałem serial Survivors, podobne klimaty, bez zombiaków, tam mnie już denerwowała głupota ludzka, ale przynajmniej coś ludzie próbowali robić, jakoś się organizowali, a tutaj panuje totalny chaos... Tamten serial dostal cancela, jak ten będzie tak powiewał nudą i głupotą to pomimo, że uwielbiam takie postapokaliptyczne klimaty, życzę mu cancela.
  • 0

R.I.P. StarGate :(

TauriCon still alive :)

#95 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 30.11.2010 - |08:15|

Oglądając pięć pierwszych odcinków mam wrażenie, że czegoś brakuje. Niby jest fajnie, mamy świat po "niezidentyfikowanej zarazie", która doprowadza do śmierci i powstawania "żywych umarlaków". W niektórych miejscach rozmowy prowadzone przez bohaterów są najprościej mówiąc nudne, nic nie wnoszące do fabuły. Ze wszystkich epizodów jak do tej pory najciekawszy był według mnie pilotowy.

Rażące jest to, że nikt nie myśli aby wykorzystać uzbrojenie pozostawione przez wojsko. Stojące czołgi, na których zamontowane karabiny maszynowe M2HB kalibru 12,7 mm oraz M240 kalibru 7,62 mm. Rozmontować i wykorzystać, każdy by tak postąpił. Nie widziałem, aby ktokolwiek poszukiwał broni po poległych żołnierzach, a zapewne byłoby jej dużo. Wiem, że jest to serial oparty na komiksie, który rządzi się swoimi prawami, ale małą ilość realizmu mogliby wprowadzić.

Do tej pory jak dla mnie serial po pięciu odcinkach oceniam na 7,5. Zobaczymy co przyniesie finał.
  • 0

#96 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 30.11.2010 - |09:28|

Niedawno oglądałem serial Survivors, podobne klimaty, bez zombiaków, tam mnie już denerwowała głupota ludzka, ale przynajmniej coś ludzie próbowali robić, jakoś się organizowali, a tutaj panuje totalny chaos... Tamten serial dostal cancela

:( Cholera, nie wiedziałem, że go anulowali i czekałem na nowy sezon. Był miejscami bardzo głupi, ale fajnie się oglądało, mniej więcej podobny poziom braku logiczności jak The Walking Dead, bohaterowie dla mnie jednak znacznie ciekawsi.

Użytkownik Magnes edytował ten post 30.11.2010 - |09:29|

• 0
http://magory.net - moja strona

#97 Atlantis

Atlantis

Plutonowy

• Użytkownik
  • 481 postów
  • MiastoKraków

Napisano 30.11.2010 - |13:56|

Rażące jest to, że nikt nie myśli aby wykorzystać uzbrojenie pozostawione przez wojsko. Stojące czołgi, na których zamontowane karabiny maszynowe M2HB kalibru 12,7 mm oraz M240 kalibru 7,62 mm. Rozmontować i wykorzystać, każdy by tak postąpił.

Tak, przy czym w tej rzeczywistości takie karabiny nie są za bardzo użyteczne - ciężkie, nieporęczne, nie zapewniają odpowiedniej celności (headshot) a więc co najwyżej spowolnią tłum napierających zombie. A co najważniejsze robią dużo hałasu, sprowadzając tylko coraz więcej żywych trupów. Najwyraźniej ich obecność nie pomogła broniącym się żołnierzom.

Nie widziałem, aby ktokolwiek poszukiwał broni po poległych żołnierzach, a zapewne byłoby jej dużo.

W Atlancie nie bardzo się dało - wypad na ulicę był ekstremalnie niebezpieczny i trzeba było go realizować bardzo szybko. Poza tym nie wiem czy zauważyłeś, ale na pierwszy rzut oka można łatwo pomylić zwykłego martwego człowieka z zombie. Oni nie chodzą cały czas - gdy w okolicy nic się nie dzieje (nie ma potencjalnego jedzenia) zwyczajnie siedzą lub leżą na ulicy, prawie się nie ruszając. Istnieje duże ryzyko, że przeszukując ciała mógłbyś się w końcu natknąć na przykrą niespodziankę - nasi bohaterowie muszą o tym wiedzieć (Ba! Wiedzą na pewno - przypomnij sobie scenę w czołgu w pilocie) i nie podejmują zbędnego ryzyka - obudzisz jednego, obudzą się wszyscy.
W tym odcinku zresztą otrzymaliśmy pewne wyjaśnienia. Przemiana jest w miarę płynna w przypadku ugryzionego - zabija go infekcja i niemal natychmiast odradza się jako zombie. Zabitym od ran "zmartwychwstanie" zajmuje trochę więcej czasu (i najwyraźniej nie jest koniecznością, jeśli przypomnimy sobie zmasakrowane zwłoki kobiety w szpitalu). Jedynym sposobem aby się upewnić jest zniszczenie mózgu.

Sensowne byłoby natomiast przeszukanie terenów położonych w większej odległości od wielkich miast - pojedynczych farm, wiosek, miasteczek, posterunków wojskowych, porzuconych/zaparkowanych samochodów itp.
  • 0
Dołączona grafika
"Władza to nie środek do celu; władza to cel"
/George Orwell - Rok 1984/

#98 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.11.2010 - |15:47|

I.05
Dobry odcinek. Daleki od rewelacji, ale też napewno nie słaby. Idealny na takie 7/10. Akcja znowu powolna, w leniwym tempie, miejscami nawet nudna, ale akurat tutaj rozumiem twórców, musieli pokazać to cierpienie i dramat po stracie bliskich i bardzo dobrze że to pokazali - przynajmniej serial ma odrobinę więcej realizmu i choć w małym stopniu utożsamiamy się z bohaterami.
Tego to akurat najbardziej brakuje, trudno kogokolwiek z DW polubić, być może takie jest zamierzenie producentów, ale wszyscy są nam zupełnie obojętni.
Jeszcze chciałbym zwrócić uwagę na Lori, potwierdza się, że niektóre kobiety są zimne i wyrachowane. Jej absolutnie obojętny stosunek do męża, brak wsparcia w ważnych momentach, teksty do Shane'a typu: "On jest przecież w końcu moim mężem", "Oboje macie rację po części" itd potwierdza jak szybko można zapomnieć o starej miłości...(194 dni bodajże)
  • 0

#99 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 30.11.2010 - |18:31|

Cóż, aż szkoda mi to pisać, ale nadzieje masz złudne...

Uważam, że był troszkę lepszy, pomimo licznych głupot ^_^

Osobiście nie mogłem się doczekać sceny rozerwania blondyny przez siostrę-zombiaczkę, a dokładniej rzecz ujmując, jak wszyscy będą się temu przyglądać. Niestety, nie doszło do tego, a byłem ciekaw reakcji reszty. Logicznie myślącym okazał się jedynie Daryl. Reszta umyła ręce, że to nie ich sprawa. Super.

A i do tego okazało się, że atak zombiaczków nie miał nic wspólnego z zemstą Merla, czyli zabezpieczenia, "alarmy" nie zostały rozbrojone, po prostu ich nie było. Lul. A ich jedynym schronieniem były namioty. ba! Nie byli chętni do opuszczania obozu, do ruszania w dalszą drogę. Chcieli czekać na kolejny atak, na śmierć?

Co do samochodów to muszę się zgodzić, mają całe miasto pełne samochodów, a poruszają się jakimiś starymi wrakami, jakby nie mogli skołować czegoś lepszego, najlepiej policyjnego lub wojskowego, nie chodzi wyłącznie o awaryjność, ale również bezpieczeństwo. Kraty lub wzmocnione okna, i nie musieliby się martwić, że zombiaki wtargną do środka. Ale rzęchy lepsze :)

BTW: Ledwo wyruszyli, a po kilkunastu godzinach nie mieli już paliwa ani jedzenia? Przecież to śmieszne, żyli w tym obozie nie wiadomo jak długo, a nie zdołali zgromadzić nawet niewielkich zapasów pożywienia, żyli z dnia na dzień?

Ale w sumie nie było tak źle, lepszy od poprzedniego ^_^

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 30.11.2010 - |18:33|

• 0

#100 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 30.11.2010 - |21:22|

Oglądając pięć pierwszych odcinków mam wrażenie, że czegoś brakuje. Niby jest fajnie, mamy świat po "niezidentyfikowanej zarazie", która doprowadza do śmierci i powstawania "żywych umarlaków". W niektórych miejscach rozmowy prowadzone przez bohaterów są najprościej mówiąc nudne, nic nie wnoszące do fabuły. Ze wszystkich epizodów jak do tej pory najciekawszy był według mnie pilotowy.

Rażące jest to, że nikt nie myśli aby wykorzystać uzbrojenie pozostawione przez wojsko. Stojące czołgi, na których zamontowane karabiny maszynowe M2HB kalibru 12,7 mm oraz M240 kalibru 7,62 mm. Rozmontować i wykorzystać, każdy by tak postąpił. Nie widziałem, aby ktokolwiek poszukiwał broni po poległych żołnierzach, a zapewne byłoby jej dużo. Wiem, że jest to serial oparty na komiksie, który rządzi się swoimi prawami, ale małą ilość realizmu mogliby wprowadzić.

Do tej pory jak dla mnie serial po pięciu odcinkach oceniam na 7,5. Zobaczymy co przyniesie finał.

Nawet w ostatnim odcinku mijali martwych żołnierzy z karabinami, a niby broni im brakuje.
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych