Rubicon
Napisano 04.11.2010 - |21:27|
Bardzo dobre: Carnivale, Deadwood, Six Feet Under
Przyzwoite:Apparitions, Jericho, My Name is Earl, Odwroceni,
Ok, ale: Day Break, Happy Town, Heroes, Numb3rs, The Pacific, Prison Break, Twin Peaks
Napisano 06.11.2010 - |17:55|
Tymczasem mamy niby wyjaśnianie i kończenie wątków, a tak naprawdę nic się nie dzieje i nie wyjaśnia. Sąsiadka Willa od początku była podejrzana, zabicie Katherine wisiało w powietrzu od kilku odcinków, Spangler też mógł być typowany do odstrzału, bo już wcześniej podpadł kumplom. Jedynie rozmowa na końcu była ciekawa. Zabrakło mi podsumowania: co z wynikami prywatnego śledztwa zrobi Will, czy i w jaki sposób to ujawni. Cały następny sezon będzie chodził do gazet czy może będzie miał zajęcie z następną intrygą?
Generalnie bardziej to wyglądało na wstęp do drugiego sezonu, niż zakończenie pierwszego.
Napisano 09.11.2010 - |07:49|
Jeśli będzie drugi sezon... tak sobie wyobrażam, że Will zasiądzie na fotelu szefa API i podejmie podwójna grę
Użytkownik kris.m edytował ten post 09.11.2010 - |07:49|
Napisano 11.11.2010 - |19:36|
Napisano 11.11.2010 - |20:14|
Napisano 11.11.2010 - |20:27|
Porównywanie Day Break, TSCC czy FlashForward do Rubicon jest nie na miejscu.
Czytaj uważnie. Nie porównuję tych seriali jako takich tylko sposób w jaki zostały zamknięte. Wytwórnie w podzięce widzom mogły by zamknąć je sensownie a nie zostawiać otwarte zakończenia. Nie wiem jak ty ale ja się czuję oszukany. Co z tego ze serial jest super skoro nie wiem jak się skończył. Na drugim biegunie jest HBO twierdzące że Carnivale skończył się tak jak powinien.
Dla mnie Rubicon jest serialem świetnym, kapitalna odskocznia od 24.
Użytkownik wergora edytował ten post 11.11.2010 - |20:28|
Napisano 11.11.2010 - |20:31|
Co do oglądania seriali dopiero po ich zakończeniu - no nie wiem. Wizja np. 8 sezonów do nadrobienia może niektórych skutecznie odstraszyć. Czasem łatwiej jest oglądać na bieżąco. Bez świadomości, że świetny serial został urwany w beznadziejnym momencie.
Napisano 11.11.2010 - |22:24|
NBC w tym roku średnia w A18-49 to chyba 2.0... Katastrofa to mało powiedziane. Te szuje Gaspin i Zucker powinni zostać usunięci dawno temu. Oby jak najszybciej Comcast tam wlazł i zrobił porządki. Pocieszeniem jest to, że prawdopodobnie nową osobą, która będzie odpowiadać za szukanie seriali w NBC będzie była osoba, która kierowała Showtime. Jeden z najlepszych ludzi w biznesie. Trzeba będzie poczekać ze 3 lata na efekty.
Napisano 11.11.2010 - |23:08|
Napisano 12.11.2010 - |14:36|
Pocieszeniem jest to, że prawdopodobnie nową osobą, która będzie odpowiadać za szukanie seriali w NBC będzie była osoba, która kierowała Showtime. Jeden z najlepszych ludzi w biznesie.
Tylko że w ogólnokrajowej nie przejdzie to co można pokazać w kablówce. Mam na myśli zarówno treści (Dexter) jak i budżet (Pacific). Faktem jest że drugi z kolei sezon ogólnokrajowe stacje nie mają nic ciekawego do zaoferowania. Jest nawet gorzej bo nie ma 24 i Lost. Gotowe na Wszystko spadek formy (przynajmniej jak dla mnie), seria CSI powinna lecieć na jakimś kanale sf bo z realizmem nie ma to nic wspólnego. Teraz jak patrzę na tytuły seriali które oglądam to są to pozycje z kablówek.
Użytkownik wergora edytował ten post 12.11.2010 - |14:36|
Napisano 12.03.2011 - |13:26|
ps Terriers jest bdb ale Rubicon wypada jeszcze lepiej, nie oglądać tego serialu jak człowiek przysypia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »