Użytkownik aster9990 edytował ten post 05.12.2010 - |22:28|
Odcinek 030 - S02E10 - Resurgence
Napisano 05.12.2010 - |22:25|
Napisano 05.12.2010 - |23:05|
Ja bym takich wniosków nie wyciągał. Być może statek zobaczymy po prostu w kolejnym odcinku.Widać , że brakuje im funduszy . Najpierw wycieli gwiazdę , a w następnej częsci odcinka wycięli statek ;/.
Napisano 05.12.2010 - |23:57|
Ale jest w nim dużo nieścisłości szczególnie biorąc pod uwagę inne seriale universum SG.
Mianowicie:
1) Jak grupa dron jest w stanie tak łatwo przejść osłony Destiny? Atlantis wytrzymywało oblężenie Wraith przez wiele lat i osłony powstrzymywały ich bez problemu. Nie mówcie że Destiny jest stara, bo Atlantis miała na karku kilka milionów lat i bez większych problemów przyleciała na Ziemię i skopała tyłek super-hiveshipowi.
Co więcej w poprzedniej galaktyce Bluebery Aliens na bank tłukli w Destiny ze wszystkiego co mieli, a i tak nie przeszli jej osłon. A tu grupa dron jest w stanie zniszczyć Destiny bez większych problemów?
2) Skąd ta wiedza Chloe o Destiny? Skąd znajomość języka pradawnych (śmiganie w matmie to jeszcze jestem w stanie zrozumieć). Skąd w ogóle jest w stanie tak sprawnie sobie radzić na statku - Blueberry nigdy na nim nie byli, nie są w stanie znać jego misji, rozkładu pomieszczeń i systemów.
ALL WILL BE REVEALED... I hope...
Ms Marvel: "So we're missing a Wolverine and a Thor"
Iron Man: "And a ninja"
Ms Marvel: "We need a ninja?"
Iron Man: "In this day and age? You have to have a ninja"
Napisano 06.12.2010 - |07:40|
1) Jak grupa dron jest w stanie tak łatwo przejść osłony Destiny? Atlantis wytrzymywało oblężenie Wraith przez wiele lat i osłony powstrzymywały ich bez problemu. Nie mówcie że Destiny jest stara, bo Atlantis miała na karku kilka milionów lat i bez większych problemów przyleciała na Ziemię i skopała tyłek super-hiveshipowi.
Co więcej w poprzedniej galaktyce Bluebery Aliens na bank tłukli w Destiny ze wszystkiego co mieli, a i tak nie przeszli jej osłon. A tu grupa dron jest w stanie zniszczyć Destiny bez większych problemów?
Blueberry Aliens nie chcieli zniszczyć Destiny, im zależało na statku :-) A te drony to są jakieś maszyny do niszczenia statków kosmicznych, im nie zależy na niczym
2) Skąd ta wiedza Chloe o Destiny? Skąd znajomość języka pradawnych (śmiganie w matmie to jeszcze jestem w stanie zrozumieć). Skąd w ogóle jest w stanie tak sprawnie sobie radzić na statku - Blueberry nigdy na nim nie byli, nie są w stanie znać jego misji, rozkładu pomieszczeń i systemów.
Blueberry być może znali język pradawnych, a rozkład pomieszczeń znała Chloe, w końcu mieszkała na nim przez cały pierwszy sezon :-)
Użytkownik marchewsz edytował ten post 06.12.2010 - |07:43|
Napisano 06.12.2010 - |09:49|
Ad 1. Drony mogą być znacznie potężniejsze od okrętów Blueberry. Poza tym Blueberry nie chcieli zniszczyć Destiny, chcieli jedynie uszkodzić osłony, by móc przeprowadzić abordaż, dostać się na statek. A z Wraith i Atlantis sytuacja wyglądała zupełnie inaczej, to Pradawni stworzyli Wraith, więc nie było możliwe, by w krótkim czasie prześcignęli ich technologicznie, a głównym problemem stanowiła jedynie ich ilość.
AD 2. A skąd pewność, że Blueberry nigdy nie byli na pokładzie, a pamiętasz stateczek odczepiający się od Destiny w pierwszej serii? Moim zdaniem Chloe nie tyle posiada całą wiedzę o statku, co po prostu szybko się uczy, gdyby wszystko wiedziała, to podczas jednego z pierwszych przebłysków udałaby się na mostek i przejęła kontrolę nad statkiem.
Napisano 06.12.2010 - |09:50|
Pamiętaj że gdy Wraith atakowali Atlantis miasto zasilały 3 ZPM a Pradawni je tylko wymieniali na nowe i tak osłony trzymały bardzo długo a Destiny jest zasilana inaczej i nie miała nawet full mocy żeby zasilać osłony
Napisano 06.12.2010 - |12:26|
Napisano 06.12.2010 - |16:52|
Nie porównujcie statków niebieskich, bo gdy w symulacji destiny było ich z 15 to też osłona padła. A symulacja była raczej realistyczna.
Napisano 06.12.2010 - |20:00|
To był temat na 1 sezon i już ustalone że Destiny jest dużo starsze od Atlantis, jakie słowa wskazują na co innego?i jeszcze moje skromne zdanie ze Destiny jest sporo starsze od Atlantydy;], wiem, uzyte w serialu słowa wskazuja na co innego, ale umieszczona na statku technologia pozwala tak myslec;)
Osłony Destiny są relatywnie słabe tak samo w wytrzymałości jak i technologicznie, przemawia za tym to że nie potrafią całkowicie 'załatać' dziur w poszyciu.1) Jak grupa dron jest w stanie tak łatwo przejść osłony Destiny? Atlantis wytrzymywało oblężenie Wraith przez wiele lat i osłony powstrzymywały ich bez problemu. Nie mówcie że Destiny jest stara, bo Atlantis miała na karku kilka milionów lat i bez większych problemów przyleciała na Ziemię i skopała tyłek super-hiveshipowi.
Napisano 07.12.2010 - |00:34|
Na samym początku Rush się 'przejęzyczył' i czas rozpoczęcia misji Destiny określił w tysiącach lat temu co przeczy temu co było w pilocie SGA gdzie Atlantis kilka milionów lat temu odlatuje z Ziemi.jakie słowa wskazują na co innego?
Napisano 07.12.2010 - |07:30|
Na samym początku Rush się 'przejęzyczył' i czas rozpoczęcia misji Destiny określił w tysiącach lat temu
nie prawda
posłuchaj jeszcze raz co mówi.
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 07.12.2010 - |12:31|
Napisano 07.12.2010 - |12:37|
Hm.. a może...Ale ja dobrze wiem co wtedy powiedział. Sam nawet kiedyś napisałem, że nie precyzował wtedy dokładnej daty tylko chciał w odpowiedni sposób przedstawić reszcie jak dawno temu to było ale nie zmienia to faktu, że może być mylące. Po pierwszym razie sam wracałem do tej scenki bo myślałem, że się przesłyszałem.
atlantis zostało stworzone wiele milionów lat temu. Było przez ten czas rozwijane, unowocześniane... Swoją "karierę" (i swój rozwój) zakończyło 10k lat temu, z momentem opuszczenia atlantis przez pradawnych którzy udali się na ziemię.
Natomiast Destiny mogło powstac o wiele dawniej. Zostało wysłane w wszechświat... W którymś momencie, kilkanaście tysięcy lat temu - się obudziło i samoczynnie rozpoczęło swoją misję, której uwieńczeniem miało być przybycie pradawnych na nie.
Napisano 07.12.2010 - |17:13|
Hm.. a może...
atlantis zostało stworzone wiele milionów lat temu. Było przez ten czas rozwijane, unowocześniane... Swoją "karierę" (i swój rozwój) zakończyło 10k lat temu, z momentem opuszczenia atlantis przez pradawnych którzy udali się na ziemię.
Natomiast Destiny mogło powstac o wiele dawniej. Zostało wysłane w wszechświat... W którymś momencie, kilkanaście tysięcy lat temu - się obudziło i samoczynnie rozpoczęło swoją misję, której uwieńczeniem miało być przybycie pradawnych na nie.
Jak dla mnie Destiny nie było wcale uśpione. Pracowało w trybie "normal" i teoretycznie czekało na pradawnych. Teoretycznie bo nie wiadomo jakie AI posiada statek, chociaż z tego co widać jest bardzo prymitywne, przypominające automat - ma pewne dyrektywy co do większości funkcji ale nie ma kompletnie żadnej świadomości. Bo jak by miało to statek sam by uruchomił funkcje obrony np w spotkaniu z niebieskimi. Ktoś powie ok, ale już pojawili się ludzie na pokładzie więc po co AI miało by nagle samodzielnie się bronic. Ale faktem jest że nasi bohaterowie nie mieli kontroli nad statkiem o czym statek wiedział (bo nie dostali sie na mostek).
Ps. Dziwi mnie fakt że nikt tu nie napisał (no chyba że coś pominąłem) nic o muzyce w odc. Bo jak dla mnie super Kawałek jak przechodzą z promu na statek obcych jest super (ok 13 min 35 sek) i tekst "I see you on the other side" po prostu miodzio
Napisano 07.12.2010 - |17:45|
Taka uwaga na boku, nie przekszadzajcie sobie
Winchell Chung
Napisano 07.12.2010 - |18:07|
Napisano 07.12.2010 - |20:10|
1. Gwiezdne wrota na atlantis maja oslobe- ktorej nie ma w destiny
2. Atlantis maja swoje drony ktore były najpotezniejsze moim zdaniem - destiny ma tylko jakies smieszne dzialka
3. Atlantis ma ZPM - a destiny ma jakies proste akumulatory ktore msuza byc zasilane w sloncu (choc to akurat fajny bajer, gdyby takie w atlansit nie musieli by sie tak produkowac z tymi ZPM)
Tak wiec jesli chodzi o sprawy technologiczne destiny to bardzo stary statek, co najbardzioej jednak pokazuje stan w jakim go widzimy, pordzewialy itd, a atlantis bylo nie naruszone
Napisano 07.12.2010 - |20:21|
Atlantis leżało sobie pod woda z osłoną, a z Destiny nie wiadomo ile cywilizacji chciało się 'zaprzyjaźnić'Tak wiec jesli chodzi o sprawy technologiczne destiny to bardzo stary statek, co najbardzioej jednak pokazuje stan w jakim go widzimy, pordzewialy itd, a atlantis bylo nie naruszone
Do tego Atlantis miało hipernapęd a Destiny ma tylko silniki nadświetlne
Użytkownik Bady92 edytował ten post 07.12.2010 - |20:21|
Napisano 07.12.2010 - |20:31|
Napisano 08.12.2010 - |08:32|
z Destiny nie wiadomo ile cywilizacji chciało się 'zaprzyjaźnić'
hmmm...no właśnie...nie pamiętam- może ktoś przypomni- czy w momencie gdy Rush and Co. pierwszy raz trafili na Destiny osłona była włączona? bo jeśli nie- to chyba trudno oczekiwać, że nadal sobie sama dryfuje przez galaktyki nie przejęte/zniszczona?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych