Skocz do zawartości

Zdjęcie

Farscape - The Peacekeeper Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#81 jackert

jackert

Kapral

• Użytkownik
  • 189 postów
  • MiastoJelenia Góra

Napisano 03.11.2004 - |23:34|

...chyba na tym się skończy...D poległ... :( , prawie 3 h oglądania, a nie wiem kiedy ten czas minął... akcja goni akcję... i szkoda że to koniec.... B) 10/10
  • 0

#82 ulan

ulan

Kapral

• VIP
  • 241 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.11.2004 - |23:40|

Hmmmmmmmmmmmmm no już po 2 częśći. Pierwsza moja myśl: To już koniec :-( bardzo to przygnębiające. D'argo w zaświatach (Dlaczegoooooooooooooooooooooooo??????) - chodź z drugiej strony w tym serialu już nie tacy ożywali :-)))) Więc D'argooooooooo wróććććććććććććć.
Broń tunelowa istne pandemonium, broń ostateczna.
Chyba trochę mało humoru, ja wiem, że ostatni odcinek zobowiązuje do powagi, ale jedną z super cech tego serialu był humor, tu go jak na lekarstwo. John jakiś taki poważny, gdzie jego luz?? i odzywki?????? brakuje mi tego w tym mini serialu....

Farscape wróććććććććććććććććććććććććććććć
  • 0
"Uwielbiam zapach napalmu
o poranku..."

Cytat z filmu "Apocalypse Now"

#83 cap0ne

cap0ne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 04.11.2004 - |20:19|

NIE OGLADALES NIE CZYTAJ!!!

@jackert & @ulan nie wiem gdzie wy to widzieliscie ale ja nie widzialem by D umarl...
bylo tylko pokazane jak chlopisko jest ranne...

Jak napisal mmisiek, zakonczenie jest zbyt cukierkowate :(, nie pasuje do farka ktorego pamietam z przed roku...

sadze do kontynuacji serialu zadecyduje kasa...
wiec trzeba sie bedzie uzbroic w cierpliwosc i poczekac az szefowie scfi podlicza kaske, wtedy sie dowiemy czy bedzie czy nie...

btw jak ktos bedzie mial jakies info to niech da znac :) bo po tej malej miniserii mam spory niedosyt Farscape'a ;)
  • 0

#84 tosli

tosli

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 108 postów

Napisano 04.11.2004 - |20:59|

...nie wiem gdzie wy to widzieliscie ale ja nie widzialem by D umarl...bylo tylko pokazane jak chlopisko jest ranne...

W razie gdyby jednak był 5 sezon ( a być powinien, wręcz być musi ), to D będzie żył :)

Jak napisal mmisiek, zakonczenie jest zbyt cukierkowate , nie pasuje do farka ktorego pamietam z przed roku...

Być może, ale jest o 100% lepsze niż zakończenie 4 sezonu i pozostawienie fanów w stanie "stazy" - oczekiwania na coś dalej, mnożenia pomysłów na wyjście z sytuacji itp. itd.
Zakończenie typowo amerykańskie - happy end dla wszystkich i wszystkiego.
A i jeszcze jedno : D żyje !

btw jak ktos bedzie mial jakies info to niech da znac  bo po tej malej miniserii mam spory niedosyt Farscape'a 

Raczej BARDZO WIELKI niedosyt !!!!

Użytkownik tosli edytował ten post 04.11.2004 - |21:02|

• 0

#85 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 04.11.2004 - |21:27|

:blink: :blink: :blink: własnie obejrzalem 2 częśc...ale narazie nic nie napisze bo nie moge ,koniec :censored: Farscape :censored: :censored: :( :( :( :( :( :( :( :( ...

Jedno zdanie:

FARSCAPE WRÓĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja chce zobaczyc Rygela na Hynerii :(
Ja chce wiedziec co bedzie dalej!!!!!!
Zakonczenie pasuje do nakrecenia 5 sezonu :rolleyes:
ale nie widze głównego motywu na 5 sezon :( jaki wróg przeciez jest pokoj????

Użytkownik Michał edytował ten post 04.11.2004 - |21:39|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#86 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 04.11.2004 - |21:51|

ale nie widze głównego motywu na 5 sezon  jaki wróg przeciez jest pokoj????

Nie wszystkim Peacekeeperom i Scaranom może podabać się taki pokój , niektórzy moga mieć inne zapędy . A zresztą od czego wybrażnia scenażystów (widać ze mają dobrą :D ) .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#87 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 04.11.2004 - |21:57|

No ok mnie to pasi,ale czy władza sci-fi pasi znow ogladanie walk Scarranie-Sebascanie????
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#88 Bethek

Bethek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 04.11.2004 - |22:46|

W razie gdyby jednak był 5 sezon ( a być powinien, wręcz być musi ), to D będzie żył :)

Juz nie z takich rzeczy oni wychodzili... :)

Ale serio: jesli bedzie 5 sezon - to swietnie, bede ogladal! Jesli jednak nie bedzie - trudno, nie bede ogladal, ale przyniajmniej bedzie ta satysfakcja, ze jakos porzadnie to zakonczyli.
Z tego materialu, ktory byl w miniserii, bylby swietny sezon - nagromadzienie watkow bylo wielkie i przez to czesc byla skrocona badz tez ledwo wspomniana. A na piaty sezon tak obecnie nie widac glownego watku: John nie ma wiedzy o tunelach, wojna (ktora wisiala w powietrzu 2 sezony) zakonczyla sie, byl slub i dziecko przyszlo na swiat... Ale, jak wiadomo, scenarzysci (szczegolnie przy tym serialu) maja mnostwo pomyslow. :D
  • 0
SUBEDIT forever!

#89 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 04.11.2004 - |22:47|

17 października roku pańskiego 2004 miało miejsce bardzo ważne i długo oczekiwane wydarzenie, mianowicie premiera mini serii Farscape: The Peacekeepers Wars.
Fani z całego świata czekali na ten dzień z utęsknieniem....już rok.
Dnia 4 listpoada ad 2004 skończyłem oglądać to wiekopomne dzieło? :)
Jakie wrażenia? Bez wątpienia jest to najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstał,wiec przystapilem do jego ogladania pełny wielkich nadziei i obaw czy spełnione zostaną moja
Oczekiwania. Czy zostały spełnione, mogę powiedziec z cała odpowiedzialnoscia,że TAK!!
Już przed premiera zastanawiałem się często....jak to będzie wygladało,można powiedzieć
Ze ukladalem sobie scenariusze w głowie :D .....nawet roiłem sobie,że jakos się przewinie
PA'U ZOTOH ZHAAN : ) ..hehe ale to były tylko marzenia.Dobra,ale do rzeczy :
Hmm nawet nie wiem co mam pisać,jest tego tak duzo,ze oddac w tekscie to co chciało
By się powiedziec jest dla mnie nie możliwe,dlatego też ze nie umiem pisac monstrualnych postów tak jak np. Castor Krieg albo SGTokar :) ..dlatego bedzie krotko,kurde jestem pod takim wrazeniem ze w ogole nie wiem co pisac ,powtarzam się wiem ale to z emocji .Teraz do rzeczy :D
-Minusow jest bardzooo mało,1 jest taki ze troche akcja za szybko pedzila i troche za malo
dramatyzmu dla mnie,a jeszcze minusem jest uśmiercenie(chyba ) D i Jool
Troche wnerwilo mnie ze zdrajca jest Sikozu :[ i ze nie pokazali kurde mol jak Rygel wraca na Hynerie L .........

..........ale mam nadzieje wielka ze te i inne watki zostana wyjasnione w sezonie o którym każdy Farfan marzy czyli w sezonie 5 !!!!!
Miejmy nadzieje i wierzmy ,że jeszcze przygody Johna,Aeryn,Chiany,Rygela,Pilota,Moyi,Starka i innych się jeszcze pojawia na naszych ekranach!!!

Ps. Mam nadzieje ze mój chaotyczny post zostanie zrozumiany J
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#90 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 05.11.2004 - |20:25|

jesli bedzie 5 sezon - to swietnie, bede ogladal! Jesli jednak nie bedzie - trudno, nie bede ogladal, ale przyniajmniej bedzie ta satysfakcja, ze jakos porzadnie to zakonczyli.

Zgadzam się, zakończenie jest, serial nie został urwany. Jest dobry punkt wyjścia na nowy sezon, bo właściwie to historie można zacząć układać od początku. Sam nie wiem czy tego chce. Bo, mimo iż jestem fanem Fara i bardzo bym chciał obejrzeć nowy sezon to nie chciałbym żeby far podzielił losy kilku innych seriali, które były nadawane zbyt długo. Jeśli ma być kolejny sezon to niech będzie zrobiony z głową. A jeśli ma to być tylko odcinanie kuponów od PW to niech lepiej zostanie tak jak jest.
PS. nienawidzę jak w serialach postacie umierają i powracają z martwych.

RAJD zabija na śmierć :clap:

Użytkownik Yoek edytował ten post 19.11.2004 - |20:17|

• 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#91 BST

BST

Plutonowy

• VIP
  • 442 postów

Napisano 05.11.2004 - |21:39|

W styczniu PKW wychodzi na DVD i ma byc "podobno" dodana godzina materiału. Czyli cała miniseria będzie miała całe 4 godziny zamiast 3 godzin. Nie wiem na ile to jest zbliżone do prawdy...
  • 0
Odnalazłem Cię na styku światów, między jawą a snem.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...

SKLEP - TAURISHOP

#92 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 05.11.2004 - |21:52|

W Styczniu to ja chce znac decyjze co do przyszlosci Farka :evil: ,ale znajac życie to bede chcieli jeszcze podliczyc pieniązki za wydanie dvd :angry:
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#93 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 06.11.2004 - |18:07|

Co do wrogów we Farku to należy pamietać że pozostali jeszcze Nebaryjczycy.... Moze mały sojusz Sebacenów z Scarranami ?? :D
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#94 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 07.11.2004 - |11:24|

Nebaryjczycy a co to za wróg :> ?No chyba ,że przez te 4 lata sie zbroili czy cuś???A moze teraz zaglebia sie np. w konflikty Luxan albo Hynerianczykow :unsure: ??
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#95 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 07.11.2004 - |12:41|

Jakoś sobie nie umiem wyobrazić biegajacych Hynerian z pistoletami i strzelającymi wokoło....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#96 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 07.11.2004 - |13:43|

Jakoś sobie nie umiem wyobrazić biegajacych Hynerian z pistoletami i strzelającymi wokoło....

:D
Ale jakos walczyc musza,no nie oszukujmy sie nie ma rasy teraz wokol ktorej toczyla sie fabula :unsure: ..no chyba ze z innej czesci galaktyki by sie pojawila.
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#97 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 07.11.2004 - |22:52|

Nebaryjczycy a co to za wróg

Rasa Chiany . W Sumie to niezły pomysł , tym bardziej że oni mieli jakieś takie zapędy .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#98 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 07.11.2004 - |23:04|

Obi wiem co to za rasa :P ...to było pytanio stwierdzenie ze to za słąba rasa

btw . czemu sie tak malo osob wypowiada :( w tym temacie???Tak mało osob ogladało to :>

2 btw :P wydawało mi sie ze jakby głos pilota sie zmnienił :unsure: ???ALe to moze przez jakosc dzwieku czy cus

Użytkownik Michał edytował ten post 07.11.2004 - |23:11|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#99 Hakson

Hakson

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 86 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.11.2004 - |23:14|

Obejrzałem w końcu Farka mini i powiem jedno:

Bałem się że zespują ale okazało się że mini jest naprawdę wciągający i dobry - co tu dużo pisać Farek jest jednym z lepszych seriali i tyle.

Szkoda tylko, że nie trwał z godzinę czy dwie dłużej, bo troszkę jednak popędzali fabułę aby się z czasem wyrobić.

Teraz pozostało tylko czekać, że produceńci zdecydują się na kolejny serial w świecie Farka.

Użytkownik Hakson edytował ten post 14.11.2004 - |15:34|

• 0

#100 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 07.11.2004 - |23:22|

Rasa Chiany . W  Sumie to niezły pomysł , tym bardziej że oni mieli jakieś takie zapędy .

O ile dobrze pamiętam to chcieli zarazić jak największą populację jakimś wirusem, a potem zająć ich terytoria (po ich wymarciu), a robili to w dosyć przyjemny sposób :P

W sumie jak na razie to wydaje się najsensowniejszą kontynuacją FARSCAPE, wormholi już nie ma, walka ze Scarranami byłaby lekko naciągana........Swoją drogą fajnie byłoby zobaczyć Rygela na Hyni....jego planecie ;) A zapomniałbym o dzieciaczku, tylko że ciężko by było brać w akcji niemowlakowi, a nawet Sebaciańskie geny nie usprawiedliwiałyby jakiegoś super szybkiego dojrzewania. Możnaby połączyć np. wątek dziecka i Nebaryjczyków, może jakieś porwanie......

EDIT: Właśnie przyszedł mi do głowy ciekawy temat na chociaż jeden odcinek, mógłby być komediowy ;) Moya.......w końcu to kobieta, a po galaktyce pewnie pęta się trochę samotnych Lewiatanów mężczyzn. No co tu ukrywać CHŁOPA JEJ TRZEBA :D Nie mówię tu od razu o jakimś dziecku, ale zakochany Lewiatan to byłoby coś :] Jak myślicie?:>

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 08.11.2004 - |00:10|

• 0

->1019<-

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych