Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 102 - S06E03 What Kate does

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
94 odpowiedzi w tym temacie

#81 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 14.02.2010 - |19:19|

PS:
teraz mi się nasunęło: Food drop! Pamiętacie paczkę, która wylądowała na Wyspie na spadochronie? Skąd ona tam? kto ją zrzucił? Czy to był ktoś z poza Wyspy? Kto znał jej położenie, skoro była ukryta przed całym światem.... babol?

Myślę, że nikt jej tam nie zrzucił po prostu się tam pojawiła - skok w czasie albo coś w tym stylu.

A pamiętacie te ramki na ścianie w odcinku Milesocentrycznym? Ludzie to rozkminiali na różne sposoby a to był zwykły błąd twórców. :lol:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#82 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 14.02.2010 - |23:12|

PS:
teraz mi się nasunęło: Food drop! Pamiętacie paczkę, która wylądowała na Wyspie na spadochronie? Skąd ona tam? kto ją zrzucił? Czy to był ktoś z poza Wyspy? Kto znał jej położenie, skoro była ukryta przed całym światem.... babol?

Wyspa byla dostepna, jesli sie znalo jej polozenie i kurs jaki nalezalo nadlatywac. Lodzi podowdna kusrowala regularnie, takze helikopter Lapidusa na Wyspe sie przedostal. Nie wiem skad te watplowosci. Raczej nalezalo by sie zastanowic kto dokonal zrzuty i dla kogo.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#83 kasper93

kasper93

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 14.02.2010 - |23:32|

Wydaje mi się, że to jedzenie było zrzucane przez dharme dla osób siedzących w bunkrze. Nie wiem czy to maja nadinterpretacja czy to było powiedziane, ale tak pamiętam.
Przecież Desmond siedział i wciskał przycisk to musiał coś jeść.
Wiem, możecie mówić, że dharma już wtedy nie istniała to dlaczego ktoś miał jedzenie im zrzucać. Też uważam, że to bez sensu.
Osobiście myślę, że cały ten zrzut miał tylko podgrzać akcję. Znikąd nie ma ratunku, a tu nagle pojawia się jedzenie :) Pamiętam Hurley był szczęśliwy ;p
Pewnie nigdy się nie dowiemy kto...
To było jedzenie dharmy więc na logikę nic mądrego nie wymyślimy. (no chyba że podróż w czasie.)

Pozdro

Użytkownik kasper93 edytował ten post 14.02.2010 - |23:39|

• 0

#84 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 15.02.2010 - |08:15|

No tak ale o ile dobrze pamiętam przy zrzucie nie było słuchać helikoptera itp. Paczką po prostu się tam pojawiła. :blink:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#85 wojto16

wojto16

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 15.02.2010 - |08:28|

PS:

Wyspa byla dostepna, jesli sie znalo jej polozenie i kurs jaki nalezalo nadlatywac. Lodzi podowdna kusrowala regularnie, takze helikopter Lapidusa na Wyspe sie przedostal. Nie wiem skad te watplowosci. Raczej nalezalo by sie zastanowic kto dokonal zrzuty i dla kogo.

O ile dobrze pamiętam to w jakimś dodatkowym filmiku instruktażowym Dharmy mówiono coś o tych badaniach z czasoprzestrzenią i wówczas wspomniano o jednym transporcie żywności, który w wyniku działania siły wyższej nie dotarł na miejsce i po prostu zniknął. Prawdopodobnie te transporty żywności słano do Łabędzia i przypadkowo jeden z nich "wymsknął" się z prostej linii czasu lądując w czasach naszych rozbitków. Może nieco naciągane, ale to zawsze jakaś odpowiedź.
  • 0

#86 Cyrric

Cyrric

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 15.02.2010 - |11:30|

witam
bardzo dawno nie pisałem na forum LOSTa, bo najczęściej wszystko było już powiedziane przez innych. :)
ale nurtuje mnie jedno pytanie które nasunęło mi się apropo tego sezonu.

jakim cudem przez 5 sezonów czarny dymek pojawiał się w serialu, skoro rzekomo był zamknięty w chatce i otoczony czarnym pyłem ????

i drugie pytanie rozumiem ze Bena uleczyli w świątyni podobnie jak sayida, ale lock jak został postrzelony przez linusa to wyleczyła go wyspa - czarny dym. wiec kto leczy w świątyni? skoro Japończyk mówi ze sayid jest wyleczony ale zarażony :)

dlatego fakt pojawiania się dymku na wyspie już w pierwszym sezonie, a zniszczeniem chaty i ukazaniem przerwanego kręgu pyłu w finale 5 sezonu nie daje mi spokoju.
możliwe ze jacob nie jest tak dobry jakby się wydawało
  • 0
Dołączona grafika

#87 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 15.02.2010 - |12:54|

jakim cudem przez 5 sezonów czarny dymek pojawiał się w serialu, skoro rzekomo był zamknięty w chatce i otoczony czarnym pyłem ????

Brzytwą Ockhama: są co najmniej dwa dymki.

możliwe ze jacob nie jest tak dobry jakby się wydawało

Właśnie. Zresztą w chatce to właśnie chyba Jacob był uwięziony (albo mi się miesza, pogubiłem się mocno), a nie "dymek"?

Wszystko wskazuje na to, że Jacob to też dymek.

Użytkownik Magnes edytował ten post 15.02.2010 - |12:54|

• 0
http://magory.net - moja strona

#88 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 15.02.2010 - |14:30|

Chatke i Proch pokazano dopiero w 4. sezonie. Byc moze Ben wysypal go dopiero dzien przez pokazaniu chatki Lockowi. Zreszta chatka byla ruchoma.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#89 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 15.02.2010 - |19:46|

A "babol" to babol. Błąd Panów Twórców. Nic na nie nie poradzimy. Mozna je potem jakoś wytłumaczyć ale efekty są marne... jak np. urwanie wątku z 3.5 milionami (tyle ich było?) zielonych

Czy aby to babol? Może bardziej zakończenie wątku- drużyna(Miles, Brazylijka,Charlotte i Lapidus) miała za 3.2 miliona $ złapać Bena i doprowadzić do Widmore'a. Okręt poszedł na dno, połowa z komandy nie żyje i po kasie. Czy Miles przez cały sezon ma nagabywać Bena " Ty lepiej mi zapłać tą sumę jaką mam dostać za ciebie a ja ci dam spokój a jak nie to zasadzę ci kopa, że się cofniesz w czasie" ? :). Nie, po prostu zakończenie wątku wraz z zatonięciem okrętu

Użytkownik Kiz edytował ten post 15.02.2010 - |20:21|

• 0

#90 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 15.02.2010 - |20:03|

Wiem, możecie mówić, że dharma już wtedy nie istniała to dlaczego ktoś miał jedzenie im zrzucać. Też uważam, że to bez sensu.
Osobiście myślę, że cały ten zrzut miał tylko podgrzać akcję. Znikąd nie ma ratunku, a tu nagle pojawia się jedzenie :) Pamiętam Hurley był szczęśliwy ;p

cos kiepsko z tą pamięcia. Hurley był nieszczęśliwy, bo dopiero co wyzwolił się (z pomocą śp. Libby) z chomikowania potajemnie zapasów (niszcząc je),a tu jedzienie pojawiło się znowu. W chwilę później zobaczył Dave'a, swojego wyimaginowanego przyjaciela.
Też podejrzewam, że to zrzut zaginiony w czasie. Co ciekawe, wcześniej zadziałał system ostrzegania w bunkrze, dzięki czemu mieliśmy genialny epizod Lockdown. Chyba żadna scena nie wzbudził tylu domysłów / teorii / analiz co krótka migawka w podczerwieni. Ach ten drugi sezon ;P ...
  • 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#91 valis

valis

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów
  • MiastoIwanowice

Napisano 15.02.2010 - |21:56|

@Tajemnicza_Wyspa

jesteś niesamowitym fenomenem jak od paru lat mieszasz błotem wszystkie wątki, które nie pasują do Twojej wyśnionej fabuły B) to nie Ty jesteś reżyserem i będzie tak jak ktoś sobie wymyślił, a nie tak jak wg Ciebie POWINNO BYĆ, face it. No i po co to w ogóle oglądasz, złość piękności szkodzi, a skoro tak Ci się wszystko co tydzień nie podoba to może szkoda życia?

w ogóle nie kumam czemu wszyscy oczekują od Lost wyjaśniania zagadek, bo w retrospekcjach Claire 20 lat temu nie była podobna do tej obecnie a ktoś mówił z akcentem z West Coast a powinien z East Coast :P , więc to pewnie jest wielką tajemnicą, którą trzeba wyjaśniać przez następne 3 sezony.

rany boskie, co wy tam palicie ?!?!?
  • 0
BSG, BLADE RUNNER, TAJEMNICA SYRIUSZA
TERMINATOR 1 I 2, DUNE i długo, długo ... nic

#92 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 15.02.2010 - |22:11|

marichóanę.

Może bardziej zakończenie wątku- drużyna(Miles, Brazylijka,Charlotte i Lapidus) miała za 3.2 miliona $ złapać Bena

3,2 mln dotyczyło tylko Milesa, a dlaczego tyle zostało wyjaśnione w Some Like It Hoth w piątym sezonie.
  • 0

#93 Cyrric

Cyrric

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 16.02.2010 - |10:27|

Chatke i Proch pokazano dopiero w 4. sezonie. Byc moze Ben wysypal go dopiero dzien przez pokazaniu chatki Lockowi. Zreszta chatka byla ruchoma.

Może faktycznie tak było, że Ben unieruchomił dymek w domku na przybycie Locka i stąd słowa "help me" do Johna,

ale zgodze sie z kolegą powyżej ze możliwe iz jest wiecej niz jeden dymek, lub:
- dymek nie jest MIB`em (ale jesli dymek nie jest MIB`em to John nie tez nim nie jest)
- dymek tez jest jacobem
- nic nie jest tym czym sie wydaje :)
  • 0
Dołączona grafika

#94 sZakOOu

sZakOOu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 18.02.2010 - |21:15|

Food drop był organizowany poprzez naciśnięcie odpowiedniego kodu w "Płomieniu" (Flame - tam gdzie Bakunin stacjonował). ;)

A co do odcinka - nudy, jak w polskim serialu. Gdzie się do licha do tej pory Claire podziewała? Współpracuje z dymkiem, czy jaki czort? Czy Said stanie/staje się czymś w rodzaju Claire? Tortury Saida to raczej test, czy w jego ciele:
a) nie zalągł się czarny dymek chcący wykończyć mieszkańców świątyni od środka?
B) nie zalągł się w nim Jacob, tak jak w Locke'u zalągł się Dymek
c) nie jest zombie jak Claire

Co porabia FLocke i spółka? Znów autorzy serwują nam babraninę ukazywania wątków co drugi odcinek - jak ja tego nie znoszę! Ethan - czyli jednak flashforward. Horace wraz ze swoją piękną spłodzili Ethana "w realu" (ponieważ prawdopodobnie działania Innych doprowadziły do zatopienia wyspy i zrobienia z niej atlantydy na długo przed Dharmą). Tutaj są pokazane jego losy, czym by się zajmował, gdyby nigdy nie był na wyspie. Swoją drogą, ciekawe czym się zajmują Tom, Ben, Richard, Goodwin, etc.

Nie przepadam za Kate. Juliet > Kate. Ukatrupili nie tą co trzeba.

Dalej mnóstwo wątków nie wyjaśnionych, które najprawdopodobniej twórcy mają w pompie.

Ocena odcinka: 6/10
  • 0
The Darkness That Lurks In Our Mind

#95 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 16.08.2010 - |10:25|

Potwierdziła się stara reguła - odcinki o Kate są nie tylko nudne, ale pozbawione praktycznie życia i ikry. Akcja powolna, usypiająca,a sceny na pomoście w Dharmaville Kate i Sawyera jak z telenoweli wenezuelskiej. Kate jak pies ogrodnika, sama nie chce drugiej nie da (Sawyer).
2 ciekawe wątki, ratujące ten odcinek to Sayid i pojawiająca się na końcu dzika Claire... - 5/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych