Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stargate 2: SG1 czy Devlin?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
173 odpowiedzi w tym temacie

#81 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 26.07.2004 - |21:58|

Taka ciekawa wypowiedź jednego z fanów uczestniczącego w ostatnim con'ie z aktorami i producentami odnośnie filmu na forum sg1archive

Re: Stargate movie: Hank Cohen (MGM exec) took this question and said that there will be a lost episode made for home video. It will take place in Season 2 and will include all the characters who were regulars in that season. He didn’t elaborate beyond that. He did announce that they are starting on an SG1 feature film. Again, no details. But coming from him and told with such authority, it sounds like it must be seriously going to happen. Big woo hoo from the audience.

W skrócie: Możliwe że będzie film (ale nie kinowy) z akcją osadzoną w drugim sezonie z wszystkimi postaciami co wtedy były.
Log65: Happy camper

#82 occultus

occultus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów
  • MiastoLONDek Zdrój

Napisano 29.07.2004 - |22:57|

Yep...Zdecydowanie opcja II . Dlaczego..patrz poprzednie wypowiedzi ;)
  • 0

#83 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 30.07.2004 - |14:31|

Druga opcja rządzi !! :P
SG1 to skarb i nie można go porzucić.
Swiat bez kontynuacji nie będzie już taki sam. :(
Pozdrowienia
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#84 leszczu18

leszczu18

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 13.08.2004 - |08:10|

Jawybrałem opcje 2 gdyż uważam iż nie można zapomnieć o wspaniałym rozwoju uniwersum sg1 ktorego dokonali tworcy serialu wybierajac z filmu co ciekawe i jeszcze to rozwijajac więc moim zdaniemnie ma innej opcji:) jak kontynuacja serialu
  • 0

#85 harcerzyk123

harcerzyk123

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 129 postów
  • MiastoWhitestock

Napisano 13.08.2004 - |10:16|

Wybrałem drugą opcję. Moim zdaniem nie ma specjalnego sensu kontynuacja wyadżeń od końcówki pierwszego filmu. Serial już się rozkręcił całkiem nieźle i dołożył trochę n owych wątków do całego universum SG. W drugim filmie SG chętnie bym zobaczyłzamknięcie wszystkich wątków co się pojawiły w serialu. Np. co się stało z Tollanami, co z reetou, co tam z replikatorami itd. itp. Co prawda serial SG-1 jeszcze trwa i coś się jeszcze wyjaśni.
Pozdrawiam.
  • 0
"Ambassador Kosh has been a busy boy today."
"They say God works in mysterious ways."
"Maybe so, but He's a con-man compared to the Vorlon."
-- Garibaldi and Sinclair in Babylon 5:"Deathwalker"

#86 Majkel

Majkel

Fotoreporter

• VIP
  • 168 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 13.08.2004 - |10:56|

W drugim filmie SG chętnie bym zobaczyłzamknięcie wszystkich wątków co się pojawiły w serialu. Np. co się stało z Tollanami, co z reetou, co tam z replikatorami itd. itp.

Żeby zakończyć wszystkie wątki serialu to taki film by musiał trwać kilka godzin a i tak podejrzewam że dużo by pomineli (chyba że na każdy wątek by poświęcili po 5 minut ale wtedy to ja bym tego nie chciał oglądać). Ja głosując na drugą opcję wyobrażałem sobie to tak: jakieś wielkie powstanie przeciwko Goauldom dokonane przy pomocy Ludzi, Asgardu, Tollan, Tok'Ra i wogule wszystkich którzy mają z nimi na pieńku i ostateczne wyzwolenie galaktyki od "wężów". W końcu od nich to się zaczeło i na nich to się powinno skończyć.
  • 0

#87 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 27.08.2004 - |09:03|

Na serwisie GateWorld pojawiła się informacja, że producenci Stargate SG-1 rozważają stworzenie filmu, miałby on pojawić się od razu na DVD. W ten sposób chcieliby sprawdzić możliwości rynkowe serialu poza sieciami kablowymi i ogólne telewizją, po prostu wykorzystają to, że serial świetnie sprzedaje się na DVD. Cała sprwa nie jest jeszcze pewna, ale w ciągu kilku ostatnich tygodni producent Joseph Mallozzi wspominał o takim projekcie.
Akcja filmu ma się dziać gdzieś w trakcie drugiego sezonu serialu...
  • 0
Master of possimpible ;)

#88 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.08.2004 - |09:18|

Hehe, kwiatek popatrz parę postów wyżej :D
Ja tymczasem dołączam sie do pytania Chirs'a: jak oni chcą odmłodzić aktorów o 6 lat :D
Log65: Happy camper

#89 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 27.08.2004 - |09:32|

Hehe, kwiatek popatrz parę postów wyżej :D
Ja tymczasem dołączam sie do pytania Chirs'a: jak oni chcą odmłodzić aktorów o 6 lat :D

Jak to mówią "Kto czyta nie błądzi" :lol:
Fakt trochę powtórka z tego co już pisałeś :)
Ale pytanie jest dobre 6 lat to kupa czasu, może być świetnie, ale strasznie zalatuje komercją...
Jednak dla fana, każdy nowy odcinek jest na wagę złota, zwłaszacza jak to było ładnie ujęte "zaginiony" :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#90 typcio

typcio

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • Miasto

Napisano 02.09.2004 - |16:13|

Popieram opcje drugą ,kontynuacja serialu i rozwiązanie, jeśli nie wszystkich to przynajmniej większości wątków .Czas trwania filmu jak najdłuższy :D
  • 0

#91 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 02.09.2004 - |21:33|

Wg mnie w chwili obecnej opcja pierwsza czyli kontynuacja filmu nie ma sensu i jest niemożliwa. Poprawcie mnie jeśli się myle - po misji na Abydos aż do czasu porwania przez Apophisa tej blondynki z SGC w pilocie serialu nikt wrót nie aktywował bo przecież sama Carter stwierdziła, że jest to niemożliwe gdyż nawet ich mega komputery nie mogły znaleźć nowych kombinacji (!) - co jak dobrze pamiętam zależało od teori rozszerzania się wszechświata i co potem zostało skorygowane po odnalezieniu karuszy przez Daniela. Fakt jednak że sądzono, iż wrota to tylko połączenie z 1 planetą. Więc jak Devlin chciał stworzyć jeszcze dwa filmy w tym klimacie powiązania z Majami i każdym mitem na Ziemi ??to naprawde sie nie trzyma całości ;]
aha poza jednym - Potwór z Loch Ness to ja wiem jak wytłumaczyć - poprostu to nieudany eksperyment Nirti :P z jej kolegą goa'uldem z lekka zmutował i wyszło goa'uld godzilla :clap: :clap: :clap:

No ale serio

Ma ktoś jakieś pomysły ?? to mi chodzi po głowie odkąd przeczytałem to info o trylogii parę postów wyżej? :look:

Aha żeby nie było że nie głosowałem to jestem za tym filmem o sg1 na DVD zreszta już wspominałem przy okazji topicu o 9 sezonie :D
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#92 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.09.2004 - |11:41|

nie napisze nic nowego tylko sie troszke powtorze :P
glosuje za opcja numer 2. racja ze to co oni juz przeszli nie moze zostac wyciete z zycia SGC. wiedza Daniela z filmu i Daniela z serialu kolosalnie sie teraz rozni. jesli w filmie trafia na placowke Pradawnych (moim zdanie dobry motyw na temat drugiej czesci filmu) to przeciez Daniel z filmu nie da sobie z tym rady w przeciwienstwie do Daniela z serialu. poza tym Jack moglby se znalezc jakas fajna laske po tym jak z Carter mu nie wyszlo (glupie przepisy wojskowe). wtedy byloby ciekawie :)
  • 0

#93 DRSteell

DRSteell

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 09.09.2004 - |13:54|

Tak czytam i czytam i wiecie co gdyby zrobinno kontynuacje serialu to niewyglądałoby to na jakies 2 połączone odcinki ?? Potem co powrócono by do serialu w jakimś 10 sezonie i też pytanie ma być kontynuacja Star Gate 2 ???

Na moje byłoby fajowo gdyby postać Jacka O'nella w Filmie fabularnym nie bylo. Tylko kurt Russell grał kogoś innego a w serialu by powstał dopiero Jack i w drugiej czesi Star Gate połączono dwóch dowódców (Coś podobnego jak w Star Treku dwóch kapitanów Enterprise łączą siiły) A tak tutaj kontynuacja by znow pomieszla bo Daniela jak i Jacka graja inne osoby.

Dopiero byloby fajnie jakby to byly 2 różne drużyny połączone w cześć 2 a nie że te same postacie mają różnych aktorów. Ale jestem za kontynuacją ogólnie FILMU !!!!!!!!!!!!!!!!! :clap: :wacko: :clap: :clap: :clap:
  • 0

#94 tomry

tomry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 22.09.2004 - |08:26|

Osobiście jak musialem wybirać to wybrałem opcję pierwszą teraz gdy to piszę poszlo juz 10 odcinków ósmej seri SG-1 no i nie jestem zachwycony trścią dobre pomysłychyba się wyczerpały. Albo wszystkie pomysły "wysłano" do Stargate - Atlantis
. :(

Użytkownik tomry edytował ten post 22.09.2004 - |08:29|

• 0

#95 afik

afik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów
  • Miastołódź

Napisano 17.11.2004 - |19:15|

Ja zgadzam się z większością. Zdecydowanie wolę drugą wersję, czyli kontynuacje serialu. :clap: Jakoś sobie nie wyobrażam oglądać jakis film, gdzie byłyby gwiezdne wrota, a nie było by goa'uld'ów i wszystkich tych bohaterów. Za bardzo się juz do tego wszystkiego przywiązałam.

Z drugiej strony jeśli film miałby być taki mniej więcej jak początek 8 sez. to chyba sama nie wiem czy to dobre rozwiązanie. :/

Oglądać jednak teraz film który byłby kontynuacją filmu byłoby conajmniej dziwne :o , biorąc pod uwagę naszą wiedzę na temat świata sg po tylu odcinkach, aczkolwiek perspektywa tej trylogi mogłaby być ciekawa...

Ech...sama się już poplątałam... :/ Więc tak wszystko ma swoje dobre i złe strony.
Jak dla mnie lepiej by jednak było gdyby film byłby kontynuacją serialu. Sądzę że byłby ciekawszy. :rolleyes:
  • 0

#96 Adamfx

Adamfx

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 08.02.2005 - |16:13|

Choć głosowałem na 2 opcję to wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem był by układ z Archiwum X serial i kilka odcinków kinowych wtapiających się konkretniej w dany temat czyli w SG1 serial i kinowe nawiązujące do pewnych tematów z serialu, rozwijające je. Jeśli musze wybierać między to wole kontynuacje serialu. B)
  • 0

#97 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 12.02.2005 - |11:06|

Wybralem 2 opcje bo przez tych pare lat przyzwyczailem sie do aktorow z serialu. Do tego stopnia ze gdy jakis czas temu widzialem w TV ponownie film kinowy "Stargate" jakos dziwnie patrzylem na Kurta w roli O'Neala. Bardziej mi on pasuje do roli Snake'a P. z "Escepe from NY" :hyhy:

Pomysl z filmem kinowym to dobry pomysl ale wymaga duzych pieniedzy. Na efekty. I na aktorow z pierwszej polki, ktorzy 'pociagna' ten film. Niestety umiejetnosci aktorskie aktorow wystepujacych w serialu pozostawiaja duzo do zyczenia. Mozna lubic albo i uwielbiac zaloge SGC, ale smiem powatpiewac aby widowni w kinie spodobal sie obcy ktory ciagle gada "Indeed", aktorka, ktora do wyrazania emocji (Tapping) uzywa mimiki z brazylijskich oper mydlanych..itd, itd.
Serial(e) o SG1 sa czarono-biale. Nawet w "Gwiezdnych Wojnach" mamy jednak jakies konfilkty wewnetrzne, szczatkowe ale jednak. No i mamy Harrisona Forda i caly sztab ludzi, ktorych przy serialu o SG1 nigdy nie bylo i nie bedzie.

Wydac film na DVD? A po co - skoro na DVD jest juz serial? Mysle ze jesli juz porywac sie z motyka na slonce i robic film pelnometrazowy to z przeznaczeniem dla kin. Pytanie, czy producentom uda sie przekonac do projektu tych, ktorzy zdecyduja sie zainwestowac swoje pieniadze. Obawiam sie ze bedzie z tym klopot bo ten serial i jego tworcy to mimo wszystko 2ga liga, co widac na kilometr. -_-
  • 0
Dołączona grafika

#98 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.02.2005 - |01:55|

wiec wolalbys nowych aktorow z najwyzszej polki ?
jakos nie wyobrazam sobie by Teal'Ca gral ktos inny, podobnie z Carter. RDA i jego poczucie humoru nie maja sobie rownych i jakos w filmie nie sadze aby komus innemu udaloby sie to doskonale odwzorowac !!
ale sprobowac mozna - moze akurat sie przyjmie :)
  • 0

#99 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 13.02.2005 - |10:42|

wiec wolalbys nowych aktorow z najwyzszej polki ?
jakos nie wyobrazam sobie by Teal'Ca gral ktos inny, podobnie z Carter. RDA i jego poczucie humoru nie maja sobie rownych i jakos w filmie nie sadze aby komus innemu udaloby sie to doskonale odwzorowac !!

Wyświetl post

Nie mialem na mysli zastepowania zespolu SG1 innymi aktorami. Ale i nie mam nic przeciwko aby Anubisa zagral np Anthony Hopkins. Granie kogos zlego nie musi polegac na tym ze robi sie (a tak jest w SG1) krzywą minę. Straszyc mozna na rozne sposoby. W serialach robi sie to w sposob nazbyt doslowny. W filmie kinowym, ktory jest troche inaczej zbudowany, mozna uzyc innych srodkow.
  • 0
Dołączona grafika

#100 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.02.2005 - |14:49|

przyklad Anthony'ego Hopkinsa jako Anubisa uwazam za naprawde dobry :)
ma juz on odpowiednie doswiadczenie tylko jest jeden maly problem - z tego co nam wiadomo to Anubis prawdopodobnie juz nie istnieje, po tym jak zniknal walczac z Oma :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych