Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#81 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.08.2006 - |10:14|

CSI to akurat są służby miejsckie:P
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#82 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 21.08.2006 - |13:06|

Ja mam pytanko o serial, który zdecydowanie nie był SF, ale był bardzo sympatyczny. W połowie lat 80-tych, na Dwójce leciał bodaj angielski serial, rzecz dotyczyła pewnej rodziny z establishmentu. Niewiele pamiętam z akcji tego serialu (na 100% była to obyczajówka), pamiętam, że był tam pastor, jakaś stuknięta ciotka i facet, który był synonimem świnii. Nazywał się Leslie Teetmoos (nie jestem pewien pisowni, czytało się to "Titmus"). Akcja rozgrywała się w XX wieku (na przestrzeni kilku - kilkunastu? lat). Jeżeli dobrze pamiętam było 12 odcinków. Jeśli ktoś może mnie naprowadzić na tytuł, to będę bardzo wdzięczny.
  • 0

#83 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 21.08.2006 - |13:23|

Poszukuje polskiego i angielskiego tytulu serialu ,ktory byl emitowany pod koniec lat 90' na rtl7..akcja rozgrywala sie w szpitalu a glownymi bohatrkami byly chyba 3 pielegniarki, ktore razem mieszkaly...mozliwe ze byly 4...potrzebuje tytulu bo musze miec jeden z odcinkow tego serialu...z gory dzieki :) :) :)
  • 0

#84 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 21.08.2006 - |14:05|

Mixer,jesli sie nie myle,to chodzi ci o serial UNIVERSITY HOSPITAL.Z tego co pamietam,to był chyba tylko 1 sezon. .Grała w nim aktorka wystepujaca w serialu Xena,czyli Hudson Leick.Czy ten serial miales na mysli.Polski tytyl to Pielegniarki. :huh:
  • 0

#85 dzidzia

dzidzia

Kapral

• VIP
  • 189 postów
  • Miastowielkopolska

Napisano 21.08.2006 - |14:22|

Ja mam pytanko o serial, który zdecydowanie nie był SF, ale był bardzo sympatyczny. W połowie lat 80-tych, na Dwójce leciał bodaj angielski serial, rzecz dotyczyła pewnej rodziny z establishmentu. Niewiele pamiętam z akcji tego serialu (na 100% była to obyczajówka), pamiętam, że był tam pastor, jakaś stuknięta ciotka i facet, który był synonimem świnii. Nazywał się Leslie Teetmoos (nie jestem pewien pisowni, czytało się to "Titmus"). Akcja rozgrywała się w XX wieku (na przestrzeni kilku - kilkunastu? lat). Jeżeli dobrze pamiętam było 12 odcinków. Jeśli ktoś może mnie naprowadzić na tytuł, to będę bardzo wdzięczny.

http://us.imdb.com/title/tt0090499/
  • 0
Maruda
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę

Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]

#86 Mixer

Mixer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 21.08.2006 - |15:10|

Mixer,jesli sie nie myle,to chodzi ci o serial UNIVERSITY HOSPITAL.Z tego co pamietam,to był chyba tylko 1 sezon. .Grała w nim aktorka wystepujaca w serialu Xena,czyli Hudson Leick.Czy ten serial miales na mysli.Polski tytyl to Pielegniarki. :huh:

tak to o to chodzi!!! :clap: taki prosty tytul a ja nie pamietalem :D dzieki wielkie za pomoc...
  • 0

#87 Gość_jooboo_*

Gość_jooboo_*
  • Gość

Napisano 21.08.2006 - |18:44|

@Dzidzia: DZIĘKI !!!

Nie dawało mi to spokoju, teraz wreszcie mam spokój ducha :D . Wpisywałem tego "Titmusa" w imdb, ale nie mając poprawnej pisowni, nie mogłem znaleźć.
Jeszcze raz serdecznie dziękuję.
  • 0

#88 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.09.2006 - |22:17|

Zastanawiałem się czy nie wpisać tego w forum Babylon 5 ale chyba tu bardziej pasuje.

Przeczytałem sporo na forum B5 i jestem prawie pewny że to to, ale wolę się upewnić na 100% zanim załatwię sobie cały serial...

kiedyś dawno temu oglądałem w tv super serial sf jednak za cholerę nie wiem jaki był tytuł, pamiętam że znaleźli gdzieś na jakiejś planecie statek obcych, wyglądający jak jakiś kalmar albo ośmiornica, który był żywy i pilot musiał się "zintegrować" ze statkiem, jakby w niego wrosnąć... i była rasa cieni, wyglądali jak duże czarne pająko kraby albo coś w tym guście...

po przeczytaniu informacji o B5 jestem prawie pewny że to ten serial ale wolę się upewnić, kto pyta nie błądzi...
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#89 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.09.2006 - |00:45|

Tak to Babylon 5. Chodz opis dales jakbys widzial tylko 1 czy 2 odcinki bo 95% akcji dzieje sie na Stacji Kosmicznej Babylon 5.

A tutaj link do strone polska o Babylon 5 (http://www.babylon5.scifi.pl) do dzialu poswieconego Cieniom, sa tam ich fotki, mozesz potwierdzic swoje domysly: http://www.babylon5....pl/shadows.html

Użytkownik Modes edytował ten post 02.09.2006 - |00:51|

• 0

#90 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.09.2006 - |10:35|

Wielkie dzięki Modes - to właśnie to !

Zdjęcia są super - oglądałem właśnie ten odcinek gdzie statek White Star dokonuje samobójczego ataku na cienie i bardzo mi się podobał. A zatem teraz muszę obejrzec cały serial :)
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#91 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 28.09.2006 - |17:51|

kiedys, - jakies 10?? lat temu - chyba na Wizji, widzialam 2 lub 3 odcinki serialu i nie byl to earth final conflict chociaz wydaje mi sie, ale podkreslam, tylko wydaje, ze w polskim tytule bylo cos o ostatecznosci albo o inwazji.

co pamietam:
- bohaterowie to chyba wojskowi. w kazdym razie, pamietam wielu wojskowych :)
- obcy wkraczaja na Ziemie - nie wiem, jak to inaczej ujac, to sa jakies intruzje, oni sa wielowymiarowi, niewidzialni (chyba?) efekty specjalne byly jakies przy okazji tych intruzji...
- pojawia sie facet, ktory zaginal w czasie drugiej wojny swiatowej - wcale sie nie zestarzal

czy ktos to kojarzy?
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#92 Yarek

Yarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów
  • MiastoPrawieZGdańska

Napisano 05.10.2006 - |12:48|

Witam
Może ktoś kojarzy taki serial emitowany na Polsacie (nie pamiętam dokładnie daty ale raczej przed 2000r) opowiadał on o człowieku któremu ktoś "zmienił" tożsamość. Wyglądało to tak, że nikt go nie poznawał (jakby był kimś obcym) ani żona ani przyjaciele. Wszystkie informacje na jego temat zostąły usunięte. Koleś podróżował po USA (?) starając się dowiedzieć kto za tym stoi. Więcej nie pamiętam, a bardzo bym chciał dowiedzieć się jak to się skończyło (i jak zaczeło) ;)
  • 0

#93 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.10.2006 - |12:53|

zaczęło się od zdjęcia :) gościu był fotografem.. a historia chyba się nie skończyła... serial znam, ale nie pamiętam tytułu

#94 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 05.10.2006 - |14:43|

Chlopcy,wydaje mi sie ,iz chodzi wam o serial Nowhere Man :clap: :aniolek:
  • 0

#95 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 05.10.2006 - |15:08|

Tat to ten serial. Swoją drogą leci teraz na AXN Crime. Polecam bardzo dobra produkcja a końcowka serialu zwala z nóg.
  • 0

#96 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 07.10.2006 - |20:38|

a czy ktos kojarzy serial, o ktorym pisze kilka postow wyzej?? plizzzz, plizzzzz....
  • 0

#97 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 07.10.2006 - |21:19|

a czy ktos kojarzy serial, o ktorym pisze kilka postow wyzej?? plizzzz, plizzzzz....

Ja kojarze,oglądałem to,nawet mi się podobało ale za cho :X :X :X ę nie mogę przypomniec sobie tytułu.A leciało to chyba na jedynce późno w nocy.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#98 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 07.10.2006 - |23:34|

Jedyne co mi przychodzi do głowy to Invasion Earth (Cel Inwazji: Ziemia). Widziałem tylko ostatni odcinek więc na 100% nie jestem pewien czy o to chodzi, ale na upartego opis pasuje.

Ja obecnie szukam nazwy serialu animowanego o takim śmiesznym niebieskim stworku (pamiętam, że później miał złego brata bliźniaka czy coś w tym stylu). Wiem też, że wraz z grupa przyjaciół z ziemi pomagał w ocaleniu przyrody. Ostatnie co mi przychodzi do głowy to fakt, że potrafił na zawołanie wyczarowywać różne gadżety.

Opis trochę lakoniczny, ale może ktoś się zorientuje o jaki serial chodzi. Jak sobie cos jeszcze przypomnę dam znać.

Użytkownik baku edytował ten post 07.10.2006 - |23:40|

• 0

#99 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 07.10.2006 - |23:53|

Baku, dziekuje, to bylo to :)
niestety, ja nie kojarze twojego serialu :(
  • 0

#100 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 09.10.2006 - |00:53|

Gdyby kogoś to interesowało ten serial animowany o którym pisałem to "Widget, The World Watcher". Polskiego tytułu nie pamietam.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych