Więcej tekstów z bloga:
S1: Każdy o zdrowych zmysłach polubiłby SGU
S2: Nie jeżeli oczekiwał sf!
A: Zamian ciał i zaawansowana obca technologia była w ostatnim odcinku Grey’s Anatomy.
S: Dobrze argumentować oznacza opierać się na faktach i logice. Będąc słownie agresywnym oznacza że atakujesz ich ludzi i poglądy.
A: Czy poglądy mogą być nie ograniczone? Pogląd w sensie „poglądu jak chcemy zrobić serial i napisać scenariusz” Czu może poglądu w materii którą przedstawiliśmy w serialu. Także mówisz że lubienie czegoś lub nie jest opinią – do której oczywiście masz prawo, ale nie wiem jak w niej można upatrywać logiki. Twoja analogia do pieczenia jest dobra, ale nie ma nic wspólnego z faktami. Chodzi o to że możesz powiedzieć że postacie nie są przekonujące, ja mogę się nie zgodzić i powiedzieć że są, ale w jednym i w drugim nie ma ani logiki ani faktów po naszej stronie.
S: Zastanawiam się czy poprzednie seriele, lub jakiekolwiek inne wytworzyły taką wrogość?
A: O tak, SG-1: shippers vs non-shippers, fani oburzeni odejściem Daniela Jacksona, powstanie frakcji anty-Jonas, narzekania na małą ilość drużyny, na małą ilość podróży, na dużą ilość odcinków na Ziemi, fani Carter vs fani Vali, fani Carter vs fani Mitchella, fani którzy znielubili sezonu 9 i 10 bo to nie był dalej Stargate. W Atlantis: fani którym nie spodobało się odejście Weir, odejście Beckett’a, pojawienie się Carter, fani przeciwni Keller, narzekający na małą ilość drużyny, małą ilość podróży przez wrota, za duże wyjawienie McKay-Keller. To przykłady pierwsze z brzegu. Fani Scifi ze swoją natury są wielkimi pasjonatami swoich seriali.
S: Powiedzcie mi że do czegoś zmierzacie. Tracicie mnie i jedną z przyjemności którą nazwałem piątekiem scifi.
A: Tak jak mówiłem, czekam na komentarze po finałowych trzech odcinkach pierwszej połowy. Pierwsze siedem było powolnym rozkręcaniem się, ustawianiem wątków, postaci i kilka skomplikowanych elementów historii – gdy doszliśmy do „Time”, sądzę że się rozkręciliśmy. Właściwie, kolejne siedem lub więcej odcinków będzie wspaniały materiałem ze środka sezonu.
Q: Chce się dowiedzieć co się stało z stateczkiem z końca Air 3
A: I się dowiesz, za gdzieś tak cztery odcinki (tekst z 9 listopada)
Q: McKay jest największym ekspertem technologii Pradawnych, (….) Czy nie mógłby wystąpić gościnnie…
A: Biorąc pod uwagę czas wydarzeń filmu Atlantis i jego reperkusji, McKay nie jest w stanie tego zrobić. Będzie miał ręce pełne roboty innymi obowiązkami.
Użytkownik SGTokar edytował ten post 25.11.2009 - |14:19|