Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
219 odpowiedzi w tym temacie

#81 seyret

seyret

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 10.05.2010 - |13:46|

bo jak słysze niesamowcie zaawansowane i myślące "Lucian Alliance" to aż mnie szlak trafia, jeśli to prawda to prostu ręce opadają.

Ja niestety przegrałem z ciekawością i wczoraj obejrzałem wszystkie cztery odcinki, które wyciekły (link m.in. na SpoilerTV). Na pewno obejrzę te epizody jeszcze raz, bo niestety mój rosyjski kuleje i niewiele z ich gadki zrozumiałem.

@bolek, to nie jest tak, że całe LA jest bandą debili. Mają swoje odpowiedniki Rush'a. Z tego co udało mi się wyłapać z ukraińskiego i tego co widziałem, to znalezienie sposobu na abordaż było super proste i nie mam pojęcia dlaczego Tauri na to nie wpadli.
  • 0

#82 bolek

bolek

Kapral

• Użytkownik
  • 193 postów

Napisano 10.05.2010 - |15:36|

Serial jest amerykański, więc dlaczego mówią po Rosyjsku? Czyżby dubbing/lektor rosyjski i dostali wcześniej odcinki by mieli czas na to? Szczerze nie powiem, bo znalazłem odcinki jak w tytule pisze 17,18,19,20 i na końcu ru, ale czy to prawda czy nie to nie wiem.

Dobra potwierdzam, lektor ruski albo ukraiński i nic nie słychać, lipa tak oglądać, chyba, że ktoś napisy angielski znalazł?

Oglądałem jakieś klatki ale ogółem nic nie rozumiem bo nie słyszę angielskiego dialogu, mam nadzieję, że będa napisy (co i tak cholernie psuje z tym ruskim lektorem) albo inny sound stream bez tego cholernego lektora, na razie to nic nie poradzimy.

Użytkownik bolek edytował ten post 10.05.2010 - |18:42|

• 0

#83 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 16.05.2010 - |10:17|

Panowie ale kusicie... ale będę walczył z sobą aby nie oglądać teraz tych odcinków hehe mam teraz problem. powiedzcie mi tylko czy to prawda ze jedna z lucian aliance będzie grała Rhona Mitra uwielbiam wdzięki tej pani, a jakby ja ubrali po luciansku to miodek
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#84 seyret

seyret

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 16.05.2010 - |12:27|

czy to prawda ze jedna z lucian aliance będzie grała Rhona Mitra

Taaak ;D

Użytkownik seyret edytował ten post 16.05.2010 - |12:27|

• 0

#85 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 16.05.2010 - |16:09|

No to super... teraz tylko czekać na odcinki :)
  • 0
Oglądam:
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#86 jaarek13

jaarek13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 17.05.2010 - |15:24|

Odcinek o kleszczach byl w miare prosty i tam tlumaczenie bylo zbedne. Pozniejsze odcinki bez znajomosci tekstu robia sie ciezkawe. Zbyt duzo sie dzieje i niestety nie wszystko jestesmy w stanie odczytac z gry aktorow (oraz litewskiego)...
Z niecierpliwoscia czekam na ludzki jezyk, bo zapewne to co jest dla mnie enigma zostanie wyjasnione w prosty sposob :D

Pozniej zostanie jedynie oczekiwanie na 2 sezon i spekulacje co tez sie wydarzy B)

ps. pamietajcie ze im pozniej ogladniecie ostatni odcinek tym krocej bedziecie czekac na nowa serie :P
Ja tam mam przed soba dziewicze ogladanie BSG wiec czas nie bedzie mi sie dluzyl.
  • 0

#87 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 17.05.2010 - |16:02|

Wiadomo już kiedy będzie 2 sezon?
  • 0

#88 jaarek13

jaarek13

Szeregowy

• Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 17.05.2010 - |17:07|

ja tylko wiem ze na jesien, nie doszukalem sie zadnej dokladniejszej daty :(
  • 0

#89 Logon

Logon

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 17.05.2010 - |21:02|

Dopiero na jesień?!
To co ja będę oglądał przez ten czas?!
  • 0

#90 Badziew

Badziew

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 18.05.2010 - |00:33|

Nie wiem jak ty, ale ja się wezmę za Supernatural ;)
  • 0

#91 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 18.05.2010 - |11:43|

Może to trochę głupie, ale czy ktoś z tych co oglądał ruskie/ukraińskie czy tam litewskie wersje mógł by zrobić jakiś fajny trailer do następnych odcinków? :P
Bo jak czytam wypociny tych ludków co widzieli aż mnie korci do ściągania brakujących epizodów, narazie moja wola opiera się ale... ale z każdym postem na ten temat słabnie

ps:co do 2 sezonu warto w tym czasie uzupełnić sobie brakujące odcinki BSG i przypomnieć SG1 ( ja tam oglądam jeszcze raz po mojej ostatniej wypowiedzi o wrotach... fail jakich mało tak swoja drogą)
  • 0
Oglądam:

#92 Angus MacGyver

Angus MacGyver

SGU Moderator

• Orion-Tokra
  • 53 postów
  • MiastoKraków Galaktyka Radiowó

Napisano 21.05.2010 - |19:07|

Informacje o odcinkach 17,18,19 i 20 są na www.sguniverse.pl :)
Dołączona grafika

Użytkownik Angus MacGyver edytował ten post 21.05.2010 - |19:08|

• 0
Wszystko rozegra się tam! Wśród tych białych kropek na czarnym tle....
Dołączona grafika

#93 nihil novi

nihil novi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 05.06.2010 - |15:23|

Why did the Ancients go through the trouble of launching Destiny and the seed ships? Why is the Lucian Alliance so interested in the ship? The answers are coming in Season Two. And they may surprise

Za blogiem Malozziego :

" Czemu starożytni zadali sobie trud wysłania Destiny i statków stawiających wrota. Czemu Sojusz Lucian jest tak zainteresowany zdobyciem statku. Odpowiedzi dowiemy się w sezonie drugim. Mogą być zaskakujące :)."

Na marginesie, czy ktoś wie kiedy się pojawi sezon 2 w USA ?
  • 0

#94 sigmapl

sigmapl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 07.06.2010 - |14:36|

Po przeczytaniu spoilerów odcinka 1x20 jestem bardzo zawiedziony...
Voyagera nie oglądałem ale przeczytałem fabułę na wiki i porównywanie SGU z nim jest dość trafne...
Franklina w ogóle nie brałem pod uwagę przy spopieleniu jednego z żołnierzy LA i okazuje się że najprostsze rozwiązania są najlepsze.
Przy okazji jestem ciekaw jak w takim razie latają statki rozsiewające wrota... Bo nie może to być ten sam typ napędu... One nie posiadają map jak Destiny aby unikać lotów niedaleko źródeł silnej grawitacji... Chyba, że mają jakieś super czujniki działające na wielkie odległości...

A co do wypowiedzi Malozziego:
Może na Destiny znajdują się Pradawni, którzy chcieli dokądś dolecieć :P
Bynajmniej ich ciała bo wiemy, że ich zamrażarki nie potrafiły zatrzymać starzenia a jedynie znacznie spowolnić
  • 0

#95 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 13.06.2010 - |10:14|

sigmapl, jeszcze nie jest trafne. Poza tym w Voyu fakt, że mieliśmy na pokładzie Maquis nic nie znaczył-byli regular characters i ich odmienne pochodzenie, tło, nie miało nic do rzeczy od samego początku do samego końca. Nie mogę sobie wyobrazić repety z tej sytuacji, serial zostałby wyśmiany.
Co do czujników, grawitacji i napędu-eee? Że co? przestrzeń jest pusta niczym cholera, stąd jej inna nazwa-próżnia. Tam nic nie ma w odległości wielu lat świetlnych. Nie trzeba nie wiadomo jakiego sprzętu by na nic nie wpaść i wyskakiwać z FTL w bezpiecznej odległości. Napęd zaś bankowo mają ten sam. W ogóle nie widzę problemu,sztucznie stworzony po to tylko, by był.

Mamy pierwszy teaser drugiego sezonu z T-bagiem na czele:

Użytkownik Sakramentos edytował ten post 13.06.2010 - |10:18|

• 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#96 uszatypl2

uszatypl2

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów
  • MiastoRadom

Napisano 13.06.2010 - |10:18|

Dopiero w październiku :/
  • 0

#97 sigmapl

sigmapl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 15.06.2010 - |20:05|

Nie trzeba nie wiadomo jakiego sprzętu by na nic nie wpaść i wyskakiwać z FTL w bezpiecznej odległości.

Scenarzyści nam dość wyraźnie pokazali w odcinku w którym Destiny wyskoczył przy sztucznie stworzonym układzie słonecznym, że takie rzeczy mogą się zdarzać.

Nie mówię, że te statki rozpadają się na części ale każde takie napotkanie gwiazdy zjada czas, a że te rozsiewacze wrót mają jeszcze dodatkowe zadanie, jestem ciekaw jak to jest, że Destiny jeszcze żadnego z nich nie dogoniło. Czysta ciekawość a nie stwarzanie problemów :rolleyes:
  • 0

#98 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 15.06.2010 - |20:18|

No ale ten układ się pokazał znikąd, Destiny leciało wedle wskazań map, to raz, i pewno sprawdzało pozycje gwiazd przed skokiem w FTL. Oznaczać to może że ten sztuczny układ był w odległości kilkudziesięciu-kilkuset lat świetlnych. Kto mógł przewidzieć, że te dane obserwacyjne okażą się nieaktualne bo ktoś stworzył coś z niczego?
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#99 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 30.06.2010 - |09:28|

Sezon drugi ujawni misję Destiny
http://www.gateworld...stinys-mission/

Zbliżający się drugi sezon SGU odpowie na pytania dotyczące tajemniczego zaprogramowanego kursu Destiny który został obrany miliony lat temu. Okazuje się że statek nie tylko eksploruje niezbadane terytoria, ale podąża w określonym kierunku.
Strona SCI FI PI pisze że „cel Destiny jest kosmicznie istotny, tak istotny że stawia w cieniu pragnieniu załogi powrotu do domu i poprzez wypełnienie tej nowej misji tak naprawdę mogą wrócić do domu”.
Według strony odcinek „Resurgence” wskazuje na gigantyczną bitwę w kosmosie z armadą obcych statków i prawdopodobnie bitwą naziemną.
Log65: Happy camper

#100 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 30.06.2010 - |09:45|

Ha, no proszę, coś mi się widzi że moje-i nie tylko moje-spekulacje w temacie "dokąd zmierza Destiny" się na coś przydały. Wyprzedziliśmy cios. Stawiam na:
1) jakieś ustrojstwo pozwalające na transport w dowolne miejsce, albo w jakieś Ziemi bliskie, i tak:
a ) ustrojstwo naturalnego pochodzenia
b ) ustrojstwo sztucznego pochodzenia (tak czy siak takie ustrojstwo będzie bardzo ważne dla wielu ras, im bardziej uniwersalne, czyli o większym zakresie "przesyłu", tym bardziej ważne)
2) Może być to jakaś krzywizna przestrzeni, "krawędź wszechświata" i takie tam
  • 0
Winchell Chung

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych