Skocz do zawartości

Zdjęcie

Space: Above and Beyond

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
183 odpowiedzi w tym temacie

#81 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 02.08.2004 - |14:55|

Oglądałem kiedyś ten serial jak leciał na Polsacie.
I ztego co pamiętam bardzo mi się podobał.
Ale to było dawno temu więc pozapominało się o czym były poszczególne odcinki:(
Ale trzeba będzie coś wykombinować aby odswieżyć sobie SAABa, bo serial jest tego warty.
  • 0

#82 mmaarroo

mmaarroo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoGalaktyka

Napisano 24.08.2004 - |07:49|

Wogóle nie podoba mi się fabuła tego filmu! Nie wiem dlaczego? Wszystko jest zbyt "kosmiczne"!
  • 0

#83 Robin75

Robin75

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów

Napisano 24.08.2004 - |09:47|

Witam

SAAB to jest to co najbardziej przypadło mi do gustu.
Wprawdzie oglądałem dawno temu, ale nadal pozostal mi w pamięci. Czekałem na wiecej i co okazało sie że to był jednorazowy wybryk producenta, który nie zamierza kontynuować serii, chociaż inne seriale duzo gorsze są kręcone dłużej. Nawet podpisałem sie pod petycją na jakiejś stronie fanów . (Jest wiecej maniaków serialu).
I czekam może kiedyś ktoś wróci do kontynuacji .....
  • 0
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie to położysz?"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

#84 kkriss

kkriss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 07.09.2004 - |18:29|

jaki ma oryginalny tytul ten serial ?
Szukam do sciagniecia przez torrenta i niewiem od czego zaczac :-)

Ok tytul juz znam.

Ale skąd go sciagnac ?
Na torrencie nie ma :-(

Użytkownik kkriss edytował ten post 07.09.2004 - |18:42|

• 0

#85 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 07.09.2004 - |19:00|

jaki ma oryginalny tytul ten serial ?
Szukam do sciagniecia przez torrenta i niewiem od czego zaczac :-)

Ok tytul juz znam.

Ale skąd go sciagnac ?
Na torrencie nie ma :-(

Odpowiadam:

Space Above and Beyond

Swoją drogą - słabe to szukanie było :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#86 kkriss

kkriss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08.09.2004 - |03:13|

usmialem sie z tego textu na czerwono ;-) hehehe.

No coz musze szukac dalej, ale na torrencie chyba jednak napewno brak, choc jeszcze sie nie poddaje :-)

Chyba chodzi Ci o tekst w moim podpisie. Odnosi się on do Stargate SG-1. O innych też nie udzielam informacji - dlaczego??? Ponieważ wystarczy forum poczytać, aby znaleźć wszystko. :D

No fakt, nie glupi pomysl poszukac na forum :-)
Szukalem głównie na stronach torrenta bo głównie z tego korzysatam, ale poszukajmy to sprawdzimy :-). Dzieki za odpowiedzi. Do usłyszenia

To jakby ktos szukal na torrencie - jest!! pod prosta nazwa SAAB.

Użytkownik kkriss edytował ten post 10.09.2004 - |15:41|

• 0

#87 tomil11

tomil11

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 24.09.2004 - |16:12|

Na http://cosmicom.narod.ru/ są komiksy SAAB , jeśli to kogoś interesuje.Niestety ściąganie odbywa się z prędkością 400b/s.Są tam jeszcze inne komiksy z innych seriali np:SG1 ,Babilon 5.Sciągnięcie wszystkiego zajęło mi trzy tygodnie , ale było warto.
  • 0

#88 Merle

Merle

Szeregowy

• Użytkownik
  • 21 postów
  • Miastowoj.slaskie

Napisano 21.10.2004 - |21:18|

http://www.the-realw...y&cid=1&csid=26

tu masz adres do programów p2p
  • 0
Boże chroń mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam

#89 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 14.11.2004 - |21:39|

Dzięki Ci za tego linka dobry człowieku...emule do dzieła !!!
  • 0
Dołączona grafika

#90 HammeRs

HammeRs

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • MiastoPOL

Napisano 07.12.2004 - |19:33|

dla mnie bomba uwielbialem ten serialik teraz tylko szukac tapet i linków na niego:D pozdrawiam wszystkich miłoscników:)
  • 0

#91 GrAbArZ

GrAbArZ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 07.12.2004 - |21:57|

www.space-readyroom.de w wersji angielskiej jest to najlepszy bodajze serwis w tym link do fan-ficów
  • 0

#92 tom2407

tom2407

Starszy kapral

• Moderator
  • 278 postów
  • MiastoZabrze

Napisano 24.01.2005 - |17:35|

Witam

Moze mnie tu gromada ludzi zbeszta ;)...ale zamierzam sciagac serial i mam pytanie czy jest planowane wydanie go w DVD ??

Prosz o info

Pozdrawiam ;)

ps. szukalem w sieci ale znalazlem tylko TVripy ;(

#93 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 24.01.2005 - |18:30|

Moze mnie tu gromada ludzi zbeszta

Trafiłeś w 10 .

..ale zamierzam sciagac serial i mam pytanie czy jest planowane wydanie go w DVD ??

Na razie nie . I z tego co się oriętuje to w najbliszej przyszłości też nie . Ale niezbadane są wyroki (tak samo jak głebokość portfeli) wytwórni - tej która ma prawa do niego .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#94 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 12.03.2005 - |20:18|

SAAB’a pamiętam jeszcze z czasów kiedy był emitowany na Polsacie (rany kiedy to było) i już w tedy bardzo mi się podobał. Ale wtedy to byłem jeszcze bardzo młody a wiadomo gusta się zmieniają. A zupełnie przypadkiem cały wpadł mi w ręce więc postanowiłem go sobie przypomnieć i wiecie co gusta aż tak bardzo się nie zmieniają :) W czasie przerwy od SAAB’a obejrzałem wiele produkcji sci-fi lepszych lub gorszych ale ten serial zawsze będzie w mojej czołówce. Byłby o pewnie wyżej gdyby nie nazbyt ckliwe ostatnie 4 min. każdego odc. i postać Nathan’a West’a której znieść nie mogę :)
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#95 Khor

Khor

Szeregowy

• Email
  • 20 postów
  • MiastoCzestochowa

Napisano 15.03.2005 - |23:44|

Ech, kiedy to było, nawet nie pamietam ile lat w tedy mialem, ale fakt jest faktem że trzeba sobie przypomnieć takie kultowe seriale, szkoda, że tylko tak mało ich jest bo mogła byc z tego naprawde dobra produkcja.
  • 0

#96 leszekgd

leszekgd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 14.04.2005 - |04:12|

Obejrzalem 11 odcinkow serialu i musze stwierdzic ze tak beznadziejnego serialu jeszcze nie widzialem (moze pod tym wzgledem faktycznie jest kultowy ;)).
Wiekszosc grajacych w serialu byla zapewne z "łapanki" lub "po znajomosci", a dialogi sa na poziomie podstawowki. Patriotyczny i nadety klimat filmu wogole do mnie nie trafia. Wydaje mi sie ze w wojsku powinien byc jakis dowodzacy (niby jest ale i tak kazdy robi to co mu sie podoba).
Chyba jedynym plusem filmu sa niezle efekty specjalne......... no i to ze sa 24 odcinki ;)
Moja ostra opinia na temat tego serialu jest chyba jeszcze spowodowana tym ze niedawno obejrzalem Battlestar Galactica (jak dla mnie ideał).
Na razie nie bede pisal "szczerze odradzam" bo nie obejrzalem nawet polowy odcinkow i mam cicha nadzieje (nadzieja - matką....) ze moze troszeczke poziom nastepnych sie poprawi.
Pozdrawiam
  • 0

#97 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.05.2005 - |00:05|

Ja oglądałem ten serial w zamierzchłej przeszłości w TV (pewnie to był Polsat). Zawsze bardzo mi się podobał. Każdy odcinek był fajny. Sporo było ciekawych walk w kosmosie. Patriotyczny klimat też mi leżał. Bardzo polecam niezdecydowanym. Szkoda, że skasowali go po jednym sezonie... Chyba go nawet ściągnę w najbliższych 2-3 miesiącach, żeby sobie odświeżyć o co tam dokładnie chodziło.
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#98 andrzejb

andrzejb

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 17.05.2005 - |07:26|

Wogóle nie podoba mi się fabuła tego filmu! Nie wiem dlaczego? Wszystko jest zbyt "kosmiczne"!

Wyświetl post

To jest serial SF, relacje pomiędzy ludzkie i uczucia sa bardziej prawdziwe niż w wielu innych. Realność walk tez jest na niezłym poziomie. "Marines to nie tylko piloci, jesteście marines walczycie na ziemi, pod ziemia itd....."

Obejrzalem 11 odcinkow serialu i musze stwierdzic ze tak beznadziejnego serialu jeszcze nie widzialem (moze pod tym wzgledem faktycznie jest kultowy ;)).
Wiekszosc grajacych w serialu byla zapewne z "łapanki" lub "po znajomosci", a dialogi sa na poziomie podstawowki. Patriotyczny i nadety klimat filmu wogole do mnie nie trafia. Wydaje mi sie ze w wojsku powinien byc jakis dowodzacy (niby jest ale i tak kazdy robi to co mu sie podoba).
Chyba jedynym plusem filmu sa niezle efekty specjalne......... no i to ze sa 24 odcinki ;)
Moja ostra opinia na temat tego serialu jest chyba jeszcze spowodowana tym ze niedawno obejrzalem Battlestar Galactica (jak dla mnie ideał).
Na razie nie bede pisal "szczerze odradzam" bo nie obejrzalem nawet polowy odcinkow i mam cicha nadzieje (nadzieja - matką....) ze moze troszeczke poziom nastepnych sie poprawi.
Pozdrawiam

Wyświetl post

Moim skromnym zdaniem nie zsługuje na taką opinie, to juz klasyka gatunku, BG bazuje również na pomysłach SAABa ( ciagłoś akcji, jej żywiłowość, Starbruck tez nie bardzo przejmowała sie kto dowodzi...... , nie bede pisał więcej, takich porównań jest duzo wiecej ). Polecam jak pozycję, której nie mozna pominąć !!!!!.
  • 0
pozdrowienia Andrzej

#99 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 23.05.2005 - |20:38|

Moim skromnym zdaniem nie zsługuje na taką opinie, to juz klasyka gatunku, BG bazuje również na pomysłach SAABa ( ciagłoś akcji, jej żywiłowość, Starbruck tez nie bardzo przejmowała sie kto dowodzi...... , nie bede pisał więcej, takich porównań jest duzo wiecej ). Polecam jak pozycję, której nie mozna pominąć !!!!!.

Wyświetl post

Jesli moge sie wtrącić to chciałbym się zgodzić....
To juz klasyk...i poza trekiem ....chyba jeden z pierwszych s-f w polskiej tv...al;e tego nie jestem pewien....
Ja gorąco polecam.....warto obejrzeć i naprawde w telenovelach relacje miedzy załogą by tak nie pokazali ja w tym serialu.....
Pijawy zdychajcie :P
  • 0

#100 Delphi

Delphi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 24.05.2005 - |21:15|

Jestem swiezo po zaliczeniu calosci. Niestety nie trafil do mnie. Po tylu pochlebnych opiniach spodziewalem sie lepszego serialu. Nie byl zly, szczegolnie jesli chodzi o koncowe odcinki, ktore potrafily przykuc mnie do monitora. Niestety w moim rankingu zajmie odlegla pozycje. No coz .....o gustach sie nie dyskutuje i potrafie zrozumiec, ze innym sie podoba. Dlaczego mi sie nie podobal ? Caly ten klimat (leszekgd dobrze go okreslil jako nadety i patriotyczny), postacie z ktorymi ciezko bylo mi sie zzyc itd. Mimo wszystko chetnie obejrzalbym kontynuacje. Watek, ktory pojawil sie w ostatnim odcinku (pochodzenie pijaw, powod wojny) dalyby serialowi kopa.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych