Skocz do zawartości

Zdjęcie

Które wątki chciałbyś aby zostały wyjaśnione?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#81 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 27.07.2006 - |17:42|

Noxowie - moze teraz jak mamy wielkie zagrozenie ze strony ORI scenarzysci sobie o nich przypomna, ale nie spodziewam sie by w jakikolwiek sposob przylaczyli sie do walki z ORI.

Według mnie temat Noxow jest całkowicie martwy i scenrzyści na 99% do niego nie wrócą, podobnie jak do wielu innych elementow (czy też części składowych) z 8 sezonów.
Mnie bardziej denerwuje to, że w prwie każdym temacie na tym forum poświeconym SG-1 lub SGA non stop ktoś tylko pisze o tych Noxach, wręcz na każdej prawie stronie jakaś osoba pisze co to z nimi się dzieje, kiedy się pojawią, jakie mają siły, czemu nie interweniją w obliczu zagrożenia galaktyki i cała masa podobnych pytan na które nikt z nas niezna odpowiedzi i nikt nie pozna. Po prostu byli sobie Noxowie w kilku pierwszych sezonach, ale potem o nich zapomniano - a od 9 sezonu to już dopiero można zapomnieć o nich. Trochę szkoda, bo fajnie z nich byli goście, ale pogódzmy się wreszcie, ze ten temat jest zakończony.

Asgard - no o nich co kilka odcinkow jest, ostatnio to 3 odcinki temu ich widzielismy :)

Wiem wiem, ale jakoś nie satysfakcjonuje mnie samo tylko pojawienie się na ekranie na kilkanaście sekund jednego szaraka. Czekam na jakąś większą rolę Asgardu, jakiś większy wpłuw na fabułę. A pamiętacie Bitwę o Superwrota? Wysłali AŻ jeden statek :/ Dranie :> :lol:

Furlingowie - oj beda, beda :)

A to jest pewne czy to tylko plotki i ploteczki? Bo jeśli to 100% prawdy to jest to wspaniała wiadomość i kolejny atut 10 sezonu :)
  • 0
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#82 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 16.08.2006 - |14:59|

Kilka odcinków rozwinięcia o tym , co SG-1 robiło w starożytnym Egipcie było by mile widziane...
Pradawna z odcinka "Frozen" to Ayana.

No i wątek, który mnie ciekawi od 4-ej serii.... GOLF - czy Jack po uderzeniu piłeczki golfkowej przez wrota w WINDOWS OF OPPORTUNITY pokonał Tiger'a Woods'a ????????????? :):):)

Problem jest poważniejszy! Czy znajdzie piłeczkę ???? :huh:

Użytkownik black hose edytował ten post 16.08.2006 - |15:07|

• 0

#83 Tom0000

Tom0000

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 17.08.2006 - |14:23|

Chetnie bym widzial odcinek z akcja wsrod ascendentow (z mozliwoscia zachaczenia o ori) , ale nie tak jak to juz raz bylo w poczekalni ale w ich naturalnym srodowisku.
  • 0

#84 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 17.08.2006 - |17:04|

Chetnie bym widzial odcinek z akcja wsrod ascendentow (z mozliwoscia zachaczenia o ori) , ale nie tak jak to juz raz bylo w poczekalni ale w ich naturalnym srodowisku.

Raczej ngdy sie to nie stanie. Bo niby w jaki sposob mialbys pokazac energie? I jakbysmy rozrozniali poszczegolnych ascendantow?
  • 0

#85 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.08.2006 - |19:42|

Ja bym bardzo chciał aby został wyjaśniony wątek gigantów, ponoć ieliśmy się dzielić z nimi wiedzą i wogóle, a tu o nich ani widu, ani słychu :( chciałbym też aby się pojawił łowca nagród Aris Boch (np. Sam by odkryła lekarstwo na działanie roszny). No i wiedziec cosie do konca stalo z Tollanami, ktoś z nich musiał przeżyć! Mysle że w takiej sytuacji mogliby się podzielic technologią, gdyby byli na skraju wymarcia...

Użytkownik Badas edytował ten post 17.08.2006 - |20:29|

• 0

#86 Agat

Agat

Szeregowy

• Użytkownik
  • 18 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 28.08.2006 - |11:16|

co do czarnej dziury to nie bylbym taki pewien
bylo tylko powiedziane ze dostali ardesy wrot w tym z czarna dziura ale to nie jest wcale watek zamkniety
pamietaj ze oni sa od nas o wiele bardziej zaawansowani a skoro my sobie z czarna dziura poradzilismy to czemu oni nie!! :)
zreszta mogli gdzies uciec statkami...mogli tez ze swojej planety wrotami gdzies sobie pojsc (jak by byli zdesperowani to mogli wybierac adresy w ciemno i moze im sie jakas przytulna planetka trafila... gdzies juz cos takiego mielismy ze jakas tam rasa wybierala adresy przypadkowo i im sie udalo :) )

tak wiec nie sadze by Ashenowi byli zniszczeni...sprawa tu wyglada podobnie jak z Tollanami czyli my widzowie nic nie wiemy ale moze scenarzystom juz cos chodzi po glowie...maybe :D

Ja mam nadzieje ze ich jeszcze zobaczymy :P

Z tego co słyszałam Brad Wright planował wątek Aschen na trylogię. W 3 odcinku miałby się odbyć ogólnogalaktyczny sąd nad SG-1/Ziemią za ludobójstwo (Aschen połączyli się z czarną dziurą i zanim znaleźli rozwiązanie zginęły miliony ich ziomków). Ale pojęcia nie mam czy zostanie to zrealizowane.

Osobiście chciałabym zobaczyć Furlingów, Noxów, Reetu, Arisa Bocha i obcych z "Foothold", "Crystal Skull" i "Grace".

Jako shipper - ostateczne rozwiązanie wątku Sam-Jack.

Chciałabym się też dowiedzieć co dokładnie Asgardczycy mieli na myśli mówiąc że Jack jest "advanced". Wcześniej o tym nie myslałam ale czytałam ostatnio pasjonującą dyskusję lekarzy (!) na ten temat i bardzo zaczęło mnie to nurtować....
  • 0

#87 Darth Paula

Darth Paula

Kapral

• Użytkownik
  • 179 postów
  • MiastoKraków

Napisano 12.09.2006 - |17:45|

A mi to oprócz wymienianych tu już zapomnianych wątków niektórych ras i technologii, które były zapychaczami i nie pojawiały się w późniejszych odcinkach, brakuje niewyjaśnionych miłostek naszych ukochanych członków SG-1.

Na przykład odcinek "Sto dni", w którym O'Neill zostawił kobietę brzemienną i... no i co? No właśnie nic! Tak samo interesują mnie "miłości" Daniela, Sam i Teal'ca. Niestety, większość, a właściwie 90% wątków miłosnych nie zostało wyjaśnionych, łącznie z tym przeciągającym się cały serial - między Jack i Sam...

Ach, dużo bym jeszcze chciała, żeby było wyjaśnione, ale niestety scenarzyśni brną wgłąb Ori, zapominając o niewyjaśnionej przeszłości.

A może mają rację? Może nie powinno się patrzeć do tyłu tylko wciąż iść przed siebie i czekać na nowe przygody? Może to właśnie jest sens życia człowieka - spełniać swój cel, nie bacząc na nic innego...
  • 0

#88 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 08.10.2006 - |00:20|

czy ja moge o Baalu? :)
skoro serial ma zostac zdjety, bardzo duzo watkow przydaloby sie jakos zamknac, lub - przeciwnie- pozwolic nam wierzyc, ze wszystko jest jak najlepiej i po naszej mysli.
no to ja bym chciala, zeby doszlo do rozejmu - pokoju - porozumienia-
nie wiem, jak to nazwac, miedzy Baalem i ludzmi. bylyby na to szanse (pisze to w polowie 10go sezonu, Baal razem z SG-1 uczestniczy w poszukiwaniach sangraala) - jest na tyle inteligentny, by dostosowac sie do nowej sytuacji - koniec dominacji goauldow - a jednoczesnie, jest juz chyba ostatnim wielkim mistrzem... szkoda by bylo, zeby cala rasa wyginela..
juz wczesniej mowil, ze wie, ze nie jest zadnym bogiem, chce tylko byc przywodca, bo zna sie na rzadzeniu (no, ma te kilka tysiecy lat doswiadczenia) :) - mialby sobie swoich jaffa na jakiejs planecie i zyliby wszyscy dlugo i szczesliwie...
(ja strasznie nie lubie, jak dzieje sie jakas krzywda moim ulubionym bohaterom. wiec jesli Baala usmierca, to... hmm, to bedzie bardzo zle zakonczenie serialu dla mnie )
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#89 wester

wester

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 20.01.2007 - |00:25|

A ja pamietam ze chyba w I sezonie byl odcinek jak Jack mial juz zostac na jakies planecie i ulozyl sobie zycie z jakas kobieta pamietacie?
jak odchodzil to tak wygladalo jakby ona byla w ciazy - szkoda ze nie pociagneli tematu.
  • 0

#90 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 20.01.2007 - |21:27|

jest jeszcze mlody Jack - ten fenomenalny klon Asgardu, ktory chodzi do liceum (no, teraz to juz chyba je skonczyl i zaczal studia, a moze nawet do akademii wojskowej wstapil? ) tez moznaby pociagnac ten watek... :D tylko jak, i po co? ...
kurcze, jest moooostwo rzeczy niedokonczonych w SG-1. niestety...
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych