Odcinek 097 - S05E15 Follow the Leader
Napisano 12.05.2009 - |13:53|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali
Gość_Lowrey23_*
Napisano 12.05.2009 - |14:29|
@Lowrey23
W tym sezonie najwyraźniej obecność Claire nie jest do niczego potrzebna. Więc należy pozostać przy tym, co widzieliśmy w odcinku 04x11 - ostatni raz widziano Claire razem z ojcem w chatce Jacoba.
Dzięki za odpowiedz Tajemnicza_Wyspo... pytałem ponieważ na dwóch forach spotkałem się z opinią, że ona nie żyje, a twoja odpowiedz sugeruję coś innego, a wole zapytać kogoś, kto siedzi w tym serialu głębiej odemnie, a taką osobom z pewnością jesteś ty:-)
Dzięki !
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 12.05.2009 - |14:30|
Napisano 12.05.2009 - |14:49|
Mogą szukać tego/tej co zna odpowiedź, nie muszą wiedzieć jak ta osoba wygląda:P (Jak by to wiedzieli, to pytanie było by bez sensu:P)
![]()
![]()
Gdyby Wyznawcy Cienia Posągu byli zainteresowani Łysym, to dostałby pytanie jako pierwszy.
Użytkownik michal_zxc edytował ten post 12.05.2009 - |14:51|
"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam
Napisano 12.05.2009 - |16:30|
1) Locke spadając łamie sobie nogę. Lądując w Tunezji wciąż ma świeże złamanie.
2) Ben również rani się wchodząc do pomieszczenia z FDW. W Tunezji wciąż ma świeżą, bolącą ranę.
Napisano 12.05.2009 - |18:57|
Odcinek bardzo mi się podobał. Lubię takie zamotanie czasowe (Locke ratujący samego siebie z przeszłości). Ciekaw jestem, w jaki sposób Łysy chce ukatrupić Jacoba (który z tego, co na razie wiemy, jest bytem niematerialnym).
P.S. Wie ktoś, po co oni chcą wynosić bombę, skoro i tak ma być zdetonowana?
Użytkownik korowiow edytował ten post 12.05.2009 - |19:02|
Napisano 12.05.2009 - |20:38|
Może po to, żeby była bliżej tego, co ma zniszczyć?P.S. Wie ktoś, po co oni chcą wynosić bombę, skoro i tak ma być zdetonowana?
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali
Napisano 12.05.2009 - |20:54|
Jakiś czas temu w jednostce bombowców strategicznych zapowiedziano poważne ćwiczenia. Włącznie z wylotem z kompletem uzbrojenia bojowego. Przyjechała wizytacja ważnych szyszek, łącznie z jakimś generałem, bohaterem Wielkiej Wojny Ojczyźnianej. Delegacja stoi sobie spokojnie na lotnisku, obok pasa startowego, obserwują pułk podczas ćwiczenia "Alarmowe poderwanie jednostki". Samoloty startują parami, jedna szybko za drugą, nawracają. Nagle...
...od jednego z samolotów coś się oderwało. Podobne do bomby. Cała delegacja przerażona zaiwania do rowów, tylko jeden generał został. I chichotał jeszcze do tego. Bomba upadła, parę razy się odbiła, pobujała i uspokoiła. Oficerowie wyleźli z rowu. Brudni, jak świnie, bo to po deszczu było. Podchodzą do generała, pytają:
- Towarzyszu generale, dlaczego nie uciekaliście, a jakby wybuchła?
- A po co się chować? Toż to jądrówka.
Napisano 12.05.2009 - |22:56|
Wydaje mi się, że bomba musi zostać zdetonowana w epicentrum, czyli w Swanie. Jeśli energie o przeciwnych wektorach spotkają się właśnie tam, to wzajemnie się zniwelują i zniszczenia będą relatywnie małe - podejrzewam, że właśnie taki wyjaśnienie zaserwują nam scenarzyści. Nie jestem tylko pewien, czy bomba faktycznie wybuchnie w 1997. Coś mi się wydaje, że już to widzieliśmy - w 2004, gdy Desmond przekręcił kluczyk.
Napisano 13.05.2009 - |07:17|
Napisano 13.05.2009 - |14:30|
Napisano 13.05.2009 - |16:22|
Daniel powiedział, że w trakcie Incydentu dojdzie do uwolnienia energii 30 tyś. razy większej niż ta zgromadzona pod Orchideą. Wiemy, że przekręcenie koła powoduje JEDNORAZOWE przesunięcie Wyspy, więc co spowoduje uwolnienie energii spod Łabędzia? Przesunięcie Wyspy wiąże się także z zawirowaniami w czasie, więc może być tak, że użycie kluczyka przez Desmonda spowodowało wielokrotny efekt, który manifestuje się tym że Wyspa ciągle skacze w czasie i przestrzeni od czasów Starożytnych! Wiemy, że czas jest tu pojęciem względnym, więc jest to raczej możliwe. Wyjaśnia to także dużą rolę naszych głównych bohaterów, którzy są w centrum najważniejszych wydarzeń i wg mnie oddziałują na wydarzenia z przyszłości i przeszłości! Nie wiemy jeszcze czym dokładnie będzie Incydent, ale biorąc pod uwagę względność czasu może się okazać, że zwykły robol, który będzie najbliżej uwolnionej energii jest... Jacobem
Napisano 13.05.2009 - |20:29|
Napisano 13.05.2009 - |20:51|
ALE... gdyby daniel wiedział że ten jego pomysł z jughedem nic nie zmieni i postanowiłby nie zrobić tego/czyli nie gadać o możliwości zmiany przeszłości/ to jednak uwarzam że zmienił by przyszłość.
ps. mam nadzieję że mimo tego że jutro kolejny odcinek to nie porzucicie tego wątku
Napisano 13.05.2009 - |21:47|
Daniel zmieniłby przeszłość jeśliby nic nie zrobił ale tego nie wiedział. I teraz przez niego będzie Incydent... Przeznaczenie zdaje też się spełniać w przypadku Jacka, który pewnie doprowadzi do wybuchu bomby.
Skoro Richard powiedział, że widział jak umierali to raczej nie zostaną w czasach Dharmy, pewnie eksplozja znowu przeniesie ich w czasie - np. w starożytność
Napisano 15.05.2009 - |20:59|
Napisano 07.08.2010 - |11:15|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »