Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skąd pomysł na avatar?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
276 odpowiedzi w tym temacie

#81 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 10.11.2003 - |13:23|

A więc pora na kolejny avatarek :D . Jak widać wróciłem do korzeni :rolleyes: . Mam już kolejny na tapecie. Może niedługo zainstaluję także w tym samym klimacie, no może z pewną drobną wstawką ale to już niedługo B) .
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#82 Dilbercik

Dilbercik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 10.11.2003 - |13:38|

Moj jaki jest kazdy widzi :-) B)
  • 0

#83 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 19.11.2003 - |17:04|

A więc pora na kolejny avatarek  :D . Jak widać wróciłem do korzeni  :rolleyes: .

Ten również, Ci się udał. Może i ja pomyślę, o czymś ruchomym? Chyba nawet mam pewien pomysł...
  • 0
There are 10 types of people in this world.
Those who understand binary and those who don't.

#84 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 19.11.2003 - |22:49|

A więc pora na kolejny avatarek  :D . Jak widać wróciłem do korzeni  :rolleyes: .

Ten również, Ci się udał. Może i ja pomyślę, o czymś ruchomym? Chyba nawet mam pewien pomysł...

Zrób tak by te matrixowe znaczki na twoim avatarze spadały, jak w oryginale :P
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#85 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 20.11.2003 - |13:51|

Zrobienie czegoś takiego jest jak najbardziej możliwe. Wystarczyłoby w 3dsmaxie wyrenderować film ze spadającymi znaczkami, a następnie podpiąć pod niego napis. Chciałem to zrobić, ale doszedłem do wniosku, że odpowiednie rozmiary pliku, oznaczają małego i nieczytelnego gifa, poza tym nie miałbym jak uniknąć przeskoku pomiędzy zapętlaniem obrazka. (Chyba, że bym sam narobił takich znaczków.)

Zastanawiam się nad czymś innym, w konwencji bardziej fantasy niż s-f. Niemniej muszę troszkę jeszcze pomyśleć.
  • 0

#86 LechNik

LechNik

Organizator

• VIP
  • 98 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 20.11.2003 - |15:42|

Witam
mój avatarek to chyba ja w dzieciństwie :P , a tak naprawde spodobał mi sie ten maluszek :D

PS MIRAX

Mój avatar też pochodzi ze świata Star Wars. Jest to mianowicie pani nazwiskiem Mirax Terrik Horn.
Pewnie też to większości nic nie mówi, więc wyjaśniam, że Mirax jest przyjaciółką Wedge'a. Tak, przyjaciółką i nic więcej!

nie tylko przyjaciółką jest żoną, tak ŻONĄ Horna - musisz poczytać troche ksiażek ;)
  • 0
A przecież nie cały umieram!
To co we mnie niezniszczalne trwa!
Teraz staje twarzą w twarz z Tym który jest!

Jan Paweł II

#87 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 20.11.2003 - |18:41|

Zrobienie czegoś takiego jest jak najbardziej możliwe. Wystarczyłoby w 3dsmaxie wyrenderować film ze spadającymi znaczkami, a następnie podpiąć pod niego napis. Chciałem to zrobić, ale doszedłem do wniosku, że odpowiednie rozmiary pliku, oznaczają małego i nieczytelnego gifa, poza tym nie miałbym jak uniknąć przeskoku pomiędzy zapętlaniem obrazka. (Chyba, że bym sam narobił takich znaczków.)

Zastanawiam się nad czymś innym, w konwencji bardziej fantasy niż s-f. Niemniej muszę troszkę jeszcze pomyśleć.

Mathix nie trzeba aż tak kombinować. Zresztą co tu dużo mówić mam coś dla Ciebie. Zobaczysz to ocenisz B) :D
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#88 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 21.11.2003 - |13:35|

Mój Avatar pochodzi z STAR TREK , jest to przedstawiciel gatunku 8472

czasai jest Valdore ( najnopwasza romulańska zabawka ) albo alterntywne logo Gwiezdnej Floty

Valdore :
Dołączona grafika

alt. logo GF :
Dołączona grafika

update
i to mnie w****** , tak czy siak przenosze stronkę na friko.pl , bo server piwoszy jest ostanio wolny ; jak tylko przenisoę stronkę to zmienię linki do obrazków

update 2 : avatary juz poprawione

Użytkownik reyden edytował ten post 22.11.2003 - |12:24|

• 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#89 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 22.11.2003 - |17:40|

Nareszcie udało mi się zrobić avatarka, który przypadł mi bardziej do gustu. Zapewne będę miał go dłużej ale to się zobaczy. Miałem dzisiaj ochotę trochę się pobawić i tak wygląda efekt mojej pracy.
  • 0

#90 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 25.11.2003 - |19:22|

Ja zwykle zrobiłeś świetny avatarek. Czyżby to Serafin? :)

Największym problemem z ruchomymi obrazkami jest zapętlenie. Zazwyczaj trudno jest sprawić, aby nie był widać "skoku".
  • 0

#91 M.M

M.M

Starszy sierżant

• VIP
  • 808 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.11.2003 - |20:40|

Mi się to kojarzy z Buddą. A sam awaterek jest ciekawy. :D
  • 0

#92 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 26.11.2003 - |16:06|

Próbowałem sobie zrobić ruchomy i wyglądałby fajnie gdyby mógł być większy i mógł więcej ważyć (więcej klatek). Tak skacze i jest brzydki.
Dołączona grafika
Fe.

A powinien wyglądać tak...

Użytkownik mathix edytował ten post 27.11.2003 - |10:05|

• 0

#93 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 26.11.2003 - |19:07|

Ja zwykle zrobiłeś świetny avatarek. Czyżby to Serafin? :)

Największym problemem z ruchomymi obrazkami jest zapętlenie. Zazwyczaj trudno jest sprawić, aby nie był widać "skoku".

Dzięki. Zgadłeś to Serafin. Trudno jest zrobić tak aby nie było widać skoku, szczególnie przy zmianie tła ruchomego (chociaż jest to możliwe). Napis jest za mały żeby widać było co tam się dzieje ale tam także opadają literki i jest już dużo płynniej.
  • 0

#94 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.11.2003 - |10:39|

Podczas robienie pierścienia wpadłem na inny pomysł ruchomego (albo nie, jeśli ruchomy nie wyjdzie) avatara, także związanego z LotR. Pomęczę się troszę i może wyjdzie.
  • 0

#95 Wiluss

Wiluss

Szeregowy

• Użytkownik
  • 54 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 04.12.2003 - |14:23|

a ja mam taki o to Avatar hehe bede orginalny.
  • 0
Life is what happens when you
plan to do other things -John Lennon

#96 Ryfa

Ryfa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 04.12.2003 - |15:12|

Ja swojego wkleiłem ....bo każdy tu coś ma. Aten najbarzdziej nam odpowiadał...
  • 0

#97 Apophis_

Apophis_

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 124 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.12.2003 - |19:25|

A mój przedstawia... moją ulubioną postać z Stargate'a - Apophisa_! Jestem oryginalny?
  • 0

#98 dave

dave

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 08.12.2003 - |00:57|

Mój avatarek, to obrazek z odcinka serialu s-f którego jestem ogromnym fanem Babylon5.

Jest to fotka z odcinka IIRC 3x11 Severed Dreams w którym definitywnie kształtuję się dalsza fabuła Babylon5. Sheridan i spólka obracają się przeciwko Ziemi. Punkt bez powrotu. Dzięki wspaniałej muzyce i montażu zdjęc efekt jest porażający :) ... Sama fotka to wykonujący manewr "kamikaze" okręt Hiroshi (Rebelianci) na okręcie lojalnym Ziemi.
  • 0

The Corps is Mother, The Corps is Father

[Babylon5-Cały][B5:Crusade-Cały][EFC-3sez][Farscape-3sez][StarGate SG1-4s]
[SAAB-Cały][ST:Enter-2s][ST:DS9-2s][ST:TNG-2s][ST:Voy-3s][X-Files-6s]

#99 mathix

mathix

Sierżant

• VIP
  • 686 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.12.2003 - |15:48|

Sama fotka to wykonujący manewr "kamikaze" okręt Hiroshi (Rebelianci) na okręcie lojalnym Ziemi.

Szczerze mówiąc to nie domyśliłbym się. Trudno zauważyć tu w ogóle statek. Niestety forum nie pozwala na większe obrazki.
  • 0

#100 Tenchi

Tenchi

Fotoreporter

• VIP
  • 110 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.04.2004 - |01:17|

Odpowiedź na opinie gazeboo z tematu Witam

btw: Tenchi bardzo podoba mi się Twój avatar, niby to tylko wrota, ale ten wir wydaje się wciągać, no i lubie niebieski

Z godzine zajelo mi narysowanie go. Z założenia miało to przypominać wrota z odcinka 2x16 A Matter Of Time, gdzie otwarto je na czarną dziurę, ale wyszło jak wyszło. :)

Nota: Temat przeniesiony bo przez trzy kolejne posty rozwinęła się dyskusja offtopicowa na temat avatara...
  • 0
[www.hatak.pl]
Support & Programmer

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych