Alien
Napisano 01.05.2009 - |20:11|
lata '70 - Obcy I - prawdziwe SciFi/Horror
lata '80 - Obcy II- marines i jatka na całego, w tej dekadzie nakręcono też takie hity jak Terminatory 1,2 (podobne na swój sposó
lata '90 - Obcy III no dekadencko i efekciarsko (jak na kino tej dekady standard)
no i Obcy IV z początku tej dekady - nowoczesne SciFi którego w podobnych klimatach (lepszych lub gorszych) było wiele. A że te lata to masowe wykorzystywanie sprawdzonych produktów to mieliśmy też AllienvsPredator I i II.
Tak więc Obcy V według mnie będzie różne od innych części (bo każda część była inna) jak zwykle ciekawe, i na swoim równym dobrym poziomie.
KWAKMOWA, czyli mówienie podobne do kwakania kaczki. Jest to jedno z tych
ciekawych słów, które mają dwa przeciwstawne znaczenia. W odniesieniu do
wroga stanowi obelgę; w odniesieniu do kogoś, z kim się zgadzasz,
komplement… "Rok 1984" - G. Orwell.
Napisano 01.05.2009 - |20:38|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 01.05.2009 - |21:02|
-nie będzie przekleństw i wulgaryzmów
-nie będzie krwi, flaków i tryskających mózgów z czaszek
-podobnie jak w Alien 3-4 nikt nie będzie palił papierosów, choć w 1-2 szło kilka paczek
-będzie natłok efektów komputerowych
-fabuła i postacie płaskie jak horyzont
Nie wiem czym mam ochotę na ten film. Podobno Scott ma pomysł na prequel ale sam nie wiem. Przerażają mnie zapowiedzi tego co mają robić. Skoro Rodrigez ma robić Predatora 3 to we wszystko uwierzę. Żeby tylko jakiś bałwan nie zabrał się Blade Runnera 2.
#84 Gość_Lowrey23_*
Napisano 01.05.2009 - |21:20|
Hmm. Sądząc po tym co się w tej dekadzie wyprawia (Transformers, Cloverfield, The Day the Earth Stood Still, Babylon A.D. itd.) to mam nadzieję, że Alien V będzie wyjątkiem ;]
Co ty chcesz od Transformersów ? co do reszty oczywiście się zgadzam dno i 100 metrów mułu:-)
EDIT:
Polecam obejrzeć trailer Transformers Revenge Of The Fallen jednym słowem miazga:-) Megan Fox na motorze UFFF :-)
EDIT 2 :
Nie mogę znaleśc tematu o Transformersach ;/ wyszukiwarka nic nie znalazła;/
Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 01.05.2009 - |21:29|
Napisano 01.05.2009 - |21:22|
PS: Trailery na nic się zdadzą. Megan Fox mnie nie rusza.
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 01.05.2009 - |21:33|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 01.05.2009 - |22:03|
właśnie prequele są charakterystyczne w tym momencie więc jezeli Scott coś na ten temat napomknął to w sumie wpisuje się w to co napisałem wcześniej, mam osobistą nadzieję, że zanim sfinalizują projekt prequele wyjdą z mody i Obcego ta choroba ominieJeśli powstanie Alien 5 to możemy być pewni jak w banku że w filmie:
-nie będzie przekleństw i wulgaryzmów
-nie będzie krwi, flaków i tryskających mózgów z czaszek
-podobnie jak w Alien 3-4 nikt nie będzie palił papierosów, choć w 1-2 szło kilka paczek
-będzie natłok efektów komputerowych
-fabuła i postacie płaskie jak horyzont
Nie wiem czym mam ochotę na ten film. Podobno Scott ma pomysł na prequel ale sam nie wiem. Przerażają mnie zapowiedzi tego co mają robić. Skoro Rodrigez ma robić Predatora 3 to we wszystko uwierzę. Żeby tylko jakiś bałwan nie zabrał się Blade Runnera 2.
zresztą i tak chcę i obejrzę kolejny film pod nazwą Allien nieważne kto go nakręci i jaki będzie miał na niego pomysł
Użytkownik Hugoul edytował ten post 01.05.2009 - |22:04|
KWAKMOWA, czyli mówienie podobne do kwakania kaczki. Jest to jedno z tych
ciekawych słów, które mają dwa przeciwstawne znaczenia. W odniesieniu do
wroga stanowi obelgę; w odniesieniu do kogoś, z kim się zgadzasz,
komplement… "Rok 1984" - G. Orwell.
Napisano 10.05.2009 - |03:19|
W III czesci akurat byly papierosy. Pamietam do tej pory sceny jak gosciu z jakiejs skrzyneczki wyciagal garasc, a czy byly palone tego pewien nie jest bo nie pamietam. Co do IV to daje sobie reke uciac ze cos bylo palone, chyba cygaro. A co do tego kilka paczek w 1 i 2 to bym az tak nie przesadzal.
Jak bedzie 5 to mam nadzieje, ze nie zrobia tego to co sie stalo z Alien vs Predator II. Bo byl to chyba najbardziej spartolony film na swiecie i moje najwieksze zawiedzenie, gdzie juz nie gniew, a smutek sie pojawia z tego co zrobili.
Napisano 27.10.2012 - |21:07|
Użytkownik xetnoinu edytował ten post 27.10.2012 - |21:10|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych