Skocz do zawartości

Zdjęcie

Castle

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
136 odpowiedzi w tym temacie

#81 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 08.01.2011 - |15:44|

Od 28 lutego na Universal Channel będzie można oglądać 3 sezon serialu "Castle". Emisja w poniedziałki o 21:00.
  • 0

#82 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 23.02.2011 - |19:07|

wszystkie 2-odcinkowe i związane z zabójstwem matki Beckett odcinki są bardzo dobre ale ostatni był genialny! że też trzeba tydzień czekać na dalszą część :angry:
  • 0

#83 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 24.02.2011 - |19:30|

"Castle" w wydaniu "24" - uwielbiam! I jeszcze o Jacku Bauerze wspomnieli nawet :D Nieźle! Odcinek świetny, jak każdy "dwupartowiec". Aczkolwiek na końcu brakowało mi troche logiki, skoro odkryli bombę to czemu od razu nie dzwonili do tego ich kapitana, tylko wdawali się w strzelanine i dali się zamknąć w tym pomieszczeniu :) W każdym razie, na part 2 czekam z wypiekami na twarzy i bardzo się cieszę, że ABC nie anulowało serialu po 1 sezonie, a przecież takie były obawy...
  • 0

#84 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 02.03.2011 - |20:09|

3x16-17
Jak ogólnie oceniam Castle jako serial przyjemny do oglądania, choć bez większych emocji, tak tym razem muszę przyznać, że 2 ostatnie odcinki im się udały.
Gdybym przyznawała oceny, dostaliby stopień wyżej za Bauera :D
  • 0

#85 sephia

sephia

Plutonowy

• Użytkownik
  • 353 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 03.03.2011 - |15:45|

Zakończenie tego dwugodzinnego odcinka aż nazbyt w stylu "Castle". Szczerze to wyrwanie kabli z bomby nie podobało mi się w ogóle. Cały part 1 i 35 minut part 2 budowali taką fajną, mroczną atmosferę, w którą się człowiek wkręca, tylko po to, by na końcu wybuchnąć śmiechem. Fajnie, ale dla mnie pozostaje niesmak. Może to tęsknota za 24 tak działa :)
  • 0

#86 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 03.03.2011 - |21:35|

Ktoś wie co się stało z serialem na TVP2? Chciałem dzisiaj obejrzeć ale dali House'a.
  • 0

#87 cymrean

cymrean

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 503 postów

Napisano 03.03.2011 - |21:42|

Wyglada na to ze jakis polski serial sie zaczal wiec Castle poszedl w odstawke. Za tydzien w planie tez nie ma Castle'a.
  • 0

#88 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 04.03.2011 - |09:59|

Jak zawsze TVP zagrywa sobie po swojemu, nie przepadam specjalnie za Castle'm, ale emisja w telewizji mobilizowała mnie żeby trochę się odprężyć w czwartkowe wieczory i pooglądać rozwiązywanie zagadki kryminalnej przez Castle'a i Beckett. TVP zapowiedziała, że napewno w tym roku wyemituje pozostałe odcinki II sezonu. Ja poczekam, bo jakoś nie mógłbym tego serialu oglądać jednym ciągiem.
P.S. Jako że zasiadłem przed TV obejrzałem ten nowy polski serial Vegi - "Instynkt", jak się całkiem ciekawie zaczęło tak im dalej tym większe niedorzeczności, nudne śledztwo i zamieszanie z poplątaniem.

Użytkownik Macmax edytował ten post 04.03.2011 - |10:03|

• 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#89 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 05.03.2011 - |13:14|

No właśnie, byłoby zbyt pięknie, gdyby TVP poleciała bez przerywania... poczekamy...

Natomiast 24 meets Castle, czyli epy 3x16-17 też bardzo mi się podobały, chociaż oglądając śmiałam się trochę, że Beckett wybitnie nie nadaje się do zabawy w przesłuchania a'la 24... hehe, przy Bauerze to by na zawał zeszła, ten gościu u Castle'a to tego terrorystę pogłaskał po główce w porównaniu z tym, co zrobiłby z nim Jack :D
  • 0
Dołączona grafika

#90 marcin

marcin

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 201 postów
  • MiastoGrudziądz

Napisano 05.03.2011 - |15:02|

Natomiast 24 meets Castle, czyli epy 3x16-17 też bardzo mi się podobały, chociaż oglądając śmiałam się trochę, że Beckett wybitnie nie nadaje się do zabawy w przesłuchania a'la 24... hehe, przy Bauerze to by na zawał zeszła, ten gościu u Castle'a to tego terrorystę pogłaskał po główce w porównaniu z tym, co zrobiłby z nim Jack :D

Co ciekawe, Beckett jako "Collette Stenger" miała być okazję przesłuchiwana przez Jacka. Dla przypomnienia: 24.wikia.com :)
  • 0
Everything happens for a reason!

#91 Cr@sH

Cr@sH

Starszy kapral

• VIP
  • 258 postów
  • MiastoBournemouth

Napisano 17.05.2011 - |18:30|

no co za cliffhangera dali wsumie wiedzialem ze bedzie ale nie az taki
teraz tylko kilka miesiecy czekania na kolejne odcinki
  • 0
15.05.2012 Diablo 3

#92 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 18.05.2011 - |19:45|

Zaszaleli w finale. Tożsamość osoby zamieszanej w sprawę matki Beckett sugerowano nam od początku odcinka, ale i tak byłam zaskoczona. Cliffhanger mocny, ale skoro wiadomo, że będzie następny sezon... Mnie by pasował taki koniec serialu, bo jakoś średnio chce mi się oglądać dalej.
I jeszcze jedno - rzadko w serialach tego typu zwracam uwagę na muzykę, bo przeważnie jest "niesłyszalna", ale w tym odcinku wyróżniła się na plus.
  • 0

#93 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 27.06.2011 - |22:19|

Sezon II za mną - serial przyjemny, ale lekki, sporawy proste i raczej bez zaskoczenia, wyróżniłbym tylko 4 odcinki: 2x13, gdzie Kate rozwiązuje sprawę zabójstwa swojej matki, naprawdę dobry, mocny epizod, następnie dwuodcinkowiec 2x17-18, niezłe ukazanie inteligentnego przeciwnika, który upatrzył sobie Beckett jako Nikki Heat i dodatkowo Dana Delany jako agentka FBI.
I zakończenie 2x24, gdzie sprawa kryminalna była w cieniu coraz większego pożądania i napięcia seksualnego między Castlem i Beckett, zresztą te ich wzajemne relacje i dialogi są najlepszą stroną tego przeciętnego, bądź co bądź serialu - 6/10 za całość.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural

#94 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 23.07.2011 - |22:07|

W trybie ekspresowym przejechałem po 3 sezonie, ogólnie bardzo średnio, kilka odcinków o matce Beckett dobrych, a może i nawet bardzo dobrych, ale jako całość męczy, przynajmniej mnie, i nie wiem gdzie ma zmierzać kolejny sezon? po co i w jakim celu?
Wyróżnić można odcinki 3x10, 3x11, i przede wszystkim 3x13 i 3x24, pozostałych spokojnie można nie oglądać, porównywalny z Mentalistą, choć gorszy - 6/10.
  • 0

#95 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 24.07.2011 - |08:54|

bo to nie jest serial na oglądanie ciągiem tylko na godzinę relaksu w tygodniu :rolleyes:
  • 1

#96 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 24.07.2011 - |13:44|

Podobnie zresztą Mentalista (który scenariuszowo i aktorsko jest jednak nieco gorszy).
  • 0
http://magory.net - moja strona

#97 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 25.09.2011 - |22:17|

IV.01
i po pierwszym epie z 4 sezonu, nie było najgorzej, choć sprawa kryminalna słaba i dziwnie szybko rozwiązana, ciekawsze rzeczy dzieją się w wiadomej sprawie śmierci matki Beckett, a także w relacjach Beckett- Castle, denerwuje mnie że Kate zgrywa jakąś cnotkę niewydymkę jeśli chodzi o kontakt z Castle'm, powinien już sobie odpuścić - 7/10.
  • 0

#98 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.09.2011 - |07:59|

najgorsze jest że odcinki o matce mimo że najlepsze to są dawkowane co 10 odcinków i potem za cholerę nie pamiętam o co chodziło... przydało by się wynaleźć wszystkie w których był to motyw przewodni i obejrzeć ciągiem żeby poskładać to do kupy

poza tym start całkiem przyjemny, Beckett ma znowu dłuższe włosy, za dwie serie będzie miała do pasa :P sprawa rozwiązana szybko bo była wątkiem pobocznym, gładko przeszli od wątku głównego do procedurala, może ewentualnie Beckett będzie miała jakieś schizy...

poza tym córeczka tatusia dorosła nam w oczach :D
  • 0

#99 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 25.02.2012 - |14:48|

Nie wiem czy są tu jacyś stali fani Caste, ale dwa ostatnie odcinki z CIA w roli głównej były tak dobre, że należy się za to wpis :) Czuję, że scenarzyści nawiązali nowy wątek główny z ojcem Ricka bo chyba nie po to cały czas akcentowali, że nasz pisarz nie zastawia żadnej sprawy bez zakończenia. Ogólnie bieżący sezon nie odbiega poziomem od reszty - czyli do morderstwa do morderstwa - ale zawsze się miło ogląda.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#100 Kraven

Kraven

Kapral

• Użytkownik
  • 224 postów

Napisano 25.02.2012 - |17:51|

Nie wiem czy są tu jacyś stali fani Caste, ale dwa ostatnie odcinki z CIA w roli głównej były tak dobre, że należy się za to wpis :)

Faktycznie wyraźny wzrost poziomu, ale dwuczęściówki w wydaniu Castle juz to do siebie mają , że miło się je ogląda.
Oczywiście nie obeszło się bez kilku kretynizmów, ale najważniejsze jest to, że po kilku nudnych odcinkach ( na jednym nawet przysnąłem) w końcu jakaś ciekawa sprawa. Teraz pewnie powrócą zapychacze a ostatnie dwa odcinki będą dotyczyły papcia Ricka albo mamci Kate.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych