Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 084 - S05E02 - The Lie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#81 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 26.01.2009 - |22:07|

Słuszne spostrzeżenie, też to zauważyłem ;)

Odpowiedź w stylu Bena, czyli nic nie jest powiedziane, że Locke nie żyje... możliwe, że wyspa go "ożywi" jeśli jest dla niej wyjątkowy. Albo jakieś zawirowania czasu mogą sprawić, że spotkają Locke'a w innym czasie.

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 26.01.2009 - |22:08|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#82 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 27.01.2009 - |00:14|

A kto powiedział ze Daniel mówi prawde... tu w Lost wiele rzeczy mówionych czesto okazywało sie potem nie prawdziwe...

Jak tak to widzę jak szykuje się następujący dialog:

Locke (czy ktoś inny): - Ben, mówiłeś, że kto przekręci kółko nigdy nie może wrócić.
Ben: - Kłamałem...
  • 0

#83 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 27.01.2009 - |07:23|

Poza wyspą w tym momencie Locke raczej na pewno nie żyje. Gdyby był w stanie śpiączki (pajączki, jak z Nikki i Paulo), nie byłoby potrzeby przechowywania go w chłodni. A raczej nie widzę innego powodu oddawania go "pod opiekę" Pani Rzeźniczki :)

@Grzebul
Ben przyznający się do kłamstwa?
Świat się kończy :lol:
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#84 kaczor

kaczor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 27.01.2009 - |11:46|

Poza wyspą w tym momencie Locke raczej na pewno nie żyje. Gdyby był w stanie śpiączki (pajączki, jak z Nikki i Paulo), nie byłoby potrzeby przechowywania go w chłodni. A raczej nie widzę innego powodu oddawania go "pod opiekę" Pani Rzeźniczki :)

@Grzebul

LOL dobry tekst

nie jest powiedziane ze jest tylko jedna timeline...czy ja cos przeoczylem?

ewidentnie locke zostanie "wskrzeszony":) tzn w momencie powrotu na wyspe. Gdyz w realu to niestety juz kaput. Mi nadal cos podpowiada ze Locke jest jakims spiritem wyspy, odpowiednikiem/wyslannikiem Jackoba/podroznikiem w czasie/cos w ten desen.

Przez te wedrowki w czasie juz tak tworcy zamotali, ze tu wszystko sie moze zdarzyc

http://wiadomosci.on...l,kioskart.html ot apropo katastrof
  • 0

#85 mdag

mdag

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 27.01.2009 - |13:35|

@Grzebul

O ile mnie pamięć nie myli Ben już wypowiadał słowa "Kłamałem", lub "nie do końca mówiłem prawdę" ;)

ewidentnie locke zostanie "wskrzeszony":) tzn w momencie powrotu na wyspe. Gdyz w realu to niestety juz kaput. Mi nadal cos podpowiada ze Locke jest jakims spiritem wyspy, odpowiednikiem/wyslannikiem Jackoba/podroznikiem w czasie/cos w ten desen.

Przez te wedrowki w czasie juz tak tworcy zamotali, ze tu wszystko sie moze zdarzyc

http://wiadomosci.on...l,kioskart.html ot apropo katastrof

Lock może stać się kolejnym Christianem,

Pamiętajmy, że Jack trumnę już raz przewoził ;)

Użytkownik mdag edytował ten post 27.01.2009 - |13:37|

• 0

#86 kaczor

kaczor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 88 postów

Napisano 27.01.2009 - |14:21|

O ile mnie pamięć nie myli Ben już wypowiadał słowa "Kłamałem", lub "nie do końca mówiłem prawdę" ;)

racja, o tym zapomnialem. Ile to szczegolow czlowiekowi z 1 sezonu umyka:)

Użytkownik kaczor edytował ten post 27.01.2009 - |16:30|

• 0

#87 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 27.01.2009 - |17:58|

A dokładnie to w 3x20, kiedy przyznaje się Locke'owi, że nie urodził się na wyspie.

Dokładnie o tym samym pomyślałem. Więcej: przypuszczam, że ktoś kiedyś przywiózł trumnę z Jacobem.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#88 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 27.01.2009 - |18:05|

Jeszcze mówi "kłamałem" w TTLG kiedy Mihhail i Richard mówią, mu że myśleli, że stacja jest zalana, a Bonnie i Greta siedzą w Kanadzie..
W 4 sezonie też przyznawał sie niejednokrotnie.
  • 0

#89 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 27.01.2009 - |18:26|

Taka mała refleksja:
Skoro Ben siedzi w Los Angeles.
A Des ma się udać do Oxfordu.
To jakim cudem Ms. Hawking ma być matką Faradaya?
:P
Proste jak drut, dopiero teraz na to wpadłem :D
  • 0

#90 ajka74

ajka74

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.01.2009 - |22:49|

Taka mała refleksja:
Skoro Ben siedzi w Los Angeles.
A Des ma się udać do Oxfordu.
To jakim cudem Ms. Hawking ma być matką Faradaya?
:P
Proste jak drut, dopiero teraz na to wpadłem :D

bo jej tam nie zastanie ;)
a zdjęcie w klasztorze w ktorym przebywał Des na którym jest p. Hawking? to było raczej w Anglii a nie LA
  • 0

#91 krtekkk

krtekkk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów
  • Miastogorlice

Napisano 28.01.2009 - |00:32|

jak dla mnie to new sezon nieźle się zaczął. próbuje się w tym wszystkim połapać:) pozdrawiam i witam po dość długiej niebytności na forum:)
  • 0

#92 Matheenn

Matheenn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28.01.2009 - |21:04|

Nie czytałem poprzednich wypowiedzi w całości ale jak widzę większość jest zachwycona tym nowym sezonem. Ja będę bardziej pesymistyczny i powiem wprost że serial spadł na psy. Po klęsce dla mnie jakim był 4 sezon liczyłem że 5 mnie zachwyci.. Wielkie zapowiedzi i szum na ten temat tym bardziej mnie do tego przekonywały.. A tu ciach siadam w dniu premiery do odcinków.. pierwszy nuda... drugi totalna nuda i bezsens .. dziwne cofanie się w czasie po "50 razy" i jakieś wymyślanie nowych wątków na siłę.. tu nie ma co komentować po prostu zawiodłem się na tym serialu wraz z końcem 3 sezonu i z odcinka na odcinek jest coraz gorzej.. ciekawe co w 3 odcinku dadzą.. aż się boję..
  • 0

#93 ajka74

ajka74

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 29.01.2009 - |17:28|

bo jej tam nie zastanie ;)
a zdjęcie w klasztorze w ktorym przebywał Des na którym jest p. Hawking? to było raczej w Anglii a nie LA

cytuje sama siebie ;) ale miałam rację że jej tam nie będzie :)
  • 0

#94 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.06.2010 - |10:25|

Średni odcinek, jedynie ciekawy wątek z Hurleyem i jego rodzicami. Śmieszna akcja na Wyspie z atakiem ognistych strzał, tam już chyba wszystko było - nie zdziwię się jak zobaczę czołgi i oddział marines:) Dużo słabszy od 1 tak na zaledwie 7/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych