Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolekcjonerskie wydania filmów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

#81 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 05.12.2008 - |19:40|

Jeśli chodzi o Hardware to się zgadzam , prawdziwy, surowy, unikatowy film. I do tego w jakiej obsadzie i z jaką muzyką. :)

Wracając do TDK to aż mnie naszło aby wypowiedzieć się o lektorze bom sobie z ciekawość go odpalił i ........
O matko ale chała to ewidentny przykład dla przeciwników lektora jak on psuje film.
Coś strasznego, dokładnie ten gościu PSUJE film, kompletne dyletanctwo.
Dawno nie słyszałem tak zrypanego lektora , w sensie technicznym - chodzi o sposób czytania.
Zwykła amatorszczyzna, czasami człowiek się zastanawia czy to czytała żywa osoba.

Wygląda to tak jakby ktoś wcześniej na odwal się nagrał wszystkie linie dialogowe a potem inny misiu usiadł przed kompem i tak pi razy oko zaczął wstawiać poszczególne kwestie w prawie dobre miejsca kiedy to dana kwestia powinna paść.
Do tego oczywiście lektorowi albo chciało się lać albo się bardzo spieszył na autobus do domu i czasami to zapieprza jakby miał ciśnienie - zero zgrania z atmosferą danej sceny. :o A innym razem czyta chwilę normalnie a potem znowu zapieprza.
I wygląda to właśnie jak pocięta i sklejona składanka nagranego wcześniej lektora w ciągu kilku dni o różnym tempie czytania a teraz to połączyli.
WTF :blink: PORAŻKA na całego.

Coraz częściej piszę w wstawionych wydaniach seriali od Imperiala [lektor+napisy+tłumaczone dodatki] ,że Galapagos powinno się od nich uczyć [choć i Imperial ma wtopę przy Iron Manie].
I tu jest kolejny tego przykład jak ta firemka najzwyczajniej w świecie ZLEWA sobie swoją pracę , wydania, klientów i reprezentuje tylko poziom zwykłej amatorszczyzny.
A potem tylko jęczy o piractwie i że nie ma co wydawać.
Ale jak się reprezentuje taki poziom wydawania to .................. normalnie szkoda słów.

Podsumowując lektor w TDK to kompletny nie wypał, a ten kto to robił, montował, i wypuścił to na jego miejscu nigdy w życiu bym się tym nie chwalił. :ph34r:

Ok aby mi się tu teraz nie zaczęła standardowa polemika w sprawie lektor kontra napisy.
Bo to nie temat na to.

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.12.2008 - |19:43|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#82 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 06.12.2008 - |22:26|

Za to znowu dwa shitowe jak dla mnie filmy czyli Mumia 3 i WANTED - te to kurna są w wydaniach do koloru do wyboru. :angry:

Jeszcze raz potwierdzam. Dzisiaj przy okazji zajrzałem jeszcze raz Arkadii z nadzieją, że może pojawiło się coś nowego... i pojawiło się, zarówno w Satrunie jak i Empiku, kolekcjonerskie wydanie Wanted. :D
W Empiku było 8-płytowe wydanie Mumii, ale cena była taka (239,99 zł), że nawet jakbym był wielkim fanem tych filmów, nie skusiłbym się na nie.

Poza tym, co mnie bardzo zdziwiło, nie było śladu boksów LOTR-a, których w czwartek było pełno. Również w merlinie z "Wysyłamy w ciągu: 24 godz." zrobiło się "towar trudno dostępny, do 40 dni". Dziwna sprawa.

#83 Grubas

Grubas

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 06.12.2008 - |22:32|

Akurat tak sie sklada ze pracuje w empiku w Arkadii i LOTR schodzi jak woda. We wszystkich salonach.

Mi sie cholernie podoba kolekcjonerskie wydane Godfathera. Piekna sprawa.
  • 0

#84 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 06.12.2008 - |22:37|

Akurat tak sie sklada ze pracuje w empiku w Arkadii i LOTR schodzi jak woda. We wszystkich salonach.

To muszę przyznać, że w ogóle się tego nie spodziewałem. Faktycznie cena około 80 zł jest atrakcyjna, ale to wydanie, jak i filmy, nie jest jakąś nowością.

Mi sie cholernie podoba kolekcjonerskie wydane Godfathera. Piekna sprawa.

Jest niezłe, ale sporym minusem jest fakt, że każdy metalbox jest fabrycznie porysowany - po prostu coś niebywałego.

Użytkownik johnass edytował ten post 06.12.2008 - |22:47|

#85 boscorelli

boscorelli

Redakcja GHN

• VIP
  • 264 postów
  • MiastoBielsko-Biała/Ustroń

Napisano 07.12.2008 - |18:20|

A na Węgrzech można zakupić te lepsze wydania Star Wars, co u nas właśnie się ukazały. Linki: http://www.dvdfutar....=...92b&id=9513 oraz http://www.dvdfutar....=...92b&id=9514

I jeszcze nie długo ukaże się u nich polski "Katyń", u nich jako "Katyn" z węgierskim dubbingiem i napisami. Link: http://www.dvdfutar....=...92b&id=9601

Użytkownik boscorelli edytował ten post 07.12.2008 - |18:21|

• 0

#86 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 07.12.2008 - |18:41|

U nich oba boxy Starłorsów wyjdą tak jak wyszły na zachodzie Europy.
Hm jakoś widzę ,że w dziale z filmami Imperiala powinni zatrudnić osoby z działu seriale bo to ostatnio wydają bardzo porządnie.
Choć może nie bo zaczną znowu paskudzić seriale ale nich się udadzą na szkolenie do działu serialowego. ;)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#87 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.12.2008 - |19:05|

Widział ktoś w MM kolekcje Obcy & Predator??
i mógłby powiedzieć jak to wygląda??
Bo w gazetce pisze ze to wydanie 8 dvd i ciekawy jestem czy to zwykłe powsadzane poprzednie wydania w jeden box czy moze cos wiecej...
Szukałem tego w paru sklepach internetowych i niestety nic nie udało mi sie znalesc...
A do MM mam troche daleko i nie wiem czy opłaca sie po to jechac bo przynajmniej cena jest zachęcająca - 159 zł

Teraz zaczęło się to wydanie pokazywać w sklepach netowych --> http://www.dvdmania....V...a&idf=13576 czy http://oceandvd.pl/i...m...=0&pid=6667
I tak jak widać jest tam tylko 8 płytek z filmami.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#88 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 11.12.2008 - |19:22|

Teraz zaczęło się to wydanie pokazywać w sklepach netowych --> http://www.dvdmania....V...a&idf=13576 czy http://oceandvd.pl/i...m...=0&pid=6667
I tak jak widać jest tam tylko 8 płytek z filmami.

Widziałem to wydanie kilka dni temu w Saturnie i wszystko zgadza się z tym, co pisał Inuki. Tylko cena z kosmosu - 239 zł. :D

#89 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 21.12.2008 - |19:56|

Niedawno podczas katalogowania płytek znowu wzięłam do ręki nasze polskie wydanie filmu POJUTRZE i mnie szlag trafił, na ebay udało mi się nabyć za grosze wydanie brytyjskie, zawartość płyty nr 1 jest dokładnie taka sama jak w naszym wydaniu (tylko u nas dołożyli napisy PL i lektora)... początkowo Imperial miał wydać u nas również wersję 2DVD, ale w ostatniej chwili oznajmił, że będzie tylko wydanie 1 DVD... żeby było fajniej, w nędznym plastikowym pudełku dostaliśmy płytę z wielkim napisem DISC 1 :|

no cóż, wymieniłam sobie DISC 1 z puszki na ten z naszego wydania :)

Dołączona grafika Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0
Dołączona grafika

#90 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 21.12.2008 - |20:13|

Niedawno podczas katalogowania płytek znowu wzięłam do ręki nasze polskie wydanie filmu POJUTRZE i mnie szlag trafił, na ebay udało mi się nabyć za grosze wydanie brytyjskie, zawartość płyty nr 1 jest dokładnie taka sama jak w naszym wydaniu (tylko u nas dołożyli napisy PL i lektora)... początkowo Imperial miał wydać u nas również wersję 2DVD, ale w ostatniej chwili oznajmił, że będzie tylko wydanie 1 DVD... żeby było fajniej, w nędznym plastikowym pudełku dostaliśmy płytę z wielkim napisem DISC 1 :|

Niestety, ale tutaj nie masz racji; Imperial wydał 2-płytowe "Pojutrze" razem z wersja 1DVD. Było to jednak wydanie limitowane, które nie jest już dostępne w sprzedaży, ale za to bardzo często pojawia się na Allegro ;)
  • 0

#91 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 22.12.2008 - |00:20|

skoro wydali, to zrobili to w bardzo dziwny sposób (jeśli coś w ogóle może człowieka w tej kwestii zadziwić)... zależało mi na kupnie tego filmu w wersji 2DVD i w dniu premiery wszyscy hurtem wycofywali oferty na 2DVD, nawet dzwonili do mnie ze sklepu z pytaniem, co mają zrobić z zamówieniem, bo nie będzie 2DVD, ja sama napisałam do wszystkich sklepów na allegro oferujących wydanie 2DVD i wszyscy odpisywali, że sorry, ale 2DVD nieaktualne... więc było ono wybitnie trudno dostępne... ja osobiście nigdy na oczy tego wydania nie widziałam... skoro wszyscy zgodnie twierdzili, że dystrybutor zrezygnował z wydania 2DVD, to po prostu przeszłam nad tym do porządku dziennego...

na allegro aktualnie nie ma wydania 2DVD, a te puszkę udało mi się kupić za 30 zł z wysyłką, więc zdecydowanie Imperialowi już podziękuję :)
  • 0
Dołączona grafika

#92 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.12.2008 - |11:31|

Pisałem gdzieś tam na wcześniejszych stronach o zapowiadanym na styczeń polskim wydaniu "Hellboy II: The Golden Army" ---> http://www.timfilmst...m.pl/?film=2209
Tyle, że nie wiadomo czy to będzie 1 czy 2 płytowe wydanie i czy wyjdzie dokładnie wtedy co jest zapowiadane.

Tak więc dla tych co nie chcą czekać mam dobrą wiadomość bo okazało się, że wydanie angielskie i to 2 płytowe posiada polskie napisy a koszt to ok 12 funtów [ok 65-70zł] ---> http://www.amazon.co...m...6832&sr=1-2
Różnice to właściwie ilość dodatków i w wydaniu angielskim brak polskiego audio. Więc jak ktoś i tak robi zamówienie a okaże się, że polskie wydanie będzie 1 płytowe i nie zależy mu na lektorze to spokojnie może sobie dołożyć do zamówienia to 2 płytowe angielskie wydanie.

Tutaj okładka angielska na dowód polskich napisów.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Trochę namieszałem i źle spojrzałem , to angielskie wydanie ma polskie napisy tylko na dysku dodatkowym. :(

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.12.2008 - |14:02|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#93 M.K.

M.K.

Kapral

• Grupa Hatak
  • 192 postów

Napisano 28.12.2008 - |01:10|

@biku1 z tego co widzę polskie napisy w tym wydaniu są tylko do dodatków, chociaż mogę się mylić.

Polskie jest 1-płytowe, ale napchane dodatkami :)
Ja już przed świętami sprawiłem sobie to wydanie. Przedpremierowo :D Podoba mi się to, że o dziwo jest duża ilość dodatków i co jest ewenementem dodatki te są przetłumaczone (napisy). Oglądać tego z lektorem nie polecam bo dialogi są okrojone, przeinaczone. Napisy, jak często bywa, różnią się od tego, co czyta lektor. Jest to jednak różnica na plus bo tłumaczenie jest bardziej szczegółowe. Denerwować może zwiastun Mumii 3, który wyświetla się, zanim pokaże się menu.

Tekst: Karol Ruciński
Lektor: Tomek Śliwiński
Ewentualnie na Napisy24.pl są FanSuby by M.K. & Highlander :)

Parę screenów z wydania:

Główne menu: (jest animowane, jak wchodzimy w podmenu dodatków ustawień itd. to załączają się fajne animacje)
Dołączona grafika

Podmenu dodatków
- komentarz reżysera (są do niego angielskie napisy)
- ujęcia z planu (polskie napisy), razem 7 filmików
- kroniki reżysera
Dołączona grafika

Zdjęcia z planu
Dołączona grafika

Kroniki reżysera, wypasiony dodatek, zaopatrzony prologiem del Toro.
Do niektórych stron są wstawki filmowe.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

No i wybór języka :)
Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.12.2008 - |11:44|

• 0

#94 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 28.12.2008 - |11:46|

@biku1 z tego co widzę polskie napisy w tym wydaniu są tylko do dodatków, chociaż mogę się mylić.

Faktycznie masz rację doczytałem , że dodatki są z pl subami natomiast sam film już nie. :(
Jakoś się zakręciłem.

Natomiast jeśli chodzi o to wydanie co pokazałeś to faktycznie prezentuje się przyzwoicie choć dziwi mnie, że tyle upakowali oprócz filmu na jedną płytę. Mam nadzieję, że nie wpływa to znacząco na jakość samego filmu. :D

Co do sprawy lektor vs napisy - to ja zawsze stoję za tym aby było jedno i drugi byśmy mieli wybór. A ostatnio sam sobie często z ciekawości robię taki eksperyment i włączam na kilka minut lektora i napisy równocześnie i oglądam w obu wersjach porównując różnice. Czasami wychodzi to naprawdę zabawnie.
Pół biedy kiedy lektor czyta okrojony tekst napisów ale jak zaczyna już "całkiem inne" tłumaczenie z całkiem innymi słowami niż napisy to dopiero widać jak można rożnie interpretować wersję angielską. :D

Użytkownik biku1 edytował ten post 28.12.2008 - |14:00|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#95 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 28.12.2008 - |16:34|

a teraz coś o Polskich wydaniach kolekcjonerskich:
Ostatnio na rynek trafiły 3 filmy, wydane jako wydania kolekcjonerskie: Rejs, Miś oraz Seksmisja. Seksmisja, jako jeden z niewielu świetnych polskich SF trafił w moje ręce. Wydanie jest dobre, ale czy zasługuje na miano kolekcjonerskie, cieżko mi powiedzieć. Poniżej kilka zdjęć, słabej jakości, bo z ręki i komórki:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Użytkownik Toudi edytował ten post 28.12.2008 - |16:35|

#96 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 29.12.2008 - |20:20|

Zapowiedź Hellboy: Złota Armia (Wydanie Kolekcjonerskie) na 2DVD.

#97 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 21.01.2009 - |09:55|

Wyszło też zbiorcze wydanie obu części Hellboya. Ładnie wydane tyle że 2DVD czyli bez dodatków http://www.empik.com...tIndex=65389355
  • 0

#98 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 21.01.2009 - |16:26|

Właśnie też się nad nim zastanawiałem ale skoro taki golas-same filmy to sobie to odpuszczę i wolę to rozszerzone wydanie na 2 płytkach.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#99 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.01.2009 - |12:54|

Dołączona grafika

Dla tych co jeszcze nie mają wydaje mi się, że to wydanie "Obcy Predator" ma już lepszą ceną bo 180zł a dotąd było chyba sporo powyżej 200zł ---> http://www.oceandvd....prodet&pid=6667

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#100 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 03.02.2009 - |19:26|

Właśnie od jednego człowieka kupiłem na Allegro Szklaną Pułapkę 1 i 2 każda część 2DVD DTS. Całość za 80zł. Ma jeszcze 12 Małp 2DVD, Podziemny Krąg 2 DVD, Podejrzani 2 DVD, Siedem 3DVD i wiele innych w niskich cenach z polskimi napisami (przynajmniej część z nich). Sprowadza z Anglii. Niby normalne wydania ale nie w naszych warunkach. Wszystkie filmy które wymieniłem wydano u nas w wersji 1DVD. Innymi słowy coś co w innym kraju to norma u nas wyrasta na Wydanie Kolekcjonerskie.

Użytkownik wergora edytował ten post 03.02.2009 - |23:30|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych