Skocz do zawartości

Zdjęcie

Serial na AXN Sci Fi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
88 odpowiedzi w tym temacie

#81 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 29.08.2009 - |21:12|

Wracając do tematu co byśmy nie pisali na tłumaczenie to i tak dobrze, że i do Polski dotarł kolejny znany na całym świecie serial SF i widzowie mają możliwość zapoznania się z kolejną odsłoną świata Stargate.

Zgoda. Natomiast efekt uboczny jest taki, że pojawiają się takie osobniki ;), które znają SGA tylko w tej wersji i zamiast pokornie znosić połajanki od tych, którzy Stargate znają z jedynej słusznej wersji i opracowali jedyny słuszny system polskiego nazewnictwa, bezczelnie się buntują :P
Może dobrze byłoby stworzyć słowniczek najważniejszych terminów ze SG (i nie tylko), który np. wyświetlałby się jako część regulaminu podczas rejestracji usera ;)
  • 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#82 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.08.2009 - |22:00|

Może dobrze byłoby stworzyć słowniczek najważniejszych terminów ze SG (i nie tylko), który np. wyświetlałby się jako część regulaminu podczas rejestracji usera ;)

Albo dawać bana za użycie słowa "Widma" :P

Kurcze, szkoda że polskie stacje nie puszczają seriali w wersji oryginalnej z napisami. O ile w SGA dźwięk i muzyka nie są aż tak istotne, to w przypadku BSG puszczanie tego serialu z lektorem jest moim zdaniem świętokradztwem. Kiedyś obejrzałem kilka minut BSG jak leciało na TVP. To było straszne! Dźwięk totalnie wyciszony, a muzyka która przecież budowała czasem ogromne emocje ledwo dawała się słyszeć.
Czytałem kiedyś o pomyśle, żeby stacje telewizyjne w Polsce puszczały część programów z napisami. Naród miał się dzięki temu uczyć języka. Oby to wypaliło...
  • 0

#83 graffi

graffi

Plutonowy

• VIP
  • 423 postów
  • MiastoŁańcut

Napisano 29.08.2009 - |22:27|

Czytałem kiedyś o pomyśle, żeby stacje telewizyjne w Polsce puszczały część programów z napisami. Naród miał się dzięki temu uczyć języka. Oby to wypaliło...

Czytać!? Żartujesz... Nie wierzę (obym się mylił) w takie rozwiązanie, prawdopodobnie zrujnowałoby oglądalność bo przestałaby być to bezmyślna rozrywka. Nie wiesz, że wymaganie czegoś od widza jest zbrodnią? Co prawda widzowie SciFi to jednak dość wyselekcjonowana grupa, ale wątpię czy komukolwiek chciałoby się wprowadzać inny system dla samych tylko produkcji SciFi. A dla reszty, moim skromnym zdaniem, to nie przejdzie.
  • 0
In the grim future of Hello Kitty there is only WAR...

#84 wujek_szatan

wujek_szatan

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 630 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 29.08.2009 - |22:41|

To miało być jakoś regulowane ustawowo, więc nie ma że boli. Chcesz nadawać, puszczaj część programów z napisami. Niestety czytałem o tym już jakiś czas temu, a teraz ciszaaa

http://www.dziennik....telewizji_.html

Użytkownik wujek_szatan edytował ten post 29.08.2009 - |23:18|

• 0

#85 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 30.08.2009 - |08:48|

eee... ja nawet parę razy trafiłam na takie eksperymenty napisowe na TVP2 i TVN, ale coś szybko zniknęły z anteny...

a wracając do tematu, na razie mamy przerwę z SGA, AXN nie jedzie z s5 od razu po S4...
  • 0
Dołączona grafika

#86 GuziQ

GuziQ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.09.2009 - |22:06|

A wlasnie wie ktos kiedy zacznie sie 5 sezon w AXN Sci-Fi ?
  • 0

#87 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 16.09.2009 - |11:26|

Prawdopodobnie w październiku.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#88 Qedros

Qedros

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22.09.2009 - |17:28|

a wiecie może kiedy będzie 5 sezon na axn po z lektorem?
  • 0

#89 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 29.09.2009 - |07:24|

AXN Sci-Fi jeszcze nie zamieścił programu na październik, ale inne telewizyjne stronki już podają, że 6 października rusza 5 sezon, z tego wynika, że SGA zalicza zmianę dnia emisji - wtorek i czwartek zamiast poniedziałku i środy, i zmienia się też godzina - 22:00 zamiast 23:00

---------
EDIT: miła (przynajmniej dla mnie) niespodzianka, AXN emituje 5 sezon w formacie anamorphic widescreen, czyli zero czarnych pasów, tylko pełna panorama...

Użytkownik SliderOh edytował ten post 07.10.2009 - |11:13|

• 0
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych