Star Wars - The Clone Wars - sezon 1
Napisano 11.01.2009 - |11:21|
Ale z tego co piszecie to wyszło im całkiem, całkiem dobrze. Ale to zazwyczaj przy bajkach są dosyć dobrze zrobione głosy.
Ciekawi mnie tylko jak puszczą odcinek 12 czy go nie potną.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 11.01.2009 - |11:33|
Ja niestety nie oglądam właściwie polskiej TVP więc dlatego się wcześniej pytałem jak im to wyszło.
Ale z tego co piszecie to wyszło im całkiem, całkiem dobrze. Ale to zazwyczaj przy bajkach są dosyć dobrze zrobione głosy.
Ciekawi mnie tylko jak puszczą odcinek 12 czy go nie potną.
Ja tam bardziej się boję o to, czy TVP dotrwa do 12 odcinka Nie chcę być złym prorokiem, ale mam przeczucie, że jak nasz Cartoon Network zacznie od lutego emitować ten serial, to TVP ściągnie go z anteny i "Clone Wars" będzie już można oglądać tylko na CN. Zresztą w przypadku CN jest prawie 100% szansa, że nic nie wytną.
Napisano 11.01.2009 - |12:42|
Napisano 11.01.2009 - |13:56|
Napisano 18.01.2009 - |11:58|
Podobał mi się ten odcinek. Chyba z tego względu, że było w nim właściwie "wszystko" co potrzeba jeśli chodzi o akcję.
A takie też się przydają do rozrywki.
Najpierw wielka rozp***ducha w kosmosie w czasie walki floty Separatystów z Republiką.
Potem awaria i przypadkowa ucieczka statku z trójką naszych Jedi czyli Ahsoką, Anakinem i drugą mistrzynią Jedi Aaylą Secura.
Następnie kłopoty w kosmosie kiedy to o mało co nie rozbijają się o gwiazdę i w końcu rozbijają się na pobliskiej tajemniczej planecie.
Która jak się okazuje jest zamieszkana przez groźne strusiopodobne stwory a nasze panie Jedi muszą szybko znaleźć jakąś pomoc medyczną dla rannego i nieprzytomnego Anakina.
I jak się w końcu okazuje znajdują w postaci plemienia istot podobnych do lemurów które niezbyt chętnie ale jednak udzielają pomocy naszym rozbitkom.
LOL jakiś taki przyrodniczy ten odcinek.
Mieliśmy więc walkę w kosmosie, niebezpieczny lot, rozbicie na tajemniczej planecie, poszukiwanie tubylców oraz zagrożenie w postaci dziwnych stworów - czyli jednym słowem dużo się działo.
A mi najbardziej podobał się ten wioskowy wódz który swoją gadką potrafił zagiąć naszych Jedi.
Bo jak się okazało miał całkiem podobną do nich tylko nawet bardziej ortodoksyjną w stronę naiwnego pacyfizmu.
I co jeszcze było fajne to dodanie mistrzyni Secury i Ahsoka miała jakieś kobiece towarzystwo.
Szkoda tylko, że jak widać po zapowiedzi kolejnego odcinka to wioskowy wódz miał rację mówiąc, że Jedi sprowadzą do nich wojnę.
Tekst odcinka to Ahsoka mówiąca: "....Z całą pewnością udoskonaliłam sztukę niszczenia statków i prawie doprowadzania do śmierci mojego mistrza...."
Użytkownik johnass edytował ten post 24.10.2011 - |14:20|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 18.01.2009 - |17:18|
Napisano 18.01.2009 - |22:15|
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 25.01.2009 - |00:09|
Chyba pierwszy odcinek w którym droidy w ogóle mnie nie drażniły a wręcz miały sporo zabawnych scen.
Jak choćby ta z kamieniem i wyłaniającym się z ciemności Anakinem, czy droidem liczącym ilu jeszcze robocików pozostało na placu boju.
No i jednak się okazało , że plemię Lurmenów jak potrzeba też potrafi walczyć mimo ekstremalnego pacyfizmu swojego wodza.
Tylko coś mało przewidujący byli nasi Jedi odnośnie tych generatorów tarcz bo logiczne było ,że pierwsze co roboty będą chciały zniszczyć to te generatory.
Gdyby w sumie nie ta przypadkowa obecność naszych Jedi na tej planecie to Separatyści mieli by całkiem potężną broń lądową a tak by może
Dooku & Co się jeszcze nad nią zastanowią.
Użytkownik biku1 edytował ten post 25.01.2009 - |00:11|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 25.01.2009 - |00:34|
Napisano 25.01.2009 - |12:35|
Jestem wprost OCZAROWANY poziomem tego serialu animowanego.
Bitwy w kosmosie jakich jeszcze nie było w takich produkcjach.
Niezwykły dynamizm i rozmach potyczek.
Poza tym znakomite walki na miecze świetlne, wyśmienita muzyka.
Oprawa wizualna na poziomie kinowych produkcji.
Na plus zaliczyć należy umiarkowaną przemoc, głównie chodzi mi o śmierć klonów co dodaje realizmu tej produkcji i broni ją przed infantylnością.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 25.01.2009 - |13:54|
Tutaj jest pełna lista nominacji.
Napisano 25.01.2009 - |14:42|
Bo to zależy czego oni oczekiwali po produkcji dla dzieci , a skoro się rozminęło z ich oczekiwaniami to już jest bee i dają do maliny. Głupota.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 25.01.2009 - |15:15|
Poza tym nominację ma film kinowy będący pilotem serialu.
Użytkownik Quendi edytował ten post 25.01.2009 - |15:26|
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
Napisano 25.01.2009 - |19:33|
Użytkownik Krusty edytował ten post 25.01.2009 - |19:36|
Napisano 25.01.2009 - |20:36|
Napisano 25.01.2009 - |23:09|
Oba seriale dzieli tak NIEWYOBRAŻALNA przepaść że nie ma co porównywać.
WatX to serial w starym stylu i nie sposób mu się równać z poziomem wizualne oprawy w CW
Poza tym CW to rozmach i nieprawdopodobna dynamika oraz świetna muza.
Dodatkowo CW leci w HD a WatX nie.
Napisano 26.01.2009 - |01:29|
Napisano 31.01.2009 - |23:40|
Pierwszy odcinek w którym ani razu nie usłyszeliśmy ani nie zobaczyliśmy miecza świetlnego.
A i tak sporo się działo pod względem bitewnym i wizualnie też to fajne wyglądało.
Sama śnieżna planeta nasuwa skojarzenia z Hoth z "Imperium kontratakuje" natomiast szybkie śnieżne ścigacze-skutery oczywiście z "Powrotem Jedi" i pościgiem w lesie.
Początek obiecywał dosyć mroczną atmosferę - w ciemnościach opuszczonej bazy jak i wokół niej pełno ciał zabitych klonów jak i droidów a do tego te ich hełmy pozatykane na pale.
Ale potem już nie było tak mroczno i tajemniczo - szkoda, mogli to dłużej pociągnąć bo dosyć szybko poszli prosto do Talzów.
I pomyśleć ,że przez jednego szowinistycznego durnia mogłoby się wszystko to źle skończyć dla wszystkich naszych bohaterów.
Ale tak przynajmniej zobaczyliśmy efektowne walki i pościgi.
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 01.02.2009 - |02:31|
Użytkownik Krusty edytował ten post 01.02.2009 - |02:32|
Napisano 01.02.2009 - |11:53|
Odcinek miał swój klimat, co najważniejsze był sensownie poprowadzony.
Podobali mi się też dzikusy, głównie ich rumaki
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych