Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - The Clone Wars - sezon 1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
198 odpowiedzi w tym temacie

#81 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.01.2009 - |11:21|

Ja niestety nie oglądam właściwie polskiej TVP więc dlatego się wcześniej pytałem jak im to wyszło.
Ale z tego co piszecie to wyszło im całkiem, całkiem dobrze. Ale to zazwyczaj przy bajkach są dosyć dobrze zrobione głosy.
Ciekawi mnie tylko jak puszczą odcinek 12 czy go nie potną. ;)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#82 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.01.2009 - |11:33|

Ja niestety nie oglądam właściwie polskiej TVP więc dlatego się wcześniej pytałem jak im to wyszło.
Ale z tego co piszecie to wyszło im całkiem, całkiem dobrze. Ale to zazwyczaj przy bajkach są dosyć dobrze zrobione głosy.
Ciekawi mnie tylko jak puszczą odcinek 12 czy go nie potną. ;)

Ja tam bardziej się boję o to, czy TVP dotrwa do 12 odcinka :lol: Nie chcę być złym prorokiem, ale mam przeczucie, że jak nasz Cartoon Network zacznie od lutego emitować ten serial, to TVP ściągnie go z anteny i "Clone Wars" będzie już można oglądać tylko na CN. Zresztą w przypadku CN jest prawie 100% szansa, że nic nie wytną.
  • 0

#83 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 11.01.2009 - |12:42|

Przypadkiem przełączyłem dzisiaj na Wojny na TVp i obejrzałem kilka minut - dubbing taki sobie. Ahsoka beznamiętnie wypowiada kwestie, o włos od śmierci rzuca teksty jakby stała w kolejce w warzywaniaku. Chyba nagrywali audio bez podglądu video :/ Do tego Lord Grievous tak rzęzi, że nie mogłem zajarzyć o czym w ogóle mówi. Co ciekawe w wersji oryginalnej tego problemu nie ma - przedobrzyli. Jedynie jakość obrazu na starym kineskopowym Sony mile mnie zaskoczyła - jednak LCD ze swoją czernią może się schować :D
  • 0

#84 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 11.01.2009 - |13:56|

Oglądałem dzisiaj i dubbing jest do bani. Jeszcze nie widziałem tak bezemocjonalnego wypowiadania dialogów. Minimalny plusik za przerobienie głosów droidów i Grievousa ale minmalny ponieważ jak wspomniał mój przedmówca momentami nie można go zrozumieć. Tłumaczenie też momentami kuleje. Kiedy mistrz Plo włącza R2 nie pamiętam co do niego powiedział ale na pewno nie 'oto ja droidzie' :blink: no please. Albo robię coś dobrze albo nie robię tego wcale. Dla polskich dubbingów mówię nie. Jedynym wyjątkiem był Shrek i jemu podobne klony ale tam byli zatrudnieni aktorzy z prawdziwego zdarzenia, którzy znają się na rzeczy.
  • 0
don't try

#85 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 18.01.2009 - |11:58|

1x13

Podobał mi się ten odcinek. Chyba z tego względu, że było w nim właściwie "wszystko" co potrzeba jeśli chodzi o akcję. Dołączona grafika
A takie też się przydają do rozrywki.
Najpierw wielka rozp***ducha w kosmosie w czasie walki floty Separatystów z Republiką.
Potem awaria i przypadkowa ucieczka statku z trójką naszych Jedi czyli Ahsoką, Anakinem i drugą mistrzynią Jedi Aaylą Secura.
Następnie kłopoty w kosmosie kiedy to o mało co nie rozbijają się o gwiazdę i w końcu rozbijają się na pobliskiej tajemniczej planecie.
Która jak się okazuje jest zamieszkana przez groźne strusiopodobne stwory a nasze panie Jedi muszą szybko znaleźć jakąś pomoc medyczną dla rannego i nieprzytomnego Anakina.
I jak się w końcu okazuje znajdują w postaci plemienia istot podobnych do lemurów które niezbyt chętnie ale jednak udzielają pomocy naszym rozbitkom.
LOL jakiś taki przyrodniczy ten odcinek. Dołączona grafika
Mieliśmy więc walkę w kosmosie, niebezpieczny lot, rozbicie na tajemniczej planecie, poszukiwanie tubylców oraz zagrożenie w postaci dziwnych stworów - czyli jednym słowem dużo się działo.
A mi najbardziej podobał się ten wioskowy wódz który swoją gadką potrafił zagiąć naszych Jedi.
Bo jak się okazało miał całkiem podobną do nich tylko nawet bardziej ortodoksyjną w stronę naiwnego pacyfizmu.
I co jeszcze było fajne to dodanie mistrzyni Secury i Ahsoka miała jakieś kobiece towarzystwo. Dołączona grafika
Szkoda tylko, że jak widać po zapowiedzi kolejnego odcinka to wioskowy wódz miał rację mówiąc, że Jedi sprowadzą do nich wojnę.

Tekst odcinka to Ahsoka mówiąca: "....Z całą pewnością udoskonaliłam sztukę niszczenia statków i prawie doprowadzania do śmierci mojego mistrza...."

Użytkownik johnass edytował ten post 24.10.2011 - |14:20|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#86 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 18.01.2009 - |17:18|

Jak dla mnie muzyka wymiata w tym epizodzie :D Jak na OST do filmu animowanego to jestem w szoku.
  • 0

#87 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.01.2009 - |22:15|

Muzyka całkiem niezła, fakt :D. Jak dla mnie to największym plusem był akcent tej nowej Jedi - tak fajnie mówi 'r' :P :P :P.
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#88 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.01.2009 - |00:09|

1x14

Chyba pierwszy odcinek w którym droidy w ogóle mnie nie drażniły a wręcz miały sporo zabawnych scen.
Jak choćby ta z kamieniem i wyłaniającym się z ciemności Anakinem, czy droidem liczącym ilu jeszcze robocików pozostało na placu boju. :P :lol:
No i jednak się okazało , że plemię Lurmenów jak potrzeba też potrafi walczyć mimo ekstremalnego pacyfizmu swojego wodza.
Tylko coś mało przewidujący byli nasi Jedi odnośnie tych generatorów tarcz bo logiczne było ,że pierwsze co roboty będą chciały zniszczyć to te generatory.

Gdyby w sumie nie ta przypadkowa obecność naszych Jedi na tej planecie to Separatyści mieli by całkiem potężną broń lądową a tak by może
Dooku & Co się jeszcze nad nią zastanowią.

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.01.2009 - |00:11|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#89 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.01.2009 - |00:34|

Jedyne co miałbym przeciwko to ta radość droidów na początku jak wszystkie stoją w grupie i podskakują. Poza tym jak zwykle rządzą ;)
  • 0
don't try

#90 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.01.2009 - |12:35|

1x13-14

Jestem wprost OCZAROWANY poziomem tego serialu animowanego.

Bitwy w kosmosie jakich jeszcze nie było w takich produkcjach.

Niezwykły dynamizm i rozmach potyczek.

Poza tym znakomite walki na miecze świetlne, wyśmienita muzyka.

Oprawa wizualna na poziomie kinowych produkcji.

Na plus zaliczyć należy umiarkowaną przemoc, głównie chodzi mi o śmierć klonów co dodaje realizmu tej produkcji i broni ją przed infantylnością.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#91 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.01.2009 - |13:54|

To mnie trochę rozbiło. Clone Wars są nominowane do złotej maliny za najgorszą kontynuację zeszłego roku. Śmiem się niezgodzić z tym faktem. Czasem odnoszę wrażenie że ludzie, którzy ogłaszają te nominacje nigdy nie zapoznali się z tamatem.

Tutaj jest pełna lista nominacji.
  • 0
don't try

#92 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.01.2009 - |14:42|

Też się nie zgadzam.
Bo to zależy czego oni oczekiwali po produkcji dla dzieci , a skoro się rozminęło z ich oczekiwaniami to już jest bee i dają do maliny. Głupota.

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#93 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.01.2009 - |15:15|

Serial jest NOWĄ jakością w tego typu produkcjach więc zasługuje na nagrodę a nie karę.

Poza tym nominację ma film kinowy będący pilotem serialu.

Użytkownik Quendi edytował ten post 25.01.2009 - |15:26|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#94 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 25.01.2009 - |19:33|

Film jak najbardziej zasługuje na malinę(choć mój faworyt to znani gwałciciele Lucas i Spielberg) bo jest kiepski i basta(mim zdaniem lepiej go wogóle nie oglądać bo psuje cały klimat), serial trzyma poziom ale ma też mocnego konkurenta w postaci Wolverine & the X-Men który z odcinka na odcinek robi się coraz lepszy(Nightcrawler wymiata), wogóle ostatnio animacje od Marvela trzymają poziom vide rewelacyjny Hulk Vs. Wolverine.

Użytkownik Krusty edytował ten post 25.01.2009 - |19:36|

• 0

#95 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 25.01.2009 - |20:36|

@ Quendi ale jak dali maline kinowej wersji to o serialu wcale nie myślą lepiej. Poza tym film czy serial uważam że daleko mu do złotej maliny, którą powinni raczej dać tym kolesiom co dają nominacje.
  • 0
don't try

#96 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.01.2009 - |23:09|

Krusty puściłem sobie Wolverine & the X-Men i porównywanie tego "czegoś" z Clone Wars to totalne nieporozumienie.

Oba seriale dzieli tak NIEWYOBRAŻALNA przepaść że nie ma co porównywać.

WatX to serial w starym stylu i nie sposób mu się równać z poziomem wizualne oprawy w CW

Poza tym CW to rozmach i nieprawdopodobna dynamika oraz świetna muza.

Dodatkowo CW leci w HD a WatX nie.
  • 0

#97 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 26.01.2009 - |01:29|

Nie przeczę że pod względem technicznym CW jes lepszy ale niestety czasem akcja siada, klimat ulatnia się, scenariusz skrzypi a postacie nie są wykorzystywane w pełni swoich możliwośći. I w tym momencie jednak Wolverine & the X-Men jest lepszy... choć obie są jednak przeznaczone dla młodszej widowni i wodotrysków krwi, przemocy czy erotyzmu to jednak nigdy w nich nie będzie a szkoda bo kreskówki dla dorosłych to jest coś za czym tęsknie(space operowy EXO SQUAD, psychodliczny Bucky O'Hare).
  • 0

#98 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 31.01.2009 - |23:40|

1x15

Pierwszy odcinek w którym ani razu nie usłyszeliśmy ani nie zobaczyliśmy miecza świetlnego.
A i tak sporo się działo pod względem bitewnym i wizualnie też to fajne wyglądało.
Sama śnieżna planeta nasuwa skojarzenia z Hoth z "Imperium kontratakuje" natomiast szybkie śnieżne ścigacze-skutery oczywiście z "Powrotem Jedi" i pościgiem w lesie.
Początek obiecywał dosyć mroczną atmosferę - w ciemnościach opuszczonej bazy jak i wokół niej pełno ciał zabitych klonów jak i droidów a do tego te ich hełmy pozatykane na pale.
Ale potem już nie było tak mroczno i tajemniczo - szkoda, mogli to dłużej pociągnąć bo dosyć szybko poszli prosto do Talzów.
I pomyśleć ,że przez jednego szowinistycznego durnia mogłoby się wszystko to źle skończyć dla wszystkich naszych bohaterów.
Ale tak przynajmniej zobaczyliśmy efektowne walki i pościgi.

Dołączona grafika

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#99 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 01.02.2009 - |02:31|

Uwaga alarm Evokowy... tak nie cierpie tego Lucasowego pomysłu gdy banda dzikusów rozwala technicznie silniejszego przeciwnika... dlatego odcinek słaby i tyle... w starym clone wars znacznie lepiej wykorzystali ten pomysł.

Użytkownik Krusty edytował ten post 01.02.2009 - |02:32|

• 0

#100 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.02.2009 - |11:53|

A mi się podobał, zwłaszcza idealnie zrobione wprost skutery oraz walka.

Odcinek miał swój klimat, co najważniejsze był sensownie poprowadzony.

Podobali mi się też dzikusy, głównie ich rumaki
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych