ROTFL
Niby taki krol francji Ludwika XVI dbal o to by poddani mieli co jesc i za co zyc? Wiekszosc, ZDECYDOWANA wiekszosc wladcow, moznowladcow i szlachty nie zaprzatala sobie glowy poziomem zycia swoich poddanych. Interesowaly ich tylko zyski i swoje wystawne zycie.
Hehe, no tak pamiętamy tylko tych co byli źli, nieprawdaż, powiedz mi czy poza Janem 3 Sobieskim kojarzysz jakiegoś "dobrego" bez patrzenia do wiki. Jasne że te francuskie patafiany to schrzaniły sprawę. Skąd masz info ze zdecydowana większości? Bo jak ja sobie czytam książki historyczne to tak naprawdę "tych złych" było tylko kilku. Faktycznie byli wredni i zasługiwali na potępienie, nie byli lepsi ani gorsi od Stalinów, Leninów i innych Hitlerów, ale za dużo ich nie było. Prawda jest taka tyle wiemy ile nam powiedziano, a ja daleki jestem od brania za pewnik tego co w książkach piszą, co TV i radio nam mówi. Czytam wszystko(od lewicy po prawice) i wyciągam własne wnioski.
Może i wyjaśnienie do Ciebie nie trafia. Ale nadal nie bierzesz pod uwagę, że to definiuje całą formę w której produkt musi powstać. A niestety większość ludzi od takiej stacji wymaga rozrywki lekkiej, łatwej i przyjemniej. A Ty tu proponujesz rozwiązania, które są po prostu za trudne w odbiorze. I masz pretensje, że autorzy Ci nie podali bardziej złożonego rozwiązania. Tylko, że ten autor musi jeszcze sprzedać kolejny swój produkt. A mało kto kupi coś od autora, który ma etykietkę: zdolny ale ma tak zamotane pomysły, że niewielu je rozumie. Życzę powodzenia w szukaniu produkcji, która spełni Twoje oczekiwania. A jak taką znajdziesz to podeślij info, bo chętnie skorzystam. I nie mówię tego z ironią
Pandorko (zdrobniale wiem, czy mogę tak do Ciebie mówić) widzę że wiesz o co mi chodzi. Sek w tym że były już seriale w tej stacji które miały genialne zakończenia: np. Farscape (zakonczenie wszystko wyjaśnia a jednocześnie pozostawia furtkę dla domysłów, książek itd. na zasadzie co się tam możne jeszcze wydarzyć). Przy zakończeniach serialu, stacje zwykle pozostawiają twórcy wolna rękę, na zasadzie, zrób tak żeby fani byli zadowoleni (w końcu to koniec SERIALU, kto jak nie fani będą to oglądać i później kupować boxsety). Nie rozumiem np. czemu moje rozwiązanie jest trudne w odbiorze, nie przesadzaj ale raczej większość ludzi (oglądających go od początku) kochała ten serial do 19 docina 4 sezonu, gdzie 20 jest totalna porażka na tle całego serialu, nie wieże żeby jakakolwiek komercyjna siła w takiej stacji jak "SyFy" miała coś w tym przypadku do powiedzenia na zasadzie zróbcie głupie zakonczenie bo te debile inaczej nigdy tego nie zrozumieją. A już na pewno nie wieże ze RDM i David Eick by na to poszli, chociaż ten drugi to dziwny jest. Po prostu zakonczenie jest za bardzo przyspieszone.
Czytam sobie zagraniczne fora, i chyba tylko w PL, zakończenie BSG tak się podoba, no tak Polska narodem wybranym... znowu. Tylko my Polacy jesteśmy wstanie załapać sens serialu. LOL.
Jeśli ktoś ma jakieś inne info o BSG z zagranicznych for(chodzi mi o całe tematy które w większości są pozytywne a nie o pojedynce posty wśród 1000 negatywnych), niech da mi znać chętnie się z nimi zapoznam.