Odcinek 01-02 - S01E01-02 - Rising
Napisano 22.07.2004 - |23:36|
Na razie serial jest super! Jestem ciekaw jak będą lamentować jak przyjdzie czas na odcinki o niskim budżecie z kupą gadania i pokazywania 3 osób.
Ludzie co wyście chcieli? Orgazmu prze 1.5 godziny dostawać co 15 sekund??
Jak następne odcinki SGA będą trzymać podobny poziom to będzie rewelacja na całego.
Jasiu
Napisano 23.07.2004 - |08:43|
Czepiają się głupot.
Na razie serial jest super! Jestem ciekaw jak będą lamentować jak przyjdzie czas na odcinki o niskim budżecie z kupą gadania i pokazywania 3 osób.
Ludzie co wyście chcieli? Orgazmu prze 1.5 godziny dostawać co 15 sekund??
Jak następne odcinki SGA będą trzymać podobny poziom to będzie rewelacja na całego.
Jasiu
jak nie masz nic do powiedzienia nt odcinka to po jaka hmmm.... piszesz? tu każdy opisuje wrażenia zarówno negatywne jak i pozytywne, jak ci się nie podoba nie musisz tego czytać.
Użytkownik mader edytował ten post 23.07.2004 - |08:49|
Napisano 23.07.2004 - |09:38|
Nie wiem czy to tylko moje takie odczucie, ale z Sił Powietrznych to tylko Sheppard jestSuper w Atlantis jest to, że nie ma tu wojska jako takiego
Zgodzę się w pewnym stopniu. Jednak fizyka teoretyczna powinna jak najbardziej występować. Jak nawet Castor podał przykład ze Star Trek'iem. Fakt tak mocnego wyhamowanie przez statek rozpoczął dyskusję nad fizycznym wytłumaczeniem tego faktu. Seriale scf-fi potrafią wypromować fizykę wykorzystując nowe teorie i hipotezy. W końcu to SG1 sprawiło że zaciekawiłem się tunelami czasoprzestrznymi, Einstein’em itp..nasunął mi się morał, że nie powinniśmy oglądając sf skupiać się na prawach fizyki, które tam są całkiem inne a nasze wyobrażenie o tym czy to jest prawidłowe może być jak najbardziej błędne
Oby była pokazana bo jak nie będzie to nie daruję. Polska stacja oczywiście jest na Antarktydzie i mamy tam jakiś traktat ( http://www.cia.gov/c...ok/geos/ay.html ). Niestety jak już mówiłem, nie dopatzyłem się naszej flagi w odcinku. Tu jest fotka flagDobrze że w misji biora równiez inne kraje, Usa,Kanada,Hiszpania,Niemcy,Rosja..ma byc ich 12 moze jest Polska
Często tak jest jak odcinek się nie podoba trzeba coś znaleźć by to uwodnić.jakis takich szczegolikow sie czepiacie ..a to nei na tym polega....wydaj mi sie ze specjalnie sie czepiacie
Może i masz rację, ale to jest wypowiedź typu: "Przyganiał kocioł garnkowi".jak nie masz nic do powiedzienia nt odcinka to po jaka hmmm.... piszesz? tu każdy opisuje wrażenia zarówno negatywne jak i pozytywne, jak ci się nie podoba nie musisz tego czytać.
Napisano 23.07.2004 - |09:50|
Właśnie przed chwilą skończyłem oglądać SG:A. Moje wrażenia są jak najbardziej pozytywne, zapowiada się świetny serial. Myślałem, że to będzie troszkę inaczej wyglądać, ale to, co zobaczyłem w zupełności mi wystarcza. Nie ukrywam, że brakuje mi Jacka, Teal?ca, Sam, Daniela. No, ale zostało jeszcze 20 odcinków 8 serii? ;]
Taka dziwna myśl mi się nasunęła, gdy woda wdzierała się do miasta: "No przybyli ludzie i już coś popsuli" To chyba nasza specjalność
Nowe wrota, hmm fajne, fajne. Ale wg mnie trochę dziwnie rozwiązano opcję z możliwością latania statkami przez wrota w Atlantis. Tak jakoś bez lądowiska, małe pomieszczenie, dziwne...
Ludzie jako pokarm dla innej rasy, trochę poczułem się jak krowa albo świnia. :> No cóż, i tak pewnie ich pokonamy, więc nie mam się, czego obawiać.
Ogólna ocena odcinka to 10, bo jak na razie nie oglądałem innych odcinków SG:A :clap:
Pozdrawiam.
- www.gwrota.com
Napisano 23.07.2004 - |11:16|
Oby była pokazana bo jak nie będzie to nie daruję. Polska stacja oczywiście jest na Antarktydzie i mamy tam jakiś traktat ( http://www.cia.gov/c...ok/geos/ay.html ). Niestety jak już mówiłem, nie dopatzyłem się naszej flagi w odcinku. Tu jest fotka flag
bez jaj państwa wioski jak Mali ,Zimbabwe,Filipiny ..maja być w programie...patrząc na polityczne realia ..Polska jest w czołówce sojusznikow Usa....a juz nie wspominajac ze mamy baze na Antarktydzie...wiec brak Polski jest dla mnie :censored: :censored: ...
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 23.07.2004 - |12:02|
Nasuneło mi się na mysł kilka rzeczy które są troszkę dziwne, mianowicie zabicie naszych nowych wrogów za pomocą broni "Ziemskiej" jest prawie niemozłiwe, wiec po zabiciu a raczej zadzganiu głownego "stwora" major powinien wziąć sobie tę broń a nie bezuzyteczny karabin. To taki szczególik który mnie wnerwił.
Albo super rasa (pewnie cała) chowa sie w jednym stateczku, do którego wdarli sie obcy, baaa odbili więźniów i w bonusie wysadzili troszke statku. Pwoinni być raczej jakos bardziej czujni.
No i na konic pozostaje jeszcze jeden szczególik... nawet w innej galaktyce mówią czysto i płynnie, nawet bez akcentu po angielsku.... juz mogli wymyślić jakis artefakt pradawnych tłumaczący mowę.
Dam na razie 8.0
Napisano 23.07.2004 - |12:02|
Jak zwykle polak od czarnej roboty a śmietanke inni zbierają :censored: :censored:
Napisano 23.07.2004 - |12:17|
Ja też to odrazu zauważyłem,ale cóz juz tak zawsze było w Sg ;] .........ale pewnie kiedys zabiora ja i zbadajamajor powinien wziąć sobie tę broń a nie bezuzyteczny karabin. To taki szczególik który mnie wnerwił.
no cóz to by było zbyt trudne..ale z drugiej strony moze jezyk angielski jest np. orginalnym ich jezykiem??Bo pradawni zasiedlili Ziemie i mogli oni nauczyc nagileskiego ziemian..a wraith i prawdawni umieli go wczeniej.....wiem to bardzo naciaganenawet w innej galaktyce mówią czysto i płynnie, nawet bez akcentu po angielsku.... juz mogli wymyślić jakis artefakt pradawnych tłumaczący mowę.
I tak najlepiej rozwiazano to w Farscape........
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 23.07.2004 - |13:02|
Druga rzecz to scena kiedy P. Jumper wraca z planety zamieszkanej przez Wraith przez Wrota, wlatuje w nie z dosc duza predkoscia a wylatujac z drugiej strony praktycznie staje w miejscu, nie widzialem tam zadnego "pola hamujacego" czy czegokolwiek w tym rodzaju, czyzby te statki potrafily praktycznie stawac w miejscu, poza tym co z przeciazeniem przy wytracaniu takiej predkosci w tak krotkim czasie?
Napisano 23.07.2004 - |13:35|
Witam,Jesli dobrze mysle jest to ucieczka czesci Pradawnych na Ziemie...
No to źle myślisz. Nie jest to ucieczk na Ziemię, tylko z Ziemi. Świadczą o tym dwa fakty: Ta kobieta to Ayiana z odcinka 6x04 Frozen, która została znaleziona na Antarktydzie. Druga sprawa to był napisał "Kilka milionów lat wcześniej...", następnie "Czasy współczesne" i przejście pomiędzy scenami, co można tłumaczyć, ze nasza baza jest nad miejscem "startu".
PS. Ponieważ opisujesz odcinek 1x01&02, powinienes to dać w odpowiednim dziale.
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 23.07.2004 - |14:27|
Kompensatory ciągu. To już zostało wyjaśnione.Druga rzecz to scena kiedy P. Jumper wraca z planety zamieszkanej przez Wraith przez Wrota, wlatuje w nie z dosc duza predkoscia a wylatujac z drugiej strony praktycznie staje w miejscu, nie widzialem tam zadnego "pola hamujacego" czy czegokolwiek w tym rodzaju, czyzby te statki potrafily praktycznie stawac w miejscu, poza tym co z przeciazeniem przy wytracaniu takiej predkosci w tak krotkim czasie?
A teraz meritum - tak trudno jest poczytać forum? Miałeś na górze dział Odcinki, ślepy jesteś? Przez ciebie (w związku z koniecznością połączenia tematów) skasowała się ankieta.
Ludzie mają prawo popełniać błędy, Ludzie mają prawo ich nie popełniać.
Napisano 23.07.2004 - |14:37|
A zauważyłeś że statek posiadał sztuczną grawitację ?Druga rzecz to scena kiedy P. Jumper wraca z planety zamieszkanej przez Wraith przez Wrota, wlatuje w nie z dosc duza predkoscia a wylatujac z drugiej strony praktycznie staje w miejscu, nie widzialem tam zadnego "pola hamujacego" czy czegokolwiek w tym rodzaju, czyzby te statki potrafily praktycznie stawac w miejscu, poza tym co z przeciazeniem przy wytracaniu takiej predkosci w tak krotkim czasie?
Napisano 23.07.2004 - |15:12|
Napisano 23.07.2004 - |15:12|
Napisano 23.07.2004 - |15:58|
Cości ludzie nie kumaci są
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 23.07.2004 - |16:48|
Ogólnie czarno to widzę - no ale dam mu szanase
Użytkownik rexus edytował ten post 23.07.2004 - |17:20|
Napisano 23.07.2004 - |17:15|
Nie wiem co sie bedzie podobać tym ludziom ktorym sie nie podoba SGA !!!!Już nic innego lepszego nie wymysla....nie wiem czego oczekiwaliscie.....mnie sie bardzoo podoba i twierdze ze Sga bedzie leszpe od 8 sezonu Sg :afro:
Pozdro :>
Użytkownik Michał edytował ten post 23.07.2004 - |17:15|
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 23.07.2004 - |17:26|
Oj rexus rexus tylko potrafisz narzekać
Taaa ... masz w 100% racje tylko narzekam
A co SGA - he ... jakoś nie wierze żeby to miał być naprawde dobry serial - już po pierszym odcinku widać że wiele rzeczy nie trzyma sie kupy. Bedziemy ogladać powtórke z SG1 tyle że w wersji okurzonej - a to jakoś nie napawa mnie optymizmem, i nie zmierzem mówić o czymś że jest dobre jak nie jest.
Po 9 latch doswiadczeń związanych z kręceniem 8 sezonu spodziewałem sie czegoś więcej po ludziech tworzących serial - niestety ....
Użytkownik rexus edytował ten post 23.07.2004 - |17:27|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych