Dokładnie.jak już wcześniej zauważono serial ma bardzo dobrą oprawę audio-wizualną, grę aktorów i pomysł, ale mi mimo to czegoś brakuje.
Uf dwa odcinki za mną.
Dawno się tak nie wynudziłem i zawiodłem.
Odcinek pierwszy - o matko jakie dłuuuuuuuuuużyzny sztucznie robiące czas pilota na prawie 1.5 godz gdzie spokojnie mogli go zrobić tak jak drugi niecałe 50 minut. Zakończenie przyznam zaskakujące tyle, że cała historia opowiedziana takim tempem ,że można zasnąć.
Nie, nie chodzi mi tu o pościgi i wybuchy - jest wiele "statycznych" filmów w których więcej się dzieje - ale tu idzie to jakoś wyjątkowo niemrawo. I do tego gdzie się podziały te miliony bo to chyba o tego pilota chodziło ,że kosztował 10 mln ? Na co to wydali, na kilka ciał z samolotem, na pościg samochodowy czy sztuczną rękę pani z korporacji.
Odcinek drugi - tu już lepiej. Całość bez zbędnego rozciągania i robienie przez to otoczki intelektualnej. I odrazu lepiej się to oglądało. Choć nadal wybitne to dzieło nie jest.
Jakoś to widzę nieciekawie.
Po pierwsze co wszystkie historyjki/odcinki mają być pokłosiem eksperymentów z lat 70 tego Waltera?
To może odrazu przelećmy to jego archiwum i zobaczmy nad czym to on tam pracował to będziemy wiedzieć ile jeszcze super duper tajemniczych spraw nas czeka. No ile to może jeden szalony naukowiec wytworzyć eksperymentów. Porażka.
Do tego jak dla mnie bardzo irytujący jest ten Walter. Fakt po tylu latach u schizoli nie można być normalnym.
Po drugie ktoś tam wspominał chyba na poprzedniej stronie o kilku serialach i ja również poczułem się jakbym cofnął się do lat 90 kiedy królowały X-files, PSI Factor itd .
Wtedy może, może były to udany serial ale teraz to tak jakby się komuś przypomniało o tamtych klimatach. No nie całkiem bo tam były ufoki i "duchy" ale to w sumie ten rodzaj serialu.
Osobiście zawiodłem się na tej produkcji i uważam, że jak na razie to oglądalność napędza mu House i J.J.Abrams ale ile można jechać na nazwisku.
Może się mylę ale o ile się to bardziej nie rozkręci i historie i postacie nadal będą takie nijakie to nie będzie 2 sezonu.
Żadnej chemii z ekranu po prostu człowiek siedzi patrzy a tam się coś dzieje i tyle bez żadnego zaangażowania.
Użytkownik biku1 edytował ten post 21.09.2008 - |20:21|