Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 079 - S04E09 - The Shape of Things to Come

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
196 odpowiedzi w tym temacie

#81 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 27.04.2008 - |12:43|

Sayid to człowiek a nie robot, nie zapominajmy o tym. Jest takie powiedzenie, że najsprytniejszego mężczyznę zgubi najprostsza kobieta. Czy jakoś tak.
  • 0

#82 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 27.04.2008 - |12:46|

Mysle że z czasem będziemy odkrywać że Ben to postać tragiczna, pod wieloma względami pozytywna.

Pozytywny wielokrotny morderca. A to dobre. Policzyłeś czy masz wszystkie klepki?
  • 0

#83 Mumin

Mumin

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoGórny Ślonsk

Napisano 27.04.2008 - |13:00|

Mnie ciekawi jedno- Ben nie może zabić Widmoora, ale jednocześnie po koleji zabija jego ludzi. A Widmoora nie wie kto mu ukatrupia podwładnych (sugeruje to odcinek ze FF Sayida). Nie wydaje się wam to dziwne?
  • 0

#84 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 27.04.2008 - |13:02|

najzabawniejszy i najgłupszy moment w odcinku gostek zgrywa rambo podbiega do statysty bang i ten leży potem następny i następny.Wszyscy padali w miarowych odstępach myślałem że taki sznurek wkoło wioski zrobią .Wychodzili taśmowo nie patrząc że lecą kule.

Kolejna zabawna sprawa to dentysta wołający o pomoc przy gościu w wodzie .Zanim dobiegli to broń boże nie prubówał go wyciągnoąć czy nawet odwrócić go ne plecy żeby "jeśli żyje" pozwolic mu oddychać.Musiał czekać na błogosławieństwo Jack'a.

i na koniec nie wiem czemu niby nie przeszli do podzemi przez skrytke.Jest mała poszukali by troche i znalezli albo wydusili to z bena.Zagrożenie mineło nie mieli sie gdzie śpieszyć.Miejmy nadzieje że ci co wracają na wyspe będą mieli na tyle oleju w głowie by to zrobić.

Użytkownik Lobo edytował ten post 27.04.2008 - |13:04|

• 0

#85 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 27.04.2008 - |13:43|

Kolejna zabawna sprawa to dentysta wołający o pomoc przy gościu w wodzie .Zanim dobiegli to broń boże nie prubówał go wyciągnoąć czy nawet odwrócić go ne plecy żeby "jeśli żyje" pozwolic mu oddychać.Musiał czekać na błogosławieństwo Jack'a.

Hehe, tez na to zwrocilam uwage.

Odcinek dobry, nawet rzeklabym, ze bardzo dobry. Po raz pierwszy bylo mi naprawde zal Bena. Alex byla jedyna osoba, na ktorej naprawde mu zalezalo i zginela. Teraz praktycznie Ben nie ma juz nic do stracenia. Szczerze mowiac myslalam, ze Alex przezyje. Nie ma co, tworcy mnie zaskoczyli.
No i znow pojawil nam sie dymek. Tym razem na wezwanie... Bena. Ciesze sie, ze tworcy wytlumacza nam, czym jest ow postrach Wyspy, bo od poczatku mnie to pytanie nurtowalo.

I na koniec dwie bezcenne chwile: Znasz Alfabet Morse'a" - mina naszego wyspowego MacGyvera patrzacego ze zdziwieniem na Bernarda- bezcenna. A drugi moment to Miles i jego "Zostane z wami jeszcze troche".

Ja czekam z niecierpliwoscia na next episode.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#86 Curacao

Curacao

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 76 postów
  • MiastoToruń,Polska

Napisano 27.04.2008 - |14:43|

wedlug mnie najlepsza scena odcinka to wtedy, gdy zaraz po zabiciu Alex, jest ujećie na twarz Bena, w tle słychac rozmowe Locke'a z Sawyerem ktorzy sie w ogole nie przejeli cala sytuacja.
  • 0
-Why do you find it so hard to believe?
-Why do you find it so easy?

#87 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 27.04.2008 - |14:47|

Pozytywny wielokrotny morderca. A to dobre. Policzyłeś czy masz wszystkie klepki?

nie, chcesz to chodź i sam policz
  • 0

#88 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 27.04.2008 - |15:10|

Szczerze mowiac myslalam, ze Alex przezyje. Nie ma co, tworcy mnie zaskoczyli.

Za dużo wątków, za dużo postaci. Aktorzy, wokół których kiedyś koncentrowała się niemal cała akcja, teraz dostają ledwo parę minut na odcinek (Jack, Kate, Juliet...). Autorzy muszą zacząć robić "czystki", bo im zaczną aktorzy uciekać (tak jak Charlie), a do końca serialu jeszcze dwa sezony są.

nie, chcesz to chodź i sam policz

Jeśli ten psychopata Ben jest dla Ciebie postacią pozytywną, to z Tobą coś grubo nie w porządku jest.
  • 0

#89 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 27.04.2008 - |15:29|

A gdzie ja napisałem że to jest postać pozytywna? Napisałem że będziemy go takim poznawać, tzn że twórcy będą go tak kreować, pokazywać inna stronę i to dlaczego takim się stał (mordercą).

Jak się tak zagotowałeś to zrób wdech- wydech i przeczytaj jeszcze raz co napisałem i zapytaj mamę co to jest klepka
  • 0

#90 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 27.04.2008 - |17:26|

Za dużo wątków, za dużo postaci. Aktorzy, wokół których kiedyś koncentrowała się niemal cała akcja, teraz dostają ledwo parę minut na odcinek (Jack, Kate, Juliet...). Autorzy muszą zacząć robić "czystki", bo im zaczną aktorzy uciekać (tak jak Charlie), a do końca serialu jeszcze dwa sezony są.

Jeśli ten psychopata Ben jest dla Ciebie postacią pozytywną, to z Tobą coś grubo nie w porządku jest.

Dominic Monahgan sam nie zrezygnował. Autorzy go "zabili" i tyle.

A w tym odcinku widzimy też tą drugą twarz Ben'a...ludzką. bo nikt nie jest w 100% zły czy w 100% dobry.

ps. wyładujcie testosteron w innym miejscu.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#91 Korzi

Korzi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 77 postów
  • MiastoSanok

Napisano 27.04.2008 - |18:46|

Właśnie skończyłem oglądać 9 odcinek i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobał. Nieco zagadkowa była jedynie rozmowa Bena z Charlesem. No bo co to znaczy, że "Wszystko co masz, odebrałeś kiedyś mnie." < Czy tu chodzi o wyspę, czy o coś innego :mellow:
Widmore dał też do zrozumienia, że wyspa należała wcześniej do niego, czyli zapewne on był właścicielem Dharmy - jeśli o to chodzi.
I na koniec Ben powiedział "Obaj wiemy, że nie mogę cię zabić" < wtf, dlaczego :D ?
Wiemy jak Benowi udało się zwerbować Sayida.
Nie mogę się doczekać następnego odcinka bo w końcu powinni wyjaśnić coś więcej kim dokładnie jest Jacob i czym jest czarny dym (wiemy już, że Ben potrafi go przyzwać, a skoro ogrodzenie wokół osady było wyłączone, to dym mógł spokojnie do nich przyjść).

Oceniam ten odcinek +8/10 ;)

Użytkownik Korzi edytował ten post 27.04.2008 - |18:52|

• 0
Dołączona grafika
EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON
4 8 15 16 23 42..... >> DESTINY FOUND <<

#92 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 27.04.2008 - |19:40|

ben jest człowiekiem dla którego cel nie wazne czy dobry czy zły uświęca srodki.Jeśli do osiągnięcia celu musi np zabić ojca czy strzelić komus w plecy to to zrobi.Taki człowiek nie może być pozytywną postacią.Jest nią dopuki sytułacja nie wymaga żeby stał się złą.A jak zwerbował saida ten usmieszek na odchodne czemu mam wrażenie że miał coś wspólnego z śmiercią jego żony.

Co gorsza lock pod tym względem zaczyna go przypominać.Mam na myśli grnat w pysku mailsa czy bron wycelowaną w głowe jego kumpla.W pierwszym odcinku sezonu powiedział żę celował do jack'a z niezaładowanego rewoleru bo i tak by nigdy do niego nie strzelił teraz mam wrażenie że jeśli by musiał zrobił by to.

Użytkownik Lobo edytował ten post 27.04.2008 - |19:45|

• 0

#93 Asignion

Asignion

Starszy plutonowy

• LAMER
  • 628 postów

Napisano 27.04.2008 - |20:17|

Dominic Monahgan sam nie zrezygnował. Autorzy go "zabili" i tyle.

Mylisz się. Charlie w pierwszym sezonie był postacią pierwszoplanową, a potem systematycznie wraz z pojawianiem się nowych wątków i postaci był marginalizowany, aż do momentu, w którym aktor powiedział "dość". No i zabili Charliego.

A w tym odcinku widzimy też tą drugą twarz Ben'a...ludzką. bo nikt nie jest w 100% zły czy w 100% dobry.

Racja. Taki Stalin nie był do końca zły. Raz podobno tylko nie dał dziecku cukierka, a przecież mógł go zabić.
  • 0

#94 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.04.2008 - |21:02|

Mylisz się. Charlie w pierwszym sezonie był postacią pierwszoplanową, a potem systematycznie wraz z pojawianiem się nowych wątków i postaci był marginalizowany, aż do momentu, w którym aktor powiedział "dość". No i zabili Charliego.

A skad ta rewelacja. Nie zauwazylem procesu marginalizacji Charliego. Pd pierwszego do trzeciego sezony nalezal do postaci centralnych i byl jedna z najwaznieszych. Byc moze Dominicowi juz odechcialo sie grac w Lost i mial kontrakt z opcja wyjscia, ale to juz inna historia.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#95 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 27.04.2008 - |21:08|

Czy kod, który wprowadziła Alex miał być tylko sygnałem ostrzegawczym dla Bena czy również miał wyłączyć ogrodzenie?

Skoro Ben kontroluje dymek to po co jest to ogrodzenie? Wystarczy, że zakazałby mu się zbliżać do wioski?
  • 0

#96 KUKA1

KUKA1

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • Miastoz doopy

Napisano 27.04.2008 - |21:14|

Moim zdaniem Ben nie umie do końca zapanować nad dymem, może dym jest zaprogramowany żeby chronić tylko bena a cala reszte zabijac, niby czemu ben kazał reszcie uciekać do lasu ?
  • 0

Lost Kible - LINK

#97 michal_zxc

michal_zxc

Plutonowy

• Użytkownik
  • 382 postów

Napisano 27.04.2008 - |21:57|

Moim zdaniem Ben nie umie do końca zapanować nad dymem, może dym jest zaprogramowany żeby chronić tylko bena a cala reszte zabijac, niby czemu ben kazał reszcie uciekać do lasu ?

Żeby chronił tylko Bena, to on sam musiał by go tak zaprogramować. Prędzej bym założył, że dym ignoruje/chroni oryginalnych pracowników Dharamy.

Użytkownik michal_zxc edytował ten post 27.04.2008 - |22:02|

• 0

"Nie możesz kontrolować co się dokładnie zdarzy, jest tyle rzeczy do ogarnięcia, ale intencje pomagają obrać kierunek. Jeśli masz dobre intencje to masz większe szanse że wszystko skończy się dobrze" Trance Gemini - Andromeda
The Secret <- Polecam

#98 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 28.04.2008 - |00:54|

Jak Jack zawołał do siebie na chwilę Bernarda... czyżby motyw z morse'em to był spisek zaplanowany przez Jacka i Bernarda w celu zdemaskowania Faradaya?
  • 0

#99 kylsonn

kylsonn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 28.04.2008 - |09:28|

Sawyer nadaje się na przywódce.

Nie zgadzam się. Wszystko co robi, robi tylko po to, żeby udowodnić swoje racje, nie zawsze mając na celu dobro ludzi wokół siebie. Dowodem na to jest tekst do Locka: "Gdy spadnie mu choć włos z głowy, zabije cię". Kim jest on, żeby opiekować sięHurleyem? Znowu - kim jest Locke, żeby mu zrobić krzywdę? Groził mu tylko dlatego, że ten wcześniej celował w niego bronią i nie chciał wyjść źle w całej sytuacji. W najkrótszej postaci - ma ego jak stąd do tamtąd.

Teleport Bena do Tunezji to też ciekawy temat. Wiemy, że Desmond też miał taką przygodę. Strój Linusa i nowy znaczek na kostiumie (zakręcony jak pokemony;p) udowadnia, że jest jeszcze jakaś stacja. Możliwe, że w niej badali teleportowanie.
  • 0

#100 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 28.04.2008 - |10:14|

Zastanawia mnie to, że posiadając umiejętność podrózy w czasie i przestrzeni Ben nie może zmienić przeszłości i nie uratuje Alex (lub w ogóle nie dopuści do tego by ludzie Widmore'a nie dostali się na wyspę)?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych