Knight Rider
Napisano 01.11.2008 - |19:21|
Napisano 08.11.2008 - |15:37|
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 08.11.2008 - |15:39|
Napisano 04.12.2008 - |13:54|
I to by było na tyle, jeśli chodzi o nowego Nieustraszonego... Szkoda, że nie udało się stacji NBC...Mamy z kolei złe wieści dla fanów "Knight Rider'a" (odświeżona wersja "Nieustraszonego"). Wobec słabych wyników oglądalności stacja NBC zredukowała liczbę zamówionych epizodów z 21 do 17. Finał sezonu, a jednocześnie bardzo prawdopodobnie także i całego serialu, nastąpi 25 lutego.
Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...
Napisano 04.12.2008 - |18:18|
Napisano 11.12.2008 - |11:36|
Akcji jest jak na lekarstwo, efekty specjalne zawodzą, KITT to jakis multi-Transformers normalnie.
Jedynie panie z dużymi dekoltami mogą przyciągać wzrok, ale oglądanie serialu i tak odradzam.
Napisano 15.01.2009 - |21:24|
Marny jest ten serial.
Akcji jest jak na lekarstwo, efekty specjalne zawodzą, KITT to jakis multi-Transformers normalnie.
Jedynie panie z dużymi dekoltami mogą przyciągać wzrok, ale oglądanie serialu i tak odradzam.
Co do pani to się zgadzam ale z resztą ani trochę. Serial jest jak dla mnie dobry, a transformacja nie jest taka głupia, no chyba że jak zmienia postacie co 1 minute. Po za tym nie mam zastrzeżeń.
Napisano 15.01.2009 - |22:35|
info tutaj: http://www.filmweb.p...traszonych,1997
podchodziłem z kijem do kolejnegj odsłony. Na szczęście jest o niebo lepiej niż poprzednio. Co nie znaczy że super.
Mam zastrzeżenie do nadmiernego używania efektów specjalnych. Momentami aż wylewają się z ekranu wciskane na siłe do kolejnych scen. To zupełnie bezcelowe i niepotrzebne.
Kolejne zastrzeżenie to główny bohater. Jakoś mnie nie przekonuje. W zasadzie to jego pierwsza 'grubsza' rola ale czy to wszystko tłumaczy? Momentami wydaje mi się przerysowany ten jego luzacki styl bycia. I w niektórych scenach np. pościgi kiedy jasne jest że ujęcia były kręcone w trakcie postoju na zielonym tle wygląda jakby go ktoś nadmuchał.
Nowy model Mustanga jako KITT. Nawet fajnie się prezentuje.
Na koniec stwierdzę tylko że oryginalny Knight Rider i tak rządzi.
Napisano 16.01.2009 - |00:17|
Napisano 23.01.2009 - |01:39|
Trzeba przyznac ze odcinek 12 byl zdecydowanie najlepszy ze wszystkich. I jest to pierwszy odcinek tego serialu, ktorym jestem zachwycony, ze tak powiem. Co prawda ja bym troche to inaczej zrobil i podzielil na dwa odcinki co najmniej. Za duzo chcieli upchnac w jednym odcinku..
Jedyne co mi sie nie pododbalo to wlasnie to upchniecie no i walka KITT-a z KARRem... po pierwsze za cukierkowa, za krotka za banalna za dziecinna- byl to powazny minus tego odcinka i chyba tyle.
Co do efektow sa lepsze...mozna juz tu otwarcie powiedziec.
Ogolnie jestem bardzo milo zaskoczony odcinkiem mimo kilku razacych bledow.
Niektore z plusow:
KARR
Sarah
"demontaz" KITT-a
Wkoncu normalne uszkodzenie KITT-a
Efekty
F.L.A.G.
Wilthon Knight
Klimat
Odwaze sie powiedziec ze odcinek ten wywarl na mnie wieksze wraznie niz 2 nowe odc losta.
Użytkownik Zetnktel edytował ten post 23.01.2009 - |01:45|
Napisano 23.01.2009 - |12:18|
Napisano 24.01.2009 - |03:43|
Wszyscy jadą równo po serialu, ale przecież to oczywiste że 1 sezon nigdy nie jest najlepszy. Wszystkie seriale które miały [beeep] pierwwsze sezony potem zwyykłe nie miały juz pomysłów i robiła sie kupa.
Najlepsze opowieści to te które się rozkręcały jak SG-1, Alias, 24 Supernatural, Smallville, gdzie dopiero w okolicach 2-3 sezonu akcja robiła sie [beeep]ista. Ja sądzę że trzeba przymknąć oko i czekać na kolejne sezony, które mogą być dużo lepsze.
Napisano 24.01.2009 - |09:34|
KARR był jednym z najlepszych pomysłów w starym Knight Riderze, odcinki z jego udziałem były naprawdę świetne... A 1x12? KARR został zbezczeszczony! W CO ON SIĘ ZAMIENIŁ? Ludzie... PO KIEGO GRZYBA TA METAMORFOZA? Wystarczyłoby mu dać jakieś inne special features jako samochodowi bez głupiej przemiany w robota, który wyglądał bardziej śmiesznie, niż strasznie... Walka z nim w sumie nawet niezła, efekty całkiem całkiem, tylko że za krótka! Przecież można było wcisnąć jakiś pościg, dłuższą wymianę zdań...
Popsuli najlepszy pomysł ze starego Knight Ridera. Nie wiem, co im zostało na series finale.
Napisano 24.01.2009 - |13:46|
Sam pomysl KARR-a w tym serialu juz od poczatku zostal popsuty.. robot WTF? Dla mnie KARR to zawsze bedzie samochod.
Co do powrotu Haselhoffa w pontiacu na koniec serialu.... ehh wiesz, ze to nie mozliwe?
Napisano 24.01.2009 - |14:39|
-za szybko uporali się z KARR-em
-początek trochę nudny w porównaniu do reszty
No nie wiem biorąc pod uwagę poprzednie wersje to wcale nie jest gorzej. Jak byłem mały to podobał mi się gadający samochodzik z masą głupich efektów specjalnych. Teraz jak widziałem jeden z tych odcinków to już mi się to nie podobało. Bardziej byłem zażenowany. Ale cóż całości nigdy nie oglądałem więc nie mogę oceniać obiektywnie.To ze serial popsuli to każdym o tym wie
Napisano 24.01.2009 - |15:26|
Napisano 24.01.2009 - |15:36|
Napisano 25.01.2009 - |00:06|
Czemu?Co do powrotu Haselhoffa w pontiacu na koniec serialu.... ehh wiesz, ze to nie mozliwe?
Napisano 25.01.2009 - |03:55|
A dla mnie oryginalny KR.. jest arcydzielem...moze dlatego ze na nim sie "wychowalem" mam wszystkie odcinki nawet i obejrzalem juz nie raz. Mimo tego ze serial jest tandetny itp to ma w sobie to cos za co go cenie.. natomiast ten nowy KR takiego czegos juz nie ma.. tej magi..
Ja uważam że tu tkwi przyczyna porażki serialu. To ciągłe porównywanie z oryginałem zaszkodziło mu chyba najbardziej. Dla tego remaki są z góry skazane i maja mniesze szanse, na przebicie się. Mnie niestety wkurza fakt że nie dadzą mu szansy, bo widziałem gorsze 1 sezony i seriale jakos przetrwały.... (np Sg-1 1 sezon, czy Supernatural, czy Reaper). Takie czasy że nawet nie dadzą serialowi rozwinąć skrzydeł... Wierzę jednak że coś jeszcze z tego będzie. Mam nadzieje że sezon 2 będzie....
Napisano 25.01.2009 - |08:03|
A które z tych seriali miały skrócony pierwszy sezon ?
SG-1 miało 22 odcinki , reszta też chyba miała pełną liczbę odcinków bez żadnych cięć , dwoma pozostałymi się nie interesuję wiec nie wiem .
Z drugiej strony SG-1 zaczynało w trochę innych czasach i miało inną , nową jak na te czasy tematykę .
Dopiero potem zaczęło przypominać ST i inne seriale stricte kosmiczne .
Zaś KR2008 bazował na oryginalnym serialu ( KITT , KARR , MK , Wilton Knight , niektóre elementy KITT-a / KARR-a , zachowanie KARR-a i dlaczego jego program został przerwany ) .
Więc miał trudne zadanie zmierzenia się z jego legendą .
A jak to dotychczas wyglądało - to wie każdy kto oglądał KR TOS i KR2008 .
Z drugiej strony po KR 1x12 może serial jednak da radę .
Bo odcinek chyba najlepszy w całym serialu , fakt miał parę zgrzytów ( budowanie super zaawansowanego procesora z części telefonów , transformacja KARR-a - dosłownie jak bym widział TR , do tego głos miał podobny do Optimusa . )
Ekipa trochę pozmieniana ( Dr. Grainman odpada , nie wiadomo co z Torresem i tą agentką FBI ) .
Teraz tylko czekać na 1x13 ( aby nie było to pechowe dla serialu ) .
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 25.01.2009 - |13:05|
Ja uważam że tu tkwi przyczyna porażki serialu. To ciągłe porównywanie z oryginałem zaszkodziło mu chyba najbardziej. Dla tego remaki są z góry skazane i maja mniesze szanse, na przebicie się. Mnie niestety wkurza fakt że nie dadzą mu szansy, bo widziałem gorsze 1 sezony i seriale jakos przetrwały.... (np Sg-1 1 sezon, czy Supernatural, czy Reaper). Takie czasy że nawet nie dadzą serialowi rozwinąć skrzydeł... Wierzę jednak że coś jeszcze z tego będzie. Mam nadzieje że sezon 2 będzie....
A ja uwazam wrecz przeciwnie, gdy nie oryginal to ja juz dawno bym tego serialu nie ogladal, nawet nie wiem czy zaczal bym go ogladac. Co do dawania szansy to tez jestem za tym, zeby sprobowali 2 sezon, bo ewidentnie od 10 odcinka widac ze serial sie rozwija i jest lepiej.
Tak sobie pomyslalem, ze szkoda ze go nie kreca w tej samej technice co oryginala, to bylby dopiero rodzynek.. przykuwalby uwage, taniej by wyszla produkcja i bylby fajniejszy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych