Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 077 - S04E07 - Ji Yeon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
187 odpowiedzi w tym temacie

#81 PeaceMaker

PeaceMaker

Kapral

• Użytkownik
  • 218 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 15.03.2008 - |01:22|

to moglby byc powod, gdyby nie to, ze ciaza rowna sie 100% smiercia, wiec kazde, nawet bardzo duze ryzyko jest "mniejszym zlem", a skutki uboczne nie wystepuja zawsze... no ale w razie czego moga byc niezla wymowka :rolleyes: chociaz chyba raczej dla scenarzystow niz dla Bena, jemu zdaje sie bardzo zalezec na zyciu tych kobiet

A może Benowi po prostu chodzi nie o matki a o dzieci? Może chce koniecznie (z jakiegoś sobie znanego powodu) aby urodziło się dziecko poczęte na wyspie?
  • 0
"Two players: one is black one is light" -------> John Locke

#82 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 15.03.2008 - |01:53|

Jak dla mnie odcinek słaby. Lepszy od poprzedniego, ale nie zmienia to faktu, że był kiepski.

1. Widzę, że twórcy nie palą się do wprowadzania większej liczby nowych postaci - Minkowski i Regina zginęli jak tylko się pojawili. Szkoda.
2. Juliet ma u mnie ogromnego minusa - jak mogła powiedzieć Jinowi, że Sun go zdradza? To był cios poniżej pasa. Zdawała sobie przecież sprawę, że zniszczy to dotychczasowe relacje Koreańczyków - ich związek nigdy już nie będzie taki sam, do końca będą żyć w poczuciu zdrady.
3. Bardzo fajna była scena z zapomnianym już nieco Bernardem - widać, że dobrze wiedział, gdzie pojechać z Rose, odrobił lekcje - cała ta jego gadka o Karmie - pozytywny element odcinka.
4. Reakcja kapitana na wyskoczenie Reginy za burtę - WTF? Jak można tak olewać członków załogi. Widać było, że przejął się jej samobójstwem jak zeszłorocznym śniegiem.
5. Wygląda na to, że Widmore sfabrykował wrak statku i ciała (nie widzę poza nim nikogo innego posiadającego fundusze potrzebne do sfinansowania takiego przedsięwzięcia). Wychodzi na to, że jest tym baaardzo złym (zdobycie 324 ciał zakrawa na ludobójstwo, a nawet jeśli użyto ekshumowanych zwłok to ta liczba napawa przerażeniem).
6. Wszyscy się cieszyliśmy ze zniknięcia Dejtukmajsana, ale jednak zafundowano nam jego powrót. Ben zapewne szantażuje go Waltem. Już słyszę to jego piskliwe "I want my son back". Kolejny minus.
7. Dla mnie jest oczywiste, że Jin nie żyje. Nie widzę sensu w przychodzeniu na jego grób, jeśli jest inaczej.

Szkoda, że jedynym naprawdę bardzo dobrym odcinkiem całego sezonu był jak do tej pory epizod z Desmondem. Zapychacze, jakie fundują nam twórcy serialu oraz ignorancja i niechęć bohaterów do jakiejkolwiek komunikacji pomiędzy sobą osiągają karykaturalne rozmiary. Cóż, pozostaje mi nikła nadzieja na dobry następny odcinek.
  • 0

#83 Fabiola

Fabiola

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 15.03.2008 - |08:48|

2. Juliet ma u mnie ogromnego minusa - jak mogła powiedzieć Jinowi, że Sun go zdradza? To był cios poniżej pasa. Zdawała sobie przecież sprawę, że zniszczy to dotychczasowe relacje Koreańczyków - ich związek nigdy już nie będzie taki sam, do końca będą żyć w poczuciu zdrady.

w panice nie zawsze działa się racjonalnie
Juliet w swoim przekonaniu ratowała kogoś, kto zmierza dziarsko na skraj 10-piętrowca
a chyba nie jest zawodowym negocjatorem ...

owszem, mi się też nie podobało, że wsypała Sun, ale cóż, te postaci - jak w życiu - nie są ani czarne, ani białe, tylko kolorowe

a widać, że opanowaną dość Juliet temat ciąży/ życia kobiet bardzo porusza, może z racji doświadczeń bliskiej jej bardzo siostry
  • 0

#84 ajka74

ajka74

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.03.2008 - |09:16|

A może Benowi po prostu chodzi nie o matki a o dzieci? Może chce koniecznie (z jakiegoś sobie znanego powodu) aby urodziło się dziecko poczęte na wyspie?

coś w tym jest ;) dziecko urodzone i poczęte na wyspie ?? może do tego właśnie dążą te wszystkie badania

a swoją drogą to jeżeli by wysyłał kobiety poza wyspę by urodziły to chyba raczej musiałby się liczyć z tym że one już nie wrócą? no bo czemu tak usilnie nie pozwala ludziom opuszczać wyspy?
  • 0

#85 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 15.03.2008 - |10:41|

coś w tym jest ;) dziecko urodzone i poczęte na wyspie ?? może do tego właśnie dążą te wszystkie badania

a swoją drogą to jeżeli by wysyłał kobiety poza wyspę by urodziły to chyba raczej musiałby się liczyć z tym że one już nie wrócą? no bo czemu tak usilnie nie pozwala ludziom opuszczać wyspy?

ale przeciez wychodzi na to samo, dzieci tez umieraly... a jesli kobiety wysylalby na zewnatrz, ale do zamknietego osrodka, to mialby pelna kontrole ;) szczegolnie, ze wyslanie np Ethana nie bylo wcale problemem :P

4. Reakcja kapitana na wyskoczenie Reginy za burtę - WTF? Jak można tak olewać członków załogi. Widać było, że przejął się jej samobójstwem jak zeszłorocznym śniegiem.

kapitan chyba po prostu wiedzial, ze nic nie moze zrobic. w koncu wczesniej zabilo sie juz co najmniej kilka osob, moze je probowal powstrzymac, ale sie nie udalo. zreszta jak wyobrazasz sobie ratowanie kobiety owinietej w ciezki lancuch na pelnym morzu? cokolwiek by nie zrobil, tylko stracilby wiecej ludzi, a nie pomogl jej
  • 0

#86 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 15.03.2008 - |11:14|

Swietny, smutny odcinek... Ciekawe czy w tych oklicznosciach szósta osobą z Oceanic 6 jest Aaron czy mzoe jeszcze ktos sie uratował.

Żadnego pytania o napisy. Nie dość, że są, to jeszcze sie ludzie sadzą
Hans Olo

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 15.03.2008 - |11:50|

• 0

#87 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 15.03.2008 - |11:31|

Bardzo możliwe. Musiałbyć jakiś powód dla którego chcieli zabrać Aarona?
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#88 Black Smoke

Black Smoke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 15.03.2008 - |12:13|

Dobry Lost to zamotany Lost. A temu odcinkowi pomieszania nie brakowało.

W pierwszej scenie FF Sun widać jej kosmetyki. Tusz (albo coś innego w czarnym długim opakowaniu) ma białe logo ‘Foundation’ (05:34). Szukałam kosmetyków takiej firmy, ale nie znalazłam. Czyżby firma Hanso zajmowała się kosmetykami? ;)

Sceny Jin w sklepie/Sun, która nie chce zdjąć obrączki – przedramatyzowane. Muzyka, jakby co najmniej Dym miał się pokazać. Podobnie rozmowa Sun z Danem – oj wielkie mi odkrycie. Poza tym dowiedzieliśmy się, że w Korei mają extra lekarzy, którzy chcieli zrobić cesarkę na chwilę przed urodzeniem.

Ciekawe za to, co się dzieje z ludźmi z łodzi. Reakcja załogi świadczy, że samobójstwa nikogo już nie dziwią, a przecież statek jest jeszcze dość daleko od Wyspy. Zastanawiam się czy to ta sama choroba, która dotknęła ludzi Russo. Bo jeśli tak, to po co było ich zabijać. Sami by sobie z tym poradzili. Wracam też do swojej wcześniejszej teorii o tym, że anomalia działa wokół wyspy, a nie nad nią. Dlatego komunikacja satelitarna działa, a nikt z lostowiczów nie zwariował.

Podrzucenie samolotu z taką ilością ludzi wydaje mi się (pomijając okrucieństwo czegoś takiego) po prostu niepraktyczne. Może więc tamten wrak jest z innego wymiaru (jak królik w instruktażu do Orchidei). Jest też jeszcze sposób na w miarę tanie podrzucenie wraku. Jeśli Dymek to nanoboty przybierające różne kształty, to ktoś posiadający taką technologię (ludzie Bena, albo ktoś czyim człowiekiem jest Ben) mógłby zrobić z nich cały wrak. Twórcy przecież nigdy nie dementowali SF-owej natury Losta.

No i Dejtukmajsan wrócił. Wytłukli wszystkich bohaterów, którzy mnie wkurzali. Będzie kogo nie lubić :) A następny odcinek kroi się bardzo ciekawy. Szkoda tylko Jina – ale czy tak naprawdę mamy pewność co do jego śmierci?

I jeszcze jedno. Może to moja wyobraźnia ale czy mała Ji nie jest trochę ciemnawa?
  • 0

#89 evil4000

evil4000

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 15.03.2008 - |12:55|

A ja mam proste pytanie dlaczego nikt nie bierze pod uwagę ze sam Ben jest 6 z ocalałych rozbitków. Przecież wyraźnie widzieliśmy go w ff Saida. jeżeli ktoś posiada 3kola to nie tak ciężko zmienić swoja tożsamość. Na dodatek jest weterynarzem kto z rozbitków miał taka fuchę w przeszłości????

Moim zdaniem Jin żyje na wyspie i ma sie dobrze :P

No i nie rozumie ludzi którzy wyzywają na Michela. Wielu z nas bylo by w stanie zabić wielu ludzi dla swoich dzieci a Michelowi juz raz wcześniej odebrano dziecko i kiedy po raz drugi zrobili to othersi spanikował i byl w stanie "wybic wszystkich" (większość z nas tak wlanie by zrobiła)

Użytkownik evil4000 edytował ten post 15.03.2008 - |13:00|

• 0

#90 hbr

hbr

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 15.03.2008 - |13:36|

Czesc. Jestem z Wami od 2 sezonu, ale jakos nie mialem nigdy nic do powiedzenia. Dzisiaj wpadl mi do glowy pewien pomysł. Chodzi mi o to, że być może na liscie jakoba sa osoby ktore wydostaly sie z wyspy. Jakob o tym wie, ze oni się wydostaną i dlatego zrobil ta liste, zeby wiedzieli kogo zlapac. :) Taki glupi pomysl. Tylko nie wiem czy Hugo byl na liscie...
  • 0

#91 szymon

szymon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 15.03.2008 - |13:57|

Zabieg z poplątaniem ff z fb bardzo sprytny. Potwierdza że scenarzyści to bardoz mądre chłopaki. Jin na 100% umarł. Gdyby został na wyspie po co Sun chodziłaby na jego grób. Bez sensu. Zastanawia mnie jedno. Czemu Regina udawała, że czyta książkę? Może ludzie ze statku (podobnie jak po porwaniu Jacka,Sawyera i Kate Inni wraz z Benem) odgywają jakąś rolę aby zdobyć zaufanie rozbitków. Może to co robią jest ustawiane( list Majkela-nie ufaj kapitanowi, rozmowa Lapidusa z mięśniakiem). Nie wiem czy ktoś to zauważył ale Reginę gra bodaj najlepsza kobieca kaskaderka (Deathproof) a skok do wody to jak dla mnie mało spektakularny wyczyn dla kogośtakiego jak ona. Poza tym scenarzyści sami wcześniej przyznali, że mają dla niej ciekawą scenę kaskaderską ( a ten skok to dla mnie tylko jakiś pierd przed większą akcją). Dodatkowo po co wyprowadzają rozbitków na burtę statku zamiast od razu do kajuty gdzie kapitan trzyma skrzynkę. Moim zdaniem to wszystko było ustawione z jakiegoś powodu.
  • 0

#92 Black Smoke

Black Smoke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 15.03.2008 - |14:06|

A ja mam proste pytanie dlaczego nikt nie bierze pod uwagę ze sam Ben jest 6 z ocalałych rozbitków. Przecież wyraźnie widzieliśmy go w ff Saida. jeżeli ktoś posiada 3kola to nie tak ciężko zmienić swoja tożsamość. Na dodatek jest weterynarzem kto z rozbitków miał taka fuchę w przeszłości????

Ben nie może należeć do Oceanic6, bo nawet gdyby podszył się pod jednego z pasażerów i oszukał większość ludzi na Ziemi, to nie oszukałby ludzi Widmore’a, którzy dobrze wiedzą jak on wygląda, a wtedy wiedzieliby jeszcze gdzie jest. W takiej sytuacji nawet status celebrity by mu nie pomógł.

No i nie rozumie ludzi którzy wyzywają na Michela. Wielu z nas bylo by w stanie zabić wielu ludzi dla swoich dzieci a Michelowi juz raz wcześniej odebrano dziecko i kiedy po raz drugi zrobili to othersi spanikował i byl w stanie "wybic wszystkich" (większość z nas tak wlanie by zrobiła)

Nie wiem jak mają inni, ale moje nielubienie Michela zupełnie nie wynika z jego umowy z Benem. Dejtukmajsan działa mi na nerwy z różnych innych powodów np.: nie lubię jego twarzy, głosu, tego jak powtarza niektóre frazy jak nie ma innych argumentów i tego, że ogólnie rzecz biorąc jest taką chaotyczną d... wołową.

Czesc. Jestem z Wami od 2 sezonu, ale jakos nie mialem nigdy nic do powiedzenia. Dzisiaj wpadl mi do glowy pewien pomysł. Chodzi mi o to, że być może na liscie jakoba sa osoby ktore wydostaly sie z wyspy. Jakob o tym wie, ze oni się wydostaną i dlatego zrobil ta liste, zeby wiedzieli kogo zlapac. :) Taki glupi pomysl. Tylko nie wiem czy Hugo byl na liscie...

Wielu z tych, którzy byli na liście (większość porwanych z ogona) się nie wydostało, Jack wręcz przeciwnie, chociaż go na niej nie było.
  • 0

#93 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 15.03.2008 - |14:10|

Pomysł ciekawy ale...Locke był na liście a nie ma wśród oceanic 6.

@Black Smoke, foundation to po angielsku podkład. ;)
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#94 MAF

MAF

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • Miastoz miasta Łodzi

Napisano 15.03.2008 - |14:27|

Kiedy w scenie boli Sun okazało się że to FF powiedziałem sobie- nie wierze twórcom, to może być FB i z takim nastawieniem (podejrzliwym) oglądałem cały odcinek, żeby nie dać się nabrać.
1) wydawało mi się, że komórka Jin`a została celowo zniszczona
2) Gdy Jin krzyczał do porywacza pandy "urwę ci głowę" pomyślałem- nawrócił się spowrotem ;-)
3) Gdy lekarz wyjmował dziecko bałem się że będzie czarne :-)
4) Dziwny lekarz, ochrona przed wejściem do pokoju "Sun)- myślałem że jest pod jakąś specjalną opieką z niekoniecznie dobrych powodów

Pytania:
Czy Sayid naprawę pozwolił sobie na taka nieostrożność żeby powiedzieć Frankowi że ktoś zostawił otwarte drzwi?
Pierwsza scena na statku- na co Frank niby jest gotowy, dokąd ma się nie spóźnić (rozmowa z tym wysokim kolesiem)
Co/kto tłukł w rury na statku? Regina?

"Expose" w telewizorze Sun jest po koreańsku (chińsku/japońsku) ;-D

Użytkownik MAF edytował ten post 15.03.2008 - |14:31|

• 0

#95 ajka74

ajka74

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 15.03.2008 - |15:03|

Nie wiem czy ktoś to zauważył ale Reginę gra bodaj najlepsza kobieca kaskaderka (Deathproof) a skok do wody to jak dla mnie mało spektakularny wyczyn dla kogośtakiego jak ona. Poza tym scenarzyści sami wcześniej przyznali, że mają dla niej ciekawą scenę kaskaderską ( a ten skok to dla mnie tylko jakiś pierd przed większą akcją). Dodatkowo po co wyprowadzają rozbitków na burtę statku zamiast od razu do kajuty gdzie kapitan trzyma skrzynkę. Moim zdaniem to wszystko było ustawione z jakiegoś powodu.

wcale a wcale bym się nie zdziwiła że załoga statku odstawiła jakąś szopkę dla Sayida i Desmonda
bo zastanawiające jest że kapitan tak im ładnie wszystko opowiada, pokazuje czarną skrzynkę.... to jak dla mnie zbyt proste... czuję że jest w tym drugie dno, pytanie jakie?

PS. scena z Zoe Bell (w Deathproof) na samochodzie to majstersztyk :D
  • 0

#96 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.03.2008 - |15:14|

Odcinek dobry, zdecydowanie lepszy od poprzedniego. Tez sie nabralem na pomieszanie FB i FF.

@MAF
1) no zniszczenie wygladalo na nie przypadkowe
3) No wlasnie ktos juz pisal, dla mnie to dziecko jakies dziwne pokazane zostalo. Takie sa koreanskie dzieci ciemne jak sie rodza??? W pierwszym czy drugim sezonie byl motyw ze Sun przyjaznila sie z Michealem ... moze to jego dzieciak?:P:P:P

Znow te odpowiedzi, ktore zostaly nam dane - mozna bylo duzo wczesniej sie ich domyslec (mistyfikacji wypadku - pokazane to juz bylo dawno, to ze Windmore statek wynajal tez bylo wczesniej wiadome). Ciekawe jak zginal Jin, nie wierze ze Sun by tak plakala gdyby zostal na wyspie i nadal na niej zyl.
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#97 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 15.03.2008 - |15:19|

No wlasnie ktos juz pisal, dla mnie to dziecko jakies dziwne pokazane zostalo. Takie sa koreanskie dzieci ciemne jak sie rodza??? W pierwszym czy drugim sezonie byl motyw ze Sun przyjaznila sie z Michealem ... moze to jego dzieciak?

W jednym z mobisodów było jeszcze więcej o relacjach między Sun a Michealem...
Mam nadzieję, że to nie to :|
Zamiast Dejtukmajsana będziemy jeszcze mieli Dejtukmajdoter...

Ciekawe, dlaczego tylko Hurley przybył. I dlaczego się tak ucieszył, że nie będzie nikogo więcej.
Kate nie może opuszczać stanu.
Ale czemu nie przyjechał Jack?
I czemu nie Sayid?
  • 0

#98 matlas

matlas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 402 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.03.2008 - |15:32|

Czemu nie Sayid to chyba oczywiste. Jest platnym morderca ... a i sam tez jest scigany. Kate oczywiste. Ale czemu nie Jack?
  • 0
O serialach i nie tylko: matlas blog
--- > Mój ranking seriali < ---

#99 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 15.03.2008 - |15:50|

@matlas
1) nie płatnym, tylko na usługach Bena.
2) to, że jest mordercą, nie oznacza, że nie może przyjechać do Sun.
3) i nic nie wiadomo o tym, czy jest ścigany czy nie.
  • 0

#100 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 15.03.2008 - |16:06|

Sceny Jin w sklepie/Sun, która nie chce zdjąć obrączki – przedramatyzowane. Muzyka, jakby co najmniej Dym miał się pokazać. Podobnie rozmowa Sun z Danem – oj wielkie mi odkrycie. Poza tym dowiedzieliśmy się, że w Korei mają extra lekarzy, którzy chcieli zrobić cesarkę na chwilę przed urodzeniem.

Hehe, a mi sie podobala muzyka, jak Jin biegal po sklepie z zabawkami... wygladal, jakby mial kogos zamordowac, muzyka, jakby mial pokazac sie co najmniej Dymek, a tu Koreanczyk szuka pandy :D rewelacja :D
  • 0
Living is easy with eyes closed

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych