Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 071 - S04E01 - The Beginning of the End

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
332 odpowiedzi w tym temacie

#81 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 01.02.2008 - |20:59|

A gdzie naomi nauczyła się wyjmować prawie do końca wbity nóż z pleców? Spróbuj sięgnąć sobie za plecy tak by móc wyciągnąć (nie pociągnąć do góry) nóż wbity w plecy poziomo.

Niekoniecznie to musi być scena z żywym Charlie'm, mogą być to tylko zwidy, ale po prostu mam przeczucie, że on żyje. A jeżeli nie to się przecież nie potnę.

Użytkownik Northim edytował ten post 01.02.2008 - |21:01|

• 0

#82 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 01.02.2008 - |21:10|

Ciekawe czy jak widać oko to Christian wciąż buja się w fotelu?
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#83 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 01.02.2008 - |21:14|

Charlie.. to jasne, że to zwid tak jak Dave. Tylko dlaczego tamten inny koleś go widział? Może dlatego, że był czubkiem :P

wydaje mi się, że był to Duch bądż magia wyspy .. Na pewno nie wymysł w głowie Hugo.. ten drugi pacjent przeciez widział tego Charliego.

Kim jest ten Christian ?

Użytkownik Azazell edytował ten post 01.02.2008 - |21:15|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#84 strawberry

strawberry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 01.02.2008 - |21:21|

Kim jest ten Christian ?

ojcem Jacka... ile razy jeszcze padnie dzisiaj to pytanie? ;P

Użytkownik strawberry edytował ten post 01.02.2008 - |21:23|

• 0
pozdrawiam wszystkich - strawberry

#85 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 01.02.2008 - |21:25|

A skąd te przypuszczenia ze ojciec jacka jest w tej chatce ?? mam chyba dziurę w tej sprawie i proszę o wyjasnienie

Użytkownik Azazell edytował ten post 01.02.2008 - |21:27|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#86 strawberry

strawberry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 01.02.2008 - |21:28|

a stąd, że ktoś rozjaśnił kadr z filmu i oto co ukazało się naszym oczom:
Dołączona grafika
  • 0

#87 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 01.02.2008 - |21:29|

A skąd te przypuszczenia ze ojciec jacka jest w tej chatce ?? mam chyba dziurę w tej sprawie i proszę o wyjasnienie

ktos rozjasnil screena i tam wyraznie widac Christiana bujajacego sie w fotelu Jacoba => obrazek dostepny w lostopedii przy opisie odcinka, poszukaj jak chcesz;)

edit:
jak widac juz nie musisz szukac, ktos mnie wyprzedzil:)

Użytkownik Malutka edytował ten post 01.02.2008 - |21:30|

• 0

#88 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 01.02.2008 - |21:32|

Tymczasem mamy skok oglądalności. Pewnie z panującej posuchy i mniejszej konkurencji:

ABC:
8:00pm Lost: Past, Present & Future (13.1 million)
9:00pm Lost (16.07 million)

Ale jeżeli 4 sezon będzie utrzymywał swój poziom i ciągle będzie tak wspierany reklamowo to można liczyć, że oglądalność jeszcze trochę wzrośnie.

-------

Ciekawe co tym czasem Othersi robią :P Czy już dotarli do tej tajemniczej świątyni. Mam nadzieję,że zobaczymy ją dość szybko w tym 4 sezonie. No i czy jakoś będą chcieli odbić Bena. Jednak coś czuję, że prędzej połączą siły z ekipą Locke'a

Co to 6tki stawiam na to, że jednym z brakujących ogniw będzie Sun. Jej może bardzo zależeć teraz na wydostaniu się wyspy z wiadomych powodów. Mam obawy co do życia Sayida. Lubi strasznie tą postać. Jednak na pewno nie ma tylu fanów co Jack, Kate i inne Sawyery, a nie będą raczej zbijać postaci podbijających oglądalność (przynajmniej tak mi się wydaje) Poza tym Irakijczyk jeśli będzie potrzeba będzie pewnie walczył przeciwko ekipie Naomi. A to zwiększa szanse na śmierć postaci. Ale to takie gdybanie, luźne przemyślenia :P

Jak ktoś słusznie zauważył narzekają głównie ci co widzieli trailery, sneek peaki, czytali spoilery etc. Ludzie przestańcie to robić, a wrażenia będą większe ;) Sam nie wytrzymałem przed premierąi zwiastuny zobaczyłem trochę. Ale teraz już tego nie będę robił. ;)

E: PROSZĘ O POPRAWIENIE W PIERWSZYM POŚCIE INFORMACJI O TYM CZYJE FB/FF :P

Użytkownik Metalfish edytował ten post 01.02.2008 - |21:35|

• 0
...and Justice for All!

#89 MorFeuS

MorFeuS

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 253 postów
  • MiastoLondyn

Napisano 01.02.2008 - |21:39|

LOL. Czyli ten Jacob w 3x20 to był ojciec Jacka czy to tylko w tym odcinku sie tam bujał? Pewnie teraz Charlie dołaczy do spółki Jacob/Christian i pewnie inne osoby:D

Użytkownik MorFeuS edytował ten post 01.02.2008 - |21:41|

• 0

#90 strawberry

strawberry

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 01.02.2008 - |21:43|

tylko w tym odcinku się tam bujał ;)
  • 0

#91 Soviet

Soviet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 01.02.2008 - |21:49|

Ja nie wiem czym wy tu się zachwycacie. Szczególnie zabawni są piszący w stylu "Nudny odcinek, słaba akcja, 9/10". Fanbojstwo powinno mieć swoje granice :).

Do rzeczy: Pierwszy odcinek nowego sezonu po długiej przerwie i od razu zapychacz wnoszący minimalną ilość czegokolwiek do fabuły.

- Jakim cudem można dostać nożem w plecy, wykrwawiać się przez pół godziny, a potem uciec, nie będąc zauważonym przez 30 osób, zostawić dwa ślady (z czym wiąże się powrót), następnie wejść na drzewo, zeskoczyć z niego i walczyć na noże niczym kibic Arki? No chyba, że chodzi o to, żeby teatralnie umrzeć sekundę po heroicznym poświęceniu :).
- Dlaczego większość uważaja, że skoro statek nie jest od Penny, to wszyscy na nim są źli? Czy tylko jedna biedna Penny szuka tych ludzi? (Choć to może być cześciowo wyjaśnione, nie pamiętam dobrze końcówki s03).
- Nikt nie wyskoczyłby na spadochronie z tak niskiej wysokości, szczególnie z helikoptera.
- No i ta scena gdzie Henio mówi o Naomi, teoretycznie jej nie zabili, na co nagle w odpowiednim momencie i czasie pojawia się Kate :). Takich przekrętów to nie ma nawet w Prison Break.
- Deszcz nie gasi pochodni.

Nie myślcie sobie, że ja jestem jakiś wielki przeciwnik Losta. Tak samo liczyłem na dobry odcinek, a, że wyszło to co wyszło...
  • 0

#92 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 01.02.2008 - |21:49|

LOL. Czyli ten Jacob w 3x20 to był ojciec Jacka czy to tylko w tym odcinku sie tam bujał? Pewnie teraz Charlie dołaczy do spółki Jacob/Christian i pewnie inne osoby:D

Napiszę to po raz kolejny! Nie, w 3x20 na pewno nie był to ojciec Jacka. Wynika to jasno z dzisiejszego. Christian (ojciec Jacka) bujał się na krześle, a przed nim pojawiła się tajemnicza postać której widzieliśmy tylko oko. Było to na bank oko Jacob. Czyli ojciec Jacka nie równa się Jacob! Skąd ta pewność co do oka? Wynika to jasno z komentarza twórców do 3x20 co do scenki w chatce. W 3x20 widać pewną postać siedzącą na krześle, czyli Jacoba, ale nie tylko. Bo przez moment widać jakieś oko. To nie było ani oko Johna ani Bena. Ty było oko Jacoba. Tak przynajmniej mówili Lindelof i Cuse. Oko identyczne do tego z 4x01. Jasne? :P Chociaż pewnie to przewinie się tutaj jeszcze parę razy... :P
  • 0
...and Justice for All!

#93 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 01.02.2008 - |22:08|

Pytanie wiec jak egzekwuja ten zakaz.?Sadza, ze 6 musiala podjac jakis moralny kompromis, ktorego ujawninie zniszylo by ich wizerunek. Maja cos na sumieniu.
Tylko gdzie sie nauczyl znikac?

O juz wiem. Pożyczyl pierscien od Frodo.

Co do zakazów- na Kate mają ciągle haka-albo cicho siedzisz, albo idziesz do pudła za ojca.Jeśli reszta z szóstki to Michael i Walt- pewnie dowiedzieli się jakimś cudem(?), że Mike kropnął Libby i Ana-Lucia'ę , Hugo to wiadomo- mogli go tak "obrobić", że pójdzie do wariatkowa ( chociaż sam poszedł).Jakby zaczął coś gadać, to pewnie by zrobili nagonkę, że wariat, miał już "gościnne" występy w wariatkowie :). Jack- wiadomo nie dopuszczą do wykonywania zawodu.

Więc są możliwości by ci co wrócili, trzymali buziaki na kłódkę.

Ciekawi mnie jedna rzecz-skąd Ben wie/wiedział, że jak ten okręt przepłynie to będą kłopoty(gadka do Rousseau).Być może jak przestały nadchodzić sygnały do centrali to DHARMA wysłała okręt z ludzi przeszkolonymi do "usuwania problemów" lub to zwykła misja ratunkowa DHARMA'y( a dlaczego DHARMA'y, ot choćby z prostego powodu, że zrzucała wyżerkę,leki(?)a tu nagle coś się stało i nie można się połączyć z Wyspą) . A jak wiemy, Ben miał inny pogląd na życie na Wyspie dlatego z ludźmi "z zewnątrz" (Richard Apted(?)-odcinek z Benem kiedy był mały i spotkał Richard'a, który być może otworzył mu oczy na to czym jest Wyspa i powybijali ludzi z DHARMA'y- a teraz tego DHARMA płazem nie puści i odpłaci "pięknym za nadobne" jak się dowie ,że robili ich w konia ???

Owszem, Richard ( o ile pamiętam z Ethan'em byli w DHARMA'ie, ale szefowie nie musiali wiedzieć, że sprawy idą nie tak,lub, że "kręcili coś na boku ;) )

Mam nadzieję, że drugi odcinek bardziej rozjaśni co to za okręt czego szukają na Wyspie

Użytkownik Kiz edytował ten post 01.02.2008 - |22:21|

• 0

#94 Kamuii

Kamuii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 01.02.2008 - |22:14|

Northim -> Śmierć Charliego potwierdzili już pare razy scenarzyści...

Ja stawiam na śmierć Jin'a i Claire.

Możliwe, ale Fixman i Clatre mają się wkrótce dowiedzieć że są rodzeństwem...

Z brakujących do 6, 3 rozbitków obstawiałabym Dejtkmajsana u Walta

Odcinek 8/10 ;-D opening 3 serii bardziej mi się podobał, ale przyznam ze ten też trzyma fason :D
  • 0

#95 katja

katja

Grupa Hatak

• Grupa Hatak
  • 704 postów
  • MiastoArrakis

Napisano 01.02.2008 - |22:31|

Bez czytania spoilerow można także wiele wywnioskować, uwaznie oglądając pierwszy odcinek. Daje on dobre pojecie co sie bedzie dziac na Wyspie pzrez nastepne kilka odcinków:
Podzał na chcących ukryc się i zostać i chcących Wyspe opścic korzystając z pomocy frachtowca sie pogłebi. Grupa Locka prawdopodobnie będzie pzreszkadzać. Beda więc wzajemne podchody. Grupa Jacka będzie musiała walczyć o wydostanie się.

Wiemy, że wydostanie się zaledwie sześciu z czego personalia tzrech już znamy, kolejnych odcinkach dowiemy się o kolejnych - ja stawiam na Sayid, Sun i Michael. Mozna się spodziewac kilka tragedii i smierci. Ja stawiam na śmierć Jin'a i Claire.

To wszytsko wydedukowałem z treści odcinka, cześc to niczym nie podparte przeczucia.

echh, jonasz, jonasz, to każda osoba znająca angielski w stopniu komunikatywnym może sobie pomyśleć. miałam na myśli nieustannie powiększający się czynnik niepewności. wychodzi na to, że lot zrobił się nieprzewidywalny i ciężko szacować jakieś szczegóły.
tak ogólnie, że ktoś zginie, mogę sobie również powiedzieć. nie powiem już kto, bo nie jestem w stanie wskazać nawet kandydatów.
  • 0
GG/L/MC/SS d+x s: a--- C+++(++++) !U--- P L---@ !E W+++ N- !o K--? w+ !O !M !V
PS++$ PE- Y+ PGP--@ t++ 5+++ X+++ R tv- b+++ DI+ !D- G++ e(++++) h-- r+ x*>**

I always hope for the best. experience, unfortunately, has taught me to expect the worst.

#96 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.02.2008 - |22:33|

Nie byl to glos Christiana.

Skąd ta pewnośc?
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#97 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 01.02.2008 - |22:38|

6 jak 6 numerów
Ciekawe kto jest numerem 8 a kto 15?
A Jack to 23 czy 16?
Jak obstawiacie? :-P
  • 0

#98 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.02.2008 - |22:41|

6 jak 6 numerów
Ciekawe kto jest numerem 8 a kto 15?
A Jack to 23 czy 16?
Jak obstawiacie? :-P

Nie wiem czy zastanawianie się nad tym ma jakiś sens, ale jeśli miałbym obstawiac to Locke może byc numerem 42 http://en.wikipedia...._and_Everything

Użytkownik jacekfreeman edytował ten post 01.02.2008 - |22:45|

• 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

#99 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 01.02.2008 - |23:09|

a stąd, że ktoś rozjaśnił kadr z filmu i oto co ukazało się naszym oczom:
Dołączona grafika

A wiec Christian jest Jacobem... dobre, dobre.

Odcinek swietny, juz dwa razy zdazylam ogladnac :D bilans to dwa razy sie przestraszylam i raz poplakalam. Czyli udanie :)

Hmmm... jesli chodzi o flashforward Hurley'a, wlasciwie jesli wogle chodzi o flashforwardy, to sadze, iz to nie jest po prostu pokazana przyszlosc rozbitkow Oceanic 815. Po pierwsze byloby to zbyt proste pokazac nam koniec serialu juz w czwartym sezonie. Po drugie nie sadze, by nagle rozbitkowie przemienili sie w kogos, kim zawsze gardzili.
Jack stal sie alkoholikiem, zupelnie jak jego ojciec (ff z ostatniego odcinka 3 sezonu), Kate zostala zniewolona-musi szybko wracac do domu, "zanim on zorientuje sie, ze jej nie ma". O kim byla wtedy mowa? O Sawyerze? W koncu to w nim widziala swojego znienawidzonego ojczyma, jak sama powiedziala, brzydzila sie nim (odc. z czarnym mustangiem ;) ). Hurley natomiast utknal w wariatkowie.

Zastanawia mnie tylko to, co powiedzial Charlie. "Nie zyje ale tu jestem". Charlie byl w ff Hurley'a wlasnie dlatego, ze to nie jest zadna przyszlosc.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#100 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 01.02.2008 - |23:13|

A wiec Christian jest Jacobem... dobre, dobre.

Nie do końca. Jacob jest prawdopodobnie właścicielem "oka", któro pojawiło się w oknie (pojawiło sie również w pierwszym odcinku ukazującym chatkę), a wiaodmo, że to oko nie należało do postaci siedzącej na krześle i tym samym do Christiana.

Hmmm... jesli chodzi o flashforward Hurley'a, wlasciwie jesli wogle chodzi o flashforwardy, to sadze, iz to nie jest po prostu pokazana przyszlosc rozbitkow Oceanic 815. Po pierwsze byloby to zbyt proste pokazac nam koniec serialu juz w czwartym sezonie. Po drugie nie sadze, by nagle rozbitkowie przemienili sie w kogos, kim zawsze gardzili.
Jack stal sie alkoholikiem, zupelnie jak jego ojciec (ff z ostatniego odcinka 3 sezonu), Kate zostala zniewolona-musi szybko wracac do domu, "zanim on zorientuje sie, ze jej nie ma". O kim byla wtedy mowa? O Sawyerze? W koncu to w nim widziala swojego znienawidzonego ojczyma, jak sama powiedziala, brzydzila sie nim (odc. z czarnym mustangiem ;) ). Hurley natomiast utknal w wariatkowie.

Zastanawia mnie tylko to, co powiedzial Charlie. "Nie zyje ale tu jestem". Charlie byl w ff Hurley'a wlasnie dlatego, ze to nie jest zadna przyszlosc.

Ciekawy punkt widzenia :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych