po drugie doci powiedział Ze alteranie ukryli wiedzę o wszechświecie przed nimi , a nie nasza galaktykę tj zakryli wszystko przed ori oprócz galaktyki ori wiec możemy wydedukować sobie ze zepchnęli ią krańce wszechświata i ukryli resztę poza tym nie chce mi się szukać fragmentu o tym ze zepchnęli galaktykę .
pogrubienie moje;
1)przed nami!!!; doci mówi, że Alteranie ukrywali przed
nami wiedzę o drodze do ascendecji; w przeciwieństwie do Ori; taka jest jego linia argumentacji; nie ma tam nic o ukrywaniu wiedzy przed nimi(czyli wyznawcami Ori i Ori jako takimi);
2)nie ma żadnych wskazówek, żeby ktoś przesuwał jakąś galaktykę(wybacz, ale Twoje błędne zrozumienie tekstu mnie nie przekonuje);
3)odnośnie pogrubionego tekstu- jak mamy traktować Twoją argumentację poważnie, gdy Tobie nie chce się nawet znaleźć cytatu; wybacz, ale samo to dyskredytuje Cię jako poważnego dyskutanta;
9x03
Daniel:
[13318][13353]Najwidoczniej nasi Pradawni|ukrywali naszą obecność przed Ori.
naszą obecność, nie galaktykę;
znowu Daniel:
[13367][13384]Ori uważają, że Pradawni są źli,
[13385][13404]ponieważ nie powierzyli nam|tajemnic wszechświata.
nam, nie im;
Prior:
[17980][18013]Ori nie ukrywają tej wiedzy tak,|jak czynią to inni,
[18014][18042]samolubnie z chęcią zachowania jej|dla swojej przewagi.
[18043][18082]Prowadzą was ścieżką opisaną|w Księdze Źródła.
[18087][18118]Musicie tylko podążać drogą|ich nauk.
Użytkownik inwe edytował ten post 31.01.2008 - |17:58|
Najciemniej jest pod jabłonią.
Est modus in rebus
Horacy
Prawda ma charakter bezwzględny.
Kartezjusz
Przyjaźń, tak samo jak filozofia czy sztuka, nie jest niezbędna do życia. . . Nie ma żadnej wartości potrzebnej do przetrwania; jest natomiast jedną z tych rzeczy, dzięki którym samo przetrwania nabiera wartości.
C.S. Lewis