Skocz do zawartości

Zdjęcie

Pytania o różne wydarzenia w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
89 odpowiedzi w tym temacie

#81 Grysik

Grysik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17.11.2005 - |11:08|

Widać autorzy scenariusza potraktowali bombę nova jak dzisiejszą bombę atomową ;) Czyli jeden wystrzał pocziągnie za sobą 2 z przeciwnej strony - czyli pyk i nie ma cywilizacji ;)
  • 0

#82 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 18.11.2005 - |09:41|

Tylko Federacja miała takie bombki.....
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#83 rbarteczko

rbarteczko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów
  • Miastowojewódctwo śląskie

Napisano 18.11.2005 - |19:51|

Głupie w tym serialu było prawo (starej) Federacji, które zabraniało używania bomb Nova.
Jakby Dylan użył ją w pierwszym odcinku, pierwszej serii, to by było po sprawie,
ale także nie można by było kontynuować serialu od wątku wpaścia do czarnej dziury.
  • 0
Myślę, wiec jestem ( i zniknął )

#84 Grysik

Grysik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 18.11.2005 - |22:08|

Tylko Federacja miała takie bombki.....

i tu jest kolejna uwaga: skoro Nietzscheanie zbudowali tak potężną flotę to jakim cudem nie dorobili się planów superbombek, albo dlaczego poprostu nie kilku...

Ja na ich miejscu nie zaczynalbym bez zdobycia tego straszaka - bo inaczej nie można tego nazwać :/

A wracajac jeszcze do odpalenia w pierszym odcinku - Hunt mogł tak wystrzelić, aby bombka eksplodowała poza układem, nie czyniąc mu żadnych szkód, ale zachaczając z 1000 wrogich okrętów ;)
  • 0

#85 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 19.11.2005 - |14:41|

Postaw się teraz na pozycji Nietshean.... mają bombkę, mają element zaskoczenia.... pyk Federatom kilka bombek Nova np we skupiska floty... reszte sobie wyobraź... :D :D :D

Faktem jest ze niegdy nie było powiedzianę że Nietsheanie mają bomby nova.... Kolejne niedopatrzenie twórców.....
  • 0

Dołączona grafika

#86 Grysik

Grysik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19.11.2005 - |18:54|

Postaw się teraz na pozycji Nietshean.... mają bombkę, mają element zaskoczenia.... pyk Federatom kilka bombek Nova np we skupiska floty... reszte sobie wyobraź... :D :D :D

W sumie to chyba nie ma powiedziane, że tak nie było? Bo sama zasadzka nie rozbiła całej floty wspólnoty.

I wg mnie to ta zasadzka była sposobem na ściągnięcie statków latających sobie "luzem" po okolicy, które po polączeniu mogły stanowić znaczną siłę.

Bo przecież walcząc z wrogiem 10x silniejszym i walczącym do ostatniego okrętu to sam element zaskoczenia nie wystarczyłby. W sumie to Federacji do rozbicia Nietzchean nie byloby potrzeba praktycznie żadnej strategii - zorganizować grupę bojową z 10000 jednostek i przynajmniej remis zapewniony ;)

PS. A przy okazji nie zna ktoś linków do twórczości fanów Andromedy? Tylko żeby po polsku były, bo z angielskiego to ja....

PS2. Ciekawa dyskusja nam tu wyniknęła :D :D :D

Użytkownik Grysik edytował ten post 19.11.2005 - |18:58|

• 0

#87 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów

Napisano 19.11.2005 - |19:55|

W sumie to juz sam nie wiem jak to jest z tymi bombami, widac kolejny element do konca nie przemyslany przez twórców serialu.

Co do jakiegoś skupiska fanów serialu to chyba we Polsce nie znajdziesz wiele stron, mozliwe aczkolwiek nie jestem pewien, tutejsze forum i dział poświecony Andromedzie jest jednym z większych w Polsce.
  • 0

Dołączona grafika

#88 Grysik

Grysik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 19.11.2005 - |20:14|

Dzięki za info.

Może kiedys ja skusze się na napisanie jakiegoś opowiadania ;) Ale znając mój słomiany zapał... I brak doświadczenia to raczej nic z tego nie wyjdzie...

Pozdro i narazie dzięki za twórczą dyskusję :D
  • 0

#89 boski seba

boski seba

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów
  • Miastozabrze

Napisano 04.07.2006 - |09:53|

:afro: witam poszukuje informacji na temat losów syna tyra tamerlejna za wszelkie informacje dziekuje i pozdrawiam goraco :mellow:
  • 0
z płanącego nieba wyrwał sie okrzyk gwiazd upadła i brucząca krwią nadzieja wydaje ostatnitnie tchnienie

#90 stokrotka

stokrotka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoAndromeda Universe

Napisano 13.07.2006 - |18:52|

Witam!!

Niestety nie pamiętam co się stało z synem Tyra... Nie wiem też co się stało z Tym Wielkim Facetem? Nie wiem jak to się stało.. 4 sezon gdzieś mi umknął.. Czy ktoś pamięta jak to było z Tyrem? Wiem że chyba założył własny klan.. W którymś odcinku 4 sezonu Beka i Harper znajdują Tyra.. Ale nie pamiętam jak to było? Czy ktoś może mi pomóc?

A propo twórczości.. to polskiej raczej się nie znajdzie.. przynajmniej mnie się nie udało.. największa baza opowiadań ze świata Andromedy to chyba jest na (FanFiction.net).. ale niestety po angielsku.. z drugiej strony ten język obcy nie jest taki trudny.. opowiadania są pisane naprawdę prostym językiem.. więc może warto trochę sie podszkolić w angielskim.. bo niektóre z tych opowiadań są naprawdę świetne.. mimo że są pisane przez amatorów.. to czyta się je jak najlepsze sci-fi.. naprawdę polecam

Użytkownik stokrotka edytował ten post 13.07.2006 - |19:02|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych