Skocz do zawartości

Zdjęcie

NEO +

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
448 odpowiedzi w tym temacie

#81 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów
  • Miasto100lica--->Grochow

Napisano 19.09.2003 - |15:35|

Co do promocji to dni dopiero leca od momentu zarejestrowania sie na ich serverze
Co do bledu to mam rozpiske bledow i wina lezy po stronie TPSA bledy z przedzialu 700-800 sato bledy po stronie pierwszefo modemu tzn tego co lezy w centrali
Linia jest dobrze skrosowana ale cos jest nie tak ustawione( poprostu jest spierd..)
Ja proponaowal bym zadzwonic na infolinie i zglosic blad 721. I czekac - pare godzin - 2 moze wiecej - na usuniecie beldu
  • 0
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej.
Ci, co żyją miłością, widzą głębiej.
Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

#82 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 19.09.2003 - |20:49|

Ja proponaowal bym zadzwonic na infolinie i zglosic blad 721. I czekac - pare godzin - 2 moze wiecej - na usuniecie beldu

Dzięki Przemas21.
Mam umówionego fachowca na wtorek, może w końcu coś zrobią....

:D ??<>?? :D <- tak wygląda człowiek co wierzy w zielone krasnoludki, hehe

Co najciekawsze, dopiero 3 konsultant na PartyLine przyznał, że to ich wina a nie mojego komputera. Czyżby sami blondyni tam pracowali?

Pozdrawiam.
  • 0

Th truth is out there...

#83 astromatrix

astromatrix

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 21.09.2003 - |00:46|

Czy ktoś się orientuje jak Linux radzi sobie z obsługą USB - oczywiście pytam głównie dlatego, że modem neostrady jest obecnie wydawany w TP wyłącznie w wersji USB.
  • 0

#84 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 23.09.2003 - |14:45|

Z tego, co czytałem, to linux radzi sobie z Sagemem poprzez USB.
Zerknij tutaj: http://neostrada.info/forum/index.php

U mnie dziś o 10:00 miał być technik i ........ jest 16:00 ani technika ani NEO :angry: :angry: :angry:

Chyba pisałem, wcześniej, że ja już im nie wierze w ani jedno słowo?
Kochana TPSA brak mi słów...
  • 0

Th truth is out there...

#85 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 23.09.2003 - |18:22|

Proximus uwarzaj wywal tego technika i nie wpuszczaj bo tpsa zciagnie z ciebie 400 zł za jego przyjscie
Co do linuxa to nie ma zadnych problemow modem dziala w 100 %
  • 0

#86 lawl

lawl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 23.09.2003 - |18:37|

z tym fachmanem to racja szkoda kasy, gdyz przy odrobinie cierpliwosci wszystko mozna samewmu skonfigurowac ewentualnie straci sie troche naerwow w rozmowach z konsultantami
  • 0
LAWL

#87 Przemas

Przemas

Starszy plutonowy

• VIP
  • 619 postów

Napisano 23.09.2003 - |18:41|

Dokladnie najwyzej sie kupi nowy aparat telefoniczy bo sie rozpeirdyka o sciane stary :)
A co do technikow z tpsa to czytalem gdizes - moze i tu nawet ze kolesia skasowali na 1600 zł bo kiedys neo 800 zł kosztowlaa z przyjsciem montera
a ze monter za pierwszym razem nic nie zdziala to sam powiedzial ze ptzyjdzie jeszcze raz tylko nikt nie wiedzial ze za to sie placi :(
  • 0

#88 lawl

lawl

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 23.09.2003 - |18:50|

i co mi po promocji jak moja centrala nie obsługuje jeszcze neo + :(
  • 0
LAWL

#89 Proximus

Proximus

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 23.09.2003 - |19:22|

z tym fachmanem to racja szkoda kasy, gdyz przy odrobinie cierpliwosci wszystko mozna samewmu skonfigurowac ewentualnie straci sie troche naerwow w rozmowach z konsultantami

Dlaczego mam płacić? A samemu, to sobie mogę jedynie włosy na jajach skonfigurować.

Od tygodnia czekam na uruchomienie usługi NEO. Linię mam skrosowaną, ale coś jest zdupczone na centrali i sygnału niema. Sprawdzałem na 2 komputerach i kilku windowsach. Gdyby to był problem z komputerem, to nie pojawił by się error 721 ale inny.!!!

Już nie mam sił na nich przeklinać, tpsa #$#$##&....
  • 0

Th truth is out there...

#90 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 23.09.2003 - |19:22|

i co mi po promocji jak moja centrala nie obsługuje jeszcze neo + :(

a bez tej informacji moglibysmy sie obejsc.
Sorry za off-topic :D
Ja sie wypowiem jak bede mogl cos na ten temat powiedziec - czyli za jakis miesiac jak sobie to cudowne neo+ zalymy do klatki, a moze nie - moze bedzie DSL??? kto wie :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#91 _V_

_V_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 24.09.2003 - |23:10|

Dlaczego mam płacić? A samemu, to sobie mogę jedynie włosy na jajach skonfigurować.

Od tygodnia czekam na uruchomienie usługi NEO. Linię mam skrosowaną, ale coś jest zdupczone na centrali i sygnału niema. Sprawdzałem na 2 komputerach i kilku windowsach. Gdyby to był problem z komputerem, to nie pojawił by się error 721 ale inny.!!!

Już nie mam sił na nich przeklinać, tpsa #$#$##&....

Mecz partyline pare razy dziennie.. moze wreszcie sie zlituja ;-)

PS. Chodza ploty ze od nowego roku abonament ma spasc do poziomu 99zl za miech, nie zdziwilbym sie gdyby to byla prawda z tym ze bedzie 0 mb na ich serwerze ftp.
  • 0

#92 Maxim

Maxim

Szeregowy

• Użytkownik
  • 66 postów

Napisano 25.09.2003 - |06:35|

PS. Chodza ploty ze od nowego roku abonament ma spasc do poziomu 99zl za miech, nie zdziwilbym sie gdyby to byla prawda z tym ze bedzie 0 mb na ich serwerze ftp.

Czy możecie coś więcej powiedziec o tej wiadomości, bo wydaje mi się ona troszeczkę sensacyjna.
Planowałem od listopada wejść w Neo i teraz jestem zdeorientowany.
Bo gdybym miał od listopada płacić 149zł, a od stycznia obniżyli by na 99zł to czy ja też miałbym obniżony abonament ?
Trzeba jednak powiedziecć że tpsa bardzo agresywnie próbuję zdobyć nowych klientów, co może tylko wyjść na korzyść tym ostatnim.

Pzd :D

Użytkownik Maxim edytował ten post 25.09.2003 - |06:36|

• 0

#93 artpi

artpi

Starszy szeregowy

• VIP
  • 135 postów
  • MiastoWarszawa -&gt; Gocław

Napisano 25.09.2003 - |06:59|

Bo gdybym miał od listopada płacić 149zł, a od stycznia obniżyli by na 99zł to czy ja też miałbym obniżony abonament ?

A myślisz, że dlaczego tak bardzo chcą, żebyś teraz podpisał umowę na rok, w której masz 149? Żebyś do nasępnego listopada płacił 149..
  • 0
Kłamstwo zawsze popłaca. To kiedy prawda wyjdzie na jaw, zaczynają się problemy...

#94 _V_

_V_

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 25.09.2003 - |07:58|

Czy możecie coś więcej powiedziec o tej wiadomości, bo wydaje mi się ona troszeczkę sensacyjna.
Planowałem od listopada wejść w Neo i teraz jestem zdeorientowany.
Trzeba jednak powiedziecć że tpsa bardzo agresywnie próbuję zdobyć nowych klientów, co może tylko wyjść na korzyść tym ostatnim.

Pzd :D

Oczywiscie, gdyby byla taka promocja to wszyscy mieliby obnizony abonament - starzy uzytkownicy po prostu musieliby podpisac aneks do umowy. Analogicznie jest w tej promocji.. Starzy uzytkownicy ktorzy zamowili wczesniej neo musza podpisac po prostu aneks i afair przejsc na umowe 12miesieczna zeby placic obnizony abonament.
  • 0

#95 SZOPEN

SZOPEN

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 111 postów
  • MiastoPolice koło Szczecina

Napisano 25.09.2003 - |08:48|

No widać, że TEPSA chyba w końcu zmądrzała. Bo chyba lepiej jest mieć trzy razy więcej klientów po niższej cenie niż odwrotnie. Może wkońcu nastanie jakaś normalność i nie bedziemy bulić za neta jak za zboże.
  • 0
SETI@HOME POLICETEAM
www.policeteam.com

#96 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 25.09.2003 - |09:03|

i tak nie zmienia to faktu ,ze NEO bedzie dla wybranych - moja gów***** centrala K66 nie obsługuje i nie bedzie obsługiwać NEO. Zreszta takie Gliwice, sąsiednie miasto też nie oferuje NEO to co mam sie dziwić ,ze w mojej pipiduwie nie ma NEO w ofercie :(
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#97 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 25.09.2003 - |13:25|

i tak nie zmienia to faktu ,ze NEO bedzie dla wybranych - moja gów***** centrala K66 nie obsługuje i nie bedzie obsługiwać NEO. Zreszta takie Gliwice, sąsiednie miasto też nie oferuje NEO to co mam sie dziwić ,ze w mojej pipiduwie nie ma NEO w ofercie :(

centrala K66 jest jeszcze eletromechaniczna - przekazniki same :D - dziala w systemie wybierania krzyzowego - wiem - mialem na takich (m. in.) praktyki w TPsie. :D Nie ma co marzyc o neo+ jesli centrala nie jest cyfrowa. (tak apropos - w Czestochowie do niedawna dzialala jeszcze centrala typu Strowger - wyberaki wynalezione w roku 1890 - chyba :) - teraz jest tam juz cyfrowa ale nadal pozostaja centrale typu wlasnie K66 i Penta-konta - zamienione na cyfrowki raczej nie beda - poprostu w ostatnim czasie dostawili czlony cyfrowe z nowa numeracja :); z cyfrowych central spotkalem E10B i S12 - obie neo+ i ISDN obsluguja)
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#98 Kowalsky

Kowalsky

Szeregowy

• Użytkownik
  • 53 postów

Napisano 25.09.2003 - |23:03|

Niestety u mnie neo, dsl itp dopiero od marca 2004 (oby).
Ale dla tych co juz maja NEO i dwa komputery znalazłem sprytny routerek

CNet CNAD800 Router (1xRJ11,1x10/100,1xUSB,Conexant)
Cena jakieś 300 PLN

Opis na stronie http://www.infra-am.com/news_07.html
/Kowalsky
PS. Nie jestem pracownikiem tej firmy więc NIE posiadam żadnych dodatkowych informacji poza zamieszczonymi na stronie :)
  • 0

#99 Gość_Misiu_*

Gość_Misiu_*
  • Gość

Napisano 25.09.2003 - |23:16|

Jaki jest naprawdę transfer w acn 128? Ja mam max około 70 ale KB/s. czy to możliwe?
  • 0

#100 Domin

Domin

Curator of The Feeding Grounds

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 26.09.2003 - |01:13|

Jaki jest naprawdę transfer w acn 128? Ja mam max około 70 ale KB/s. czy to możliwe?

Hmm, chyba bede musial sie przejechac tam do ciebie na ursynow i sam sprawdzic:P

P.S.
Ucz sie bo w poniedzialek prawo zdajemy:P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych