[Wrocław] 15.05.2004
Napisano 16.05.2004 - |10:49|
Napisano 16.05.2004 - |11:05|
Przyznam, ze tez czekam az szanowny fotograf je pozmniejsza...Wiekszych fotek nie było
??
Napisano 16.05.2004 - |11:20|
Dotarlem na zlot jako 2 - troszke sie spoznilem (ehhh ta PKP) i bylem tak od 12:45
Potem okolo 13:30 pojawil sie kwiatek i reszta. Saggi i rejm dolaczyli do nas cichcem (zrobili male koleczko po dworcu i zaszli nas od tylu
Po zakonczonej zbiorce kazdy otrzymal pamiatkowa karte ze zlotu i ruszylismy na obiadek. Po drocze czujne oczy kwiatka skanowaly okolice w poszukiwaniu mistycznej "sciany z pieniedzmi BGZ". Skan zostal zakonczony sukcesem - w dosc duzej odleglosci, na granicy niemozliwego obiekt zostal wykryty i srodki pobrane.
Nastepny w programie byl obiadek pod "Zlotym Psem" - jedzonko dobre (troszke nietypowe), lokal fajny, obsluga mila. "Zloty Pies" mial tylko jedna wade - wiata nad ogrodkiem zaczela troszke przeciekac - ale to tylko wzbogacilo atmosfere
Potem to juz byla PracOFFnia i wspanialy wieczor. Ogladanie, quiz i masowa integracja. Wracajac do quizu - jazda byla na maxa - pytania tak trudne ze nawet kwiatek i SGTokar nie znali odpowiedzi (co do tej dwojki to przez caly zlot trwala licytacja na numerki odcinkow
O godz 23 niestety musialem sie zbierac i pozegnalem sie z hukiem (bylo rozbite szklo itp
Potem to juz tylko wspomnienia wspanialych chwil w pociagu podczas 3 i polgodzinnej podrozy powrotnej.
Zlot wspaniale sie udal - poznalem wspanialych ludzi - bawilem sie swietnie i tym bardziej mi przykro ze nie bede mogl sie pojawic w Poznaniu i w Sierakowie. Ale od kwiatka zapewnie otrzymalem - iz zlotow kilkudniowych bedzie wiecej - wiec duza szansa jest ze sie na ktoryms pojawie
Poza tym szykuje cos w moim miescie - ale o tym cicho sza.
Użytkownik Katharn edytował ten post 16.05.2004 - |11:21|
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 16.05.2004 - |11:43|
Ilość uczestników przeszła moje najśmielsze oczekiwania. W szczycie mieliśmy 28 osób
Najpierw namierzył mnie na dworcu fugiel. Razem odebraliśmy Katharna i mając chwilkę czasu posziliśmy na małego rozgrzewacza
Chwilka oczekiwania pod zegarem i kierunek rynek. Pogoda..hmmm nie dopisała, ale nic to. Obiad zjedliśmy Pod Złotym Psem i na prosbę łaknących świeżego powietrza ślązaków zostaliśmy na zewnątrz. Miało to zgubne skutki z powodu przemakającego przez dach deszczu. W międzyczasie dołączył giskard i januszek. Po mękach moczenia, udałem się wcześniej do lokalu by przygotować sprzęt. Pozostali dołączyli do mnie 15 minut później. Na początku zastępowałem barmankę, jednocześnie konfigurjąc laptopa i rzutnik. A ludzie się schodzili i schodzili i schodzili
Czas szybko płynął i niektórzy musieli nas opuścić. Katharn na pociąg o 23.45 poszedł w towarzystwie dark.raven. A my opuściliśmy lokal około 0.30. Niestety nie zdążyliśmy na pociąg do Poznania i saggi z rejmem czekali aż do 4.26 na następny. kwiatek z BSL'em odjechali o 1.15. My towarzyszliśmy poznaniakom do 2.20 i gdbyby nie andrzejb to powrót do domów byłby dużo cięższy. Jego szwagier z taksówką okazał się darem niebios. I tak skonczył się ten pełen wrażeń dzień...
Listę obecności i zdjęcia zamieszczę pózniej.
Użytkownik Nexus edytował ten post 16.05.2004 - |11:47|
Napisano 16.05.2004 - |13:25|
Użytkownik volverin5 edytował ten post 16.05.2004 - |13:27|
Napisano 16.05.2004 - |13:34|
Napisano 16.05.2004 - |15:23|
A tak na poważnie , może by ktoś opisał jakieś zdjęcie grupowe , bo pewną cześć osób już znam , ale reszta w wciąż w fazie domysłów .
Napisano 16.05.2004 - |15:44|
Przeglądając zdjęcia zauważyłem pewną zależność , im wiecej osób na zdjęciu , tym ciemniejsze - a rekord już bije te na którym są sami Goa`uldzi - po oczach można ich poznać
Po prostu nikt nad tymi zdjęciami chwili nie popracowal w programie graficznym. Przecież TO ZDJĘCIE może wyglądać TAK i już coś widać
Pozdrawiam
Napisano 16.05.2004 - |15:45|
Użytkownik Katharn edytował ten post 16.05.2004 - |15:51|
Napisano 16.05.2004 - |16:05|
Napisano 16.05.2004 - |16:17|
Przede wszystkim fajnie, że już są zdjęcia. Przeglądanie ich zajeło mi godzinę zaraz po wstaniu z łóżka (tyle ich).
Wrażenia ze zlotu naprawdę świetne. Znowu poznałem całą rzeszę wspaniałych ludzi. Ksyrax i Kyron, żałujcie, oj żałujcie, że się nie pojawiliście. Fajnie, że znowu pobiliśmy rekord frekwencji. Mam nadzieję, że w Poznaniu za tydzień padnie kolejny
Jedyne co niedopisało to pogoda. Na szczęście my Poznaniacy byliśmy na to przygotowani
Trochę żałuję, że nie zdążyliśmy na ten pociąg o 0.58 (zabrakło zaledwie parę minut). Ale za to pogadaliśmy sobie dużej z najwytrwalszymi miejscowymi (dzięki, że dotrzymaliście nam towarzystwa tak długo). No i mogliśmy też lepiej poznać wrocławki dworzec, a zwłaszcza jego całodobowe lokale.
Czekam z niecierpliwością na kolejne zdjęcia. Sam też będę miał kilka, ale najpierw muszę je wywołać. Jak to zrobię, to je zeskanuje i komuś prześlę, żeby umieścił w sieci.
Napisano 16.05.2004 - |16:20|
Napisano 16.05.2004 - |19:39|
I ja też byłem na tym zlocie!!!
Byłem razem z żoną, która jest nieco zawiedziona, że przecież też jest fanem Stargate, a nie ma własnej ksywy na forum. Mamy tylko jednego kompa i jeśli już łączymy się z forum, to zawsze robię to ja (czyż nie jest wspaniałomyślna?). Przed zlotem naciskała mnie, aby ją zarejestrować i nadać ksywę "Share". Chyba zrobię to teraz aby nie była taka bezimienna, ale posty nadal będę pisał ja, więc prośba do wszystkich: jeśli zobaczycie gdzieś cokolwiek, co dotyczy Krzycha, to dopowiedzcie sobie, że to Krzycho i Share.
A teraz wracając do zlotu - było wprost super!!! Jeśli jest ktoś, kto jeszcze nie był na takim zlocie, a waha się czy pójść, to niech mi wierzy: nie ma co się wahać tylko walić jak w dym. Wspaniali ludzie, wspaniała atmosfera i wszystko w ogóle wspaniałe.
Wielkie dzięki dla Nexusa - postarałeś się niesamowicie. Nagrody za quiz były rewelacyjne - dostaliśmy potężne (A4) kolorowe zalaminowane zdjęcie drużyny SG-1 oraz napój firmowy o nazwie "Fan Juicy Drink Stargate SG-1". Muszę przyznać, że ogromnym zaskoczeniem było dla mnie 3 miejsce, a goście, którzy nas (mnie i Share) pokonali to przecież światowa czołówka: SGTokar i Kwiatek.
Jak na dzień dzisiejszy, mamy mały problem aby wyrwać się z domu na dłużej, tzn. na przykład na zlot do innego miasta, ale będziemy nad tym pracować. Natomiast jeżeli będzie jeszcze coś we Wrocławiu to na pewno nie zawiedziemy.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim przybyłym za miłą atmosferę.
Pozdrowienia.
Napisano 16.05.2004 - |19:52|
Przy projekcji "Window of Opportunity" czułem się jakbym po raz pierwszy ten odcinek oglądał
Quiz, trzeba przyznać czysty profesjonalizm
Co ciekawsze co chwilę wydawało mi się że ktoś woła rexusa
Cóż, jedyny minus to była konieczność ewakuacji około 21:00 i podczas prowadzenia swego BC-303 napotkałem na spory ostrzał ze strony wroga. Ale warto było
SGTokar relacjonujący z podobno wstrząśniętych dnia dzisiejszego Polkowic (podobno, bo zostałem oddelegowany z samego rana do Jawora)
Napisano 16.05.2004 - |20:11|
Dzięki Nexus. I gratulacje nowego tytułu. W pełni zasłuzonego
Napisano 16.05.2004 - |20:25|
Kończę przygotowywać zdjęcia, które zrobiłem (rozjaśnienie i usunięcie efektu"czerwonych oczu") i gdzieś je wrzucę.
Całkiem bym zapomniał o jednej rzeczy. Chciałem też podziękować załodze USS Browarek za przybycie. Być może kiedyś powstanie piękny odcinek "crossover" w którym SG1 spotyka się z Enterprise
UPDATE!
Obiecałem to na wieczór i jest.

Guru's Beer, Fan Juicy Drink i Freak Energizer
To były główne nagrody
A tutaj jest zdjątko zbiorowe uczestników:

Na zdjęciu brakuje z róznych powodów (głównie wcześniejszego opuszczenia nas): fugiel, Wiher, ajos, giskard, ausir, agata (ostatnia czwórka z SG-0,5L Browarek <--edycja na wniosek januszka
Użytkownik Nexus edytował ten post 17.05.2004 - |15:11|
Napisano 17.05.2004 - |08:04|
Ja również skaładam na rece Nexusa wielkie podziekowanie za przygotowanie świetnej imprezki, dawno sie tak nie bawiłem. DZIĘKI NEXUS !!!.
Mam nadzieję ze niebawem znów bedziemy mogli sie spotkać i zgałaszam sie na głównego pomocnika w organizacji.
Pozdrawiam wszystkich
Napisano 17.05.2004 - |13:26|
W tych klimatach używamy nazwy: SG-0,5L BrowarekChciałem też podziękować załodze USS Browarek za przybycie. Być może kiedyś powstanie piękny odcinek "crossover" w którym SG1 spotyka się z Enterprise
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »